A GrafoMűhely Holdkalendáriuma

2022.

"Ami nem kerül a tudatosság szintjére, az sorsként tér vissza.” ( C.G. Jung)

 

 

GRAFO-HOLD

 

A grafológia (személyiség, viselkedés) és az aktuális Holdállások (lelki-érzelmi hatások) kapcsolata. Hogyan hat ránk, életünkre/viselkedésünkre/érzelmeinkre a Hold folyamatosan változó állása? 

 

GrafoTipp

Grafoterápia: Kézírásunk tudatos alakítása visszahat a személyiségünk kiteljesítésére! Mit tehetünk a harmonikusabb és teljesebb mindennapok megélése érdekében?

 

 

2022.

05.23. – 05.29.

 

A hét mottója: „Ha gyökeresen meg akarod változtatni az életedet, azonnal mondj le temérdek hamis bűntudatról!” (Sri Chinmoy)

 

05.23.

Hétfőn folytatódik a Halak fogyó Hold hatása. (Neptunusz).

Lehetőségeink

Ahogy azt az erre a hétre kapott idézet is jelzi, a tudatosság útján most létrejöhet az elkülönülést megszüntető lelki- érzelmi szintű feloldozás! Kicsit „fennköltebben” – magasabb nézőpont szerint – nevezhetjük kegyelemnek is, amelyet önmagunk és mások felé egyaránt gyakorolhatunk.

 

05.24. (23.40 h)

Kedden a fogyó Hold a tüzes Kos jegyébe (Mars) lép.

Lehetőségeink

Intézzük el, fejezzünk be ténylegesen és eredményesen a folyamatban lévő dolgainkat!  Hozzuk "egyenesbe" saját ügyeinket, miközben azért ne tévesszük szem előtt mások érdekeit sem!

 

05.27. (08.23 h)

Pénteken a csökkenő Hold eléri a földies Bika jegyét (Vénusz).

Lehetőségeink

„Nagy elengedés” fizikai szinten, amely előkészíti a helyet a jövő héten elinduló új energiáknak: Tisztítás, szelektálás, kidobás, továbbadás. Gyümölcs- vagy léböjttel most könnyen végezhetünk pár napos belső tisztítást és leadhatunk néhány plusz kilót.

 

05.29. (19.23 h)

Vasárnap a csökkenő Hold belép a levegős Ikrek jegyébe.

Lehetőségeink

Hétfő délután itt fog megszületni az Újhold. Addig tisztázhatjuk a korábbi félreértéseket, ha hitelesen kommunikálunk, vagyis azt mondjuk, amit ténylegesen gondolunk és érzünk!

 

 

GrafoTipp

 

Betűszimbolika

 

Milyen jelei vannak a kézírásban a bűntudatnak, és hogyan érdemes azt feloldani?

 

 

Kiemelt betűk és írásjellemzők ennél az írásmintánál

 

A tudatalatti tartomány az alsó zónában (a betűk alsó részei) és a nagy szó- és sortávolságok által közre zárt „kéményeknél” láthatóak.

- Hosszú alsó zónás hurkok (pl. „g”- betű), kis középső zónával: A mindennapok során a tudatalatti mélyén meghúzódó érzések, félelmek rejtve maradnak - nem beszélünk róluk - , de időnként dührohamok, vagy hiszti formájában - kitörnek.

Ez azonban egy késleltetett hatás, az érzelmek nem a valós időben és szituációban nyilvánulnak meg, hanem akkor, ha valami emlékeztet bennünket a korábbi megérintettségre.

 

- Ebben az írásban sok a fehér felület, a „fehér folt”: A duktor nincs tudatában, nem veszi tudomásul azokat az érzéseket, amelyeket jelenleg még nem tud kezelni. A felgyülemlő elfojtott energiák azonban hosszú távon akarattal nem tarthatóak vissza.

A „szőnyeg alá söpört” dolgok mindenkinél más, korábbi negatív események tárházából állnak össze. Tartalmuk gyakran nem valós hibák, hanem nem teljesült elvárások (külső és belső).

- Kisebb középső zónás oválok („o” – betűk): Kevés/kicsi vagyok; vagy ezt kompenzáló „felfújt” betűk: bebizonyítom mindenkinek (magamnak is), hogy értékes vagyok!

- Erős „baltendencia”: Visszafelé, a múlt felé tekintgető viselkedés/vonalvezetés. Ez különösen az ováloknál szembetűnő, de megfigyelhető a kezdő- és végvonalaknál is. Vissza kell térni az okok forrásához ahhoz, hogy a tisztázás megtörténjen.

A régi minták meghaladása, és az öntudat stabilabbá válása növeli az önértékelés szintjét is.

 

 

Grafoterápia

 

A fentiek „gyógyítása” a felismerésekkel kezdődik, amelyre itt jó lehetőség kínálkozik az intelligens duktor (levélíró) részéről!

- Az írásminta tudatos felső részei szépen kiírtak: Hosszú hurkok, jól megélt szellemiség (pl. „l” – betű) és bekötött ékezetek, átlagon felüli kreativitással.

 

A bűntudat, az elakadások feloldását követően a meghatározó teremtő erő tehát sokkal hatékonyabban működhet!

Ennek eléréséhez a grafoterápia ebben az esetben az alábbiakat javasolja:

Az egyenletes és jó ritmusú energiaelosztás a kézírásban, majd a megélésekben a fent felsorolt írásjellemzők harmonikus megformálása révén valósul meg!

 

 

Varju Beáta

Grafoműhely

 


 

 

 

 

05.16. – 05.22.

 

 

A hét mottója: „Ne vádold a világot! Tedd jobbá! Hogyan? Minden pillanatban jobbá téve önmagad!” (Sri Chinmoy)

 

05.16.

