Blog

Asztrografológia: Grafológia és egészség (2. rész) A jegyek és a testrészek kapcsolata
2018.07.02. 17:54:26

Asztrografológia: Grafológia és egészség (2. rész) A jegyek és a testrészek kapcsolata

Grafológia és Grafoterápia Halak csökkenő hold idején 2018.07.02. (19.30 h) – 07.05. (06.49 h)

 

 

A csökkenő holdfázisok idején mindig lehetőségünk kínálkozik arra, hogy valamit "elengedve" meghaladjuk a korábbi életszakaszainkat. A Halak jegyéhez két bolygó is társul: az „angyalszárnyakon” felemelkedő Neptunusz vizes hatásaival, valamint a kiterjeszkedő Jupiter tüzes analógiái.

 

A Halak jegyében az „áldozat” kérdésköre kerül az előtérbe.

Az energetikai törvények szerint, ha sikerül jól megélnünk (megfelelő tudati szinten) egy hatást, akkor nem kell annak negatív oldalával szembesülnünk. Itt nézzük meg, hogy mit kell feláldoznunk ahhoz, hogy mi magunk ne váljunk áldozattá? Mi az, ami elválaszt bennünket az egység megélésétől?

Az első lépés önmagunk kiteljesedése, így azután „egészként” válhatunk a mindenség, az egész részévé!

 

De mit áldozzunk fel, mi az, ami a lelkünk mélyén visszatart bennünket a haladástól? A Neptunusz és a Jupiter által tükröződő belső, intuitív forrás által rátalálhatunk a válaszainkra! Fel kell áldoznunk a hiú ábrándokat, a parttalan naivitást, a gyermeki, de a felelősséget hárító csodavárást. Még a mesék birodalmában is van 3 próbatétel, ott is meg kell küzdeni a célokért!

Meg kell élni az adott állomásokat, majd meghaladva azokat, továbblépni! De vajon - most a Halak hold idején - ki bújik a hős, és ki a sárkány szerepébe? Mit takar a „jó” és mit a „rossz” fogalma?

 

A tettes, vagy áldozat „tengelyén” nincs éles határvonal! A szerepek felcserélődhetnek. Gondoljunk csak Kosztolányi Dezső „Édes Anna” című regényére, ahol a bántalmazott cselédlány a regény végére gyilkossá válik. Az ördögi körből csak a tudatosság által lehet - felülemelkedve a korábbi energetikai szintről - végérvényesen kilépni!

 

 

 

Mivel „minden mindennel összefügg”, ezért az egészség szempontjából ennél a holdállásnál  a lábfejjel érdemes foglalkozni. Mennyire ér le a földre?

Szemléljük meg a saját talpunkat, amely megmutathatja, hogy milyen tudati szinten állunk jelenleg ehhez a kéréshez! Esetleg lúdtalpunk van, amely szorosan tapad a földhöz? Akkor bizony még nagyon ragaszkodunk az anyagi dolgokhoz. Milyen a lábfejünk? Kissé "bumfordi", vagy arányos formája van?

Boltozatos, formás a vonala és az íve? Így már könnyebben meg tudjuk élni az ég és a föld közötti egyensúlyt!

Ha gyakran fáj a lábunk, akkor jelzéseket küld arról, hogy figyeljünk oda ezekre a dolgainkra!

 

 

 

A grafológiai elemzés során az írásmintát adó Halak Ascendensű hölgynél láthatjuk, hogy kockás papírlapot használt. Ez arra utal, hogy fontosak a számára a „keretek”, az anyagi biztonság-, és stabilitás. Szívesebben mozog előre meghatározott élettérben. Vajon milyen lehet a talpa és a lábfeje? Ha életének jelenleg azon az állomásán van, amikor az anyagi stabilitást kell megteremtenie, akkor bizonyára tünetmentes. Egészen addig, amíg majd ezt a szakaszt - jól megélve - meg nem kell haladnia.

 

Kérdése a munka és a karrier volt. A grafológiában ilyen kor szemügyre vesszük az „a”-betűt. itt azt látjuk, hogy elég keskeny és sok plusz hurkocska található benne. Amikor a vonalvezetés hurkokat képezve visszakanyarodik, akkor a már említett anyagi haszon kiemelten fontossá válik, és ő ezért nagy erőfeszítésekre is képes. Önmagát sem kíméli, sokat töri a fejét a következő lépéseken (hosszú ékezetek).

A lábat az írásmintában az alsó zóna jelképezi, amely itt szintén sok plusz hurokkal (pl. „p”-betű) van megjelenítve. Tehét sok energia koncentrálódik erre a területre!

 

 

Grafoterápia: A módszer során az egyenletes, harmónikus íráskép megteremtése a cél. A tanult írás alapsztenderje szabályos (lásd a képen), így ezt ajánlos minél jobban megközelíteni.

Az írásmintánál elsősorban az "a"-betű ováljának a kikerekítése (kevesebb megterhelő munka), illetve az alsó zónás plusz hurkok ("p"-betű) mérséklése ajánlott. Ezzel párhuzamosan a láb tényleges terheinek csökkentése az önfeláldozás mértékét is egészségesebb mederbe tartaná!

Az "áldozati szindróma" feloldását a perspektívaváltás, vagyis a nézőpont megváltoztatása mindig hatékonyan segíti elő!

 

A hölgy azonban ösztönösen jól rá tud érezni a dolgokra (hosszú kezdővonalak) és energikusan igyekszik előre (hosszú, felfelé tartó végvonalak). Így mindig jobban meg tudja közelíteni a céljait. Szépen kiírt az írásmintája, mert azt egy egyenes, nyíltszívű és őszinte jellemű ember írta!

Varju Beáta

 

Szeretnéd tudni?

- Milyen láthatatlan energiák mozgatják az embereket és a világot?

- Hogyan hatnak ránk a Holdciklusok?

 

Érdekel?

- A kézírásban és a rajzokban látható betűk, számok, szimbólumok és jelek jelentése, rejtett üzenetei?

- Szeretnél tisztában lenni a képességeiddel és a lehetőségeiddel?

- Miben segít a Grafológia és a Grafoterápia?

 

 

Grafoműhely

Intuitív grafológia, Rajzelemezés, Grafoterápia, Balkezesség, Pályaválasztás, Munkatárs kiválasztás, Symbolon, Holdállás

 

- Személyiségelemzés, életviteli tanácsadás

MEGRENDELÉS

 

 - Online tanfolyamainkhoz folyamatosan lehet csatlakozni!

JELENTKEZÉS