A kézírás- és a rajzelemzés továbbgondolása

 

 

Keressük és erősítsük meg közösen a saját erőt, és a rejtett képességeket!

 Nézzük meg, milyen útravalókat rejt az életút megtételéhez kapott és a lehetőségeket tartalmazó hátizsák! A feleslegessé váló terhek letétele és átalakítása.

 

A kézírás- és a rajzelemzés módszere hatékonyan alkalmazható lehetőség a személyiségfejlődés útján.
 
A viszonyítási alap nagyon hasonló, a szimbolika az egyik alap. Egyaránt felhasználjuk a tér-, a zóna-, a betű-, a szám-, a test-, a szín- és a formaszimbolikát.   
 

Az írásminta összefüggésrendszere és a rajztesztek eredménye egy az egyben megfelel egymásnak. A „c-kötéses álló írás” sztenderdrendszere nagyon szabályos, és arányos. Az elemzés során az ettől való eltéréseket figyeljük meg. A térszimbolika szintén egyetemesen alkalmazható. A rajztesztekből különbözőek lehetnek: vannak kötött témakörűek (pl. 4-6-8 elemesek, szabadon választott témák, stb.).

Érdemes az adott személyiséghez a leginkább megfelelőt választani.

Egy szabálykövetőbb, nehezen kibontakozó embernél jobb, ha konkrétabb a téma, a kreatívabbaknál, nyitottabbaknál rájuk lehet bízni, hogy mit szeretnének rajzolni. Már az is sok információval szolgál, hogy ki hogy áll neki a feladatnak, és hogy hajtja végre azt.
 

A grafoterápia részeként azokat a betűket, ahol a legnagyobb a diszharmónia kiemeljük, hogy elkezdjük „újraalkotni”. A rajzterápia során elővesszük a színeket is.

Tesztek (írás, rajz és balkezesség)

 

 

Milyen eredmények várhatóak ettől a munkától?

 

A személyiség kiteljesedése:  
 
A terápia lényege, hogy miután felismertük azt, hogy hol, és mi nem működik harmonikusan, tudatosan „kijavítjuk, korrigáljuk” azt. A módszer nagy előnye, hogy a vizsgálódás azonnali eredményt hoz! Érdemes az eredetitől eltérő színt választani, hogy jól látható legyen a változás. Kívülről megyünk befelé, oly módon, mint például amikor nyugtalanok, zaklatottak vagyunk elkezdünk rendet tenni, takarítani magunk körül.
 
Ez egy időigényes folyamat, hiszen a külső „rend” elkezd ránk visszahatni és létrehoz egy jó, megnyugtató érzést, ami által közérzetünk javul, és már eredményesebben tudjuk megtalálni a saját erőforrásainkat, amelyek segítenek megoldásokat találni a problémákra.

Ezzel az önismereti módszerrel önállóan is tovább dolgozhatunk, és szükség esetén újra alkalmazhatjuk.

 

Munkadíjak

 

- Rajzelemzés és rajzterápia

26.000,- Ft + Áfa

- Írás- és rajzelemzés + Grafo- és rajzterápia

39.000,- Ft + Áfa

 

Megrendelés  ITT

 

Kiegészítő terápia: Grafül

 

 

Remélem, hogy tetszett az oldal! Köszönöm, ha megosztod!