Hétfő délelőtt a növekvő Hold még a Skorpió jegyébe lesz, korán reggel kiteljesedik a Telihold (06.14 h).

Lehetőségeink

Ezzel egyidőben a holdfogyatkozás erőteljes energetikai viharral jár, ezért érdemes a már ajánlott átmeneti visszavonulás mellett dönteni.

A nap folyamán a Hold már fogyó fázisba vált, és kedden lassan lenyugodnak a kedélyek. Várjuk ki türelmesen a gyökeres változásokat kísérő kaotikus állapotok végét!  

Ahogy a „heti idézet” is tanácsolja, hagyjuk magunk mögött a régi, negatív energiákat, annak érdekében, hogy minél magasabb szintre léphessünk!

Délután (13.51 h)

A fogyó Hold átvált a Nyilas jegyébe (Jupiter).

Lehetőségeink

Hitrendszerünk fókuszát a szélesebb látókör javíthatja, élesítheti.

 

05.18. (14.02 h)

Szerdán a fogyó Hold a földies Bak jegyébe (Szaturnusz) lép.

Lehetőségeink

Az akadályok és a korábbi terhek feloldása elősegíti a tovább haladást. Ezek pl.: túlzott felelősségvállalás, mások terhei/feladatai, beszűkült mozgástér.

 

05.20. (14.53 h)

Pénteken a csökkenő Hold eléri a levegős Vízöntő jegyét (Uránusz).

Lehetőségeink

Használjuk ki a gyors, váratlan, és mindenekelőtt szokatlan fordulatokat a régi minták átszabásának reményében! A felszabadulással egy spontánabb életteret nyerhetünk, ahol megvalósulhatnak az új inspirációk, ötletek.

 

05.22. (17.50 h)

Vasárnap a csökkenő Hold belép a vizes Halak jegyébe (Neptunusz).

Lehetőségeink

Nehéz „terep” ez a földi lét, mert itt különböző fejlődési szintű emberek találkoznak, de ez egyben egy lehetőség is a teljesség elfogadására. A lelki tisztulás azonban – felülemelkedve az elválasztó határokon – a magasba repít!

 

Milyen belső akadályok húznak vissza az egységgel való összekapcsolódás megvalósításától?

 

 

 GrafoTipp

 

 

 

 

Betűszimbolika

 

Az egység megteremtése először belül (lélek-szellem-test), majd kívül (külvilág) történik.

 

Kiemelt betűk és írásjellemzők ennél az írásmintánál:

- A három zóna (Az írás és a betűk felső-, középső-, és alsó része) szempontjából itt a felső rész a legerőteljesebb és az alsó kap a legkevesebb energiát.

- Szellemi szinten (fent) tehát jól működnek a dolgok: A bekötött ékezetek szerint nagyon kreatív, és eredeti gondolkodású ez a középkorú férfi. Sőt, itt jelentős energiatöbblet is megfigyelhető a felfújt felsőzónás hurkoknál!

- Az alsó részeknél azonban sok „hiányjel” formájú betűképzést láthatunk, amelyek üres és mély kútként várják az életet adó vizet. A víz az érzelmek szimbóluma is, ebből látunk tehát hiányt. A kiszáradt, pangó állapotért pedig éppen a túlműködő gondolkodás a felelős!

- Könnyű abba a csapdába esni, hogy azt az utat választjuk, amely könnyebben megy. (A mintánál nagyon okos ez a férfi, tehát szóban jól kommunikál.) A „másik oldalon” (érzelmek) azonban így egyre nagyobb hiányok lépnek fel.

- Az írás középső része, a mindennapok megélése a „mérleg nyelve”, ahol a gondolatokat kimondjuk, és az érzéseket kimutatjuk. Itt az egyensúly akkor jöhet létre, ha mindkét oldal (fent és lent) egyensúlyban van.

Ebben az esetben a hosszú alsó zónák mély érzelmeket tükröznek, de a hiányzó hurkok és kicsi oválok szerint ezeket nem mutatja ki, és nem mondja el.

A nagy szótávolságok (távolságtartás, bizalmatlanság), a nagy sortávolság (ő sem közeledik), és a zárt oválok („o” – betűk) tanulsága szerint nem fogad el/be senkitől semmit. Magányos életének és a kapcsolódási problémáinak hátterében nagyon alacsony szintű önértékelése áll.  Ez egy korábbi életszakaszból „hozott” probléma, a pozitív visszajelzések és az elfogadottság hiányára vezethető vissza (pl. baltendencia).

 

A férfi átszoktatott balkezes, tehát az adottságait és az erősen érzelmi beállítottságát a környezete nem fogadta el, mindenáron meg akarta változtatni.  

 

 Grafoterápia

 

Itt az alapprobléma tehát az átszoktatás, de a korai életszakaszban elszenvedett elfogadás hiánya más esetekben is felléphet.

A megoldás keresésének útját érdemes foglalkozni a kezesség harmonizálásával, valamint használni a grafoterápia által nyújtott segítség lehetőségét:

- Az alsó zónás hurkok kiírt, jól megformált, hurkos megrajzolása.

 - Az oválok nagyobb (sztenderd: 3x3 mm) kerekítése az „o” – betűknél és a „g” – betűknél.

- A páros betűk arányos mérete és összekötése.

- Kisebb szó- és sortávolság.

 

Az írásmintánál a legnagyobb belső akadály a túlzott racionalizmus, és a saját érzelmek és belső értékek elutasítása.

