Korábbi holdállások

 

2021. - 2022.

 

02.28. –  03.06.

 

A hét mottója: "A külső kaland boldoggá tesz, a belső kaland tökéletessé (teljessé)!” (Sri Chinmoy)

 

02.28.  

Hétfőn a levegős Vízöntő jegyben van a csökkenő Hold.

Lehetőségeink: Az Uránusz vasárnap estétől még igyekszik területeket felszabadítani a szerdai Újhold előtt. Hirtelen jöhetnek olyan ötletek, amelyek más szempontokat világítanak meg, és ezzel a korábbi megrögződéseket meg tudjuk haladni.

Mi akadályoz meg egy magasabb szintű és perspektivikusabb nézőpont kialakításában? Melyik „fádtól” nem látod az „erdőt”?

 

Életmód

A szűklátókörűség és a beszűkült mozgástér felszámolása (ok: félelmek, korábbi sérülések). 

Asztromedicia: Érzékeny testrész a lábszárak és a vénák. Állapotuk a személyes szabadság tükre. (pl. visszér: beszűkült mozgástér)

 A szellemi szintű terápiák a legmegfelelőbbek: pl. sok beszélgetés. Egyéni gyógymódok, az idegrendszer harmonizálása, nyugtató teák. Ajánlott a hidroterápia, a váltó fürdő, az úszás, a jóga, és a fitoterápia.

Levegős virágnapok, a bevitt egészséges zsírok jól hasznosulnak.

Betűszimbolika: Egyedi vonalvezetés és betűformálás. Ligatúra, hullámzó-szellős íráskép.

 

03.01. (21.54 h)

A fogyó Hold a vizes Halak jegyébe ér.

03.02. (18.35 h)

Újhold

 

Lehetőségeink: A lélek újjászületése, a „lélekmadár” szabaddá válása. A tudatosság magasságában ihletet állapotok jöhetnek létre. A gyógyulás és a béke átalakító energiái az elfogadó szeretet által. Alacsonyabb szinten a titkok mögött becsapás és megvezetés lapulhat. A függőségek feloldása sorsdöntő feltétel. Tisztulás, megszabadulás a külső/belső mérgektől.

(Lásd GrafoTipp)

Mennyire vagy egységben saját magaddal és mennyire a külvilággal?

 

Életmód

Érzékeny testrészek: a lábfejek és a talpak. Ha elakadtunk valahol az utunkon, érdemes egy olajos masszázzsal kényeztetni ezt a területet, meghálálja.

Asztromedicina: Fontosak az időszakos visszavonulások és a méregtelenítések (diéta, gyógyteák, gyümölcslé). A szilárdító „földies” tevékenységek: táplálkozásterápia, művészetterápia (festészet, szobrászat), kövek/ásványok. Légzés- és reflexzóna terápia. Lelki gyakorlatok.

A „jó” szénhidrátok (teljes kiőrlésű pékárú, barna rizs, köles, édesburgonya) fogyasztása. A növények leveleinek gondozása és fogyasztása.

Betűszimbolika: Felső zóna, „l”- betű és az ékezetek (repülő, egyedien bekötött), amelyek megmutatják a szellemi régiókkal való kapcsolatot, és a tudatos fókusz világát. Az alsózónák hurkai és bekötései a lelki, érzelmi állapotot és az egységhez való viszonyulást tükrözik.

 

03.04.(01.53 h)

Péntek hajnalban a növekvő Hold a tüzes Kos jegyébe lép.

Lehetőségeink: Ideális időpont elkezdeni a szükséges dolgokat! Csináld meg, lépd meg, és építő módon harcold ki! Küzdeni valamiért. Óvakodjunk azonban az agresszivitástól, és a forrófejűségtől, ne menjünk „fejjel a falnak”! Aktivitás, ambíció, merészség, erő, ambíció, impulzivitás, hódítás, „kis ego”.

Milyen aktuális feladataid vannak, amelyeket érdemes most elkezdeni?

 

Életmód

Érzékeny testrészek: a fej, amely – ha túl sokat „agyalunk” - megfájdulhat, vagy megsérülhet. A szem és az orr is ide tartozik. Az aktív mozgás segít a testi-lelki egyensúly megteremtésében és fenntartásában.

Asztromedicina: Citromfű tea (nyugtató), alma (fejfájás ellen), jóga, autogén tréning és kineziológia. Időszakos böjtök. Hamarosan elkezdődik a Húsvét előtti 40 napos nagyböjt (03.04.-től)

A bevitt fehérjék (hal, tojás, tofu) jól hasznosulnak. A növények termés része a kiemelt.

Betűszimbolika: A szögek, a háromszögek, és a szöges, határozott vonalvezetés az erős akarat, tettrekészség jelei.

 

03.06. (09.00 h)

Vasárnap reggel a növekvő Hold eléri a földies Bika jegyét.

Lehetőségeink: Az anyagi körülmények javulnak és stabilizálódnak. Magasabb szinten: a belső stabilitás megteremtése. A túlzott felhalmozás megrekedést idéz elő.

Milyen belső- és külső értékrendet képviselsz?

 

Életmód

Érzékeny testrészek: a torok, a gége és a mandulák. Mondjuk ki gondolatainkat, érzéseinket, így elkerülhetjük azt, hogy berekedjünk, vagy azt, hogy megfájduljon, begyulladjon ez a terület.

Asztromedicina: Mértékletesség és testmozgás. 5. csakra, kék sál, masszázs, termálfürdők. Böjtkúrák, diéta, egészséges táplálkozás. Kevés édesség (méz, juharszirup). Aromaterápia

Az ásványi sók fontosak. A növények gyökérrésze kiemelt.

Betűszimbolika: A „b” – betű, a középső zóna, és a kötővonalak a fizikai stabilitást és a ragaszkodások mértékét mutatják meg.

 

 

   Grafoterápia és Grafotipp

 

Ennél a Halak jegyű írásmintánál a lelki egység megvalósulásának nyomába eredünk. A külső egység megtalálásának előfeltétele a belső egyensúly és harmónia megteremtése. Kiinduló pontként az alsó zónákat („g”, „gy”, „j”) figyeljük meg. Mindig a teljes képet nézzük, tehát, hogy önmagához képest hol szükséges javítani a jelenlegi állapoton.

Az alsó hurkok hosszúak (itt van a legtöbb energia) és változó módon hurkosak, vagy huroktalanok. Az érzelmi, lelki tartomány így tükröződik az írásban:

- „g” - betű: Nagyon változóan jelenik meg az érzelmek kifejezése, ami itt lelkiállapot és helyzetfüggő. Van olyan, amikor csak egy vonal balra elkanyarodva (elfojtások, tudatalatti megrekedések), máskor túl vastag a hurok (rázúdulnak az érzelmi reakciók a környezetre).

Itt van ennek az írásmintának a kulcsa: Mivel a lehetőségek adottak (mély és nagy érzelemvilág), azok megélésére lenne érdemes nagyobb figyelmet fordítani.

Hogyan? Bármennyire nehéznek és fájdalmasnak tűnik, de egy belső utazás során a lélek hajóját vissza lehet vezetni a felejtés tudatalatti, sötétebb vizeire, ahová száműzték azoknak a sérüléseknek a lenyomatát, amelyek a jelenlegi zártságot okozzák. Ez tulajdonképpen egy védelem, de ugyanakkor a külvilágot kirekesztő fal is.

Ezek az elveszett energiák (lélekrészek) csak itt találhatóak meg, a külvilág nem tudja pótolni azokat! A tudatos hozzáállás sokat segít az emlékek feldolgozásában – de csak akkor, ha eljött az ideje, és a lélek készen áll erre.

- „gy” – betű: A „g” (ő maga) itt rövid és kicsire, keskenyre összezsugorodik (visszafogottság, félelmek, nem mutatja ki az érzelmeit). Az „y” hosszabb és hurkosabb (úgy érzi, hogy gondoskodnak róla, számíthat a másikra, egységet alkotnak).

Ez a páros betű itt többféleképpen van megjelenítve, mert különböző érzelmi kapcsolatiban társaihoz többféle módon viszonyul. Például a szülők minden szempontból elfogadóak (ez is lehet torz tükör),  de a párkapcsolatokban nem sikerül harmonikusan megnyilvánulni és ezért nem jöhet létre a valódi egység érzése.

- „j” – betű: A többi betűhöz (önmagához) képest túl nagy, és bár szépen formált, a figyelemfelhívó hatása miatt elgondolkodtató. Amit bizonyítani kell, annak hátterében éppen valamilyen hiányérzet lehet. Tehát nagyon szeretné magát jól érezni, de ahogy ezt a többi betűből is látjuk, ez a vágya messze van még a megvalósulástól.

 

GrafoTipp

Ezeknek a betűknek a tudatosan harmonikus megformálása hosszabb gyakorlás révén helyreállíthatja a belső egyensúlyt. A korábbi sérelmek, a fájdalmas és mérgező érzéseik testi-lelki blokkjainak felszámolása hatalmas energia felszabadulással jár! Létrejön a szeretet elfogadásának és adásának lehetősége. Ennek a folyamatnak a során a külvilágban is javulhatnak a kapcsolatok és közelebb kerülhetünk a mindenki által vágyott lelki egység állapotához. 

Blog ajánló: Asztrografológia a Halak jegyében

 

Varju Beáta

okl.grafológus, természetgyógyász

 


 


 

02.21. –  02.27.

 

A hét mottója: "Tanuld meg a megbocsátás  művészetét, és alkalmazd először saját magadra! Azután könnyű lesz másoknak is megbocsátani!" (Sri Chinmoy)

 

02.21.  (10.20 h)

Hétfőn a tüzes-vizes Skorpió jegyben lép a csökkenő Hold.

Lehetőségeink

A Skorpió energiák alapja a szenvedélyes testi-lelki kötődések, függőségek. Most azonban ebben az elengedő holdfázisban lehetőség kínálkozik ezek lazítására, elengedésére. (Lásd GrafoTipp)

Milyen negatív kötődések és rossz szokások hátráltatnak az előrelépésben?

 

Életmód

Kerülni érdemes: Agresszivitás (félelmek, védekezés), érzelmi manipulációk (energiaszerzés, birtoklás), káros szenvedélyek (elterelés, halogatás, negatív énkép/önpusztítás), függőségek (érzelmi labilitás), gyulladások (félelmek, határproblémák).

Asztromedicia

Érzékeny testrész a nemi szervek területe. A szexualitással és a libidóval hozható összefüggésbe (félelem az intimitástól és a saját belső erőtől). Szellemi megtisztulások: felismerések, meditáció (dinamikus is), ima, zarándoklat, jóga. Testi: tisztítókúrák, böjt, gyógyteák (gyermekláncfű, csalán, szűztea), lé böjt (gyümölcs- és zöldséglevek). Lazító gyógy- és ülőfürdők (cickafark, körömvirág, kamilla, zsálya).

Betűszimbolika

Alsó zónák, „g”- betűk, sor- és szótávolság, páros betűk, kötővonalak.

 

02.23. (14.29 h)

Fogyó Hold a tüzes Nyilas jegyében

Lehetőségeink

A hitelesség és az eszmék próbatételei.

Milyen negatív hitrendszerek akadályoznak a felemelkedésben?

 

Életmód

Érzékeny testrészek: a combok, és a vénák a lábon (visszér).

Kerülni érdemes: Túlzott optimizmus, „rózsaszín szemüveg” (félelem a valóságtól), túltápláltság (erőteljes önvédelem, biztonságvágy).

Asztromedicina

Ha az élet értelmének és az azonosulási lehetőségeknek a megtalálása nehézségekbe ütközik, akkor a máj működésében léphetnek fel problémák. Ezért a rendszeres májtisztítás (gyermekláncfű- és orbáncfű tea, Máriatövis) ajánlott. A visszér a személyes mozgástér szimbóluma, problémák esetén ezt a területet érdemes megvizsgálni. A mozgásszervi tünetek húsmentes diétával korrigálhatóak.

Az erős, tüzes energiákat dinamikus sportokban élheti ki. Fontos, hogy az élet fizikai szintű habzsolásáról fókuszát a magasabb szintű szellemiség (életcélok) felé irányítsa. A tisztító kúrák és az egészséges táplálkozás emeli az energiaszintjét, befogadóvá téve a tudatos haladásra.

