Aktuális holdállás

2018.04.24. (22.41 h) – 04.27. (03.14 h)

 

Növekvő Hold a Szűz jegyében

 

Ebben a földies, merkúri jegyben a Hold első sorban a lelkiismeretünkre van hatással. Gondoskodó, alapos és szorgalmas énünk tud most kiteljesedni.

Értelmünk megszűri a beáramló információk közül a hiteleset és a tisztát, és csak ezeket építi be az új ismeretek közé.

Óvakodnunk érdemes a túlzott aprólékosságtól és az aggódástól, valamint a tökéletes dolgok hiábavaló kergetésétől.

Teljesség van – még akkor is, ha a Szűzben jár a Hold! :)

(VB)

 

 

Aktuális holdállás

2018.04.22. (19.10 h) – 04.24. (22.41 h)

Növekvő Hold az Oroszlán jegyében

 

A Nap által uralt Oroszlán jegyben a Hold a maga érzékeny, lelki, érzelmi beállítottságával komoly kihívás elé áll. Ezen a tüzes területen, ahol a legerősebb hatása a hatalom energiáinak van nagyon fontosak a megélések megfelelő szintjei!

Alacsony szinten mások elnyomása, leigázása történik, magasabb szinten azonban ugyanaz az erő a gyengébbek védelmét, támogatását  szolgálja.

 

Bár a Nap a stabil Bikában jár már, de nehezítő tényezőként visszafordult az útján a Szaturnusz és a Jupiter. Emiatt a sorsunkba vetett hitünk ismét erőpróbák alatt áll! Most a konkrét, napi szintű történések során kell eldöntenünk, hogy melyik utat választjuk?

Felvállaljuk-e sorsunkat, hiszünk-e a saját utunkban, és határozottan, belső bizonysággal- és erővel járunk-e rajta?

Vagy a külvilágból, másoktól próbálunk energiát, erőt szerezni belső bizonytalanságaink, félelmeink és erőtlenségünk ellensúlyozására? Ugyanakkor, ha nem használjuk az erőnket, akkor az kívülről "törhet" ránk!

A döntés mindenkinek a saját kezében van! A következményeket azonban már kötelező lesz elviselni, akár tudatosan kezeli valaki a saját életét, akár nem…

(VB)

 

A képeken Oroszlán, Nyilas (Jupiter) és Bak (Szaturnusz) Symbolon kártyák vannak, hamarosan indul ez értelmezésüket segítő tanfolyam. Már lehet rá jelentkezni!

Ha tetszik, amit olvastál, kérlek, jelezd egy „lájkkal”! Köszönöm a megosztásokat is!

 

 
 

 

Aktuális holdállás

2018.04.20. (16.27 h) – 04.22. (19.10 h)

Növekvő Hold a Rák jegyében

 

A Hold most a Rákban otthon van, és ebben a kellemesen növekvő fázisban örömmel lubickol a saját vizes jegyében! Az érzelmek felszabadulhatnak, kapcsolataink lelki tartalmakkal töltődhetnek, és lehetőség kínálkozik a női oldal kiteljesedésére.

Ma a Nap is jegyet váltott, mostantól a földies Bika jegyében halad tovább. Előtérbe kerül a harmónia, és a stabilitás, és az élet szépségei.

 

Amitől érdemes tartózkodnunk:

- Ezen a hétvégén: sértődés, dac, túlzott aggodalmak és a múlton rágódás.

- A Bika napjegy idején: makacsság, az anyagi- és a testi dolgok túlsúlya.

 (VB)

 

A képeken Rák- és Bika Symbolon kártyák vannak, hamarosan indul ez értelmezésüket segítő tanfolyam. Itt lehet rá jelentkezni!

 

Ha tetszik, amit olvasták, kérlek, jelezd egy „lájkkal”! Köszönöm a megosztásokat is!