A korábbi mintának a meghaladása útján a saját magával történő harmonikusabb kapcsolódás létrehozza a belső egy-séget. Ez pedig lehetővé teszi a környezetével létrejövő nagyobb összhangot és a boldogabb létállapotokat.

 

Varju Beáta

Grafoműhely

 

 

 

 

05.09. – 05.15.

 

A hét mottója: „Egóm beszél, alázatom cselekszik.” (Sri Chinmoy)

 

05.09.

Hétfőn a növekvő Hold még az Oroszlán jegyébe lesz.

Folytatódik az öntudat egyedi útjának kibontakozása, amely gyors, pozitív változásokkal járhat együtt.

 

05.10. (00.53 h)

Kedden a növekvő Hold a földies Szűz jegyébe (Merkúr) lép.

Lehetőségeink

Intuitív felismerések jöhetnek létre, ha megvalósul a tiszta tudatosság és az ihletett megérzések egyensúlya.

 

05.12. (08.35 h)

Csütörtökön a növekvő Hold eléri a levegős Mérleg jegyét (Vénusz).

Lehetőségeink

A harmónia és a kapcsolatok minősége a tettek tükrében mutatkozik meg a teljes valójában.

 

05.14. (12.34 h)

Szombaton a növekvő Hold eléri a tüzes-vizes Skorpió jegyét (Plútó).

Lehetőségeink

A kiteljesedés most a gyökeres változások lehetőségét rejti magában!

 

Vegyük észre, hogy hol kínál most az élet lehetőséget a teljes átalakulásra?!

Választanunk kell az „eltemetés” és a transzformáció megújulást ígérő útjai között!

Ehhez azonban fel kell ismerni azokat az árnyékainkkat is, amelyekről eddig nem akartunk tudomást venni. Ez belső stabilitás nélkül nem valósulhat meg, de a szembenézés eredményeként kiszabadulhatunk a megrekedt lelkiállapotokból és helyzetekből.  

 

A hétvégén már egyre erősebben érezhető a hétfői teljes holdfogyatkozás hatása. Ez lelkileg és érzelmileg energiaszegény állapotot idéz elő, ezért a legjobb visszavonulni. A Plútó bolygó kedvez az elmélyülésnek és a mélységekben található energiatartalékok felszabadításának! Itt szunnyad a megújulások gyökere, ezért nem bizonyul elvesztegetett időnek, ha elidőzünk ezen a területen.

 

 

GrafoTipp

Csigaház, vagy menedék?

 

 

 

Betűszimbolika

 

Kiemelt betűk és írásjellemzők:

- Ez az írásminta ténylegesen tele van „csigavonalakkal”, és a vonalvezetése is vontatott.

- A védekezés és a visszavonulás a nagy szótávolságoknál jól látható, a jobb margónál a hosszú végvonalak hárításról tanúskodnak.

- A baltendencia, a saját világa felé fordulás is megfigyelhető.

- A lapos oválok nyomott hangulatot tükröznek.

- Sok az „árkád” (fordított bögre-forma) pl. az „n” – betűknél, ami barlangszerű behúzódást mutat.

 

A következmény lassúság, a hatékonyság hiánya, a kevés eredménnyel járó cselekvés, és a magány.

A feldolgozatlan múltbeli történések és a negatív gondolatok sok energiát lekötnek.

Itt ezek azok az „árnyékok”, amelyeket észre kell venni, és fel kell dolgozni.

 

 

Grafoterápia

 

Ennél a duktornál a mindennapok pozitívabb megélése érdekében az önértékelés javítása a legfontosabb.

A grafoterápia külső támogatást kínál azért, hogy „bent” is elinduljon egy pozitív irányú változás:

- Az oválok („o” – és „a” – betűk) arányainak javítása: magasabb, de keskenyebb (összeszedettség) forma.

- A „g” – betűk harmonikus megformálása az érzelmek és a vágyak jobb megélését teszik lehetővé.

- A kisebb szótávolságok nagyobb bizalmat jeleznek.

Az erőteljes mintakövetés és megfelelés helyett a saját személyiség kibontakozása egy örömökkel és eredményekkel gazdagabb életutat eredményez.    


 

 

05.02. – 05.08.

 

A hét mottója:A külső kaland boldoggá tesz. A belső kaland tökéletessé tesz.” (Sri Chinmoy)

Az idézeteket minden héten egy kártyacsomagból húzom ki. Az aktuális energiákat tükrözik: Mire érdemes az adott héten koncentrálni? A fenti idézet arra utal, hogy a külvilág megajándékozhat bennünket boldog pillanatokkal, de a teljesség kiegyensúlyozott érzéséhez az önmagunkban megtett utazás során juthatunk el!

 

05.02. (12.47 h)

Hétfőn a növekvő Hold a levegős Ikrek jegyébe (Merkúr) ér.

Lehetőségeink

Hiteles kommunikáció

Szavaink és viselkedésünk egyaránt a tiszta gondolatainkat tükrözik, a megfelelési vágy és a környezet befolyásolásának szándéka nélkül.

 

05.05. (01.05 h)

Csütörtökön a növekvő Hold a vizes Rák jegyébe (Hold) lép.

Lehetőségeink

Felelősségteljes elfogadás

Az érzelmek őszinte kinyilvánítása során tiszteljük saját magunk-, és mások érzékenységét és határait.

 

05.07. (13.50 h)

Szombaton a növekvő Hold eléri a tüzes Oroszlán jegyét (Nap).

Lehetőségeink

Kreatív, egyedi önkiteljesítés

Képességeink és erőnk minél magasabb szintű megélésének inspiratív és teremtő útja.

 

 

GrafoTipp

Hogyan legyünk önmagunkhoz képest „teljes egészek”?