Fokozott mértékű fehérje fogyasztás ajánlott, meleg termés/gyümölcsnapok.

Betűszimbolika

Nagyméretű nagy- és kezdőbetűk, magas/hurkos felső zóna, nagy/magas/ ovál, dinamikus írásmód.

 

02.25.(17.28 h)

Péntek este a fogyó Hold beér a földies Bak jegyébe.

Lehetőségeink

A szűk határok és beszűkült szemléletmód felismerése, az elavult szokások és régi minták felszámolása.

Milyen túlhordott terhektől kell megszabadulnod, amelyek már nem szolgálnak téged?

 

Életmód

Kerülni érdemes: Túlzott keménység (merev racionalitás), megrögzött célok (szűk látókör).

Asztromedicina

Érzékeny terület a csontok, a térd, valamint az ízületek és a bőr. A belső/lelki rugalmasság fokmérői ezek a területek.

A merevségek oldására elsősorban a test- és talpmasszázsok alkalmasak. Az izomlazítás, a gyógytorna és a fizikoterápia szintén jó hatású. A húsmentesség mindenképpen javasolt, valamint a sok folyadék és a vízterápiák.

Az ásványi sókat jól hasznosítja a szervezet, kiemelt a növények gyökere.

Betűszimbolika

Határozott margók és vonalvezetés, nagyobb szó- és sortávolságok, hosszú végvonalak, szögek, szabályosság.

 

02.27. (19.36 h)

Vasárnap este a fogyó Hold beér a levegős Vízöntő jegyébe.

Ez az energia nyitja meg a következő hetet. Részletek a következő heti HoldKalendáriumban.  

 

Grafoterápia és Grafotipp

A nyitottság fokozása az adott pillanat energiáinak befogadására

 

 

Ennél az írásmintánál a (pár)kapcsolatokban megjelenő szenvedélyes kötődéseket a „gy”- betűknél látjuk:

-  A „g” – betűnek (ez mutatja őt) hiányzik a „feje”, vagyis a középzónás oválja. E szerint a lelkileg erősen kötődik (a betű alsó, hurokrésze hosszú) az „y” – hoz tapad (a társa). A mindennapok során azonban fizikailag szinte nincs is jelen, fél az intimitástól, nem adja át magát az érzéseknek – pedig neki is hiányoznak azok (huroktalan szár, hiányjellel).

- A „b” – betű „pufi”, visszakanyarodó végvonallal: erőteljes birtoklási vágy, a fizikai szinten próbálja megkapni/megtartani azt, ami hiányzik érzelmileg.

- Az „ó” – betű ékezete nagyon hosszú, beleér az oválba: túlzott önkontroll, és racionalitás, néhol felfújt ovál: túlzott megfelelési vágy, zárt oválok: hiányzik a befogadás.

- Diszharmonikus „g” – betűk: a saját érzéseinek kifejezése nagyon visszafogott, vagy túláradó. A felfújt hurkok fel nem dolgozott múltbeli/tudatalatti sérüléseket rejtenek. Ezek az eltemetett emlékek a korábbihoz hasonló helyzetekben időről-időre kitörnek.

- Negatív sortávolságok: túlzott aktivitás, túl közel megy a többiekhez – nem tisztelve azok határait. Így szerzi meg azokat az energiákat, amelyek a saját elfojtott érzései miatt hiányoznak az életéből.

 

A Grafoterápia tippjei

- A „gy” – betű teljes és arányos/hurkos megformálása.

- A „b” – betű zártságának oldása jobbra tartó végvonallal.

- „o” – betű rövidebb ékezet, kisebb oválnagyság, nyitottság.

- Harmonikus, arányos „g” – betűk. Lépések az önelfogadás felé!

- Kisebb szótávolság, nagyobb sortávolság.

 

Eredmény

Miután felismeri a jelenlegi „működését” tisztázza és elfogadja a saját érzéseit, és ezeket a mindennapok során hitelesen megéli és kifejezi. Így az energiák a helyükre kerülnek, és - az új impulzusok elfogadása által - létrejön egy harmonikusabb élet és párkapcsolat lehetősége.

Blog ajánló: Asztrografológia a Skorpió jegyében

 

02.14. –  02.20.

 

02.14.  (12.18 h)

Hétfőn a tüzes Oroszlán jegyben lép a növekvő Hold.

Lehetőségeink: A hatalomnak az a csúcspontja, amikor az erőt a mások szolgálatába állítjuk. Ennek alacsonyabb szintje a hatalmaskodás, a hatalommal való visszaélés. Az „ego” kibontakozása, és a megfelelő mértéke szintén ehhez a jegyhez tartozik, valamint a hatásvadász túlzások, az erőteljes vágy az elismertségre, a védelem- és a segítségnyújtás szintén. Pozitív oldala a melegszívűség és a nagyvonalúság, a büszke tartás, és az önzetlenség.

Életmód: A szív és a hozzá tartozó érrendszer/vérkeringés, amely az érzelmi állapotot tükrözi. A gerinc (tartás) és a hajkorona szintén ide sorolható, a méltósággal mutat párhuzamot.

Asztromedicina: A férfi- Jang energiák túlsúlya. A rendszeres, de kíméletes sportok (úszás, tenisz, golf, kocogás), az önmérséklet és a pihenés mellett az alkatának megfelelő táplálkozás (halak, fokhagyma, hagymafélék, galagonya tea) jótékonyan hat az egészségére.

A bevitt fehérjék jól beépülnek. A növények termés részeiben van a legtöbb energia.

Betűszimbolika: Az „o” betű, az alsó zóna és a nagybetűk az öntudatról és a hatalomhoz való viszonyról szólnak, és fémjelzik az „ego” mértékét.

 

02.16.

(17.56 h) Telihold az Oroszlánban.

 

(21.43 h) Fogyó Hold a Szűz jegyében

Lehetőségeink: A földies Merkúr jegye kibontakozik a rendszerezésben és a dolgok világos átlátásában, felismerések történhetnek mind lelki, mind pedig fizikai szinten. Megszólalhat a lelkiismeret, valamint ez a szorgalmas, részletes és alapos feladatmegoldások, a napi rutin ideje.

Ügyelni a túlzott kritikára (tökéletesség mánia), az elaprózódásra és a részletekben történő elveszésre érdemes. A Chiron bolygó elősegíti a lelki gyógyulásokat.

 

Életmód: Érzékeny testrész: a belek és az emésztőszervek, valamint az idegek. Ezek állapota a bennünket ért események, tapasztalatok lelki szintű feldolgozásának a lenyomata.

Asztromedicina: Jól működik az öngyógyítás, a természetes életmód, a táplálkozásterápia (zabpehely, köleskása, barnarizs) és a gyógynövények. Merkúr energiák, amelyek az emésztést segítik: borsmenta, ánizs, kömény, kapor. Idegnyugtatók: citrom- és orbáncfű. Gyomorkeserűk.

A bevitt ásványi sók jól beépülnek a szervezetbe. A növények gyökér részeiben van a legtöbb energia.

Betűszimbolika: Az „l” – betűk magasba nyúló szárai, nagyobb szó- és sortávolságok, egyedi betűformálások és megoldások.

 

02.19.(04.51 h)

Szombat reggel a fogyó Hold beér a levegős Mérleg jegyébe.

Lehetőségeink: Előtérbe kerülnek a szellemi szintű kapcsolódások, a kellemes időtöltések. A társasági események, a művészetek, és a könnyedebb szórakozás ideje. A megfelelő egyensúly kiemelt szerepet kap. Fontos az együttműködés, a csapatmunka, a jó diplomáciai- és szépérzék, és a harmónia. Társadalmiság, nyitottság jellemző. Vénusz: álmok-vágyak, elképzelések-képzelgések. Romantikus- és szakmai kapcsolatok.

A túlzott megfelelést és az ezzel járó felszínességet érdemes kerülni.

 

Életmód: Érzékeny testrész: páros szervünk, a vese, mellékvese (hormonok), a hólyag a csípő, és a bőr. Ezek állapota az egyén kapcsolatainak minőségére utal.

Asztromedicina: Ajánlott a nyugodt, stressz-mentes környezet. Beszélgetés- és egyéb pszichoterápiák. Művészetterápiák, kiegyensúlyozott táplálkozás és napi testmozgás. Teák: csalán és málnalevél (vízhajtás), áfonya. Sok tiszta- vagy ásvány/forrásvíz.

A bevitt zsírok, olajok jól hasznosulnak. A növények virág részei kiemeltek.

Betűszimbolika: Esztétika, középső zóna, nagybetűk.

   

Grafoterápia és Grafotipp

Az Oroszlán Telihold meghatározó témája a személyiség kiteljesedése.

Hol van a határ és az egyensúly az egészséges öntudat, és az önös „ego” megélése között?

 

Ennek az írásmintának (Oroszlán napjegy) a meghatározó grafológiai jellemzői:

- Terjedelmes írás, nagy szó- és sortávolságok (Nagy teret igényel, önálló.)

- Fonalas duktusz, vonalvezetés, elrántások, túlzó mozgáshangsúly (türelmetlenség, idegesség, frusztráció)

- Hurok nélküli alsó zónák, „g” – betűk (Érzelmi hiányok, nem éli meg az érzéseit és a saját erejét.)

- A „k” – betűknek van felső hurka, de hiányzik a középső (kreativitása, teremtő ereje szellemi szinten erős, de nem valósítja meg az ötleteit.)

- Hiányzó végvonalak (Nem akar/tud másokhoz kapcsolódni, megtorpanások.)

- „Oroszlán” asztrológiai jel a „k” – betűkben, magas betűk/nagy felső zóna (Jelen van ez az erő, de nem tud kibontakozni, túl büszke.)

 

A Grafoterápia tippjei a meglévő energiák jobb és hatékonyabb kihasználására:

- Lassabb, formahangsúlyosabb vonalvezetés (összeszedetebb energiák)

- Pontosabb ékezetek a betűk fölé helyezve (fokozódó önkontroll)

- Meghúzott, bekötött végvonalak (jobb megvalósítás, pozitív jövőkép)

- Kisebb elsődleges szélesség (szűkebb betűk, önuralom)

- Hurkos „g” – betű és összekötött „gy” – betű (az érzelmek megélése, érzelmi alapú kötődés)

- A „k” – betű középső hurkának megformálása (a teremtőerő konkrét megvalósítása)

 

Eredmény:

A meglévő nagy energiák már nem forgácsolódnak szét, és nem vesznek el, hanem a nagy volumenű teremtőerő építő módon nyilvánul meg.

Jelentős produktumok jönnek létre, és támogató, inspiráló cselekedetek születnek.

 

Blog ajánló:

Asztro-grafológia: Grafológia és egészség (7. rész) A testrészek és a jegyek kapcsolata (Oroszlán)

 

02.07. –  02.13.

 

02.07.  

Hétfőn a földies Bika jegyben jár a növekvő Hold. Az anyagi világban kínálkozik lehetőség a gyarapodásra.

Lehetőségeink: A Vénusz jótékonyan hat ránk, kényeztessük a testünket masszázsokkal, szépségápolással! Most hosszantartó kellemes és esztétikus hatásokat érhetünk el, ha törekszünk a harmónia megteremtésére. Anyagi gyarapodás is elkezdődhet, ügyelni a túlzott felhalmozás elkerülésére érdemes.

Mi a fontosabb: A külső biztonság, vagy belső stabilitás?

 

Érzékeny testrészek: a torok, a gége és a mandulák. Mondjuk ki gondolatainkat, érzéseinket, így elkerülhetjük azt, hogy berekedjünk, vagy azt, hogy megfájduljon, begyulladjon ez a terület.

Asztromedicina: Mértékletesség és testmozgás. 5. csakra, kék sál, masszázs, termálfürdők. Böjtkúrák, diéta, egészséges táplálkozás. Kevés édesség (méz, juharszirup). Aromaterápia. Az ásványi sók fontosak. A növények gyökérrésze kiemelt.

 Betűszimbolika: A „b” – betű, a középső zóna, és a kötővonalak a fizikai stabilitást és a ragaszkodás mértékét mutatják meg.

 

02.09. (11.27 h)

Szerda délelőttől a levegős Ikrek jegy hatása érvényesül.

