A Grafoműhely Holdkalendáriuma

2021.

"Ami nem kerül a tudatosság szintjére, az sorsként tér vissza.”

( C.G. Jung)

 

 

 

GRAFO-HOLD

 

A grafológia (személyiség, viselkedés) és az aktuális Holdállások (lelki-érzelmi hatások) kapcsolata. Hogyan hat ránk, életünkre/viselkedésünkre/érzelmeinkre a Hold folyamatosan változó állása?  

Mit tehetünk a harmonikusabb és teljesebb mindennapok megélése érdekében?

 

 

09.20. –  09.26.

 

09.20.

Növekvő Hold a Halakban

Mint 09.18.- án és 09.19.- én.

 

09.21. (01.55 h)

Telihold a Halakban

A szárnyaló és emelkedett tudatállapot magas szintű időszakában sem feledkezzünk meg a határaink tudatos megtartásáról mind önmagunk, mind pedig a külvilág tekintetében. (Lásd 09.18.)  

 

Betűszimbolika: Felső zóna, „l”- betű és az ékezetek (repülő, egyedien bekötött), amelyek megmutatják a szellemi régiókkal való kapcsolatot, és a tudatos fókusz látószögét.

 

 

09.21. (05.14 h)

Csökkenő Hold a Kosban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek és veszélyek: A most kezdődő két hetes fogyó ciklus a csökkentések, a befejezések és a lezárások ideje. A marsikus Kos Hold idején a korábban megkezdett dolgokat dinamikusan és hatékonyan be tudjuk fejezni. Kapkodni és túlerőltetni azonban nem érdemes a tevékenységeket.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A fej, amely – ha túl sokat „agyalunk” - megfájdulhat, vagy megsérülhet. A szem és az orr is ide tartozik. Az aktív mozgás segít a testi-lelki egyensúly megteremtésében és fenntartásában.

- Életmód, asztromedicina: Citromfű tea (nyugtató), alma (fejfájás ellen), jóga, autogén tréning és kinezológia. Időszakos böjtök.

A bevitt fehérjék (ha, tojás, tofu) jól hasznosulnak. A növények termés része a kiemelt.

 

Betű-és grafoszimbolika: A szögek, háromszögek, és a szöges vonalvezetés az erős akarat jelei.

 

 

09.23. (14.38 h)

Csökkenő Hold a Bikában

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek és veszélyek: A földies Vénusz jegy az anyagi síkon késztet most elengedésre, a birtoklási vágy meghaladására. Ez a tendencia minőségi emelkedést és nagyobb belső stabilitást eredményez.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A torok, a gége és a mandulák. Mondjuk ki gondolatainkat, érzéseinket, így elkerülhetjük azt, hogy berekedjünk, vagy azt, hogy megfájduljon, begyulladjon ez a terület.

- Életmód, asztromedicina: Mértékletesség és testmozgás. 5. csakra, kék sál, masszázs, termálfürdők. Böjtkúrák, diéta, egészséges táplálkozás. Kevés édesség (méz, juharszirup). Aromaterápia.

Az ásványi sók fontosak. A növények gyökérrésze kiemelt.

 

Betű-és grafoszimbolika: A „b” – betű, és a középső zóna a ragaszkodások, valamint a fizikai szintű stabilitás mértékét mutatja meg.

 

 

09.26. (02.37 h)

Csökkenő Hold az Ikrekben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek és veszélyek: megbeszélés, „leszögezés”, tisztázás. Érdemes kerülni: „Sok beszédnek sok az alja!”, ravaszkodás, manipuláció, szétaprózódás és szócséplő szélmalomharcok az energiáért.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A vállalak, a karok/kezek és a tüdő. Ha nagy terheket cipelünk, akkor megfájdulhat a vállunk. A tüdő állapota a személyes mozgástérről informál. Az allergiák nagy részének alap oka itt található.

- Életmód, asztromedicina: A kettősségből (állandó változatosság, kontaktusok és kimerülés) adódóan passzív töltekezésre van szüksége. Ezek a terápiás beszélgetések, a relaxációk, az akupunktúra és a környezetváltozás jótékony hatásai. Fizikai szinten az idegnyugtató citromfű tea, a légzést elősegítő sós kúrák, valamint a hársfa- és a kakukkfű tea alkalmazható jó hatásfokkal.

A zsírok, olajok hasznosulnak. A virág részek gondozása.

 

Betű-és grafoszimbolika: Az „l”-betű a szellemi képességek és azok használatának a fokmérője.

 

 

Grafo- és rajzterápia (Tippek)

 

Öngyógyító rajzterápia: Hogyan találhatunk rá magunkban az emelkedett szellemiség és a gyakorlatias életvitel külső-belső egyensúlyára?