 

 

Betűszimbolika

 

Kiemelt betűk és írásjellemzők ennél az írásmintánál:

Az egyedi személyiségvonásokat tartalmazó mintánál a betűk szabadon táncolnak a sorok mentén.

- Az érzékeny (elefántormány) és mélyérzésű (hosszú alsózóna) duktor a saját világában (nagy szótávolság) érzi biztonságban magát.

- Nem függ a külvilágtól, felvállalja a saját döntéseit („t” – betű magas áthúzás).

- A visszahúzódás és a kiteljesedés váltakozó megéléseit (oválok/”o”- betűk mérete) a „játék” részének tekinti. Akkor is, ha nem igazán érzi jól magát (Huroktalan "j" - betű) ebben a közegben.

- Figyelme inkább a szellemi régiók felé irányul („repülő” ékezetek), és ha elfárad (negatív sortávolság) onnan merít erőt (magas felső zóna).

 

Grafoterápia

 

A kiteljesedés és a belső egyensúly érdekében ennél a mintánál érdemes az alábbiakra koncentrálni:

- Az oválok állandóbb szélessége: stabilabb énérzet.

- Az alsó zónák („g” – betű) hurkainak kitöltése: az érzelmek megélése.

- Kisebb szótávolság: nagyobb bizalom, az emberk közelebb engedése.

- Nagyobb nyitottság a mindennapokban (nyitott oválok, az önátadás kockázatának felvállalása).

 

 

 

04.25. – 05.01.

 

A hét mottója: „Ha gyökeresen meg akarod változtatni az életed, azonnal mondj le temérdek hamis bűntudatról.” (Sri Chinmoy)

 

04.25. (12.15 h)

Hétfő délben a fogyó Hold a vizes Halak jegyébe (Neptunusz) ér.

Lehetőségeink

A homályos és nehezen átlátható információk, hatások logikus és rendszerező gondolatok mentén tisztulhatnak ki.

Sokat tanulhatunk abból, ha figyelünk a belső hangra és a megérzésekre.

 

04.27. (18.10 h)

Szerdán a fogyó Hold a tüzes Kos jegyébe (Mars) lép.

Lehetőségeink

A cselekedetek mozgatórugói között érdemes figyelembe venni azoknak másokat érintő hatását is.

Valódi eredmények akkor jöhetnek létre, ha mindenki számára előre mozdítóak.

 

04.30.

Szombat

- (02.19 h) A fogyó Hold eléri a földies Bika jegyét (Mérleg).

Lehetőségeink

Ragaszkodásaink elengedése: Mi az, amiből most túl sok van, és lehúzza/felbillenti a mérlegünk egyensúlyát?

 

- (22.28 h) Újhold a Bikában, majd május elsejével elindul a növekvő holdciklus.

Lehetőségeink

Ha az elengedés/meghaladás jól sikerült, akkor az anyagi sík kap új energiákat.

A belső- és a külső gazdagságunk egyensúlyának érdekében mit kívánnánk most egy mesebeli vágyteljesítő aranyhaltól?

 

 

GrafoTipp

Nézzük meg kézírásunk középső zónáját/részét, ott láthatjuk, hogy hogyan viselkedünk a mindennapok fizikai világában!

 

Betűszimbolika

- Az oválok („o” – betűk): Önértékelés és énérzet.

- "j" - betű: Hogy érzzük valójában magunkat?

„g” – betű: A vágyak és azok megvalósításának viszonya.

- A „b” – betű: Hogyan állunk a birtoklás kérdéséhez?

- Az „s” – betű: Hogyan szerezzük meg anyagi javainkat?

 

 

A kiemelt betűk szerint ennél a mintánál:

- Az oválok („o” – betűk): Túl nagy és kerek, tehát mindenképpen a felhalmozott javakkal akarja bizonyítani, hogy ő maga értékes.

A „b” – betűk teljesen zártak, balra dőlnek, kampósak: Berögzült elképzelései (mintái, amelyeket másoktól vett át) vannak az anyagiak megszerzésével kapcsolatba, nagyon racionálisan áll ehhez a kérdéshez. Amit megszerzett, azt mindenáron meg is tartja.

„g” – betű: A saját vágyai, valós szükségletei nem játszanak túl nagy szerepet az életében, fontosabb számára a külvilágnak mutatott kép (álarc). Ezért nem is érzi jól magát (rövid, huroktalan „j” - betű), de éppen az ellenkezőjét próbálja elhitetni a környezetével és saját magával is.

- Az „s” – betű: A szerzés nem igényel számára túl nagy erőfeszítést, szinte automatikusan „bezsebeli” az adódó lehetőségeket.

 

Grafoterápia

Mire van valójában szükségünk a harmonikus élet és a jó közérzet kialakításáért és mit tehetünk mi magunk ennek érdekében?

 

A fenti írásmintánál az a bizonyos mérleg a megfelelés és az anyagi felhalmozás irányába billent ki. A „veszteség” oldalán azonban a duktor saját vágyai, örömei és jó érzései állnak. Ez tehát az az „ár”, amelyet fizet a tetszetős, sőt talán irigyelt „sikeres” életéért.

 

Ennek felismerését követően lehetőség van a tudatosabb hozzáállásra és az írás újraalkotására:

- Elsősorban a „g” – betűk harmonikusabb megformálása (hosszabb/szélesebb hurok) tudja felszabadítani a mélyben rekedt életenergiákat.

- Ha a „b” – betű végvonalának iránya a jelenlegi bal helyett jobbra tart, akkor létrejön egy folyamatos áramlás az adok-kapok viszonyában.