Lehetőségeink: A Merkúr bolygó energiájában itt van az ideje annak, hogy megbeszéljük a dolgainkat! A kommunikáció aktív: olvassunk, írjunk, művelődjünk, szerződjünk! Választhatunk a közvetítés különböző szintjei közül: alapszint pl. az áru-kereskedelem, magasabb szint a tanulás/tanítás, projekt, írás, tervezés. Sokoldalúság, rugalmasabb hozzáállás, könnyed, aktív, játékos hozzáállás.

A közvetítésnek melyik szintjét választod?

Érdemes kerülni: „Sok beszédnek sok az alja!”, ravaszkodás, manipuláció, szétaprózódás. Szócséplő szélmalomharcok.

 

Érzékeny testrészek: A vállalak, a karok/kezek és a tüdő. Ha nagy terheket cipelünk, akkor megfájdulhat a vállunk. A tüdő állapota a személyes mozgástérről informál. Az allergiák nagy részének alap oka itt található.

Asztromedicina: A kettősségből (állandó változatosság, kontaktusok és kimerülés) adódóan passzív töltekezésre van szüksége. Ezek a terápiás beszélgetések, a relaxációk, az akupunktúra és a környezetváltozás jótékony hatásai. Fizikai szinten az idegnyugtató citromfű tea, a légzést elősegítő sós kúrák, valamint a hársfa- és a kakukkfű tea alkalmazható jó hatásfokkal.

A zsírok, olajok jól hasznosulnak.

 

- Betűszimbolika: Az „l”- betű, a felsőzónás hurkok, és az ékezetek a szellemi képességek és azok használatának a fokmérői.

 

02.12.(00.27 h)

A hétvégén a Hold megérkezik a saját otthonába, a „vizes” Rákba, és saját jegyében hatalmas érzelmekkel tölti meg az étert! Ezek kimutatása, kimondása akkor harmonikus, ha eközben tolerálni tudjuk a másik ember érzelmeit, érzékenységét is. Változékony érzelmek, túlérzékenység előfordulhat. Kerülni érdemes azonban a túláradó érzelmeket, az érzelmi manipulációt és a sértődést!

Az érzelmi stabilitás feltétele az elfogadásnak és a határok meghúzásának egyensúlya!

 

Érzékeny testrész: A gyomor, ha nehezen tudunk valamit elfogadni, akkor összeszorulhat. A mellkas (női mell), a máj és az epe is ide tartozik. Nem tanácsos tartogatni a mérgeket (pl. düh). „Lágy részek” szem, emésztés, női szerv. Kedélybetegségek.

Asztromedicina: A Rák uralkodó bolygója a Hold, amely változékony hatásaival erőteljesen befolyásolja a túlérzékeny lelkületet. „Hold-növények” (A női-, Jin energiákat erősítik): körömvirág, jázmin, bodza, palástfű, ligetszépe, üröm. Természetes vízhajtó a csalántea és a petrezselyem. Kíméletesebb formái a testmozgásnak: torna, zenés sportok. A művészetterápiák jótékony hatásúak és megfelelnek érzékeny alkatának.

A „jó” szénhidrátok hasznosulnak. A növények levél részeiben van a legtöbb energia.

 

Betűszimbolika: A „g”- és „gy” betűk az érzelmi mélységeket és azok megélését, kimutatását tükrözik.

  

Grafoterápia és Grafotipp

 

Ez a rajz a rajzterápia részeként a „Rajzolj egy embert az esőben!” című feladat egyik lehetséges megoldása.

- A papírlapon középen helyezkedik el az esőben álló figura. Kalapjának nagyméretű pereme szolgál esernyőként: Optimista, férfias és határozott alkat, aki elég eszesnek tartja magát ahhoz, hogy megoldja a felmerülő nehézségeket.  

- „Állja az élet viharait”: Becsukott szemmel, megadóan veszi tudomásul az eső által szimbolizált érzelmi hatásokat. Közben azonban ezek a szemek hangtalanul könnyeznek, de úgy érzi, hogy fájdalmaival egyedül kell megbirkóznia.

- A kézfeje nincs kidolgozva: Nem vár semmit a külvilágtól, és ő maga is inkább befelé fordult, passzív állapotban van. 

- Az „égi áldás” ugyanakkor folyamatosan és szabadon hullik rá, így hitével stabilan „beleáll” a jelenlegi helyzetbe, a cipői állása alapján is inkább befelé, önmaga világába tart az útja.

 


 

 

01.31. –  02.06.

 

01.31. (10.43 h)

Hétfőn a levegős, uránuszi Vízöntő fogyó Hold zárja a január hónapot.

Lehetőségeink: A hirtelen, forgószélként fellépő hatások kisöprik utunkból az idejétmúlt dolgokat. Jöhetnek villámcsapásszerű felismerések, amelyek fénye megvilágítja az új irányokat.

Ne riadjunk meg a teljesen új ötletektől, merjük felvállalni kreatív és egyedi oldalunkat – ezek segítenek átlépni az aktuális küszöbeinket!

 

02.01. (06.46 h)

Kedden reggel megszületik az Újhold a Vízöntő jegyében, és ezzel elkezdődik a Holdújév! A „vizes Tigris” szimbólumával jellemzett 2022. az érzelmek erejének erőteljes energiáiról szól.

A zöld szín is az újrakezdést szimbolizálja, a hozzáadott némi pirossal együtt a nyugodt erő felülmúlhatatlan hatását mutatja meg.

Miért, kiért állunk ki harcos és védelmező erővel?

 

Lehetőségeink: A növekvő holdciklus jelenlegi ellentétes energiái még egyszer komoly próba elé állítanak bennünket. Az utóbbi időszakot is meghatározó bolygóhatások utolsó vizsgaidőszakában el kell számolnunk arról, hogy hogyan éljük meg a felelősség és a szabadság kettős hatását?

Tudjuk-e azokat az ellentéteken felülemelkedve kiegészítésként megélni? Létre tudunk-e hozni a kettő eszenciájából egy teljesen új minőséget, amely már jól tud élni a szabad választások lehetőségével? A korábbi értékrendből csak a magas szintűt átvinni az új partokra, ahol azok építő módon épülhetnekbe a jövő világába?

- Betűszimbolika: Eredeti megoldások, ligatúrák (új betűkapcsolódások), nagy felsőzóna, jól olvasható írás és aláírás, kiírt „k” – betűk.

 

02.02.(12.00 h)

Szerdán délben a vizes neptunuszi/szaturnuszi Halak jegyébe lép a növekvő Hold.

Lehetőségeink: Az ellentétek integrálásának időszaka tovább tart ebben a jegyben, ahol most a lelki mélységekben és az egyéni/kollektív tudattalanban található határok kérdése merül fel.

Az ideális „egység” létrejöttének aktuálisan megvalósítható, ihletszerű pillanatai jelzik, hogy hol, melyik állomásnál tartunk utazásunk során?  

A gyógyulás és az emelkedés szintjei tőlünk függenek, magunk  felel-ünk értük.

Betűszimbolika: Az alsózónák hurkai, bekötései. A felsőzóna magassága-, és hurokterülete, az ékezetek hossza- és bekötése, szó- és sortávolság.    

 

02.04.(15.57 h)

Péntek délutántól a hétvégét a tüzes, marsikus Kos jegy határozza meg a Hold hatását.

Lehetőségeink: Az új szakasz konkrét cselekedeteinek, az újrakezdés látható eredményeinek ideje. Építő módon küzdhetünk meg a számunkra fontos dolgokért, agresszivitás és forrófejűség nélkül.

Betűszimbolika: A szögek, a háromszögek, és a szöges, határozott vonalvezetés az erős akarat jelei.

 

 

Grafoterápia és Grafotipp

 

A mellékelt írásminta a kreatív energiák teremtőerejét tükrözi:

- Bekötött ékezetek (ligatúrák): Egyedi gondolkodásmód, új ötletek.

- Könnyed vonalvezetés: Optimistán áramló energiák.

- Nagy szó- és sortávolságok: Szabadság, nagy személyes tér, önállóság.

- Hosszú kezdővonalak az alsó zónából: merít a tudatalattiból, „zsigeri szintű” megérzések.

- Hurkos felső zónák: Jó szellemi képességek.

- Hurkos „k” – betűk: Ötletek, amelyeket meg is valósít.

- Jól olvasható írás: hitelesség.

 

Blogajánló:

Asztrografológia: Grafológia és egészség (1. rész) A jegyek és a testrészek kapcsolata (Vízöntő)

 01.24. –  01.30.

 

01.24.

Hétfőn még tart a hétvégi levegős, vénuszi Mérleg Hold hatása.

Lehetőségeink: Tisztázásra most a kapcsolatok terén van lehetőség. Mérlegre kerül a külső- és a belső értékrend. Kinek, vagy minek akarunk megfelelni?

- Érzékeny testrész: páros szervünk, a vese, mellékvese (hormonok), a hólyag a csípő, és a bőr. Ezek állapota az egyén kapcsolatainak minőségére utal.

- Asztromedicina: Ajánlott a nyugodt, stressz-mentes környezet. Beszélgetés- és egyéb pszichoterápiák. Művészetterápiák, kiegyensúlyozott táplálkozás és napi testmozgás. Teák: csalán és málnalevél (vízhajtás), áfonya. Sok tiszta- vagy ásvány/forrásvíz.

A bevitt zsírok, olajok jól hasznosulnak. A növények virág részei kiemeltek.

- Betűszimbolika: Esztétika, középső zóna, nagybetűk.

 

01.25. (04.58 h)

Kedden átér a fogyó Hold a marsikus tüzes-vizes Skorpió jegyébe.

Lehetőségeink: Ez az elmélyülés és a gyökeres változások időszaka, amikor magunk mögött hagyhatjuk az idejét múlt érzelmi reakciókat. Ahhoz, hogy előre tudjunk haladni, először ki kell tisztítani a múlt sebeit és ezzel felszámolni a visszahúzó kötőerőket.

- Érzékeny testrész: a nemi szervek területe. A szexualitással és a libidóval hozható összefüggésbe.

Asztromedicia: Rendszeres tisztítókúrák, böjt, gyógyteák (gyermekláncfű, csalán, szűztea), lé böjt (gyümölcs- és zöldséglevek). Szellemi megtisztulások: meditáció, ima, zarándoklat, jóga. lazító gyógy- és ülőfürdők (körömvirág, kamilla, zsálya).

A „jó” szénhidrátok fogyasztása és a növények leveleinek gondozása kiemelt.

Betűszimbolika: Alsó zónák, „g”- betűk, sortávolság, kötővonalak.

 

01.27.(08.35 h)

Csütörtökön a tüzes Nyilas jegyébe lép a fogyó Hold.

Lehetőségeink: Hitrendszerünk kerül górcső alá. A különböző teóriákon és téziseken túl - mi az, miben hiszel a lelked mélyén?

- Érzékeny testrészek: a combok, és a vénák a lábon (visszér).

Asztromedicina: Ha az élet értelmének és az azonosulási lehetőségeknek a megtalálása nehézségekbe ütközik, akkor a máj működésében léphetnek fel problémák. Ezért a rendszeres májtisztítás (gyermekláncfű- és orbáncfű tea, Máriatövis) ajánlott. A visszér a személyes mozgástér szimbóluma, problémák esetén ezt a területet érdemes megvizsgálni. A mozgásszervi tünetek húsmentes diétával korrigálhatóak.

Az erős, tüzes energiákat dinamikus sportokban élheti ki. Fontos, hogy az élet fizikai szintű habzsolásáról fókuszát a magasabb szintű szellemiség (életcélok) felé irányítsa. A tisztító kúrák és az egészséges táplálkozás emeli az energiaszintjét, befogadóvá téve a tudatos haladásra.

Fokozott mértékű fehérje fogyasztás, meleg termés/gyümölcsnapok.

Betűszimbolika: nagybetűk, felső zóna, dinamika.

 

01.29.(10.09 h)

Szombaton a földies, szaturnuszi Bak jegy hatása érvényesül.

Lehetőségeink: A határok erőteljes meghúzása: a szokások, a keménység, a távolságtartás és a bizalmatlanság. Ezek valóban tehermentesítenek a szabad választások kockázatosnak tűnő felelőssége alól?

 

Érzékeny terület: a csontok, a térd, valamint az ízületek és a bőr. A belső/lelki rugalmasság fokmérői ezek a területek.

