Blog

Asztrografológia: Grafológia és egészség (1. rész) A jegyek és a testrészek kapcsolata (Vízöntő)

Asztrografológia: Grafológia és egészség (1. rész) A jegyek és a testrészek kapcsolata (Vízöntő)

Grafológia és Grafoterápia a Vízöntő jegyében

A kreativitás és az egyéniség kibontakozása.

Szabadság és függetlenség.

 

Az asztrológiai jegyek és a hozzájuk tartozó bolygók erősen hatnak az emberi szervezetre. (Pl. A Holdfázisok a női ciklusokra.) A testrészek, a szervek, valamint a lelkivilág, az érzelmek között szintén szoros energetikai kapcsolat van.

A Vízöntőhöz az analógiák szerint testi szinten a lábszárat és a vénákat társítjuk, mert a szabadság és a függetlenség különböző fokozatait lehet megélni a hatása által.

A hozzá tartozó Uránusz bolygó levegős jegy. Szellemi szintű energiái a vegetatív idegrendszerre vannak hatással. A kreativitás, és az önmegvalósítás egyedi módjai valósulhatnak meg a hirtelen, villámszerű felismerések által.

Jellemző rá a gyors pörgés, a teljesen új utak és az eredeti megoldások. Nagyfokú szabadságvágy jellemzi. A perspektivikus, tiszta előrelátás és az online eszközök/módszerek előszeretettel való alkalmazása.

 

 

 

Írásminta: Vízöntő nő

 

A grafológia és az asztrológiai jegyek közötti kapcsolat

 

Az írás három zónája (Lásd Térszimbolika: fent, középen, lent) és az ember testrészei között is van összefüggés! A felső zóna a fej, a középső a test középső része, és az alsó zóna a lábak.

Készítsünk egy energetikai térképet, és nézzük meg, hogy az írásmintát adó Vízöntő napjegyű nőnél hol van túl sok- és hol túl kevés energia? Láthatjuk, hogy az alsó zóna hangsúlyos, mind a hosszúság-, mind pedig a huroktartalom szerint. De vajon hogyan éli meg a mindennapok során a szellemi (felső) zóna inspirációit?

Valóban nagyon egyedi és kreatív a személyisége, de sajnos ez a rengeteg energia mégsem találja meg spontán módon és folyamatosan a megvalósulás útját!

Itt tud segíteni a Grafoterápia, amely a kiegyenlítődések megvalósítása által törekszik az egyensúly megteremtésére!

A grafológiai elemzés során nézzünk például egy "g-betűt" (ez a libidó és a belső erő betűje), amelynek nagyon hosszú szára van, de kicsi az oválja. Így - az összefüggésrendszer szerint -  a lábra túl sok az energia jut, ezért nagy valószínűséggel gyakoriak itt a feszülések, lábfájások, és különböző tünetek. Menne, áramolna, szabadulna az energia, de a fej azt mondja, hogy "Állj"! Ezt a túl hosszú ékezeteknél láthatjuk, amelyek a fokozott kontrollt jelzik.

Ennek további okai a változó nagyságú ováloknál (pl. "o-betűk") láthatóak, amelyek az önértékelés libikókájába enged betekintést.

- Meg tudom csinálni? Sikerülni fog? Elég vagyok hozzá?

 

- A grafológiai elemzések során feltárjuk a személyiség rejtett képességeit és tartalékait!

Mindenkinek megvannak a saját értékei, amelyeket a személyiségelemzés során meg lehet találni, akkor is, ha nagyon mélyen vannak "elásva"!

Erre érdemes tehát elsősorban koncentálni, ide irányítani a feltorlódott energiákat!

A Grafoterápia módszerének a célja a kiegyenlítődés és a harmonizálás. Ezt követően a test egész-ségessé válik és így a tünetek okafogyottá válva megszűnhetnek. Testünk tehát gondos jelzőrendszerként működik, lehetőséget adva számunkra a felelősségteljes haladásra, és ezáltal egy magasabb tudati szint és magasabb minőségű élet megvalósítására.

Varju Beáta

 

Kép: 1. Érzelmi fejlődés 2. Az életút felvállalása, 3. Megváltozó körülmények.

 

Szeretnéd tudni?

- Milyen láthatatlan energiák mozgatják az embereket és a világot?

- Hogyan hatnak ránk a Holdciklusok?

Olvasd rendszeresen a szombatonként megjelenő Heti Hold kalendáriumot!

 

Érdekel?

- A kézírásban és a rajzokban látható betűk, számok, szimbólumok és jelek jelentése, rejtett üzenetei?

- Szeretnél tisztában lenni a képességeiddel és a lehetőségeiddel?

- Miben segít a Grafológia és a Grafoterápia? ITT olvahatsz róla!

Az Online tanfolyamokon a valódi önismeretre tehetsz szert és másoknak is segíthetsz ebben! Info ITT

 

 

2021.02.24.