Blog

Hozd ki belőlem a Nőt!

Hozd ki belőlem a Nőt!

A nyárutó titkos margójára - ha még nem értél révbe a szerelem hullámhosszán 

 

Nő, vagy férfi írta a levelet? Az a grafológus, aki erre kizárólagos választ ad, könnyen csapdába szaladhat…

Miért? Mert mindenkiben megtalálható mindkét nem energiája, de míg a nőkben a női-, addig a férfiakban a férfienergia van túlsúlyban. (Általában és jó esetben, de ebbe most ne menjünk bele – inkább azt mondom, hogy ez a „klasszikus felállás”.)

 

A klasszikus női- és férfi személyiségjegyek

 

Nőies (anima)

Visszafogott, elfogadó, passzív, erős érzelmek, változékony (érzelemvezérelt), gyakorlatias, gondoskodó, empatikus, intuitív, érzéki, zárkózott/befelé forduló.

Férfias (animus)

Kiáradó, aktív, racionális, határozott, önálló, állandó, támogató, elméleti/szellemi irányultság, felelősségteljes, erős akaratú, irányító, szenvedélyes, nyitott/kifelé forduló.

 

Az energiák világa elég egyértelműen működik, az írásképben jól látható, hogy hogyan – milyen arányban – oszlanak el egy női- vagy férfi írásmintában a fenti jellemzők.

Mindenkinek nagyon összetett a személyisége, és mivel kölcsönösen hatunk egymásra, ezért egy adott találkozás során a bennünket érő hatásra reagálunk.

Ezért nagyon fontos – és ez már a személyes felelősségünk – hogy tudatosan döntsünk, válasszuk meg (ha megtehetjük, legalább a magánéletben), hogy kivel vesszük fel, vagy tartjuk fenn a kapcsolatot.

 

A természetben, amelynek mi is részei vagyunk minden az egyensúlyra törekszik. Figyeljük meg például, hogy ha egy „jó pasi” lép oda egy nőhöz – az általában előveszi a kedvesebbik énjét, minimum megigazítja a haját. Ez fordítva is igaz, egy „jó nővel” a pasik is rögtön udvariasabbak, segítőkészebbek stb.

Nem akarom mélyreszántóan továbbvinni ezt a fonalat, de például ha valaki társat keres, akkor jó ha odafigyel arra is, hogy mit is szeretne valójában. „Melyik énjét” szeretné megélni? Ha a a Nőt, akkor érdemes férfias partnert keresnie – mert ő fogja kiváltani belőle a befogadó energiát.

A kedves és helyes pasik nagyon cukik tudnak lenni, és kellemes randipartnerek, de ilyenkor a „nadrág” észrevétlenül átkerül a nőre (most ne gondoljuk túl), aminek később nem biztos, hogy örülni fog…de lehet, hogy a pasi sem.

 

Azért természetesen nem arra biztatlak, hogy pl. nőként a választás során minden "férfias" személyiségjegyedet „dobd a lecsóba”!

De a megoldás sem ördöngösség: azt kapod, amit kiváltasz, vagy amit választasz. Ha női szerepben szeretnél "otthon lenni", akkor erősíts meg a női oldaladat: Legyél harmonikus és mutasd meg magad egy kicsit (Vénusz), azután lépj hátra kettőt (Hold)…

Férfiként azonban aktivizáld az energiáidat, lépj a tettek mezejére (Mars), mondd el a gondolataidat (Merkúr), bontakozz ki, legyél támogató (Nap) és kiáradó (Jupiter).

 

Kerékkötők azonban minden törekvés során felbukkanhatnak... Ezek lehetnek a negatív múltbeli élmények, vagy női/férfi minták (vagy ezek hiánya) - amelyek nyomán félelmek alakulnak ki. Ezek feldolgozása és meghaladása mindig nagy bátorságot igényel mindkét nem tagjaitól.

A grafoterápia egy kis segítséget nyújt ahhoz, hogy hogyan lehet ezeket a negatív energiákat pozitívra fordítani a már meglévő (pár)kapcsolatokban és a pártalálás során egyaránt.

 

Tehát nyugi Hölgyek (időigényes a folyamat sok esetben), és hajrá Férfiak!

 

Varju Beáta

Grafoműhely


 

2023.08.20.