Asztromedicina: Hideg gyökérnapok, az ásványi sók.

A merevségek oldására elsősorban a test- és talpmasszázsok alkalmasak. Az izomlazítás, a gyógytorna és a fizikoterápia szintén jó hatású. A húsmentesség mindenképpen javasolt, valamint a sok folyadék és a vízterápiák.

Az ásványi sókat jól hasznosítja a szervezet, kiemelt a növények gyökere.

Betűszimbolika: Margók, határozott vonalvezetés, nagyobb szó- és sortávolságok, végvonalak.

 

Grafoterápia és Grafotipp

A mellékelt írásminta (Bak napjegy) segítségével azt figyelhetjük meg, hogy hol, milyen területen van szükség tisztázásra, elengedésre – valaminek a csökkentésére, mérséklésére – vagy éppen a feloldására?

- Nagy szótávolságok: távolságtartás, bizalmatlanság.

- Rövid végvonalak: kapcsolódási nehézségek.

- Hurok nélküli alsózónák: érzelmi görcsök, visszafojtott megnyilvánulások.

- Keskeny, zárt oválok („o” – betűk): önmegtartóztatás, zárkózottság.

- Szöges „t” - betűk, lefelé tartó áthúzásokkal: kategorikus, makacs és másokat legorombító döntések.

 

A Grafoterápia során ezeknek a jellemzőknek a korrekciója – rendszeres gyakorlás révén – jó hatásfokkal jöhet létre. Mindig a harmónia és az egyensúly megközelítése a cél.

A gyakorlás során ezzel a módszerrel elérhető eredmények a fenti diszharmóniák feloldására:

- Kisebb szótávolságok: közelebb engedi magához az embereket.

- Hosszabb, jobbra tartó végvonalak: kapcsolódás a külvilághoz.

- Hurkos, bekötött alsó hurkok: megélt, kimutatott érzelmek.

- Nyitottabb, szélesebb oválok: nyitottság, spontaneitás.

- Harmonikusabb, és nem felugró „t” – betűk, vízszintes áthúzásokkal: reális, másokat is figyelembe vevő döntések.

 

 

Blog ajánló: „Ego”, vagy ön-tudat? Az önkiteljesedés göröngyös útja grafológusszemmel (Önértékelés pro és kontra)

 

Varju Beáta

okl.grafológus, természetgyógyász

 

01.17. –  01.23.

 

01.17.

Hétfőn még tart a hétvégi Rák Hold hatása.

Lehetőségeink: Saját jegyében a Hold az elemében van, jól érzi magát, szívesen támogatja a szeretetteljes és elfogadó érzéseket, az otthon és a család körüli tevékenységeinket.

Azonban, ha az érzések határtalanul áramlanak, könnyen „elárasztják” a környezetet, és így falakba ütközve sértődést, vagy dacos elzárkózást okozhatnak. A túlgondoskodás fojtogató szeretetté válhat.

 

01.18.

(00.48 h) Kedden tetőzik a Telihold a Rák jegyében.

Az érzelmi- lelki hullámzás tudatos kezelése a kulcs ahhoz, hogy a „dagállyal” sok vitorlás hajó révbe érjen!

 

- Érzékeny testrészek: A gyomor, ha nehezen tudunk valamit elfogadni, akkor összeszorulhat. A mellkas (női mell), a máj és az epe is ide tartozik. Nem tanácsos tartogatni a mérgeket (pl. düh).

- Asztromedicina: A Rák uralkodó bolygója a Hold, amely változékony hatásaival erőteljesen befolyásolja a túlérzékeny lelkületet. „Hold-növények” (A női-, Jin energiákat erősítik): körömvirág, jázmin, bodza, palástfű, ligetszépe, üröm. Természetes vízhajtó a csalántea és a petrezselyem. Kíméletesebb formái a testmozgásnak: torna, zenés sportok. A művészetterápiák jótékony hatásúak és megfelelnek érzékeny alkatának.

- Betűszimbolika: A „g”- és „gy” betűk az érzelmi mélységeket és azok megélését, kimutatását tükrözik.

 

(05.03 h)

A fogyó Hold a tüzes Oroszlán jegyébe ér.

Lehetőségeink: A Nap és a Telihold még jól érezhető hatása energikus napokat ígér. A hatalomnak az a csúcspontja, amikor az erőt mások szolgálatába állítjuk. Ennek alacsonyabb szintje a hatalmaskodás, és a hatalommal való visszaélés. Az önkiteljesítés fontos, - de hatásvadász túlzások, és az elismertségre való túlzott vágy nélkül.

- Érzékeny területek: A szív és a hozzá tartozó érrendszer/vérkeringés, amely az érzelmi állapotot tükrözi. A gerinc (tartás) és a hajkorona szintén ide sorolható, a méltósággal mutat párhuzamot.

- Asztromedicina: A férfi- Jang energiák túlsúlya. A rendszeres, de kíméletes sportok (úszás, tenisz, golf, kocogás), az önmérséklet és a pihenés mellett az alkatának megfelelő táplálkozás (halak, fokhagyma, hagymafélék, galagonya tea) jótékonyan hat az egészségére.

A bevitt fehérjék jól beépülnek. A növények termés részeiben van a legtöbb energia.

- Betűszimbolika: Az „o” betű, az alsó zóna és a nagybetűk az öntudatról és a hatalomhoz való viszonyról szólnak, és fémjelzik az „ego” mértékét.

 

01.20.(15.03 h)

Csütörtökön a földies, merkúri Szűz jegyébe lép a fogyó Hold.

Lehetőségeink: A rendszerezés és a dolgok világos átlátása, felismerése mind lelki, mind pedig fizikai szinten. Megszólal a lelkiismeret, ez a szorgalmas, részletes és alapos feladatmegoldások, napi rutin ideje.

Ügyelni a túlzott kritikára (tökéletesség!), az elaprózódásra és a részletekben történő elveszésre érdemes.

A Chiron bolygó a lelki gyógyulásokat segíti elő.

- Érzékeny testrészek: a belek és az emésztőszervek, valamint az idegek. Ezek állapota a bennünket ért események, tapasztalatok lelki szintű feldolgozásának a lenyomata.

- Asztromedicina: Jól működik az öngyógyítás, a természetes életmód, a táplálkozásterápia (zabpehely, köleskása, barnarizs) és a gyógynövények. Merkúr energiák, amelyek az emésztést segítik: borsmenta, ánizs, kömény, kapor. Idegnyugtatók: citrom- és orbáncfű. Gyomorkeserűk.

A bevitt ásványi sók jól beépülnek a szervezetbe. A növények gyökér részeiben van a legtöbb energia.

- Betűszimbolika: Az „l” – betűk magasba nyúló szárai, nagyobb szó- és sortávolságok, egyedi betűformálások és megoldások.

 

01.22.(23.03 h)

Szombaton a levegős, vénuszi Mérleg jegy hatása érvényesül.

Lehetőségeink: Előtérbe kerülnek a szellemi szintű kapcsolódások, a kellemes időtöltések. A társasági események, a művészetek, és a könnyedebb szórakozás ideje. A megfelelő egyensúly kiemelt szerepet kap.

Fontos az együttműködés, a csapatmunka, a jó diplomáciai- és szépérzék, és a harmónia.

A túlzott megfelelést és az ezzel járó felszínességet érdemes kerülni.

- Érzékeny testrész: páros szervünk, a vese, mellékvese (hormonok), a hólyag a csípő, és a bőr. Ezek állapota az egyén kapcsolatainak minőségére utal.

- Asztromedicina: Ajánlott a nyugodt, stressz-mentes környezet. Beszélgetés- és egyéb pszichoterápiák. Művészetterápiák, kiegyensúlyozott táplálkozás és napi testmozgás. Teák: csalán és málnalevél (vízhajtás), áfonya. Sok tiszta- vagy ásvány/forrásvíz.

A bevitt zsírok, olajok jól hasznosulnak. A növények virág részei kiemeltek.

- Betűszimbolika: Esztétika, középső zóna, nagybetűk.

 

Grafotipp: Ezen a héten a Telihold miatt az érzelmi energiák erőteljes áramlása várható. Ezek kezelése és hatékony felhasználása jelenti egyaránt a kihívást és a lehetőséget. Az érzelmi impulzusok mindenkire erősen hatnak,  az írásmintában is jól nyomon követhetőek ezek a hatások.

Grafoterápia: Figyeljük meg, hogy a kézírásunkban vannak-e túl nagyméretű alsóhurkok („g”- és „gy” – betűk), - vagy éppen ellenkezőleg - hol hiányzik a betűk hurokrésze?

 

 

A mellékelt írásminta egy Oroszlán napjegyű férfitől származik, és meghatározó módon magán viseli ennek a karakternek a jellemzőit:

1. Az alsó zónák hosszúak (mély érzelmek), de hiányzik a huroktartalom (visszafogottság az érzelmek  megélések során)

2. Nagy szótávolságok (óvatosság, bizalmatlanság)

3.  Nagyon változó méretű oválok (önbizalomhiány)

 

A Grafoterápia során ezeknek a jellemzőknek a korrekciója – rendszeres gyakorlás révén – jó hatásfokkal jöhet létre. Mindig a harmónia és az egyensúly megközelítése a cél!

A módszerrel elérhető eredmények:

1. Arányos és huroktartalommal rendelkező alsózóna: Az érzések kimondása, kimutatása.

2. Kisebb szótávolságok: Közelebb engedi magához az embereket.

3. Nagyobb oválok: A határozott fellépés és a megnyilvánulások mögött valós önértékelés - kompenzációk nélkül.

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

  

01.10. –  01.16.

 

01.10. (15.47 h)

Hétfőn délután a Bika jegyébe érkezik a növekvő Hold.

Lehetőségeink: Ennek a földies, vénuszi hatásnak a „végső célja” az a stabilitás, amely a külső-belső egyensúlyra, harmóniára épül. Most ebbe az irányba, ennek érdekében tehetünk lépéseket.

Óvatosságra int: Túlzott mértékben ez az energia megrekedést idézhet elő, ami elsősorban az anyaggal kapcsolatos élethelyzetekben (pénz, ingatlan, ingóságok) érezteti a hatását.

 

01.13. (04.09 h)

Csütörtökön a levegős merkúri Ikrek jegybe ér a Hold.

Lehetőségeink: A kommunikációnak kedvez ez a holdállás, így könnyebben meg tudjuk beszélni a dolgainkat, és szívesen olvasunk-írunk, művelődünk. Az üzletkötéseknek, aláírásoknak is kedvez.

Óvatosságra int: A felesleges szócséplés és mellébeszélés éppen annyira energiarabló tevékenység, mint a túl sokfelé megosztott figyelem.

 

01.15.(17.11 h)

Szombaton a vizes, érzelmes Rák jegyébe lép a Hold.

Lehetőségeink: Saját jegyében elemében van a Hold, itt jól érzi magát. Szívesen támogatja a szeretetteljes és elfogadó érzéseket, az otthoni és a család körüli tevékenységeinket.

Óvatosságra int: Ha az érzések határtalanul áramlanak, könnyen „elárasztják” a környezetet, vagy falakba ütközve sértődés, dac lehet belőle.

 

Grafotipp:

A növekvő, egyre erősebben áramló energiák kezelése az egyensúly fenntartása érdekében tudatos hozzáállást kíván!

Grafoterápia:

A mellékelt írásmintában túl nagy az  alsózónás rész, amely mintegy felborítja az írás egységét.

Itt találhatóak az érzelmek és a tudatalatt megbújó belső késztetések, elfojtások. Ezek felismerése és kezelése jelentősen megkönnyíti a mindennapok megéléseit.

Elsősorban a harmonikus kapcsolatok kialakítása érdekében érdemes figyelni az alábbiakra:

- A zónák (felső, középső, alsó) arányos megformálása (itt az alsó túl hosszú, a középső túl kicsi).

- Ez a képen látható alsó zóna hatalmas vágyakról és érzésekről tudósít, - de ezek jelenleg kezelhetetlenek. Az elfojtások és a kitörések diszharmóniát hoznak létre az írásképben.

A grafotrápia javaslatai:

- Az alsó zónás betűk (pl. "g"-betű) hurkának rövidebb és arányosabb megrajzolása - és a középső betűrészek, valamint az oválok megnövelése, kerekítése, harmonikusabb megformálása.

