A Grafoműhely Holdkalendáriuma

2021.

"Ami nem kerül a tudatosság szintjére, az sorsként tér vissza.”

( C.G. Jung)

 

GRAFO-HOLD

 

A grafológia (személyiség, viselkedés) és az aktuális Holdállások (lelki-érzelmi hatások) kapcsolata. Hogyan hat ránk, életünkre/viselkedésünkre/érzelmeinkre a Hold folyamatosan változó állása?  

Mit tehetünk a harmonikusabb és teljesebb mindennapok megélése érdekében?

 

06.21. –  06.27.

 

Az év 25. hete a nagy átalakító Skorpióval kezdődik, majd a Nyilas jegy jótékony hatásait élvezhetjük. A csütörtök esti Bak Telihold kiteljesíti a felelősségvállalást, a hétvége pedig lazulást hoz a Vízöntő jegyében.

A hétfői nyári napforduló után a hét folyamán elindul végre a Merkúr bolygó előre – elősegítve a kommunikációt és az utazásokat!

 

 

06.21.

Növekvő Hold a Skorpióban

Mint vasárnap, ma is számíthatunk teljesen új és előrelendítő élethelyzetekre és eseményekre.

Nyári napforduló! Ezen a napon a leghosszabb a nappal és a legrövidebb a éjszaka.

Az asztrológiai nyár első napja. A Nap beér a Rák jegyébe, egy hónapon keresztül elsősegítve a szeretetteljes elfogadás lélekemelő érzését.

 

 

06.22. (14.56 h)

Növekvő Hold a Nyilasban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Szerencsés időszak, amikor az áldás szellemi és fizikai síkon egyaránt bőségesen érkezik, ha kellően nyitottak vagyunk rá. A mélyen, legbelülről jövő hit ereje felülírhatja a különböző teóriák és tézisek életünkre gyakorolt befolyásoló-, és a személyes felelősséget nélkülöző hatását.

- Veszélyek: Ügyelni elsősorban a hitelességre érdemes.

 

Kérdés: Mennyire hiteles az életed, amellyel példát mutatsz a környezeted számára?

 

Egészség

- Érzékeny területek és asztromedicina: A combok, és a vénák (lábon) állapota az egyéni irányok és utak vállalásának fokmérői.

 

 

06.24. (15.06 h)

Növekvő, majd fogyó Hold a Bakban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A kiteljesedő Hold erőteljesen rámutat felelősségeinkre és határainkra. Mindkét esetben rajtunk múlik a megfelelő egyensúly megtalálása és megtartása. Fontosabb törekvéseink közül most néhány végre célba ér, érettebben és bölcsebben folytatjuk az utunkat.

- Veszélyek: A túlzott keménység és az irracionális követelmények hosszú távon repedésekhez, törésekhez vezethet. A korlátok bár védhetnek, de be is szoríthatnak a magány ridegségébe.

 

Kérdés: Milyen régi „hagyományokat”, szokásokat kell megélned ahhoz, hogy azután – létrehozva a saját értékrendszeredet - meg tud haladni azokat?

 

Egészség

- Érzékeny területek és asztromedicina: Bőrünk az én-határaink állapotát mutatja, a csontok és az ízületek a rugalmasságot. A térd pedig a sorsfeladatok és az univerzális energiák elfogadását.

 

06.24. (20.40 h)

Telihold a Bakban

 

 

06.26. (16.09 h)

Fogyó Hold a Vízöntőben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Enyhülnek kissé az erős energiák, felszabadultan ötletelhetünk és észrevehetünk alternatív megoldásokat, nézőpontokat. A régi és idejétmúlt dolgokat magunk mögött hagyhatjuk.

- Veszélyek: „Ne öntsük ki a fürdővízzel együtt a gyereket is!” „A türelem rózsát terem!”

 

Kérdés: Vállalod a szabadsággal járó egyéni felelősséget?

 

Egészség

- Érzékeny területek és asztromedicina: A lábszárak és a vénák állapota a személyes szabadság tükre. Megmutatja, hogy tudunk-e élni ezzel?

 

 

Grafoterápia (Tippek)

A kiteljesedő szaturnuszi energiák jegyében nézzük meg a felelősségvállalás és a határok egyensúlyának kérdését az alábbi írásminta segítségével.

 

Kép: Bak írásminta

 

A határokat a szó- és sortávolságokkal tudjuk a legjobban felmérni. Itt mindkettő elég nagy, de a szótávolság mégis jóval jelentősebb. Eszerint ez a személy tisztel másokat, de nagyon nehezen engedi őket közel magához, meg kell várni amíg ő maga megnyílik.

A felelősségvállalás terén mutatkozó nehézségeket az alsó zónás betűk (pl. "g")mutatják, ahol a hurok nincs befejezve. A Duktor nehezen mutatja ki érzéseit és ez a kapcsolati kötődések ("gy") nehézségeinek az oka. A véleményét ("l") azonban szívesen kinyilványítja, okos és művelt személyisége van.