- Az „o” – betűnél az arányos méretén túl érdemes a hiányzó végvonalát is megrajzolni, lehetővé téve ezáltal a másokhoz való kapcsolódást. - Ugyanez a helyzet az "s" - betűnél is, ahol szintén a folyamatosság létrehozása a kulcs.

 

További információkat a grafoterápia lehetőségeiről ITT talál.

 

 

 

04.18. – 04.24.

 

A hét mottója: „Egy szerető arcot látni annyi, mint érezni egy békés szívet.” (Sri Chinmoy)

 

04.18.

A 16. hét Skorpió fogyó Holddal indul, folytatódik az előző vasárnap elkezdődött plutónikus, átalakító hatás.

Lehetőségeink

Elengedések mély és gyökeres szinten: A korábbi kötődések, szokások, és minták meghaladása.

Az egyensúly törvénye szerint ezáltal egy magasabb szintű belső stabilitás érhető el.

 

04.19. (04.17 h)

Kedd hajnalban a fogyó Hold a tüzes Nyilas jegyébe (Jupiter) ér.

Lehetőségeink

A korábbi hitrendszerek meghaladása révén szélesebb körű látásmód és nyitottabb kommunikáció jön létre.

 

04.21. (05.52 h)

Csütörtökön a fogyó Hold a földies Bak jegyébe (Szaturnusz) lép.

Lehetőségeink

A mostanra már feleslegessé váló saját és mások terheinek letétele érzelmi-lelki felszabadulást és rugalmasabb életvitelt eredményez.

 

04.23.(08.17 h)

Szombaton a fogyó Hold eléri a levegős Vízöntő jegyét (Uránusz).

Lehetőségeink

A határok felszabadítása lehetővé teszi a kreatív és önkiteljesítő életerő áramlását.

 

GrafoTipp

 

Az energiák áramlása ennél az írásmintánál:

- Gyors és szabad vonalvezetést látunk, amely a felső (szellemi) szinteken különös logikával szárnyal.

- A sebes iramot azonban az alsó zónáknál látható megtorpanások némileg megfékezik.

Erre most „szükség” is van, mert a duktor enélkül már „lerepült” volna a papírról – vagyis elhagyta volna a jelenlegi életteret.

- A visszatartó erőket általában szorongásokként, félelmekként érzékeljük.

Feloldásuk, meghaladásuk mindig a megfelelő időre vár, amikor már készek vagyunk a tudatos feldolgozásukra.

 

Betűszimbolika

Kiemelt betűk ennél a mintánál:

- A „g” – és „gy” – betűk: A hurokrészekben rekedt érzelmi energiák visszafogott kapcsolatokról tanúskodnak. Ennek oka, hogy a duktor nehezen fejezi ki, és mutatja meg az érzelmeit.

- Az „o” – betűk: Még mélyebbre merülve az érzelmek forrása felé vezető úton, kicsire zsugorodott „énkép” betűket találunk. Az önértékelés hajója tehát valamikor a múltban „léket” kapott, ez az oka a valós önkifejezés nehézségeinek.

- A látszólag energikus duktor érzékeny lelkivilágát (hosszú kezdővonal- és alsó zóna) óvatosan (szótávolságok) védelmezi. Most még szüksége van azokra a korlátokra, amelyek nélkül mindent elborítanának az érzelmi hullámai és a mindennapi életet nem tudná a kezében tartani.

 

Grafoterápia

A grafoterápia lassan és lépésről lépésre - belülről diktálva az iramot – nyújt lehetőséget az előre haladásra.

Ebben a bemutatott esetben a fent kiemelt írásjegyek- és jellemzők - a duktor önmagához képest - kiegyensúlyozott és harmonikus megformálása cél.

 

 


 

 

04.11. – 04.17.

 

A hét mottója: „Az élet átalakítása a szív lélekteli mosolyával kezdődik.” (Sri Chinmoy)

 

04.11.

A 15. hét Oroszlán növekvő Holddal indul, folytatódik az önkiteljesítést erősítő hatás.

 

04.12. (16.08 h)

Kedd délután a növekvő Hold a földies Szűz jegyébe (Merkúr) ér.

Lehetőségeink

Lelkiismeretes és szorgalmas tevékenységek.

Könnyebben rendszerezünk, mert átlátjuk az összefüggéseket.

 

04.14.(22.46 h)

Csütörtökön a növekvő Hold a levegős Mérleg jegyébe (Vénusz) lép.

Lehetőségeink

Kiteljesedés az egyensúly, a harmónia és a szépség/esztétika terén.

"Megfelelni" a saját értékrendünknek érdemes.

 

04.16. (20.55 h)

Szombat este Telihold lesz a Mérleg jegyében.

 

04.17.(02.23 h)

Vasárnap a fogyó Hold eléri a tüzes-vizes Skorpió jegyét (Mars, Plútó).

Lehetőségeink

Elengedések mély és gyökeres szinten: A korábbi kötődések, szokások, minták meghaladása.

 

GrafoTipp

A "szép írás" titka a harmónia!

 

Betűszimbolika

A belső egyensúly állapota - amelynek alapja a lelkierő  és az érzelmek harmóniája - hozza létre a külső megjelenést.

Figyeljük meg az írásban:

- Oválok ("o" - betűk): Mennyire kerek, arányos?

- Kezdőbetűk: A középső résznél kétszer magasabb, kevés plusz vonallal.

- Aláírás: Mennyire olvasható, egyedi de esztétikus?

- Dőlés: Egy irányba dől-e nagyobb "kilengések" nélkül?

- Alsó zónák, páros betűk: A kiírt hurkok és az arányos kötések egysége.

 

Grafoterápia

Figyeljük meg a kézírásunkban, hogy hol látunk diszharmóniát? (túl nagy/kicsi, felfújt/hiányzó, túl szöges/szúrós stb.)