 

 

Aktuális holdállás

2018.04.18. (14.01 h) – 04.20. (16.27 h)

 

Növekvő Hold az Ikrek jegyében

 

Ebben a levegős, merkúri jegyben a kommunikáció kerül az előtérbe. Könnyebben kimondjuk a gondolatainkat és az érzéseinket. A Merkúr ismét előre halad végre, így most egymás után oldódhatnak meg a megrekedt helyzetek. Érdemes társaságba menni, de legalább is olyan találkozókra, ahol számít és fontos a véleményünk, vagy szeretnénk megtudni másokét.

Könnyen felismerhetjük most az információk, és a „jelek” között a nekünk szólókat. Ismereteink bővítése is gördülékenyen halad, olvassunk, írjunk akár a magunk kedvére is! (VB)

A képeken Symbolon kártyák láthatóak, hamarosan indul ez értelmezésüket segítő online tanfolyam!

 

 

 

Aktuális holdállás

Újhold 04.16. 03.56 h a Kos jegyében

 

Jól indul a hetünk, mert hétfőn hajnalban a Kos jegyében megszületik az Újhold! Ezáltal új kör indul, a Hold energiája erőteljesen megtámogat minden új kezdeményezést!

Cselekvő módon indít el bennünket új utakra, elősegíti az önérvényesítést, és a személyiség kibontakozásának irányába tett lépéseket.

 

 

2018.04.16. (10.50 h) – 04.18. (14.01 h)

Növekvő Hold a Bika jegyében

 

Ebben a földies, vénuszi jegyben lassan, fokozatosan, de mind erőteljesebben növekednek az energiák. Most az „értékek” kerülnek az előtérbe: anyagi és testi szinten lehet gyarapodni. A szépség, az építkezés elindul a kiteljesedés útján, amelyek irányát, színvonalát már mi magunk határozhatjuk meg.

Elérhető egy stabilabb, harmonikusabb helyzet önmagunkban és a külvilágban is. A túlzott makacsság, ragaszkodás, birtoklás azonban csupán csak „lejtmenetet” eredményezhet.

(VB)

 

Aktuális holdállás

2018.04.14. (05.25 h) – 04.16. (10.50 h)

Fogyó Hold a Kos jegyében

 

A hétfő hajnali (03.56 h) Újhold előtt most már teljes az apály

A dinamikus Mars enerváltan várakozik. Nem érdemes semmit sem akarni, mert csak nyögés lesz belőle. Ez a hétvége csupán a várakozásról szól, a pillanatok megéléséről, a feleslegessé vált dolgok (lelki és fizikai szinten) végleges elhagyásáról.

Érdemes erőgyűjtésre használni ezt az időszakot, de ez most a felesleges terhek lerakását jelenti.

(VB)    

 

 

Aktuális holdállás

2018.04.11. (20.39h) – 04.14. (05.25 h)

Fogyó Hold a Halak jegyében

 

Néhány nappal az Újhold előtt lassan teljes az apály a lélek óceánján. A Holdnak kevés energiája van. A parttalan álmodozásokban, képzelgésekben könnyű most eltévedni, a megtévesztések alacsony szintjére lecsúszni.

Ilyenkor fontos és szükséges a Neptunusz bolygó szellemi szintű gyógyító, tisztító hatásából minél többet megélni. Érdemes törekedni a negatív történéseken való felülemelkedésre. Az áldozattá válás elkerülése érdekében áldozzunk fel, adjunk fel önként valamit, amit már ideje meghaladnunk, ha valóban őszinték akarunk lenni saját magunkhoz.

Helyezzük ezt a felajánlást az egység és a teljesség megteremtésének oltárára.  

(VB)    

 

Aktuális holdállás

2018.04.09. (08.49h) – 04.11. (20.39 h)

Fogyó Hold a Vízöntőben

 

Ez a hét mindenképpen könnyítéssel indul. A korábbi napok szorongató helyzetei sokat lazulnak a Vízöntő jegy által. Az uránuszi hatásnak köszönhetően, a jövő hétfői Újhold előtt kapunk még egy jó lehetőséget arra, hogy magunk mögött hagyjuk a lépteinket nehezítő dolgokat.

