Blog

Grafo- és rajzterápia, a test és a lélek megújulása

Grafo- és rajzterápia, a test és a lélek megújulása

Mit tehetünk belső energiánk, szunnyadó életerőnk és képességeink felélesztéséért?

Grafo- és rajzterápia: Az egyéni adottságok kibontakozásának és a személyiség fejlesztésének hatékony útja.

A kézírásban jól látható, hogy energetika rendszerünk éppen milyen állapotban van. Pozitív a benyomás, ha a sorok és a betűk végvonalai felfelé futnak, dinamikus a nyomás, és folyamatos a vonalvezetés. Van azonban, amikor kevésbé kedvező a kép, erőtlennek érezzük magunkat, nem mennek a dolgaink úgy, ahogy azt szeretnénk.

Mit tehetünk a szunnyadó életerőnk felélesztéséért?

 

 

 

Nézzük meg ezt az írásmintát!

 

Ha az energiák áramlására figyelünk, jól látható, hogy nagyon „szét vannak húzva” a sorok, nagyok a szótávolságok, de a végvonalak visszakanyarodnak és az alsó zóna – különösen a „gy” - betűknél mintegy „összenyomódott”. A duktor (a kézírást adó személy) nagyon szeretne megfelelni a feléje támasztott elvárásoknak, ezért a látszatra a mennyiséget és a külvilágot részesíti előnybe.

„Alulválaszt”, de önmagát nem csaphatja be. Valós belső személyisége azonban „lázad”, és ezért igyekszik minél jobban meghúzni a határait.  Fontos lenne a számára, hogy visszataláljon önmagához, de ehhez nem találja meg a megfelelő utat. A külvilág eseményei és a vele kapcsolatba kerülő személyek sajátos tükröt tartanak. Annak érdekében, hogy észrevegye, fokozott mértékben megmutatják, felnagyítják a belső hiányokat.  

 

 

Grafoterápia

 

A megrekedés feloldása érdekében érdemes tudatosan kezelni a fennálló helyzetet. A gyakorlati megvalósítás elősegítésének érdekében használjuk a grafoterápia eszközeit és lépésről lépésre törekedjünk a kívánt eredmény megközelítéséhez. A képen látható minta esetében:

- A legfontosabb az alsó zónás betűk kiírása, tehát a megrajzolt és bekötött hurok, a betűk ováljának kerek megformálása. Ezen a területen rejtőzik az a belső életerő, ami a vágyak, és az örömök megélése által tud megnyilvánulni.

- Kisebb szótávolság és végvonalak. Ezzel szabályozzuk, hogy mennyire engedünk közel másokat, itt a minta alapján mindenképpen szükség van némi „nyitásra”. A külvilág visszajelzése és az arra történő reakciók által alakulhat ki a valós, reális énkép.

 

 

Játék

Rajzolj egy kígyót!

 

A kígyó szimbolikus jelentése: megújulás, vitalitás, belső erő, libidó és szexualitás.

Nézzük meg példaként a képen látható kígyót. A farok része teljesen feltekeredik, szinte egy csigaházat formázik. A feje kissé lehajtva, mintha azon töprengene éppen, hogy vállalja-e annak kockázatát, hogy kimerészkedik az élet színpadára?  Balra néz, a belső világ felé, a középső része erőteljesnek látszik. Szerintem képes lesz az átváltozásra és a belső energiái megújítására!  Figyeld meg a saját rajzodat: Milyen benyomást kelt benned a saját belső erődet megmutató kép?

- Mennyire látszik élettelinek a kígyó?

- Össze van tekeredve, vagy kinyújtózott?

- Mennyire van kidolgozva?

- Keress összefüggéseket a „g” és „gy” betűid és a kígyó „állapota” között!

 

Ne félj a benned élő erőtől! Ismerd meg és használd tudatosan megújulásra és épülésre/építésre!

 

 

Varju Beáta

okl.grafológus és természetgyógyász

www.grafomuhely.hu

 


A 8-as szám a folyamatos energia áramlás és megújulás.

 

 

- Érdekel a betűk és a szimbólumok világa?

- Kíváncsi vagy a képességeidre?

- Szeretnéd tudatosan kezelni az erődet?

- Tanulnál és fejlődnél?

A Grafoműhely online tanfolyamai és személyiségelemzései hatékony lehetőséget kínálnak az előre lépésre!

 

 

 

2021.09.18.