Ezeket a részeket próbáljuk meg harmónikusabban kialakítani!

 

Blog ajánló: Asztro-grafológia: Grafológia és egészség (9. rész) A testrészek és a jegyek kapcsolata (Mérleg)

 

 

 

04.04. –  04.10.

 

A hét mottója: „Igazán az boldog, aki híddá vált szíve szeretete és élete szolgálata között.” (Sri Chinmoy)

 

04.04.

A 14. hét Bika növekvő Holddal indul, folytatódik az előző hétvégén kezdődött földies, vénuszi hatás. A gyarapodás időszakában érdemes ügyelni a minőségre és a túlzott felhalmozás mozgásteret szűkítő és megkötő természetére is.

 

04.05.  (05.05 h)

Kedd reggel a növekvő Hold a levegős Ikrek jegyében (Merkúr) ér.

Lehetőségeink

A kommunikáció felélénkül, de létrejöhet szétszórtság is. A hiteles megnyilvánulások visznek hosszútávon előre.

 

04.07.(17.31 h)

Csütörtökön a növekvő Hold a vizes Rák jegyébe (Hold) lép.

Lehetőségeink

Az érzelmek kibontakoznak és elmélyülnek. A megfelelő határok teszik lehetővé az építő irányú megéléseket.

 

04.10. (06.00 h)

Vasárnap reggel a növekvő Hold eléri a tüzes Oroszlán jegyét (Nap).

Lehetőségeink

Az önkiteljesítés szárnyakat kap, erőnk teljében vagyunk. A valódi egyéniség kibontakozása személyes felelősségünk.

 

GrafoTipp

 

Ezúttal a hét közepét meghatározó Rák-jellegű energiákat vesszük górcső alá. A valójában a sok emberben megtalálható kissé túlérzékeny, de nagyon szeretetteljes belső világ alapja a változékonyság. A Hold erre a jegyre és személyiségvonásra hat a legerőteljesebben, nem csoda tehát, ha kissé viharos megélések jellemzik.

A fogyó Hold apályos, visszahúzódó időszakát időről időre felváltja a Telihold hatására létrejövő dagály viharos hullámverése: Ilyenkor előfordul, hogy a zárkózott, érzelmileg megközelíthetetlen ember hirtelen kirobban és ezzel a környezetében mindenkit menekülésre késztet.

Ezért a belső középpont megtalálása és megtartása a kulcsa a kiegyensúlyozott kapcsolatnak önmagunkkal és a környezetünkkel egyaránt.

 

Betűszimbolika

Az alsó zónák hurkai és azok bekötései, valamint a betűk középső része mutatja meg az érzelmek mélységeit és megnyilvánulásait. A vonalvezetés és a dőlés – az élet aktuális érzelmi hullámaként - tovább árnyalja a képet.

 

 

Ebben az írásmintában az érzelmek így mutatkoznak meg:

- A dinamikus vonalvezetés és jobbra dőlés az érzelmek spontán megnyilvánulásának kedvez.

- A hosszú és változóan hurkos alsó zónák változó középső résszel: mély érzelmek, amelyek megélése gyakran nehézségekbe ütközik. A saját értékrend („o” – betűk) meghatározása és tisztelete hidat képezhet a belső- és a külső világ egyensúlya között.

- Bekötött ékezetek, egyedi betűformálások (ligatúrák), kiírt felső zóna: Tehetséges, kreatív, és intuitív egyéniség – akinek életútja szintén nem szokványos és nem hétköznapi.  

 

Grafoterápia:

Az érzelmi energiák (alsó zóna) elfogadása és tudatos kezelése stabilizálja az önértékelést (oválok, „o” – betűk).

Az önkiteljesedés eredményeként az ihletett teremtőerőből eredeti alkotások születnek és az egyén elfoglalja az őt megillető helyét a világban.

 

 

 

03.28. - 04.03.

A hét mottója: „Lelkem gyémántkemény akarata bármikor könnyedén meg tudja rázni a lehetetlenség fáját.” (Sri Chinmoy)

 

03.28.

A 13. hét Vízöntő fogyó Holddal indul, amikor folytatódik az előző vasárnap kezdődött uránuszi hatás.

Most könnyebben tudunk továbblépni, és hallgatva belső „Bölcs Bolondunk” hangjára felszámolhatjuk a jövő útjába álló akadályokat.

 

03.29.  (06.32 h)

Kedd reggel a fogyó Hold a vizes Halak jegyébe érkezik (Neptunusz, Szaturnusz).

Lehetőségeink (magasabb megélési szint)

Elmosódnak a külső/belső határok, és érzelmi szinten erőteljes tisztulási folyamatok indulnak el.

Meghaladhatóak a korábbi függőségek szellemi- és fizikai szinten egyaránt (akadályozó gondolatok/tévhitek, szer- és szex függőségek)

 

03.31.(11.31 h)

Csütörtökön a fogyó Hold a tüzes Kos jegyébe (Mars) lép.

Péntek reggel (04.01.- én, 08.24 h) megszületik az Újhold.

 

Lehetőségeink

Erőteljes a cselekvő- és a tetterő, amelyek hátterében a mindent legyőző akarat áll.

Az ambíciók felélednek, megvalósulhatnak a korábban halogatott tervek is.

Óvatosságra és tudatosságra van szükség az agresszió elkerülési érdekében!

 

GrafoTipp

Betűszimbolika

 

Kos jellegű írásminta:

- A szögek, a háromszögek, az álló írás és a határozott vonalvezetés az erős akarat jelei.

(Kevesebb szög, több girland/kerek-lágy vonal.)