- A középső rész így nagyobb hangsúlyt, több energiát kap - így a konkrét megélések (pl. az érzelmek kimutatása és kimondása) jobban meg tud valósulni.

- A vágyak tengerének tudatos kezelése (Mi az, ami valóban "szívügy"? Mennyire állunk ki érte?) azok megvalósulását segíti elő.

 

 

 

 

01.03. - 01. 09.

 

01.03. (23.45 h)

Hétfőn késő este a Vízöntő jegyébe érkezik a növekvő Hold.

Lehetőségeink: Az egyediség és az egyéni megoldások kreatív és szabadszellemű uránuszi időszaka.

Óvatosságra int: A hirtelen fellépő, nagy erejű belső késztetések, impulzusok káoszt is előidézhetnek.

 

Grafotipp: Figyeljük meg kézírásunkban a tanult, szabályos írásmódtól eltérő vonásokat, egyedi betűképzésket!

Grafoterápia: A harmóniát megtartva bátran formáljuk meg a felsőzónás hurkokat és kerekítsük a középső részeket!

 

01.06. (01.17 h)

Kedden átér a Hold a Halak jegybe.

Lehetőségeink: A neptunuszi ihletett magasságok és inspirációk szárnyán ráláthatunk az összefüggésekre.

Óvatosságra int: Ilyenkor az „elszállás” veszélyeire kell ügyelnünk, amely legjobban a saját magunk által meghatározott és betartott "szabályok", és által kezelhető.

 

Grafotipp: Vegyük észre, hogy írásunkban hol vannak a szabad energiaáramlást akadályozó blokkok! Ezeken a helyeken megtörik a vonalvezetés, behorpadnak a betűk. Ha az ékezet belevág/beleér a betűk középső részébe, akkor a sok „agyalás” megakadályozza a konkrét lépések megtételét.

Grafoterápia: Vegyünk fel ezeken a területeken egy új ritmust, formáljuk újra arányosan és lendületesen ezeket a részeket egy kiteljesedettebb képet alkotva belőlük!

 

01.08.(06.26 h)

Szombaton a Kos jegyébe lép a Hold.

Lehetőségeink: Jönnek a dinamikus, cselekvő energiák – ez a megvalósítások lehetősége.

Óvatosságra int: A tetterő túlloboghat a határokon, ami agresszivitást idéz elő.

 

Grafotipp: A határozott vonalvezetés, és a szögek az akaratot mutatják meg, az írás középső része pedig a megvalósításokra, cselekvésekre utal.

Grafoterápia: Törekedjünk az adott írófelület (lap) teljes kitöltésére, ezzel a lehetőségeink maximális kihasználását gyakoroljuk!

 

Blog ajánló: Az elképzelések vagy a vágyak útja vezet a boldog pillanatokhoz?

Elemzések: Grafológia és rajzelemzés

Tanfolyamok: Online tanfolyamok

 


Ez a kreatív, vízöntő jellegű írásminta sok egyedi elemet tartalmaz.

 

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 


 

12.27.

Hétfőn - mint vasárnap - a Mérleg jegyébe van a fogyó Hold (levegős vénuszi hatás).

Lehetőségeink:

A vasárnapi Újhold előtti napok a befejezések, a lezárások és a meghaladások időszaka. A Mérleg égisze alatt ezek elsősorban a megfelelésből fakadó felszínesség, amely a kapcsolatokra és az elméletekre, teóriákra egyaránt vonatkozik.

 

Grafotipp:

Az egyensúly és a harmónia jegyében vizsgáljuk meg az életünket tükröző kézírásunkat:

Hol látunk túl sok energiát, és hol túl keveset?

Ez a holdciklus most, a tudatos hozzáállás révén segít felismerni és átcsoportosítani motivációinkat, amelyek létrehozzák erőink koncentrálását.

Grafoterápia:

Elsősorban a felső zónákat vegyük szemügyre („l” – betűk), az írás középső részét („o” – betűk), valamint a jobb oldali margót.

Ha vannak kiugróan figyelemfelkeltő jellemzők az alábbiak közül, akkor formáljuk meg azokat arányosabban, egyenletesebben!

A „pufi” ovál az erős megfelelési vágyat jelzi, a hatalmas felső hurkok az elméletek mindenek-felettiségét (okoskodás), a nagyon keskeny jobb oldali margó pedig az extrovertált, kifelé élő hozzáállást. A túlméretezett nagybetűk szintén erős megmutatkozási/bizonyítási vágyból fakadnak.

 

12.28. (22.17 h)

Kedden átér a Hold a Skorpió jegybe.

Lehetőségeink:

A „nagy elengedés” időszaka, amit most sikerül magunk mögött hagyni – mert már nem szolgál bennünket – az többet nem tér vissza akadályozó tényezőként az életünkbe! A testi- és lelki függőségeket, az irracionális félelmeket, fóbiákat és a negatív érzelmi mintákat rakhatjuk most ki a hátizsákunkból a Plútó segítségével.

 

Grafotipp:

Az alsó zónás hurkainkat vegyük górcső alá („g”, „gy”).

Vannak-e nagyon hosszú és túl nagy hurokkal, vagy kampóval leírt betűink?

Itt rejtőznek azok a vágyak, amelyek meghatározzák viselkedésünket és reakcióinkat.

Gondoljuk végig, honnan erednek ezek az irracionális vágyaink, mit szeretnénk kompenzálni velük?!

Grafoterápia:

A megvalósítható vágyak „titka”, hogy akkorák legyenek, amekkora „belefér” belőlük a való életbe is.

Az arányok és a felhozott energia bekötése – átváltása, „anyaggá sűrítése” legjobban a „g”-, és „gy”- betűknél valósítható meg.

A sorokban az elsők az arányosan megformált betűk.

 

 

12.31.(00.09 h)

Pénteken, Szilveszter napján a Nyilas jegyébe lép a Hold.

Lehetőségeink:

Elsősorban hitrendszereinket kell megvizsgálnunk. Melyek azok, amelyek valóba a sajátunk, szívvel és nyugodt lelkiismerettel tudunk velük azonosulni?

Ezek továbbsegítenek bennünket az utunkon, de az összes többitől érdemes megszabadulnunk tudatosan meghozott döntéseink alapján! Készítsük elő a helyet az új, szélesebb körű és magasabb rendű ismereteknek, tanításoknak!

Grafotipp:

Nézzük meg aláírásunkat, nagybetűinket és a felső zónás hurkainkat! Látunk-e ezekben túl nagy, eltúlzott vonásokat, ékezeteket, vagy hurkokat? ha igen, akkor csökkentsük a méretűket!

Grafoterápia:

Törekedjünk arra, hogy aláírásunk jól olvasható, „hiteles” legyen! Az egyedi vonásaink fontosak, de az egyénieskedő, esetleg valakitől „ellesett” személyiségvonások gátolják a saját identitásuk, egyéniségünk megélését.

 

2022.01.01.

Újesztendő 2022.

A megérzések, az intuíció (2) alapján hozott döntések éve (6).

 

01.02. (00.02 h)

Vasárnap a Hold a Bak jegyébe ér.

(19.34 h) megszületik az év első Újholdja a céltudatos és felelősségteljes „értékmérő” szaturnuszi hatás alatt. Mi az, ami valódi értéket képvisel a számunkra? Mit viszünk át magunkkal az új esztendőbe?

Lehetőségeink:

Napközben az Újhold előtt még elengedő fázis van. Ekkor érdemes átnézni azokat a céljainkat és terveinket, amelyek eddig nem valósultak meg.

Lehetséges az is, hogy nem jött még el az idejük, de az sem zárható ki, hogy valójában nem is a saját elképzeléseink voltak, vagy egy már régen idejét múlt dolgot akartunk mindenképpen megvalósítani. Az utóbbi esetekben ezeket hagyjuk hátra az óesztendővel együtt!

Este azonban már elérkezett az az új célok kitűzésének, meghatározásának az ideje. Fogalmazzuk meg és írjuk le azokat a saját magunk számára – ki is tehetjük azokat egy jól látható helyre!

  

Grafotipp:

Figyeljük meg, hogy kézírásunkban a vonalvezetésünket, a szó- és sortávolságokat, valamint a végvonalakat.

Grafoterápia:

Törekedjünk a határozott vonalvezetésre!

Ha kicsit (vagy nagyon) dülöngélnek a betűink, soraink (érzelmi hullámzások), akkor érdemes kb. 5-10 fokkal elforgatni a papírlapot írás közben, így könnyebb megvalósítani az egyöntetű írásmódot.

Betűink végvonalainak hossza legyen feleakkora, mint a betűk szélessége és kissé kackiásan tartson a „jobb felső sarokba” – így határozottan haladhatunk előre a céljaink megvalósításának útján!

 

Blog ajánló:

Grafo- és rajzterápia, a test és a lélek megújulása

 

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 
 

12.20. –  12.26.

 

12.20.

Hétfőn - mint vasárnap - a még a Rák jegyébe van a fogyó Hold.

Lehetőségeink: A múlt, a régi érzelmi minták meghaladása.

 

12.21. (22.54 h)

Kedden ér át a Hold az Oroszlánba.

Lehetőségeink: Túllépés az „ego” játszmáin.

Az év leghosszabb éjszakája, a sötétség mélypontja.

Ezután azonban minden nap „egy jóakaratnyit” világosabb lesz!

 

12.24. (09.25 h)

Pénteken, Szenteste napján a Szűz jegyébe lép a Hold.

Lehetőségeink: Karácsony hétvégéje most a lelki tisztulásról szól.

A lelki ismeret fénye világítja meg a sötétségből kivezető utunkat.

 

12.26. (17.25 h)

Vasárnap a Hold a Mérleg jegyébe ér.

Ezek az energiák már a jövő hét elejét határozzák meg.

 


12.13. –  12.19.

 

12.13.

Hétfőn a Kos jegyébe van a Hold.

Lehetőségeink: Tettre kész energiák vannak. Tegyük meg a szükséges és időszerű dolgokat, most eredményesek lehetünk!

Luca napi ötlet: Vessünk egy cserépbe búzaszemeket – Karácsonyra kihajt! Folyamatosan lehet vágni és fogyasztani a vitamindús búzafüvet, amely turmixba is finom!

Grafotipp: Készítsünk listát a teendőinkről és pipáljuk ki, amit elvégeztünk! Így gyorsabban és eredményesebben haladunk!

 

12.14.(09.11 h)

Kedden a Bika jegyébe lép a Hold.

Lehetőségeink: Stabilizálódhatunk „kint és bent” egyaránt. Helyükre kerülhetnek a dolgaink és megtalálhatjuk a belső egyensúlyt és erőt. Kitartóan és fáradhatatlanul haladhatunk előre.

Grafotipp: Rajzoljunk tele egy papírlapot karikákkal! Minél kerekebb lesz, annál teljesebbnek és kiegyensúlyozattabbnak érezzük magunkat!

 

12.16. (21.43 h)

Csütörtökön a Hold az Ikrek jegyében jár.

Lehetőségeink: A megbeszéléseknek és a tisztázásoknak kedvez ez az időszak. A kereskedés és a közvetítés virágzik. Törekedjünk a kommunikáció magas szintjére!

 

12.19. (05.36 h)

Vasárnap reggel Telihold lesz az Ikrekben.

 

(10.43 h)

A fogyó Hold a Rák jegyébe ér.

Lehetőségeink: Az érzések birodalmában még érezteti a hatását a tegnapi Telihold erős energiája. Fejezzük ki pozitívan az érzéseinket, ezáltal mások is jobban érzik magukat, és mi is feltöltődünk!

 

Meggyújtjuk a negyedik adventi gyertyát, amely a Szeretetet jelképezi.

 

  

 

12.06. –  12.12.

 

- 12.06.

Hétfőn a Bak jegyébe van a Hold.

Továbbra is a felelősséggel vállalt sorsszerű célok kerülnek az előtérbe.

Grafotipp: Határozott vonalvezetés és áthúzások (pl. "t"-betű). Nagyobb szó- és sortávolságok.

 

- 12.07.(12.49 h)

Kedden a Vízöntő jegyébe lép a Hold.

Lehetőségeink: Bolygója, az Uránusz még visszafelé halad a Bika jegyében (január közepéig). Ezért az „egy előre, kettő hátra” jellemző az anyagi szintű dolgokban és ügyekben.  

