Blog

Asztro-grafológia: Grafológia és egészség (6. rész) A testrészek és a jegyek kapcsolata (Rák)

Asztro-grafológia: Grafológia és egészség (6. rész) A testrészek és a jegyek kapcsolata (Rák)

Grafológia és grafoterápia az érzékeny Rák jegyében

Asztrografológia + asztromedicina

Az érzelmek megélése és az elfogadás kihívásai a mindennapok során.

 

A Rák vizes jegye a Hold hatása alatt áll, ami itt a saját házában van. Hozzá tartoznak az érzelmek, az ösztönös- és a tudatalatti dolgok. Fontossá válik ebben az időszakban a család kérdésköre is.

A testszimbolika szerint a Rákot a gyomor és a mellek jelképezik (4. csakra). Fájdalmai, tünetei az elfogadás terén mutatnak nehézségeket, problémákat.

Asztromedicina: A Rák (Napjegy, Ascendens, Holdjegy) gyógyítása és egészségének megőrzése a túlérzékenység tudatos kezelésén alapszik. Hajlamos a múltban élni és tartogatni a sérelmeket, így azonban elszigetelődik a külvilág elől és elzárkózik az érzelmek áramlásától. A Hold változó hatásaihoz történő alkalmazkodás sokat segít a harmónikus életvitel megteremtésében. A gyógynövények használata és a tiszta forrásvíz szintén elengedhetetlen a lelkiállapot megfelelő szinten tartásában.

 

 

Rák jegyű írásminta

 

Mivel „minden mindennel összefügg” így a grafológiai elemzés során a kézírásban is jól nyomon követhető, hogy a Duktor (a kézírást adó személy) jelenleg hogyan tudja az érzelmeit megélni.

Az egyéni vonásokat a sztenderekhez (Tér- betű- és testszimbolika/csakrák, valamint zónák) viszonyítva tudjuk meghatározni.

Az írásban az érzelmek az alsó zónából indulnak, a megélésüket pedig a középső részben láthatjuk, elsősorban a bekötésekben és az oválok nyitottságában.

 

Az írásmintát egy Rák napjegyű nő írta. Nála extrém hosszúak az alsó zónák, tehát hatalmas érzelmi tartománnyal rendelkezik. A kérdés az, hogy hogyan tudja kezelni ezeket a nagy energiákat? Nem billentik-e ki az egyensúlyából? De igen, kibillentik…!

 

A legnagyobb gondot az okozza, hogy ezek az impulzusok lent maradnak a tudatalatti mélyén:

- Alsó zónás hurkok végvonala szumblimál/huroktalan és balra, regresszív irányban marad. Ez az elfojtott tudatalatti. Az "elengedésre" lehetőséget a vágyak közötti szelektálás kínál. Mi az, ami valóban fontos?

Itt láthatóak azonban az írásban azok a plusz energiák is (megrekedve), amelyeket áttranszformálva a „hiányok” helyére egy magasabb tudati szintű megélést segíthetnek elő.

- Nagyon kicsi a középzóna, és az oválok is („o”-betű). Kevés energia van ezeken a területeken, tehát a gyakorlati teendők nehézkesen mennek. Az elfogadás szintén problémás (zárt oválok), mert jelenleg az önértékelés és az érzelmi érettség szintén alacsony szinten van.

 

A Grafoterápia mindig a saját, egyéni egyensúly megteremtésére törekszik, így ebben az esetben a következőket javasolja:

- Elsősorban a zónák arányain kell javítani: tehát kisebb alsó és nagyobb középső (Az oválok nagyon fontosak!). A rajzterápia további lehetőséget biztosít eközben arra, hogy a tudatalattiba zárt információk a felszínre kerülve már jól megélhetőek.

- Az alsó zónánál a hurokképzést követően a végvonal felhozása a középső zónába. Így a vágyak és az érzések már kezelhetővé válnak!

- Kisebb szótávolságok, amely egy nagyobb bizalmat előlegez meg a környezet felé.

 

A terápia célja ebben az esetben az érzelmek hatékonyabb kezelése: a forrás gátjainak feloldása, kitisztítása, majd ezt követően a megfelelő meder kialakítása az energiák szabad áramlásához!  

 

Varju Beáta

okl. grafológus, természetgyógyász

 

Szeretnéd tudni?

- Milyen láthatatlan energiák mozgatják az embereket és a világot?

- Hogyan hatnak ránk a Holdciklusok?

 

Érdekel?

- Szeretnél tisztában lenni a képességeiddel és a lehetőségeiddel?

- Miben segít a Grafológia és a Grafoterápia?

 

Grafoműhely

Intuitív grafológia, Rajzelemezés, Grafoterápia, Balkezesség, Pályaválasztás, Munkatárs kiválasztás, Symbolon, Holdállás.

 

Személyiségelemzés, életviteli tanácsadás

Online tanfolyamainkhoz folyamatosan lehet csatlakozni!

 

 

A Symbolon kártya lapjai

1. Az érzelmekkel történő azonosulás 2. A tudatalatti emlékezete 3. A sebezhetőség felvállalása. 

2021.03.31.