A Grafoműhely Holdkalendáriuma

2021.

A Hold visszatükrözi a Nap fényét, és ez által a befogadó női minőséget képviseli.

Útja során 2,5 naponkénti váltással vándorol át a 12 asztrológiai jegyen – amelyeket a hozzájuk tartozó bolygók határoznak meg. A Hold a jegyek tulajdonságát felveszi, és ezt sugározza a Föld felé, lehetőséget kínálva számunkra az energiák különböző szintű megélésére.

Több tudományos információt a Holdról ITT talál.

 

 

04.12. –  04.18.

A 15. hét a hétfő hajnali Újholddal kezdődik! Ez egy új ciklust nyit meg a teljes évkörben és személyes életünkben egyaránt.

  

04.12. (04.31 h)

Újhold a dinamikus és marsikus Kosban

 

Megfelelő időpont elkezdeni az új és időszerű dolgokat. Csináld meg, lépd meg, harcold ki! Az aktivitás, az ambíciók, az erő és az impulzivitás időszaka.

A feltörekvő hódítási vágy, és az „ego” harcai tudatos kezelést igényelnek. Óvakodjunk az agresszivitástól, és a forrófejűségtől, ne menjünk „fejjel a falnak”! 

 

 

 

(19.44 h)

Növekvő Hold a stabil, vénuszi Bikában

 

- Horoszkóp, Lélek

Lehetőségek: A kézzel fogható és földelt dolgok, a stabilitás, a nyugalom, az átláthatóság, és a türelem energiái jellemzik. Anyagi gyarapodás is elkezdődhet.

Veszélyek: A túlzott ragaszkodás és a „nyakasság”, makacsság.

 

- Egészség

 Asztromedicina: Érzékeny testrészek: a torok, a gége és a mandulák. Mondjuk ki gondolatainkat, érzéseinket, így elkerülhetjük azt, hogy berekedjünk, vagy azt, hogy megfájduljon, begyulladjon ez a terület.

Kényeztessük a testünket masszázsokkal, szépségápolással! Most hosszantartó kellemes és esztétikus hatásokat érhetünk el, ha törekszünk a harmónia megteremtésére. Jótékony hatású: gyógyteák (bodza, kakukkfű), kék sál, méz.
 

- Állatok és növények

Hideg gyökérnapok, minőség: sók (ásványi).

A gyökérzöldségek vetése, fák/cserjék és a hagymás növények (pl. dughagyma) ültetése.

A házi kedvencek szőrét folyamatosan ellenőrizzük, séta után keféljük át, és ne feledkezzünk meg a bolha- és kullancsnyakörvről!

 

- Grafológiai jelek és Grafoterápia

Általában: Nagyobb középzóna („o” betűk), álló írás, kerek oválok, kevés hurok. Esztétikus, de kissé egysíkú íráskép, hagyományos megoldások.

 

Kép: Bika Napjegyű férfi írásmintája

 

A képen: A stabilitás (és a korlátok) a nagy szó- és sortávolságokban szépen látszik. A sok kihasználatlan és elfojtott energia az alsó zónákban ("g" betű) felszabadításra vár.
Az íráskép széttöredezik, a folytonosság tudatos megvalósítása hatékonyabb és jobb eredményeket hozhat. A fókusz a középső zónára esik ("o" betűk pufik: megfelelés), az alsó részek, hurkok megformálása elősegíti a harmonikusabb megnyilvánulásokat.

 

04.15. (08.35 h)

Növekvő Hold a sokoldalú Ikrekben

 

- Horoszkóp, Lélek

Lehetőségek: A kommunikáció szerteágazó, a gondolkodás felélénkül: olvassunk, írjunk, művelődjünk, szerződjünk! Választhatunk a közvetítés különböző szintjei közül: alapszint (fizikai sík) pl. az áru-kereskedelem, magasabb szint (szellemi sík) a tanulás/tanítás, projekt, írás, tervezés.

Veszélyek: Szétszórtság és „Sok beszédnek sok az alja!”

