Blog

Asztrografológia: Grafológia és aktuális holdállás a Mérleg jegyében

Asztrografológia: Grafológia és aktuális holdállás a Mérleg jegyében

Növekvő fázis 2018.06.20. (14.30 h) – 06.22. (21.11 h)

 

 

A Grafoterápia fő célkitűzése, hogy mindenkiből a legjobbat „hozza ki”! Pontosabban irányt mutat arra, hogy mindezt saját magunk, önállóan – tudatos odafigyeléssel - milyen módszerekkel tudjuk megvalósítani.

Az írásban- és a rajzban megfigyelhetőek az adottságok és a képességek, valamint az, hogy ki, hogyan él (vagy nem él) ezekkel. A saját lehetőségeket figyelembe véve, mindig az egyensúlyra érdemes törekedni. Határaink kitágítása által a személyiség is kiteljesedik!

Az energetikai hatások összetettek és mindenkit érintenek. A hold, a Földhöz legközelebb található - keringő - bolygóként nagyon erősen hat ránk. Aktuális állása: növekvő fázis a Mérleg jegyben, amelyet a Vénusz bolygó határoz meg.

 

 

A kézírásban a grafológiai elemzés során

Érdemes figyelni és törekedni az alábbiak minél magasabb szintű megéléseire:

Levegős a jegy, ezért elsősorban a szellemi szintekre koncentráljunk! Az „elméletek” útját az írásban a felső zónában követhetjük nyomon (pl. az l-betű felső szára).

A lehetőségek fontos szerephez jutnak. Ez a hatás nagymértékben elő tudja mozdítani a harmóniát, fontos a szépség (művészetek).

 

- Szellős levegős írás. Az írófelület maximálisan ki van töltve, de a mennyiség gyakran a minőség rovására megy. Törekvés mutatkozik az esztétikus hatás elérésére.

- A nagyobb felső zóna mögött a középső sem marad el (konkrét élettér), hiszen a szemmel látható dolgok vannak az előtérben. Az oválok (pl. o-betűk) és a nagybetűk kiemelkednek a többi közül.

- A kapcsolatok fontosak, de most elsősorban szellemi szinten. Az ékezetek nagyon hosszúak is lehetnek (Ha beleér a középső zónába: „A tett halála az okoskodás!”)

- „Szitakötő a víz felszínén” szindróma: Az érzelmek gyakran szorulnak a háttérbe (pl. az alsó zónák kicsik, ill. hiányoznak a hurkok), nem marad energia a megélésükre és az elmélyülésre.

- A megalkuvás jelei is felbukkanhatnak: hosszú kötővonalak, széthúzott íráskép/sorok. A döntések nem könnyen születnek meg, hiszen a folyamatos mérlegelés miatt túl sok szempontnak kellene megfelelni: pl. A „t-betű” lába nem ér le az alapvonalra, és a plusz hurok az akaratot mutatja a tett helyett.

 

 

 

"Mérleg jellemzők" a rajzban:

Pasztellszínek használata. Tetszetős formák, sok elem. Nincsenek erős kontúrok, üres hagyott sarkok.

 

 

Amikor alacsonyabb szintre „csúszik le” ennek az energiának a megélése, akkor az egyén életében a külsőségek túl nagy szerephez jutnak. A lényegről mindig elterelődik a figyelem, a koncentráció nehezen valósul meg.

Fontos, hogy „Ki hogy néz ki?” „Mit szólnak/látnak a szomszédok, ismerősök stb.?”

A személyiség értékei, képességei elveszhetnek ebben a kissé rózsaszínű, felszínes világban. Így mindennek túl nagy ára lesz, de ez csak jóval később derül ki… 

 

Grafoterápia

Ezekben az esetekben a grafológiai elemzés során arra törekszik, hogy „kitáguljon a horizont” és valódi egyensúly (belső, majd külső) jöjjön létre!

 

Varju Beáta

 

 

Tudtad?

A Mérleg jegyű emberek számára a harmónia a legfontosabb irányjelző!

 

Szeretnéd tudni?

- Milyen láthatatlan energiák mozgatják az embereket és a világot?

- Hogyan hatnak ránk a Holdciklusok?

 

Érdekel?

- A kézírásban és a rajzokban látható betűk, számok, szimbólumok és jelek jelentése, rejtett üzenetei?

- Szeretnél tisztában lenni a képességeiddel és a lehetőségeiddel?

- Miben segít a Grafológia és a Grafoterápia?

 

 

Grafoműhely

 

A Grafoműhely online tanfolyamaihoz folyamatosan lehet csatlakozni!

Intuitív grafológia, Rajzelemezés, Grafoterápia, Balkezesség, Pályaválasztás, Munkatárs kiválasztás, Symbolon, Holdállás. 

 

Jelentkezés

 

 

 

 

2018.06.20.