A Grafoterápia ebben az esetben a fent említett tényezők finom korrigálására hívja fel a figyelmet. A létrejövő tudatos egyensúly elősegíti a kiteljesedettebb élet megélését.

 

 

Asztrografológia többi jegy, ITT

 

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

 

 

 

06.14. –  06.20.

Az év 24. hetének elején – a növekvő Hold jegyében - folytatódik az Oroszlán jegy önkiteljesítő hatása. A hét közepe a Szűz szorgalmas tevékenységeinek-, majd a hét vége a Mérleg közösségformálásának ideje. Vasárnap délutántól pedig belekóstolunk a jövő hét elejét is meghatározó és gyökerestől átalakító Skorpió jegy új időket ígérő energiájába.  

 

06.14.

Növekvő Hold az Oroszlánban

Mint vasárnap.

 

06.16. (05.02 h)

Növekvő Hold az Szűzben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Rend belül (lélek) és kívül (fizikai szint), világosan átlátható megoldások és utak. Lelkiismeret + szorgalom.

- Veszélyek: Elaprózódás, elakadás a részletekben és a tökéletesség kritikus délibábja.

 

Kérdés: El tudod-e fogadni, a teljesség „tökéletlenségét”? Avagy, miért van a fának árnyéka?

 

Egészség

- Érzékeny területek és asztromedicina:

A lelki gyógyulások ideje, amelyet az emésztőrendszert kímélő táplálkozással segíthetünk elő. A tiszta, vitamindús, hús- és vegyszermentes ételek nem terhelik meg a szervezetet és ez az idegrendszerre is jó hatással van.

 

06.18. (10.55 h)

Növekvő Hold a Mérlegben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Szellemi szintű harmonikus inspirációk, társasági események, együttműködés és csapatmunka.  Diplomatikus egyensúly.

- Veszélyek: Felszínes érdekkapcsolatok és erős anyagi beállítottság. Ingatag önértékelés.

 

Kérdés: Vajon meg tudsz-e felelni az összes külső és belső elvárásnak?

 

Egészség

- Érzékeny területek és asztromedicina: A rendszeres tiszta víz és gyógyteák fogyasztása rendben tartja a vesét és a hólyagot. A csípő problémái az önértékelés felülvizsgálatára szólítanak fel: Női- (baloldal) és férfi (jobb oldal) minták.

 

06.20. (13.59 h)

Növekvő Hold a Skorpióban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A tisztítótűz hevében az életképes dolgok újjáélednek. A folyamatos transzformáció az élet örök körforgásának alapfeltétele.

- Veszélyek: Manipulációk és „besült” bábállapotok. Egészségtelen lelki és fizikai szintű függőségek.

 

Kérdés: Milyen szinten éled meg az elementáris hatású energiák sorsfordító hatásait?

 

Egészség

- Érzékeny területek és asztromedicina: A „tüzes víz” energiákat sok folyadékkal és gyakori zuhanyozással lehet egyensúlyban tartani. A szexualitás kiegyensúlyozott megélése a teljes libidóra építő jelleggel hat.

 

 

Grafoterápia (Tippek)

Az alábbi írásminta jól szemlélteti a jelen valóságát és a további lehetőségeket.

Hogyan lehet építő módon megélni az átütő életenergiákat?

- A nagyon hosszú alsó zónás hurkok mély érzelmi tartományokra utalnak, ezeket azonban jelenleg nem tudja jól kezelni.

- Zónaarányok: nagyon kicsi a középzóna, így a dolgok nagy része vagy elvi síkon-, vagy a tudatalatti mélységeiben játszódik.

- Ékezetek: túl hosszúak, ami a fokozott racionális kontrollt jelenti. "Túlagyalja" a dolgokat, konkrét cselekvésre így már nem marad energia.

- Szögek: az akarat megfeszülése, miközben a tevékenységek folyamata megmegtörik, szakaszossá válik.

 

A grafológia és grafoterápia a saját, egyéni szintű egyensúly megteremtésére törekszik. Ebben az esetben azt javasolja, hogy érdemes – törekvés szinten - ezeket az írásjellemzőket minél arányosabban létrehozni: zóna arányok, ékezetek hossza, a hurkok kezelése és a vonalvezetés.

 

A terápia célja ebben az esetben az, hogy ezek a hatalmas energiák - egy magasabb tudati szint által feljebb emelkedve - konstruktív, építő módon működjenek!  


Kép: Skorpió írásminta

 

Asztrografológia többi jegy, ITT található.

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

- Érdeklik a személyiségében rejlő rejtett képességek? Keresi a helyét a Világban?

- Szeretne lépéseket tenni testi- és lelki gyógyulása érdekében?

Az írás-, és rajzelemzések, valamint az ezekhez kapcsolódó terápiák lehetőségeket kínálnak erre!

Bővebb Információk ITT

 

- Megtanulná az írás- és rajzelemzés tudományát?

A Grafoműhely folyamatosan induló, államilag elismert online tanfolyamai lehetőséget kínálnak államilag elismert Tanúsítvány megszerzésére is!