 

Kép: Átszoktatott középkorú nő

 

Az írásmintán jól látható a szellemi- és a fizikai valóság közötti hullámzás. Mintha a felső régiók ereje erős szélként fel-felkapná a sorokat. A szokványostól sok pontban eltérő betűvilág egyedi jellemzőket, ligatúrákat is tartalmaz.

A „hajó tőkesúlya”, amely az egyensúlyért biztosítani tudja, az a mély és nagy érzelmi világ, amelyre nyugodtan számíthat az írást megalkotó egyén. A kormányrúd kezelése azonban mindig tudatos hozzáállást igényel.

 

Blog: Grafo- és rajzterápia

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

 

09.13. –  09.19.

 

 

09.13.

Növekvő Hold a Nyilasban

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek és veszélyek: Szerencsés ez a tüzes, jupiteri időszak, amikor az áldás bőségesen jön, ha kellően nyitottak vagyunk rá. A mélyen, legbelülről jövő hit ereje jó esetben felülírhatja a különböző teóriák és tézisek életünkre gyakorolt kevésbé pozitív hatását.

Ügyelni elsősorban a hitelességre és a valódi nyitottságra érdemes. Jellemzők: lelkesedés, remény, jövő, bőség, eszmék, ideálok, erkölcs, optimizmus, bizalom, kockázatvállalás. Fontos lehet mások lenyűgözése.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A combok, és a vénák a lábon (visszér).

- Életmód, asztromedicina: Ha az élet értelmének és az azonosulási lehetőségeknek a megtalálása nehézségekbe ütközik, akkor a máj működésében léphetnek fel problémák. Ezért a rendszeres májtisztítás (gyermekláncfű- és orbáncfű tea, Máriatövis) ajánlott. A visszér a személyes mozgástér szimbóluma, problémák esetén ezt a területet érdemes megvizsgálni. A mozgásszervi tünetek húsmentes diétával korrigálhatóak.

Az erős, tüzes energiákat dinamikus sportokban élhetőek ki. Fontos, hogy az élet fizikai szintű habzsolásáról a fókusza a magasabb szintű szellemiség (életcélok) felé irányuljon. A tisztító kúrák és az egészséges táplálkozás emeli az energiaszintet, befogadóvá tesz a tudatos haladásra.

Fokozott mértékű fehérje fogyasztás ajánlott, meleg termés/gyümölcsnapok.

 

Betű-és grafoszimbolika: Az „l” – betű és a felső zóna magas és szépen kiírtak a hurkok. Fontos a megfelelő mértékű nyitottság (pl. „o” betű) és az olvasható írás/aláírás.

 

 

09.14. (13.35 h)

Növekvő Hold a Bakban

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek és veszélyek: Életutad iránya meghatározott medret vág a végtelennek tűnő lehetőségek földjének világában. Külső- és belső határaidért saját magad is felelős vagy. A Szaturnusz kemény keze biztosan vezet, ha elfogadod az útmutatásait. Megtorpanni, lelassulni addig kell/lehet, amíg ki nem rajzolódik az új irány és a régi, valós értékek is átkelnek veled együtt a túlpartra.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A csontok, a térd, valamint az ízületek és a bőr. A belső/lelki rugalmasság fokmérői ezek a területek.

- Életmód, asztromedicina: Hideg gyökérnapok, az ásványi sók jól beépülnek a szervezetbe.

A merevségek oldására elsősorban a test- és talpmasszázsok alkalmasak. Az izomlazítás, a gyógytorna és a fizikoterápia szintén jó hatású. A húsmentesség mindenképpen javasolt, valamint a sok folyadék és a vízterápiák.

 

Betű-és grafoszimbolika: A szótávolságok megmutatják, hogy mennyire engedünk közel magunkhoz valakit, itt általában nagyobb. A vonalvezetés pedig a rugalmasságra utal. A Bak energiára a szögesebb, egyenes írás jellemző. 

 

 

09.16. (17.24 h)

Növekvő Hold a Vízöntőben

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek és veszélyek: Legyél a váratlan helyzetek hullámlovasa, találd meg a saját egyedi megoldásaidat, amelyek továbbrepítenek a léghajósok birodalmába!

Ne félj a szabadságtól, ha jó az iránytűd, akkor bárhonnan hazatalálsz!

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A lábszárak és a vénák. Állapotuk a személyes szabadság tükre. (pl. visszér: beszűkült mozgástér)

- Életmód, asztromedicina: Asztromedicina:

A szellemi szintű terápiák a legmegfelelőbbek: pl. sok beszélgetés. Egyéni gyógymódok, az idegrendszer harmonizálása, nyugtató teák. Ajánlott a hidroterápia, a váltó fürdő, az úszás, a jóga, és a fitoterápia.