Ennek ellenére a növekvő energiáknak köszönhetően egyre jobban körvonalazódnak az egyéni, kreatív utak és megoldások.

Grafotipp: Egyéni betűformálások, bekötött ékezetek, "táncoló" sorok.

 

- 12.09. (15.54 h)

Csütörtökön a Hold a Halak jegyében jár.

Lehetőségeink: Az ihlet magasröptű angyalszárnyain felemelkedhetünk olyan magaslatokba, ahol már minden egy-séget képez.

Grafotipp: "Repülő" ékezetek és áthúzások, megnövekedett felsőzónák.

 

- 12.11. (22.47 h)

Szombaton a növekvő a Kos jegyébe ér.

Lehetőségeink: A dinamikus, cselekvő energiákkal megvalósíthatjuk az elképzeléseinket, elérhetjük céljainkat.

Grafotipp: Határozott vonalvezetés, szöges betűk.

 

Vasárnap meggyújtjuk a harmadik, rózsaszín Adventi gyertyát, amely az örömöt jelképezi!

 

 

11.29. –  12.05.

 

- 11.29. (09.55 h)

Hétfőn a Mérleg jegyébe lép a fogyó Hold.

Lehetőségeink: „Mérlegeljük”, hogy van-e olyan kapcsolatunk, amely értékrendünk szerint „túl könnyűnek” bizonyult az idők során? Most átadhatja a helyét egy értékesebb energiacsere lehetőségének.

Életmód: Óvjuk a vesénket a hidegtől. A gyógynövényekből készült teák bőséges fogyasztása belsőleg is segít az egyensúly fenntartásában. A bevitt növényi zsírok, olajok jól hasznosulnak.

Szinek, számok: A rózsaszín és a 2-es.

 

- 12.01. (12.56 h)

Szerdán a fogyó Hold a Skorpió jegyében jár.

Lehetőségeink: Ez a „nagy elengedések” ideje, amely előkészíti a gyökeres változásokat. Rossz szokásainkat, régi függőségeinket (lelki és fizikai szintű), és a mérgező energiákat hagyhatjuk magunk mögött, illetve megtisztulhatunk ezektől.

Életmód: Tartózkodjunk a magunk és mások számára negatívnak bizonyuló hatásoktól. A külső-belső tisztítókúrák és méregtelenítések egyaránt jó hatásúak. A „jó” szénhidrátok most könnyen beépülnek a szervezetbe (pl. édesburgonya, teljes kiőrlésű pékárú).

Szinek, számok: Vörös és fekete, 11-es.

 

- 12.03. (13.14 h)

Pénteken a fogyó Hold a Nyilas jegyébe ér.

Lehetőségeink: Vizsgáljuk meg a hitrendszerünket! Követünk-e olyan teóriákat, amelyek nem felelnek meg mély belső meggyőződéseinknek?

Életmód: Húsmentes diéta, dinamikus sportok és testmozgás. Fokozott mértékű fehérje fogyasztás ajánlott.

Szinek, számok: Bíbor, lila és a 7-es.

 

- 12.04. (08.44 h)

Szombaton megszületik az Újhold a Nyilas jegyében. Ezen a napon teljes napfogyatkozás is lesz (Magyarországról nem látható).

Az idei utolsó Újhold átível a karácsonyi ünnepek, és az évzárás időszakán is. A most megnyíló kapu egyaránt próbatétel és lehetőség. Milyen magasra tudunk jutni belső hitünk szivárványhídján?

Szerencsés időszak, amikor az áldás bőségesen jön, ha kellően nyitottak vagyunk rá. A mélyen, legbelülről jövő hit ereje felülírja a különböző teóriák és tézisek életünkre gyakorolt hatását.

Ügyelni elsősorban a hitelességre érdemes. 

 

- 12.05. (12.31 h)

Vasárnap a Bak jegyébe lép a növekedésnek indult Hold.

Lehetőségeink: Az új célkitűzések és az új felelősségvállalások napjai. A lelassulás a határaink pontosabb meghatározásához szükséges eszköz.

Életmód: A megfelelő rugalmasság érdekében az izomlazítás, a gyógytorna, a test- és talpmasszázs jó hatású. A húsmentesség mindenképpen javasolt, valamint a sok folyadék és a vízterápiák.

Az ásványi sókat most jól hasznosítja a szervezet.

Szinek, számok: Szürke, 8-as.

 

 

Grafotipp, grafoterápia

Hol találunk a kézírásunkban plusz energiákat az újrakezdésre? 

 

 

Ennél az írásmintánál szemmel láthatóan is nagyon hosszúak a felső- és az alsózónák.

A középső rész - amely a mindennapi cselekvések, megnyilvánulások színtere - kicsire, összeszorítottra sikerült.

Az energiák nagy része fent, a szellemi síkon, illetve lent, az érzelmek területén van. Ezekből azonban a valóságban "nem sok látszik", bent rekedtek - és emiatt belülről szorongatják, feszítik a kézírás tulajdonosát.

 

Hogyan lehet ezen segíteni a grafoterápia segítségével?

- Felismerve a belső működést - módosíthatunk, korrigálhatunk rajta. Ebben az esetben a következőképpen:

- A legfontosabb az arányok javítása: Az írásban ez a középső rész nagyságának növelésével, az alsó- felső hurkok és az ékezetek hosszának csökkentésével érhető el.

Ezzel egy időben mondjuk el gondolatainkat, fejezzük ki érzéseinket és valósítsuk meg terveinket!

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

  

11.22. –  11.28.

 

- 11.22. (03.34 h)

Hétfőn a Rák jegyébe lép a Hold. Szintén ezen a napon a Nap megkezdi vándorútját a kedélyes és bőkezű Nyilas jegyben, felvéve annak optimista energiáit, és jupiteri támogatását.

Lehetőségeink: A régi sérelmek és negatív érzések elengedése és meghaladása. Testi- lelki tisztulás, az élhető hagyományok továbbvitele.

Életmód: A sok folyadék, a méregtelenítő gyógynövényes teák, és egy könnyű, gyomorkímélő diéta felgyorsítja a tisztulás folyamatát.

Szinek, számok: Ezüst, fehér és halványsárga. 2-es.

Grafoterápia: Az alsó zónákra és a páros betűkre figyeljünk! A hurok legyen befejezve, és a betűpárok harmonikusan összekapcsolva.

 

- 11.14. (16.59 h)

Szerdán a Hold az Oroszlán jegyében jár.

Lehetőségeink: Túllépés az „ego” és a hatalmi harcok játszmáin.

Életmód: Óvjuk a szívünket a túlterheléstől, és a fejbőrünket a hideg széltől.

Szinek, számok: A piros és az erős sárga. 1-es.

Grafoterápia: A kezdőbetűk ne legyenek túl nagyok, és az aláírás legyen a szöveggel megegyező nagyságú.

 

- 11.27. (03.13 h)

Szombaton a Hold Szűz jegyébe ér.

Lehetőségeink: A tökéletesség helyett a teljesség elfogadása és megélése.

Életmód: Olyan ételek fogyasztása, amelyek tisztítják a bélrendszert. Pl. körte, rostos körtelé.

Szinek, számok: Zöld és barna.

Grafoterápia: Az ékezetek és felsőzónás hurkok nagysága legyen arányos az írás középső részével.

 

 

Grafotipp és grafoterápia

 

A kézírásban a hit nagysága elsősorban a magas felső zónáknál és a kerek ováloknál figyelhető meg. Kinek mekkora a belső hite, vagy mennyire reméli a „megváltást” külső segítség formájában?

 

 

 

Ennél az írásmintánál - tipikus Nyilas jegyű - a sok hurok, a kerek formák és a lendületes vonalvezetés jól mutatja az optimista és hittel teljes beállítottságot.

 

Hogyan erősíthetjük meg a saját belső hitünket és lelkierőnket a grafoterápia segítségével?  

Írjunk így:

- Szép kerek és jól kiírt oválok ("o"- és "a"- betűk)

- Magasba szökő- és szélesebb felső hurkok ("l"- betű)

- Jól olvasható és harmonikus aláírás

 

 
 

11.15. –  11.21.

 

- 11.15. Hétfő

Folytatódik a vasárnap délután óta tartó növekvő holdfázis a Kos jegyében.

Lehetőségeink: Ebben a tüzes marsikus jegyben a Telihold előtt már erősek az energiák. Tettre készek és aktívak vagyunk, de óvakodjunk az agresszív megnyilvánulásoktól! 

Életmód: A fej sérülékeny lehet, ezért "Ne menjünk fejjel a falnak!"

Szinek: A piros az érzelmek és a figyelemfelkeltés színe. Árnyalatai különböző mértékben, de erősen befolyásolják a hangulatunkat – ma inkább a világosabb darabokat válasszuk.

Grafoterápia: Nézze meg, hogy a kézírásában mennyi "szöget" talál? A háromszögek és a szöges betűképzések mutatják meg, hogy ki mennyire tettrekész és mekkora az akarata?

 

- 11.17. Szerda

Hajnalban (03.18 óra) a Hold a Bika jegyében teljesedik ki.

Lehetőségeink: A Vénusz bolygó hatására a konkrét anyagi ügyeinek (pénz, ingatlan) előre lendülhetnek. Hajlamosak lehetünk a kulináris élvezeteknek hódolni és ínyenc falatokkal kényeztetni magunkat. A „hab a tortán” (persze a nasi után) egy kellemes illóolajos, gyertyafényes fürdő.

Életmód: Óvjuk a torkunkat a megfázástól, ha mégis begyulladt, akkor egy kék sál és egy mézes tea (bodza, csipkebogyó, kakukkfű) enyhítheti a tüneteket.

Szinek: A rózsaszín és a zöld színek feldobhatják a napunkat, akár egy sál formájában is.

Grafoterápia: Az írás középső részében láthatjuk azt, hogy ki hogyan igazodik ki a mindennapok anyagi világában, és mennyire próbál megfelelni az elvárásoknak.

 

- 11.19. Péntek

Reggel (09.58 óra) tetőzik a Telihold, majd elkezdődik a fogyó holdfázis

 

 

Délután (15.34 óra) a fogyó Hold az Ikrek jegyébe lép.

Lehetőségeink: Lassan csökkennek az erős energiák, de még mindig nagyon intenzívek. Ebben a merkúri jegyben a kommunikációval kapcsolatos ügyes-bajos dolgainknak érhetünk sikeresen a végére.

Életmód: Szellőztessük ki alaposan a lakásunkat, vagy az irodánkat! Az sem árt, ha egy jó kis sétával a fejünknek is kiutalunk egy kis friss fuvallatot.

Szinek: A kék - a türkiztől a királykékig - a visszafogottságot és a magasröptű szellemiséget hirdeti.

Grafoterápia: A betűk felső zónás hurkainál (pl. „l”-betű) figyelhetjük meg, hogy ki mennyire tudja/szereti megosztani másokkal a gondolatait. Valamint azt is, hogy mennyi tudás és „okosság” jellemzi, és szeret-e olvasni és filozofálgatni az élet dolgairól?

 

 

11.08. –  11.14.

 

- 11.08.

Hétfőn hajnal előtt (02.04 óra), a Hold a Bak jegyébe lép.

Lehetőségeink: Tűzzünk ki magunknak reális célokat és határozottan induljunk el a megvalósítás ösvényén! Ez jár ugyan némi önkorlátozással, önkontrollal is (Szaturnusz), de segít meghatározni azokat az utakat, amelyeket felelősségteljesen végig tudunk járni.

Eközben érdemes ügyelni arra, hogy ne legyünk túlságosan kemények és megközelíthetetlenek, nincs szükség aszketikus lemondásra. A megfelelő mértékű rugalmasság lehet a „túlélés” kulcsa.

Grafoterápia: Kézírásunkban figyeljünk arra, hogy tegyük ki pontosan az ékezeteket, legyenek határozottabbak a betűk és egyenesebb a sorvezetés!

 

- 11.10.

Szerdán hajnalban (04.04 óra) a Hold eléri a Vízöntő jegyét.

Lehetőségeink: A felszabadult, könnyed és kreatív uránuszi energiák hatására sok új ötlet születhet. Ne féljünk a korábban járatlan és még ismeretlen megoldások megvalósításától!