- Ha a sorok egymásba érnek, akkor nem tiszteli mások határait.

(Növeljük a sortávolságokat!)

- A hosszú és szúrós végvonalak vitatkozó hajlamról és harcos alkatról tudósítanak.

(Csökkentsük a végvonalak hosszát, legyen a vége mintegy "kedves gesztusként kinyújtott kéz" a többi ember felé!)

 

 

 

04.02. (18.51 h)

Szombaton este a növekvő Hold eléri a földies Bika jegyét (Vénusz).

Lehetőségeink

Fizikai szintű gyarapodás. Az új energiákkal magasabb szintű anyagi javakat lehet megteremteni.

Érdemes elkerülni a túlzott felhalmozást, mert az megrekedéshez vezethet.  

 

Blog ajánló:

Asztrografológia, Asztromedicina és Grafoterápia a tüzes Kos jegyében

Hogyan tudjuk harmonikusan megélni a bennünk lévő életerőt és cselekvő energiákat?

 

 


 

 

03.21. –  03.27.

 

A hét mottója:

„Bármily tünékeny legyen is a mosolyod,

Ez a mosoly bölcsesség-fényed valódi kezdete.” (Sri Chinmoy”

 

03.20.  (16.45 h)

Fogyó Hold a tüzes-vizes Skorpió jegyében (Plútó).

Lehetőségeink (magasabb megélési szint)

A minőségi változások előkészítése a mély érzelmek megtisztulása, valamint az átalakuláshoz szükséges elengedés tudatos felismerése és megélése által.

Előfordulhat (alacsonyabb megélési szint):

Függőségek, ragaszkodások és manipuláció.

 

Életmód

- Szellemi megtisztulások: meditáció, ima, zarándoklat, jóga.

- Testi szinten: tisztítókúrák, böjt, gyógyteák (gyermekláncfű, csalán, szűztea), lé böjt (gyümölcs- és zöldséglevek), gyógy- és ülőfürdők (cickafark, körömvirág, kamilla, zsálya).

 

GrafoTipp

A figyelem az alsó zónákra, pl. a „g”- betűk hurkaira és bekötéseire irányul, ami arányosan viszonyul az írás többi részéhez. Fontos a megfelelő sor- és szótávolság, a páros betűk harmonikus megformálása, és a kötővonalak hossza.

 

03.22.(19.59 h)

Kedd este fogyó Hold a tüzes Nyilas jegyébe (Jupiter) lép.

Lehetőségeink

Hitrendszerünk és ideológiáink kerülnek górcső alá: Hol, miben nem vagyunk hitelesek önmagunk és a külvilág számára?

Előfordulhat: fanatizmus, képmutatás.

 

Életmód

- Szellemi megtisztulások: A személyes mozgástér területén hol nem vagyunk szabadok?

Az élet fizikai szintű habzsolása helyett a magasabb szintű szellemiség (életcélok) felé fordulás.

- Testi szinten: májtisztítás (gyermekláncfű- és orbáncfű tea, Máriatövis) ajánlott. A húsmentes diéta a mozgásszervi problémák ellenszere. Dinamikus sportok.

 

GrafoTipp

Kisebb méretű nagy- és kezdőbetűk (eszmék, kiállás), kevésbé hangsúlyos felső zóna (szellemiség), szerényebb ovál (öntudat).

 

03.24. (22.54 h)

Csütörtök este a fogyó Hold eléri a földies Bak jegyét (Szaturnusz).

Lehetőségeink

A számunkra megfelelő optimális határok meghúzása és betartása/betartatása.

A személyes felelősségvállalás helyes mértékének felismerése és gyakorlása a saját életünkben – az önigazolások felismerése és meghaladása. Mások terheinek letétele. (Ne akadályozzuk meg őket a saját fejlődésükben!)  

Előfordulhat: Túlzott felelősségvállalás és keménység, beszűkült gondolkodásmód.  

 

Életmód

- Szellemi megtisztulások: A belső/lelki rugalmatlanság okainak - a félelmek gyökerének felismerése.

- Testi szinten: A merevségek oldására test- és talpmasszázsok, izomlazítás, gyógytorna és fizikoterápia. Húsmentesség, sok folyadék és vízterápiák. Bőrtisztítás (+ belső méregtelenítés).

 

GrafoTipp

Lágyabb vonalvezetés, kisebb szó- és sortávolságok, rövidebb végvonalak, kevesebb szög.

 

03.27. (01.56 h)

Vasárnap a levegős Vízöntő jegyében (Uránusz, Szaturnusz) jár a fogyó Hold.

Lehetőségeink

A régi nézőpontok és korlátok meghaladása. A felelősség és a szabadság határainak elfogadása. Előfordulhat: Lázadás, hirtelen reakciók, extrém megoldások, felesleges kockázat.

 

Életmód

- Szellemi megtisztulások: Beszélgetések, egyéni gyógymódok, az idegrendszer harmonizálása.

- Testi szinten: Nyugtató teák, hidroterápia, a váltó fürdő, az úszás, a jóga, és a fitoterápia.

 

GrafoTipp

Egyedi vonalvezetés- és betűformálás. Ligatúrák (egyedi betűképzések), természetesen hullámzó-szellős íráskép, enyhe jobbra dőlés.

 

 

 

 

 

03.14. –  03.20.

 

A hét mottója:

„A bánat egy nyíl, amely beleszúr az erőbe.

Az öröm étel, mely gazdagon táplálja az erőt.” (Sri Chinmoy)

 

03.14.  

Hétfőn a növekvő Hold a tüzes Oroszlán jegyében van.