Bővebb információkat ► ITT talál.

 

 

06.07. –  06.13.

 

Az év 23. hetét a csütörtöki Újhold energiái határozzák meg. Előtte tart még az elengedő fázis, majd a növekedés következik.

 

06.07.

Fogyó Hold a Bikában

Mint vasárnap.

 

06.08. (20.48 h)

Fogyó Hold az Ikrekben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A kommunikáció kap főszerepet ezekben a napokban. Ez a szellemi szintű energiák áramlását jelenti és magában foglalja a közvetítés különböző szintjeit.

A kereskedelemtől (anyag) kezdve a tanulás/tanítás, és a beszélgetés/írás/olvasásig (szellem) sokoldalúan és rugalmasan élhetjük meg ezeket az energiákat.

- Veszélyek: Elaprózódás és szétszórtság fordulhat elő korlátlan mennyiségi törekvések esetén.

 

Kérdés: A jelenlegi tudati/érzelmi szintünkön a kommunikáció milyen szintjét tudjuk megvalósítani? Mit tehetünk ennek emelése érdekében?

 

Egészség

- Érzékeny területek és asztromedicina: Az elsősorban lelki-érzelmi terheket jelképező vállak, a mozgásteret (szabad levegő) szimbolizáló tüdő és az adást-kapást mutató kezek/kapok a kiemelt területek.

 

06.10. (12.53 h)

Újhold az Ikrekben

Bolygója, a Merkúr hátráló mozgásban van. Ezért ez az Újhold most a korább elkezdett ügyek megbeszélése/tisztázása, elintézése/aláírása terén ad lehetőségeket a friss energiák segítségével.

 

06.11. (09.23 h)

Növekvő Hold a Rákban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Hold a saját „otthonában”, jegyében haladva feltölt bennünket intenzíven áramló érzelmekkel. Ezek kimutatása és kimondása most a „feladat” – a környezetünk érzelmi igényeinek és határainak betartása mellett.

- Veszélyek: Túláradó érzelmek, érzelmi manipulációk és „bekebelezés”, sértődés. Az el nem fogadott és fel nem dolgozott érzelmek a „szőnyeg alá”, a tudatalattiba kerülnek.

 

Kérdés: Hogyan vélekedünk a „jól szeretni” kérdéséről?

 

Egészség

- Érzékeny területek és asztromedicina: A nehezen elfogadott érzelmi hatások a gyomorban okozhatnak tüneteket. A mellkas területe szintén ide tartozik. A máj és az epe feladata a külső- és a belső méreganyagok kiválasztása.

Ne vegyük magunkra, illetve ne tartogassuk az utunkba került (vagy bennünk felmerült) negatív érzelmeket, szabaduljunk meg tőlük minél hamarabb!

 

06.13. (20.23 h)

Növekvő Hold az Oroszlánban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Nap bolygó jegye mindig az önkiteljesítést segíti elő. A megtalált erő, a játékos örömök, a nagyvonalúság és mások támogatása a magasabb szintű megélés lehetősége.

- Veszélyek: Alacsonyabb szinten ugyanez az erővel és a hatalommal való visszaélés rövidtávú „ego simogató” öröme.

 

Kérdés: Tudsz-e önmagadhoz méltó életet élni, és megengeded-e másoknak is azt?

 

Egészség

- Érzékeny területek és asztromedicina: Az életerő a szívben lakozik. Vigyázz rá, becsüld meg és hallgass a jelzéseire! Tartsd egyenesen a gerincedet, annyi terhet tegyél rá, amennyit jó szívvel elviselsz, és amennyitől a lelkiismereted is nyugodt!

 

Grafoterápia (Tippek)

Mennyire vagy befogadó az új dolgokra?

 

Ezen az írásmintán a nagy sor- és szótávolságok egy nagyon óvatos ember viselkedését mutatják meg. A zárt oválok ("o" betűk) és az árkádos vonalvezetés szerint jelenleg be van húzódva a "csigaházába". Az érzelmeit szintén nehezen nyilvánítja ki az alsó zónás betűk ("g") szerint.

Hogyan lehetne őt kicsalogatni ebből a beszorult helyzetből, illete ő maga milyen lépéseket tehet ennek érdekében?

 

A Grafoterápia az alábbiakat javasolja: Az egyensúly és a szabadabb energiaáramlás megteremtése érdekében érdemes a "túl nagy és túl zárt" részeket korrigálni, megnyitni:

- Kisebb szó- és sortávolságok, nyitottabb oválok és az alsó zónás hurkok növelése.

- A felső zónás hurkok ("l" betű) magasabb és hurkosabb megformálása pedig növeli a tudatosabb hozzáállást.

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

Korábbi Heti Holdkalendárium tartalmakat ITT talál.

 

Remélem, hogy tetszett az oldal! Köszönöm, ha megosztod!

 

BŐVEBB INFORMÁCIÓKÉRT

- KATT A KÉPEKRE!