A túl hirtelen irányváltástól, reakcióktól azonban tartózkodjunk, ne tévesszük szem előtt a távoli partokat sem!

Grafoterápia: Írjunk, rajzoljunk minél eredetibb alkotásokat, színezzünk bátran mind a két kezünket használva! Ennek során belső egyensúlyunk és kedélyállapotunk sokat javul – ha mindezt zenehallgatás mellett tesszük, további mosolygós órákat szerezhetünk magunknak!

 

- 11.12.

Péntek reggel (08.54 óra) a Hold felveszi a Halak jegy energiáit.

Lehetőségeink: Lebegős, ihletett időszak, elmosódó határokkal és a feloldódás élményével. Az építő jellegű transzcendens energiák egy magasabb régióba emelve gyógyító erővel hatnak a korábbi sérülésekre.

Most minden stimuláló szer erősebben hat, megnő a becsapás veszélye is, ezekre fokozottan ügyeljünk!

Grafoterápia: „Elszálló” ékezetek és "repülő" áthúzások, megnövekedett felső zónák, (de!) reális szótávolságok (mennyire engedünk közel magunkhoz másokat).

 

- 11. 14.

Vasárnap délután a Hold új kört kezd, és belép a Kos jegyébe.

A 46.heti GrafoHoldban.

 

Grafotipp (Grafoterápia)

 

Intuitív mini kurzus a szimbólumok világából

Karácsony előtt 6 héten keresztül a Grafotippben nyilvános elemzési gyakorlatok, amelyekhez bármikor lehet csatlakozni. Gondolatébresztő szabad asszociációk - képzelettársítások képek és rajzok alapján. Közös műhelymunka.

Írd le, hogy milyen gondolatokat, megérzéseket ébreszt benned a kép! A hozzászólásokhoz csatolhatsz saját képet, vagy rajzot is!

A legaktívabb (1 fő), a legeredményesebb (1 fő) és a legtöbbet megosztó (1 fő) karácsonyi ajándékként ingyenes rajzelemzést kap, ami tovább is adható Ajándékutalvány formájában!

További tippek a blogban!

 

1. Kép

 

- Milyen gondolatokat, érzéseket ébreszt benned ez a kép?

- Te hogyan jelenítenéd meg ezt az érzést? Rajzold le és töltsd fel a hozzászólásoknál!

 

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász


 

 

11.01. –  11.07.

 

- 11.01.

Hétfőn a fogyó Hold még a Szűz jegyben van, majd 11.02.-án (00.12 óra) kedden átér a Mérlegbe.

Ez a november eleji lezáró fázis közvetlenül az Újhold előtt az élet örök körforgására emlékeztet bennünket.

Szép jelképe a képen látható nyugalomba szenderült körtefa, amely bőkezű termése már a kamrapolcokon várja a telet. Megtette a dolgát, hónapokra ellátott bennünket kompóttal és lekvárral, most pihen, és eközben már talán az új tavaszról álmodik.

 

A Szűz- és a Mérleg jegy is segít most a gondos utolsó simítások megtételében a rend és a harmónia érdekében, amely a fizikai dolgokra és a kapcsolatokra egyaránt vonatkozik.

 

Életmód, asztromedicina: Érzékeny testrész páros szervünk, a vese, mellékvese (hormonok), a hólyag a csípő, és a bőr. Ezek állapota az egyén kapcsolatainak minőségére utal.

Ajánlott: Nyugodt, stressz-mentes környezet. Beszélgetés- és egyéb pszichoterápiák. Művészetterápiák, kiegyensúlyozott táplálkozás és napi testmozgás. Teák: csalán és málnalevél (vízhajtás), áfonya. Sok tiszta- vagy ásvány/forrásvíz.

A bevitt zsírok, olajok jól hasznosulnak. A növények virág részének gondozása.

Betűszimbolika: Esztétika, középső zóna, nagybetűk.

 

- 11.04.

Csütörtökön hajnal előtt (01.53 óra) átlép a Hold a Skorpió jegyébe, ahol késő este (22.15 óra) megszületik az Újhold!

A csütörtöki nap a „nagy elengedések” lehetősége. Mi az, amit már se testünk, se lelkünk nem kíván és zsigeri szinten érezzük, hogy magunk mögött kell hagynunk?

Az Újhold teljesen új utakat nyit meg, ha át merjük lépni a saját küszöbeinket! Az ajtók mögött egy magasabb megélési szint lehetősége vár. Felébrednek az eltemetett érzések, elindul a megérzések, és az intuíció áramlása.

 

Életmód, asztromedicina: Érzékeny testrész: a nemi szervek területe. A szexualitással és a libidóval hozható összefüggésbe.

Rendszeres tisztítókúrák, böjt, gyógyteák (gyermekláncfű, csalán, szűztea), lé böjt (gyümölcs- és zöldséglevek). Szellemi megtisztulások: meditáció, ima, zarándoklat, jóga. lazító gyógy- és ülőfürdők (körömvirág, kamilla, zsálya).

A „jó” szénhidrátok fogyasztása és a növények leveleinek gondozása kiemelt.

Betűszimbolika: Alsó zónák, „g”- betűk, sortávolság, kötővonalak.

 

- 11.06.

Szombaton hajnal előtt (01.53 óra) a növekvő Hold a Nyilasban jegyben jár.

A nagy átalakulások most további támogató erőket kapnak a Jupiter hittel teli bőségszarujábólRajtad áll, hogy elfogadod-e ezeket az ajándékokat és mersz-e élni a kibontakozás lehetőségeivel. Ideológiák helyett fontos a hitelesség, a saját meggyőződés szerinti megnyilvánulások.

 

Életmód, asztromedicina: Érzékeny testrészek: a combok, és a vénák a lábon (visszér).

Ha az élet értelmének és az azonosulási lehetőségeknek a megtalálása nehézségekbe ütközik, akkor a máj működésében léphetnek fel problémák. Ezért a rendszeres májtisztítás (gyermekláncfű- és orbáncfű tea, Máriatövis) ajánlott. A visszér a személyes mozgástér szimbóluma, problémák esetén ezt a területet érdemes megvizsgálni. A mozgásszervi tünetek húsmentes diétával korrigálhatóak.

Az erős, tüzes energiákat dinamikus sportokban élheti ki. Fontos, hogy az élet fizikai szintű habzsolásáról fókuszát a magasabb szintű szellemiség (életcélok) felé irányítsa. A tisztító kúrák és az egészséges táplálkozás emeli az energiaszintjét, befogadóvá téve a tudatos haladásra.

Fokozott mértékű fehérje fogyasztás, meleg termés/gyümölcsnapok.

Betűszimbolika: nagybetűk, felső zóna, dinamika.

 

 

Grafotipp (Grafoterápia)

 

Most a rajzterápia lehetőségeit a Skorpió Újhold átütő erejével tudjuk kiaknázni.

Mi rejlik mélyen a tudatalattiban? Erre válaszol a „Három kívánság” című rajz, amelyet mindenki kortól függetlenül megrajzolhat. Te mit kérnél az aranyhaltól?

Egyetlen szabály van: Most a saját magad részére kell kívánnod valamit!

 

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

 

11.01. –  11.07.

 

- 11.01.

Hétfőn a fogyó Hold még a Szűz jegyben van, majd 11.02.-án (00.12 óra) kedden átér a Mérlegbe.

Ez a november eleji lezáró fázis közvetlenül az Újhold előtt az élet örök körforgására emlékeztet bennünket.

Szép jelképe a képen látható nyugalomba szenderült körtefa, amely bőkezű termése már a kamrapolcokon várja a telet. Megtette a dolgát, hónapokra ellátott bennünket kompóttal és lekvárral, most pihen, és eközben már talán az új tavaszról álmodik.

 

A Szűz- és a Mérleg jegy is segít most a gondos utolsó simítások megtételében a rend és a harmónia érdekében, amely a fizikai dolgokra és a kapcsolatokra egyaránt vonatkozik.

 

Életmód, asztromedicina: Érzékeny testrész páros szervünk, a vese, mellékvese (hormonok), a hólyag a csípő, és a bőr. Ezek állapota az egyén kapcsolatainak minőségére utal.

Ajánlott: Nyugodt, stressz-mentes környezet. Beszélgetés- és egyéb pszichoterápiák. Művészetterápiák, kiegyensúlyozott táplálkozás és napi testmozgás. Teák: csalán és málnalevél (vízhajtás), áfonya. Sok tiszta- vagy ásvány/forrásvíz.

A bevitt zsírok, olajok jól hasznosulnak. A növények virág részének gondozása.

Betűszimbolika: Esztétika, középső zóna, nagybetűk.

 

- 11.04.

Csütörtökön hajnal előtt (01.53 óra) átlép a Hold a Skorpió jegyébe, ahol késő este (22.15 óra) megszületik az Újhold!

A csütörtöki nap a „nagy elengedések” lehetősége. Mi az, amit már se testünk, se lelkünk nem kíván és zsigeri szinten érezzük, hogy magunk mögött kell hagynunk?

Az Újhold teljesen új utakat nyit meg, ha át merjük lépni a saját küszöbeinket! Az ajtók mögött egy magasabb megélési szint lehetősége vár. Felébrednek az eltemetett érzések, elindul a megérzések, és az intuíció áramlása.

 

Életmód, asztromedicina: Érzékeny testrész: a nemi szervek területe. A szexualitással és a libidóval hozható összefüggésbe.

Rendszeres tisztítókúrák, böjt, gyógyteák (gyermekláncfű, csalán, szűztea), lé böjt (gyümölcs- és zöldséglevek). Szellemi megtisztulások: meditáció, ima, zarándoklat, jóga. lazító gyógy- és ülőfürdők (körömvirág, kamilla, zsálya).

A „jó” szénhidrátok fogyasztása és a növények leveleinek gondozása kiemelt.

Betűszimbolika: Alsó zónák, „g”- betűk, sortávolság, kötővonalak.

 

- 11.06.

Szombaton hajnal előtt (01.53 óra) a növekvő Hold a Nyilasban jegyben jár.

A nagy átalakulások most további támogató erőket kapnak a Jupiter hittel teli bőségszarujábólRajtad áll, hogy elfogadod-e ezeket az ajándékokat és mersz-e élni a kibontakozás lehetőségeivel. Ideológiák helyett fontos a hitelesség, a saját meggyőződés szerinti megnyilvánulások.

 

Életmód, asztromedicina: Érzékeny testrészek: a combok, és a vénák a lábon (visszér).

Ha az élet értelmének és az azonosulási lehetőségeknek a megtalálása nehézségekbe ütközik, akkor a máj működésében léphetnek fel problémák. Ezért a rendszeres májtisztítás (gyermekláncfű- és orbáncfű tea, Máriatövis) ajánlott. A visszér a személyes mozgástér szimbóluma, problémák esetén ezt a területet érdemes megvizsgálni. A mozgásszervi tünetek húsmentes diétával korrigálhatóak.

Az erős, tüzes energiákat dinamikus sportokban élheti ki. Fontos, hogy az élet fizikai szintű habzsolásáról fókuszát a magasabb szintű szellemiség (életcélok) felé irányítsa. A tisztító kúrák és az egészséges táplálkozás emeli az energiaszintjét, befogadóvá téve a tudatos haladásra.

Fokozott mértékű fehérje fogyasztás, meleg termés/gyümölcsnapok.

Betűszimbolika: nagybetűk, felső zóna, dinamika.

 

 

Grafotipp (Grafoterápia)

 

Most a rajzterápia lehetőségeit a Skorpió Újhold átütő erejével tudjuk kiaknázni.

Mi rejlik mélyen a tudatalattiban? Erre válaszol a „Három kívánság” című rajz, amelyet mindenki kortól függetlenül megrajzolhat. Te mit kérnél az aranyhaltól?

Egyetlen szabály van: Most a saját magad részére kell kívánnod valamit!

 

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

 

10.25. –  10.31.

 

- 10.25.-én, hétfőn, a fogyó Hold még az Ikrekben, majd késő este (23.01 óra) a Rákban tartózkodik.

Ideje van a megbeszéléseknek, a tisztázásoknak, valamint a múltbeli érzelmi/lelki sebek meghaladásának.

Vigyük magunkkal tovább azokat az értékeket, amelyeknek létjogosultsága és helye van a jövőben, a többit azonban hagyjuk magunk mögött!