Levegős virágnapok, a bevitt egészséges zsírok jól hasznosulnak.

 

Betű-és grafoszimbolika: Egyedi betűformálások, bekötött ékezetek.

 

 

09.18. (22.23 h)

Növekvő Hold a Halakban

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek és veszélyek: A hétvége ihletett energiái elvisznek és felemelnek egészen a Telihold sejtelmes világáig. A határtalan feloldódás élménye kecsegtető, de emberi részeink számára veszélyeket is rejthet, ezért válaszd a „repülések” természetes módjait. Gyógyulj, hogy gyógyíthass, alkoss, hogy inspirálhass!

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A lábfejek és a talpak. Ha elakadtunk valahol az utunkon, érdemes egy olajos masszázzsal kényeztetni ezt a területet, meghálálja.

- Életmód, asztromedicina: Fontosak az időszakos visszavonulások és a méregtelenítések (diéta, gyógyteák, gyümölcslé). A szilárdító „földies” tevékenységek: táplálkozásterápia, művészetterápia (festészet, szobrászat), kövek/ásványok. Légzés- és reflexzóna terápia. Lelki gyakorlatok.

A „jó” szénhidrátok (teljes kiőrlésű pékárú, barna rizs, köles, édesburgonya) fogyasztása. A növények leveleinek gondozása és fogyasztása.

 

Betű-és grafoszimbolika: Felső zóna, az „l”- betű és az ékezetek (repülő, egyedien bekötött).

 

 

Grafo- és rajzterápia (Tippek)

 

Jelenítsd meg a valóságban is belső világodat, rajzold le a benned élő képeket és érzéseket!

A mellékelt rajzminta keserédes hangulatot tükröz a magas partszakasz szélén álló házával és a csukott szemű, félmosolyú nappal. Az erősen fodrozódó víz a hullámzó érzelmeket, és az azokba való „könnyű belebillenés” sejtését jeleníti meg.

Lenne (lehetne) itt egy barátságos otthon, gyümölcsfák a kertben és vidámság, ha nem látnánk az elvonulás, az elzárkózás és a színtelen élettér melankolikus világát.

 

Öngyógyító rajzterápia: Miben bízhat, miben hihet a rajzot megalkotó hölgy?

Hosszú és fáradságos út vezet az emelkedőn felfelé önmagához, ahhoz a részéhez, amelyet minden oldalról nehéz megközelíteni, hiszen erre a vízen és a kerítésen kívül még egy jókora őrtűz is vigyázz…

 

A rajzterápia a következő lépések megtételét ajánlja:

- A felismeréseket követően tegye fel a kérdést önmagának arról, hogy hogyan tudná elképzelni az életét ismét az emberek között?

- Merre nyitna ő maga szívesen? Ha a víz (érzelmek) felé. akkor rajzolhat egy csónakot. Ha a házát (önmagát) erősíteni meg, akkor egy stabilabb lábazatot. Ha a kreatív energiáit szeretné megélni (gyümölcsök a fán), akkor egy kertkaput

- A kedélyállapot javítása és az energianövelő befogadó készség érdekében érdemes a rajzot színes ceruzákkal kiszínezni!

 

Blog: Rajzelemzés és rajzterápia

 

Kép: Éva mama rajzmintája

 

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

 

 

 

09.06. –  09.12.

 

09.06. (01.06 h)

Fogyó Hold a Szűzben

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek: A Chiron feloldó hatása mellett a Merkúr bolygó tudatos és tisztító-szűrő energiái segítik életünk rendbetételét. A szellemi és a földi rétegek összeérnek, a lelkiismeret fonala mentén megszülető felismeréseket konkrét cselekedetek követik.

- Veszélyek: Ne vesszünk el a részletekben és a múlt sebeinek hosszas „dédelgetésében”! A tökéletesség helyett fogadjuk el a teljesség minden aspektusát és szintjét. Önostorozás nélkül is itt a megértés és a tudatos „felébredés” ideje!

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A belek és az emésztőszervek, valamint az idegek. Ezek állapota a bennünket ért események, tapasztalatok lelki szintű feldolgozásának a lenyomata.

- Életmód, asztromedicina: A fogyó ciklusban a béltisztítás ajánlott, lé böjttel, vagy gyümölcskúrával (pl. körte). Jól működik az öngyógyítás, a természetes életmód, a táplálkozásterápia (zabpehely, köleskása, barnarizs) és a gyógynövények. Merkúr energiák, amelyek az emésztést segítik: borsmenta, ánizs, kömény, kapor. Idegnyugtatók: citrom- és orbáncfű. Gyomorkeserűk.