 

- Egészség

 Asztromedicina: Érzékeny testrész: a vállalak, a karok/kezek és a tüdő. Ha nagy terheket cipelünk, akkor megfájdulhat a vállunk. A tüdő állapota a személyes mozgástérről informál. Az allergiák nagy részének kiindulási oka itt található. Az idegrendszer is figyelmet igényel, fontos az aktív és a passzív szakaszok egyensúlya.

 

- Állatok és növények

Levegős napok, az energia a növényi részekben összpontosul. Minőség: a zsírok jól hasznosulnak: mandula, mogyoró, dió, olivaolaj. Szellőztetés, sok séta a szabad levegőn.

 

- Grafológiai jelek

Nagy felső zónás és jól kiírt/megformált hurkok („l” betű), magasra helyezett és hosszú ékezetek, vékonyabb vonalak.

 

04.17. (21.26 h)

Növekvő Hold az érzékeny Rákban

 

- Horoszkóp, Lélek

Lehetőségek: A Hold saját jegyében hatalmas érzelmekkel tölti meg az étert. Ezek kimutatása, kimondása akkor harmonikus, ha eközben tolerálni tudjuk a másik embert is. Az érzerlmek felelősségteljes kezelése és megélése.

Veszélyek: Kerülni érdemes azonban a túláradó érzelmeket, a manipulációt és a sértődést.

 

- Egészség

 Asztromedicina és gyógyítás: Érzékeny testrészek: a gyomor, ha nehezen tudunk valamit elfogadni, akkor összeszorul, megfájdul. A mellkas (női mell), a máj és az epe is ide tartozik. Nem tanácsos tartogatni a mérgeket (pl. düh). Az érzékeny lelkivilág folyamatos megértést és megfelelő „gondozást” igényel.

 

- Állatok és növények

Vizes levélnapok, minőség: a bevitt fehérjék jól hasznosulnak: tojás, hal, sovány húsok.

A szobanövények lemosása, öntözése.

 

- Grafológiai jelek

Hosszú, nagy és hurkos alsó zónák („g” betű), vastagabb vonalak, sok girland, a betűk összekötve.

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

 

Érdekelnek a személyiségedben rejlő képességek és lehetőségek?

Készíttesd el a személyre szóló grafológiai elemzésedet! Infók ► ITT

Szeretnél többet tudni a betűk és számok világáról? Tanulnál, fejlődnél - szélesítenéd a látókörödet?

A Grafoműhely online tanfolyamai téged várnak! Infók ► ITT

 

 

 

 

 

14. Hét

04.05. –  04.11.

 

 

 

 

A fogyó ciklus második felében erőteljesen érvényesülnek az apály energiái. A növények nedvei a gyökerek felé húzódnak. Most érdemes megmetszeni, átültetni és visszavágni őket.

A tisztítás és a megújítás a természetre és a háztartás körüli teendőkre egyaránt vonatkozik. Ez a tavaszi nagytakarítás, szelektálás és rendrakás ideje, előkészítve ezzel a 04.12.-i Kos Újholdat – ami egy új éleszakaszt nyit majd meg.  

 

  

 

04.05. (15.04 h)

Fogyó Hold a szabadlelkű Vízöntőben

- Horoszkóp, Lélek

Lehetőségek: A Szaturnusz most a felelősség vállalására és korlátok elfogadására késztet. Az Uránusz pedig a szabadság alternatív megélésére pl. a technikai eszközökre (internet, telefon…) szűkítve. A koncentrált állapotok „kipréselhetnek” belőlünk olyan kreatív dolgokat, megoldásokat, amelyek máskor nem jöhetnének létre.

Veszélyek: A túl melankolikus lelkiállapotba való beleragadás.

 

- Egészség

 Asztromedicina: Érzékeny testrészek: a lábszárak és a vénák. Állapotuk a személyes szabadság tükre. (visszér: beszűkült mozgástér) Kezelése: úszás és vizes sportok, hideg-meleg lábfürdők valamint nyugtató hatású gyógyteák fogyasztása.

 

- Grafológiai jelek

Szellős íráskép, kreatív megoldások, repülő ékezetek és áthúzások, ligatúrák (egyedi betűkapcsolatok).