 

- Kapcsolatokat, amelyek korlátoznak a szabad repülésben a saját utunkon.

- A külső stabilitást és biztonságot kereső énünk önkorlátozó helyeit és helyzeteit.

- Az érzelmi szabadságunkat korlátozó "fészkek"  törékeny védettségét.

- Belső félelmeinket, amelyek visszatartanak a cselekvésben.

- Lelkiismeretünk mardosó kétségeit, amelyek bezárják a szívünket.

- A felelősségvállalás szűklátókörű megközelítését, amely eltakarja a tekintetünket attól, hogy meglássuk a madarak- és a pillangók röptének hazavezető jeleit… önmagunk felé.

Grafoműhely (VB)    

 

 

 

Aktuális holdállás

2018.04.06. (20.01h) – 04.09. (08.49 h)

Fogyó Hold a Bakban.

 

A Szaturnusz bolygó ebben a holdfázisban igencsak keménykezű tud lenni!

Nagyon meg akarsz valamit csinálni? Sehogy sem fog menni. Ki jönnél a depiből? Beleragad a lábad. Kitörnél a börtönöd falai közül? Hiába rázod a rácsokat. Szánod-bánod a vétkeidet? Nincs feloldozás. Ráfagytak a könnyeid az arcodra? Nem jön az olvadás. Cipeled a terheidet, de Sziszifuszként esel vissza a szikláról? Nem vagy kibékülve a sorsoddal?

A Bak analógiák alacsony szintjei nem engednek a szorításukból, amíg személyes felelősséget nem vállalsz az életedet uraló negatív helyzetekért, körülményekért. Szaturnusz mester, a szigorú tanító szeretne megtanítani bennünket az élet komolyságára, a létezés törvényszerűségeire és az időnk korlátaira.

A magas szintű szellemiség határtalan magasságaiból pillantsunk rá életünk forgatókönyvére! A keménynek és ridegnek tűnő valóság mögött megláthatjuk sorsunk folyójának lágyan kanyargó medrét, amely mindig az új tavaszok partjai felé tart.

(VB)     

 

 

 

Aktuális holdállás

2018.04.04. (08.54 h) - 04.06. (20.01 h)

A fogyó Hold a Nyilas jegyébe ért.

 

Ennél az energetikai hatásnál a Jupiter bolygó keresi az utat, hol, kinél talál befogadásra áldást osztó energiája?

Az előttünk álló utak közül most nem vertikális irányba (a függőleges síkján), hanem horizontálisan (vízszintesen) lehet és kell választani, vagy legalábbis érdemes...

A mindennapok tekervényes útvesztőiben hogyan találhatnánk meg a tovább vezető utat? Az energiák egymásba érő, egymásnak feszülő kavargása káoszt „teremt”, hoz létre, a rend helyett!

Már nem elég az ima, amely emelhetne ugyan mindnyájunkat, de „nem ér le lába a Földre”…mi meg itt vagyunk éppen most, szárnyak nélkül botladozva…

Most csak a tudatosság fénye segít, a felismerések által lehetünk ismét szabadok. Használnunk kell a természet adta erőnket, magunknak kell emelni a lábunkat, megtenni a lépéseket a kiválasztott irányba!

Szétszórás helyett most az erők befogadására, megtartására és kiárasztására van szükség a tudatosan meghatározott magasröptű célok felé!

Legyenek velünk most (és mindörökké) az Égiek!

 

 

 

Aktuális holdállás

2018. 04.02. (00.57 h) - 04.04. (08.54 h)

 

A fogyó Hold a Skorpió jegyébe ért

A Skorpió jegy szülöttei, és azok, akiket közvetlenül érint ez az energia (Ascendens, bolygóhalmozódás, Hold, MC, sőt a Bika jegy az ellentétek kiegyenlítődése kapcsán,…)  a Plútó bolygó „tüzes víz”- hatása alatt állnak.

Fogyó fázisba ért most a Holdunk, ezért elsősorban az elmélyülés ideje van.