A környezet tisztításának és a növények átültetésének az ideje.

 

Betűszimbolika: Hosszú, hurkos „l” – betű, nagyobb sor- és szótávolság.

 

 

09.07. (02.52 h)

 

ÚJHOLD, majd növekvő Hold a Szűzben

A következő négy hetes ciklus során a gyógyító energiák segítségével tudati (Merkúr) szintet is léphetünk, és ezáltal az életünket egy magasabb minőségben folytathatjuk tovább.

 

 

09.08. (01.06 h)

Növekvő Hold a Mérlegben

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek: Előtérbe kerülnek a szellemi szintű kapcsolódások, a kellemes időtöltések. A társasági események, a művészetek, és a könnyedebb szórakozás ideje. A megfelelő egyensúly kiemelt szerepet kap. Fontos az együttműködés, a csapatmunka, a jó diplomáciai- és szépérzék, és a harmónia.

- Veszélyek: A túlzott megfelelést és az ezzel járó felszínességet érdemes kerülni.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: Páros szervünk, a vese, mellékvese (hormonok), a hólyag a csípő, és a bőr. Ezek állapota az egyén kapcsolatainak minőségére utal.

- Életmód, asztromedicina: Ajánlott a nyugodt, stressz mentes környezet. Beszélgetés- és egyéb pszichoterápiák. Művészetterápiák, kiegyensúlyozott táplálkozás és napi testmozgás. Teák: csalán és málnalevél (vízhajtás), áfonya. Sok tiszta- vagy ásvány/forrásvíz.

 

Betűszimbolika: Harmonikus vonalvezetés és tetszetős külalak. Megnövekedett „o” – betűk és kezdőbetűk.

 

  

09.10. (08.05 h)

Növekvő Hold a Skorpióban

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek: Gyökeres átalakulásokat előidéző marsikus és plutonikus hatások. A hatalmas „tüzes-víz” energiák tudatos irányítása a teljes megújulás lehetőségét rejti magában.

- Veszélyek: Agresszív magatartás, manipulációk és káros szenvedélyek. Testi- és lelki függőségek.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A nemi szervek területe. A szexualitással és a libidóval hozható összefüggésbe.

- Életmód, asztromedicina: Rendszeres tisztítókúrák, böjt, gyógyteák (gyermekláncfű, csalán, szűztea), lé böjt (gyümölcs- és zöldséglevek). Szellemi megtisztulások: meditáció, ima, zarándoklat, jóga. lazító gyógy- és ülőfürdők (körömvirág, kamilla, zsálya).

 

Betűszimbolika: A „g” – betű hosszú alsó zónás hurka, az „f” – betű határozott és jól kiírt megformálása.

 

 

09.10. (08.05 h)

Növekvő Hold a Nyilasban

A 37. hét Holdkalendáriumában lesz olvasható.

       

 

Grafoterápia (Tippek)

Az alábbi írásminta alapján ezt a személyiséget egyedi, lényegre törő és tiszta meglátások és kreatív megoldások jellemzik.

 

Öngyógyító grafoterápia:

A korábban átszoktatott duktor (balról jobb kézre) mély érzelemvilágának (alsó zóna) megélését a konkrét döntésekkel („t” – betű) járó felelősség súlya nehezíti meg. Egyenes személyisége nehezen veszi tudomásul az élet árnyékos oldalait. Megtartott gyermeki naivitása és nyitott csodavárása védtelenné teszi. Ő tudja ezt, ezért fokozott távolságot tart (nagy szótávolság) a külvilággal szemben. Szabad egyénisége mégsem mentes a túlzott kötődésektől és a változó önértékeléstől.

 

Javaslatok a harmonikusabb betűformálásokra:

- Szótávolság és „gy – betű”. A külvilág felé történő nyitás lazíthat az érzelmi kiszolgáltatottságon.    

- A „j”- és „o”- betűk. Jobban fogja magát érezni, ha az önértékelése stabilabbá válik.

- A „d” – betű plusz hurkos szára: A hozott masculin (férfi, apa) minta túlértékelésének meghaladása és a női szerep elfogadó, érzelmesebb oldalának erősödése.

 

Kép: átszoktatott női (Szűz) írásminta

 

 

Asztrografológia: Szűz ITT olvasható.

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

Korábbi Heti Holdkalendárium tartalmakat ITT  és ITT talál.

Remélem, hogy tetszett az oldal! Köszönöm, ha megosztod!

 

BŐVEBB INFORMÁCIÓKÉRT

- KATT A KÉPEKRE!