 

04.07. (22.31 h)

Fogyó Hold az álmodozó Halakban

- Horoszkóp, Lélek

Lehetőségek: Vegyük észre a mézes-mázos szavak és a tetszetős külső mögött megbújó alacsonyszintű energiákat! Ismerjük fel és különböztessük meg a szükséges áldozathozatal és a hamis „cserekereskedelem” közötti különbséget!

Veszélyek: A Neptunusz bolygó hatására szorosabbá válnak a függőségek, valamint minden stimuláló szer erősebben hat most, ezért érdemes kerülni ezek használatát (alkohol, nikotin, sok kávé…).

 

- Egészség

 Asztromedicina: Érzékeny testrész: a lábfejek és a talpak. Ha elakadtunk valahol az utunkon, érdemes egy sós-illóolajos vizes lábfürdővel, vagy olajos masszázzsal kényeztetni ezt a területet.

 

- Grafológiai jelek és Grafoterápia

Az alábbi Halak írásminta néhány jellegzetessége:

Bizonytalanság: a „t” betű áthúzás, változó a középzóna nagysága. Önmegtartóztatás: nagy szótávolság, keskeny oválok, változó hosszúságú és teltségű alsó zóna, az ékezetek elérik a középzónás betűket, „gy” betűk. Belső tartás: nagy sortávolság, állandó dőlés, kiemelt „z” betűk.

A „gy” betűk első betűje (g) ő maga, az második (y) pedig az érzelmileg hozzá legközelebb álló személy. A „g” betű rövidebb és hurok nélkül lett megformázva az „y”-hoz képest. A két betű mégis szoros egységet képez. Ez egy olyan kapcsolat, amelyben a kézírást adó személy csak fizikai szinten van jelen, érzelmileg és lelkileg azonban nincs. Mi lehet ennek az oka? Ha egy íráson belül nagyon különböző "gy" betűket látunk, akkor párhuzamosan több érzelmi kapcsolat is fontos lehet (Lehet gyermek-szülő is.)

Halakként hajlamos áldozatokat hozni, vagy áldozattá válni. itt melyikről lehet szó? Alapvetően önálló és stabil karaktere van, de ennek ellenére sok benne a bizonytalanság és nehezen vállalja fel az érzelmeit. Nehezen dönt, sokat „agyal”, és meglehetősen bizalmatlan. Az áldozathozatala tehát nem tűnik önkéntesnek, inkább megalkuvásnak, ahol „alulválasztott” („tt” betűk).

A társsal együtt már magabiztosabb, sőt helyette is dönt és felelősséget vállal, így a kezében tudja tartani a kapcsolatot. Még akkor is, ha ezért fel kell adnia a saját érzelmeit. Lehet, hogy éppen azok elől menekül? Vajon mi ingatta meg korábban a bizalmát?

 

Kép: Halak írásminta

 

 

04.10. (08.12 h)

Fogyó Hold a marsikus Kosban

- Horoszkóp, Lélek

Lehetőségek: A fogyó Hold legvégén fejezzük be az aktuális feladatokat, zárjuk le az adott tevékenységeket.

Veszélyek: Ne erőltessünk semmit, várjuk meg az Újhold energiáit!

 

- Egészség

 Asztromedicina és gyógyítás: Érzékeny testrészek: a fej, amely – ha túl sokat „agyalunk” - megfájdulhat, vagy megsérülhet. A szem és az orr is ide tartozik. Az aktív mozgás segít a testi-lelki egyensúly megteremtésében és fenntartásában.

 

- Grafológiai jelek

Szögek és erős nyomás/nyomaték. Határozott vonalvezetés, állandó dőlés.

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

 

13. Hét

03.29. –  04.04.

 

A hét közepén már itt az április, a Szelek hava! Az elkövetkező két hetes fogyó ciklus a tisztulásról, a csökkentésről és a meghaladásról szól. Szelektáljunk, tisztogassunk, engedjük útjára a bennünket már nem szolgáló dolgokat! Hadd repüljenek a szelek szárnyán, felszabadítva bennünket a felesleges terhek súlya alól!

 

 

 

03.29.

Fogyó Hold a könnyed Mérlegben

 

- Horoszkóp, Lélek

Lehetőségek: A mérlegre kerülő, és „túl könnyűnek” bizonyuló kapcsolatokat és szellemi tevékenységeket (felszínesség és látszat) ne sirassuk sokáig!  