Grafológus szemmel ehhez kapcsolódóan az alsó zónás hurkok (pl. g-betű) hosszát, huroktartalmát és a bekötések mikéntjét figyeljük meg. Ebben a tartományban láthatjuk az érzelmi elköteleződéseket, a kapcsolatok mélységeit és az önmagunkhoz való hűséget is.

A tudatalatti mélységeiből mozgósíthatjuk az ősi, magunkkal hozott teremtő erőnket. Önkínzásaink, ragaszkodásaink, és „vámpír énünk” eredője is itt bújik meg.

 

Mire jó, miben segít most ez a holdállás?

A tudatos felismerések segítségével elháríthatjuk, feloldhatjuk az életenergiánk szabad áramlását akadályozó belső gátakat: a depressziót, a függőségeket, a ragaszkodásokat, az anyag birtoklására irányuló görcsös késztetéseket.   

A megrekedt erő megújulása és az egyensúly megteremtése által pedig magasabb szinteken élhetjük meg életünk minden pillanatát!

Így lesz a kényszerű kötelékekből önként vállalt elköteleződés először  önmagunk, majd a külvilág felé. Az (ön)pusztításból teremtés, a betegségekből egész-ség, és kényszeres önkorlátozásból szabad választás!

A Csábító és a Harcos személyiségrészek együtt indulnak el megismerni és elfogadni saját mély érzelemvilágukat, amelynek éltető szépségeit most már felemelhetik a harmónia, a teremtés és a boldogság oltárára.   

 

- Színek: vörös és fekete

- Csakra: 2-es nemi. vagy szakráliscsakra

- Testrészek: nemi szervek

 

(VB)

 

A Facebook algoritmus-változása

miatt a közeljövőben az idővonalatokon elsősorban ismerőseitek posztjai, fotói fognak megjelenni. Így ritkábban találkozhattok az általatok kedvelt oldalak megosztásaival, így a Grafomuhely cikkeivel is. Iratkozzatok fel hírlevelemre, hogy továbbra is képben legyetek a Grafo- és a Lélekszervizes aktualitásokkal!

 

 

 

 

 

Aktuális holdállás

03.28. (16.29 h) – 03.30. (19.51 h)

 

A növekvő Hold a Szűz jegyébe ért.

 

Már közel van a szombati Telihold, ezért erősen hatnak a Hold energiái.  A földies Szűz jegyet a Merkúr bolygó határozza meg. Ezért a fő hangsúly a tiszta és nagyon tudatos kommunikációra esik.

Ez a „párbeszéd” több szinten folyhat, megbeszélhetjük, tisztázhatjuk egymással (és magunkkal) az aktuális ügyeinket, és fogadhatjuk a szellemi szférák üzeneteit is. Ez utóbbi ennél a holdállásnál olykor meglehetősen áldozatos tevékenységnek tűnhet.  

Ez az időszak ugyanakkor a pontos és szorgalmas munkáé is, amely gyümölcsöző eredményekkel is kecsegtet. Lelkiismereti kérdések is felmerülhetnek ebben a néhány napban. Igyekszünk megvalósítani a tökéletességet, de elérni – mint azt valahol legbelül érezzük is – csak a teljességet tudjuk!

Mivel most már erősek a Hold energiái, érdemes ügyelnünk arra, hogy „ne essünk át a ló másik oldalára”, ami ebben az esetben a szőrszálhasogatást, az önostorozást és mások kritizálását, hibáztatását jelentheti.

 

Az aktuális holdállásokat érdemes egybevetni a születési horoszkóppal!

Ennek segítségével megtudhatjuk, hogy jelenleg melyik életterületen, és hogyan érdemes előrelépni?

 

A Facebook algoritmus-változása

miatt a közeljövőben az idővonalatokon elsősorban ismerőseitek posztjai, fotói fognak megjelenni. Így ritkábban találkozhattok az általatok kedvelt oldalak megosztásaival, így a www.grafomuhely.hu cikkeivel is.

Iratkozzatok fel hírlevelemre, hogy továbbra is képben legyetek a Grafoműhely- és a Lélekszerviz aktualitásaival!