Lehetőségeink

Az önkiteljesítés és a belső erő megélése. Keressük az élet „napos oldalát”, szívjuk magunkba a növekvő fényt és a madarak egyre hangosabb énekét! Legyünk nagylelkűek másokhoz és önmagunkhoz!

Előfordulhat: erőfitogtató hatalmaskodás, hedonizmus

 

GrafoTipp

Az „o” betűk és a nagybetűk az öntudatról és a hatalomhoz való viszonyról szólnak, és fémjelzik az „ego” mértékét, minőségét. Harmonikus megformálásuk közelebb visz az önkiteljesítéshez és a belső erő (alsó zóna) megéléséhez.

 

03.16.(05.59 h)

Szerda reggel a növekvő Hold a földies Szűz jegyébe lép.

03.18. (08.17 h) Telihold

Lehetőségeink

Ez a Telihold a lelki gyógyulások lehetőségének fényében ragyog. Akkor tudunk a legjobban élni ezzel az energiával, ha elfogadjuk a teljesség természeti törvényeit. A rend magasabb szinteken nyilvánul meg, a lelkiismeret szava világos felismerések által üzen.  

Előfordulhat: Túlzott kritika, elaprózódás és elveszés a részletekben.

 

GrafoTipp

A lelkierő és a belső rend grafológiai jelei: Az „l” – betűk magasba nyúló szárai, nagyobb szó- és sortávolságok, állandó dőlésszög, egyedi betűformálások és jól olvasható íráskép.

 

03.18. (12.26 h)

Péntek délben a fogyó Hold eléri a levegős Mérleg jegyét.

Lehetőségeink

A hétvégén jó lehetőség kínálkozik a szellemi szintű kapcsolódásokra. A társasági események, a művészetek, és a könnyedebb szórakozás ideje. A megfelelő egyensúly kiemelt szerepet kap. Fontos az együttműködés, a csapatmunka, a jó diplomáciai- és szépérzék, és a harmónia.

Előfordulhat: felszínesség, külső csillogás

 

GrafoTipp

Az esztétikus íráskép szép, de kerülni kell a túlzásokat. A megfelelési kényszer a „felfújt” ováloknál, a túl nagy kezdőbetűknél és az aláhúzott aláírásoknál érhető tetten.

 

03.20.

Vasárnap

(10.38 h) Tavaszi nap-éj egyenlőség: A csillagászati tavasz kezdete.

Új asztrológiai kör indul, amikor a Nap belép a Kos jegyébe.

(16.45 h) Délután a fogyó Hold beér a tüzes-vizes Skorpió jegybe.

 


 

 

 

03.07. –  03.13.

 

A hét mottója:

„Ne vádold a világot!

Tedd jobbá!

Hogyan?

Minden pillanatban jobbá téve önmagadat!” (Sri Chinmoy)

 

03.07.  

Hétfőn a növekvő Hold még a földies Bika jegyében van.

Lehetőségeink: Az anyagi körülmények javulnak és stabilizálódnak. Magasabb szinten: a belső stabilitás megteremtése. A túlzott felhalmozás megrekedést idéz elő.

 

Milyen ragaszkodások és negatív kötődések billentenek ki az egyensúlyodból?

GrafoTipp: Ügyelj arra, hogy az írásod középső része minél harmonikusabb legyen: kerek és arányos oválok („o” - és „a”– betű), szépen formált „b” – betű, kiegyensúlyozott betűkapcsolódások, állandó dőlésszög.

 

03.08. (19.40 h)

Kedd este növekvő Hold a levegős Ikrek jegyébe ér.

Lehetőségeink: Fokozódik a nyüzsgés, aktívabb a véleménycsere, hatékonyabb a kommunikáció. Előfordulhat: szétszórtság, megtévesztés, szószátyárság.

Életmód: A vállak (teherviselés) és a tüdő (személyes mozgástér) érzékenyebb. Fontosak az építő jellegű beszélgetések és a szabad levegőn történő mozgás és feltöltődés.

 

Szavaiddal és véleményeddel mennyire pontosan tudod kifejezni a gondolataidat?

GrafoTipp: A felső zónás betűket (pl. „l”- betű, „k” - betű) húzd magasra és formáld meg szépen a hurok részét! Az ékezetek kerüljenek a betűk fölé és legyenek fele akkorák, mind a betűk!   

 

03.11. (08.25 h)

Péntek reggel a növekvő Hold a vizes Rák jegyébe lép.

Lehetőségeink: Ez az érzelmek ideje, érdemes megmerítkezni a jóleső, finom energiákban! Előtérbe kerül a szeretet, az otthon, a család, a romantika és az elfogadás. Előfordulhat: túlzott aggodalmak, érzelmi manipuláció, sértődés, dac.  

Életmód: A gyomor (elfogadás) érzékeny lehet, kerüljük a mérgelődést (düh) és tudatosan oldjuk a szorongásokat! Igyunk minél több tiszta vizet!

 

Mennyire tudod egyensúlyban tartani az érzelmi megnyilvánulásaidat? A megfelelő módon kimutatod és kimondod?

GrafoTipp: Törekedj arra, hogy az alsó zónás betűid (pl. „g” – és „gy” – betű) harmonikusan legyenek megformálva és bekötve!

 

03.13. (20.32 h)

Vasárnap este a növekvő Hold eléri a tüzes Oroszlán jegyét.

Ez az energia már a jövő hetet indítja el, ezért a következő GrafoHoldban találjátok.

 

Sztenderd (szabályos) betűk

 


 


Korábbi Heti Holdkalendárium tartalmakat ITT  és ITT talál.

Remélem, hogy tetszett az oldal! Köszönöm, ha megosztod!

 

BŐVEBB INFORMÁCIÓKÉRT

- KATT A KÉPEKRE!