Veszélyek: „Ne öntsük ki a gyerekkel együtt a fürdővizet!” Minden folyamatosan változik, és így van esélye a fejlődésre is.

 

- Egészség

 Asztromedicina: Még korai a tavasz, óvjuk vesénket a megfelelő ruházattal. A hólyag védelmében napi 1,5 - 2 liter méregtelenítő tea ajánlott. Minden művészetterápiás tevékenység jó hatású a testi-lelki gyógyulás érdekében.

 

- Grafológiai jelek

Fontos az esztétika, nagyobb középzóna, felfújt oválok, nagy kezdőbetűk és felső zónás hurkok, szellős íráskép.

 

03.30. (07.34 h)

Fogyó Hold a „tüzes vizes” Skorpióban

 

- Horoszkóp, Lélek

Lehetőségek: A legmegfelelőbb napok az alapos elmélyülésre és önvizsgálatra. Mélytisztítás és tisztulás elsősorban lelki, érzelmi szinten.

Veszélyek: Az öncélú rombolás nem szolgálja az átalakulást. Hol vannak az irracionális félelmeink és fóbiáink gyökerei?

 

- Egészség

 Asztromedicina: A nemi szervek fokozott védelme, a függőségekkel való tudatos szembenézés. Alapos méregtelenítés és tisztító kúrák testi ás lelki szinteken.

 

- Grafológiai jelek

Hosszú alsó zónák kevés/szűk hurkok (nagy, de visszafojtott érzelmek), negatív sortávolságok (összeérnek a sorok, a tisztelet hiánya), de nagy szótávolságok (bizalmatlanság), sok szög (erős akarat), lasszós felsőzónás hurkok (manipulálás).

 

04.01. (08.00 h)

Fogyó Hold a Nyilasban

 

- Horoszkóp, Lélek

Lehetőségek: A különböző teóriák és hitrendszerek leszűkítése a saját mély, és hiteles belső meggyőződésre.

Veszélyek: A túlzott optimizmus és az ideák világa irreálissá válhat.

 

- Egészség

 Asztromedicina: A máj rendszeres méregtelenítése mellett a rendszeres aktív életvitel is fontos szerepet játszik. A sérülékeny lábra fokozottan figyelni kell.

 

- Grafológiai jelek

Terjengős írásmód, nagy kezdőbetűk, magas felső zónás hurkok, repülő ékezetek és áthúzások, nagyméretű aláírás.

 

04.01. (08.00 h)

Fogyó Hold a Bakban

 

- Horoszkóp, Lélek

Lehetőségek: A külső- és belső határokat most érdemes felszabadítani, csökkenteni. A reális célokért vállalt személyes felelősség ideje. Meghaladhatóak a régi, idejétmúlt szokások.  

Veszélyek: A merev, rugalmatlan hozzáállás könnyen lelki törésekhez vezethet.

 

- Egészség

 Asztromedicina: A mozgásszervek egészsége érdekében a minimális húsfogyasztás ajánlott. A bőr ezekben a napokban meghálálja a mélytisztítást. A lazító gyakorlatok és a vizes gyógymódok fokozzák a rugalmasságot.

 

- Grafológiai jelek

Nagyobb szótávolság (nehezen enged közel magához másokat), nagyobb sortávolság (ő is tartja a távolságot, ritkán kezdeményez), az alsó zónás hurkok rövidek (nehezen fejezi ki az érzéseit), sok szög (erős akarat), zárt és keskeny oválok (zárkózottság és önmegtartóztatás).

 

Grafoterápia

Kisebb szótávolságok (cél: nagyobb bizalom), kiírt hurkos alsó zónák (pl. „g”-betűk. Cél: az érzelmek kimutatása, gördülékenyebb, kevésbé görcsös vonalvezetés, harmonikusabb betűtávolságok és kapcsolódások (cél: spontánabb megnyilvánulások).

 

Bak írásminta

 

04.04. Húsvét vasárnap

 

 

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász


 

Korábbi Heti Holdkalendárium tartalmakat ITT talál.

 

Remélem, hogy tetszett az oldal! Köszönöm, ha megosztod!