Életmód, asztromedicina: Érzékeny terület a gyomor, ha nehezen tudunk valamit elfogadni, akkor összeszorulhat. A mellkas (női mell), a máj és az epe is ide tartozik. Nem tanácsos tartogatni a mérgeket (pl. düh).

A Rák uralkodó bolygója a Hold, amely változékony hatásaival határozza meg a túlérzékeny lelkületet. „Hold-növények” (A női-, Jin energiákat erősítik): körömvirág, jázmin, bodza, palástfű, ligetszépe, üröm. Természetes vízhajtó a csalántea és a petrezselyem. Kíméletesebb formái a testmozgásnak: torna, zenés sportok. A művészetterápiák jótékony hatásúak és megfelelnek érzékeny alkatának.

A „jó” szénhidrátok hasznosulnak. A növények levél részeiben van a legtöbb energia.

Betűszimbolika: A „g”- és „gy” betűk az érzelmi mélységeket és azok megélését, kimutatását tükrözik.

 

- 10.28.-án, csütörtök délelőtt (11.08 óra) a fogyó Hold az Oroszlánba ér.

Az öntudat, az önértékelés megfelelő mértéke és helye, valamint az erő alkalmazásának módja kerül most az előtérbe. Hol van az a küszöb, amelyen belül önmagunk, és amelyen kívül a külvilág energiái a meghatározóak? Hogyan tudjuk megtalálni az egyensúlyt és az egységet a kettő között?

 

Életmód, asztromedicina: Érzékeny terület a szív és a hozzá tartozó érrendszer/vérkeringés, amely az érzelmi állapotot tükrözi. A gerinc (tartás) és a hajkorona szintén ide sorolható, a méltósággal mutat párhuzamot.

A férfi- Jang energiák túlsúlyban vannak. A rendszeres, de kíméletes sportok (úszás, tenisz, golf, kocogás), az önmérséklet és a pihenés mellett az alkatának megfelelő táplálkozás (halak, fokhagyma, hagymafélék, galagonya tea) jótékonyan hat az egészségére.

A bevitt fehérjék jól beépülnek. A növények termés részei részeiben van a legtöbb energia.

Betűszimbolika: Az „o” betű, az alsó zóna és a nagybetűk az öntudatról és a hatalomhoz való viszonyról szólnak, és fémjelzik az „ego” mértékét.

 

- 10.30.-án, szombat este (20.10 óra) fogyó Hold a Szűzben

Előtérbe kerül a „rend” megteremtése, amelynek alapja a tudatos és objektív szemléletmód. Ezt szisztematikus, alapos és szorgalmas munkával lehet most elérni, szem előtt tartva azt az egyetemes törvényt, amely szerint nincs tökéletesség, de földi létünk során lehetőségünk kínálkozik a teljesség megélésére.

A gyógyító Chrion bolygó jótékonyan ápolja a régi sebeket, a lelki sérüléseket - működjünk együtt vele!

Életmód, asztromedicina: Érzékeny terület Érzékeny testrész: a belek és az emésztőszervek, valamint az idegek. Ezek állapota a bennünket ért események, tapasztalatok lelki szintű feldolgozásának a lenyomata. Jól működik az öngyógyítás, a természetes életmód, a táplálkozásterápia (zabpehely, köleskása, barnarizs) és a gyógynövények. Merkúr energiák, amelyek az emésztést segítik: borsmenta, ánizs, kömény, kapor. Idegnyugtatók: citrom- és orbáncfű. Gyomorkeserűk.

A bevitt ásványi sók jól beépülnek a szervezetbe. A növények gyökér részeiben van a legtöbb energia.

Betűszimbolika: Az „l” – betűk magasba nyúló szárai, nagyobb szó- és sortávolságok, egyedi betűformálások és megoldások.

 

Grafotipp (Grafoterápia)

 

Az érzelmek tisztulásának-, az erőnek-, és a rendnek az energiáit a kézírásban a következő jellemzőkben követhetjük nyomon:

- A harmonikus összkép

- Az írás rendezettsége

- A szó- és sortávolságok

- Az egyenes sorok

- A dőlés

- Az alsó zónák hurkai, „g”- és „gy” - betűk

 

 

A példaként látható írásmintában azt láthatjuk, az írás összképe rendezett, de mind a szó- mind pedig a sortávolságok túl nagyok: Nehezen engedi magához közel az embereket és ő is maximálisan betartja velük szemben a távolságot.) az íráshoz képest. A sorok egyenesen futnak, a dőlésben némi ingadozás van: Önálló, nagy a belső ereje és a kitartása.

Az alsó zónás hurkok nagyon hosszúak, de ezeknél a betűknél hiányzik a betű „feje”: Nagyon mélyek az érzései, de ezeket csak ritkán éli meg, szeretetteljes energiáinak nagy része a felszín alatt marad. Magányosan telnek a napjai, a saját világát bizalmatlanul őrzi.

 

A grafoterápia eszköztárát alkalmazva a kiindulási pont ennél az apró betűvel író érzékeny személyiségnél (Rák napjegy) elsősorban a lelki- érzelmi kincsesbánya óvatos feltárása. Mivel mindennel kölcsönhatásban vagyunk, érdemes a „g”- és a „gy”- betűk harmonikus írásmódját rendszeresen gyakorolni. Ügyelve eközben az arányokra, a betű fejének (ovál) és huroktartalmának minél teljesen megformálására.

Ezzel a módszerrel, ha tudatosan és koncentrált figyelemmel fordulunk fizikai szinten a tevékenység felé, akkor az az érzelmi/lelki tartományokra is jótékony hatással szolgál. Az időszerű energiák pedig segítik az érzelmi tisztulásokat, utat rajzolva a jövőbeli kiteljesedés felé.

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

10.18. –  10.24.

 

- 10.18.-án, hétfőn (12.05 óra) a növekvő Hold a Kosban feltölt tetterővel! Ezzel még két napot kapunk arra, hogy megtegyük és elvégezzük az aktuálisan szükséges konkrét lépéseket és teendőket.

 

- 10.20.-án, szerda délután (16.57 óra) Telihold. A marsikus kiteljesedés erőteljes, elsősorban a személyes horoszkópot érintő életterületen érvényesíthetjük az akaratunkat.

Este (22.00 óra) fogyó Hold a Bikában: A lassú csökkenés először az anyagi síkot érinti, megvalósítható szelektálás/lomtalanítás, fogyás formájában. A kertekben a betakarítás és a télire eltevés befejezése.

 

- 10.23.-án, a hétvégén (szombat 09.58 óra) fogyó Hold az Ikrekben. Most könnyebben meg lehet beszélni, illetve tisztázni a fennálló kérdéseket mind magunkban, mind pedig a külvilágban. A korábban már elindított szerződések, adás-vételek tető alá kerülhetnek.

 

A Nap belép a Skorpió jegyébe, változásokra és átalakulásokra ösztönözve mindenkit a következő egy hónapban.

 

Fokozott odafigyelésre ebben az időszakban a Telihold hatása miatt van szükség (előtte, utána két nap), mert nagyon erősek a dinamikus energiák. Ezek belső feszültséget okozhatnak, amelyek meggondolatlan és erőszakos tettekre sarkalhatnak. Ez érvényes a magánéletre és a külvilágra egyaránt, például a közlekedésben is önuralomra és elővigyázatosságra van szükség.

 

 

Grafotipp (Grafoterápia)

 

 

Az akarat mértéke és értéke. Hol van belőle túl sok, és hogyan lehet hatékonyan átalakítani?

 

Az akaratot az írásmintában elsősorban a szögek, az áthúzások, a végvonalak és másodsorban a nagybetűk, a sortávolságok és a kötővonalak mutatják meg.

Ezt az írásmintát egy Kos napjegyű nő írta, aki nem tipikus módon, hanem kissé burkoltan viseli magán az erősen marsikus (Mars bolygó), maskulin (férfias) személyiségjegyeket:

- Szögek helyett itt inkább kerek formákat látunk, ami az érzelmek túlsúlyát jelzi.

- Az áthúzások nagyon változóak, így a határozottság is. Időnként hosszabbak, tehát az ambíció nyomokban fellelhető.

- A végvonalaknál találunk néhány hosszabb és szúrósabb formát, kardosabb természetet mutatva.

- A kissé kackiás nagybetűk az igazán erős figyelemfelkeltő motívumok az írásban, amelyek tulajdonosának meghatározó személyiségét hirdetik.

- Ehhez csatlakozik a nagyon kicsi, „negatív” sortávolság, erős aktivitás jelezve.

- A kötővonalak pedig tovább árnyalják a képet a ragaszkodás és az óvatos távolságtartás végletei között haladva.

A feminim (nőies) személyiségjegy szintén sok van ebben a mintában, de a megnyilvánulások során ezek csak a háttérből fejtik ki a hatásukat.

A témafelvetés arra irányult, hogy hogyan lehet átalakítani azokat az energiákat, amelyekből „túl sok” van.

  Ebben az esetben a grafoterápia eszköztárát alkalmazva a felsorolt jellemzők mennyiségéből faraghatunk az egyensúly és a harmónia megvalósítása érdekében!

Tehát a célok: nagyobb sortávolság, kisebb szótávolság, rövidebb végvonalak és kisebb nagybetűk.

 

Még több Kos jellemző  a blogban: Asztrografológia, Kos

 

Varju Beáta

grafológus

 

 

10.11. –  10.17.

 

- Hétfőn (19.15 óra) a Bak céltudatos és felelősségteljes jegyébe lép a Hold.

Tűzzünk ki célokat és vállaljuk értük a felelősséget! Húzzuk meg korrektül a határainkat és határozzuk meg az értékrendünket!

 

- Szerdán késő este (22.48 óra) eléri a Vízöntő kreatív és szabad szellemű jegyét.

A szellemi szabadság teremtőereje jegyében tegyük minél magasabbra a mércét a saját magunk számára is!

 

- A hétvégén (szombat 04.22 óra) a Halak hold sejtelmes és titokzatos fényében gyönyörködhetünk.

Minden megtapasztalás üdvös, ami az inspiráció és az egység magasszintű megéléséhez vezet.

 

Óvatosságra és fokozott odafigyelésre ebben az időszakban is elsősorban a végletek és a túlzások terén van szükség. Ezen a héten az alacsony szintű megélések a megkeményedés (Bak), a szabatosság (Vízöntő) és az „elszállás” (Halak).

 

 

Grafotipp

Kinek, milyen területen vannak kiemelkedő képességei? Kortalan tehetségjelek a kézírásban!

 

Az egyedi (de nem egyénieskedő) megoldások között a magasabb formanívójú írásokban találhatunk ún. „tehetségjeleket”. Ez mutathat kimagasló originális, eredeti kreativitást, illetve egészen új betűképzéseket, ún. ligatúrákat. Ide sorolható az ékezetekből kialakított „4” – es szám is.

 

Egyéni íráskép

 

Ennek az írásmintának a tulajdonosa nagyon kreatív és eredeti személyiség. Mélyek és nagyok a megérzései (alsó zóna), folyamatosan jobbnál jobb eredeti ötletei születnek („k” – betűk, ékezetek). Mivel azonban nem átlagos a személyisége, ezért nehezen „illik bele” az általánosan elfogadott világképbe. Ez elbizonytalanítja és megkérdőjelezi a maga számára is a saját értékeit (oválok).

Sziporkázó és szárnyaló szellemisége ("l"-betű) az a kulcs, amely segítségével ráléphet a tudatosság útjára, ahol már nem kizárólagosan a külvilág visszajelzései a mérvadóak. A magas szintű egyetemes energiákat felhasználva felépítheti a saját világát, ahol a nyitottság és a határok egységének egészséges egyensúlya a meghatározó.

 

Varju Beáta

grafológus

 


 

10.04. –  10.10.

 

- A hét elején a Szűz jegy energiáinak segítségével még szorgalmasan tisztogathatunk, és előkészíthetjük a helyet az új rendnek, az új dolgoknak.

- Szerda délutántól a Mérleg Újhold szellemi megújulást ígér a kapcsolataink terén. Az egyensúlyra törekvés, a szépérzék és a diplomatikus hozzáállás egyengeti az utunkat előre.

- A csütörtök este Skorpió holdja elhozza a régóta várt mélyreható változásokat, amely először szokatlanak lehetnek, de idővel megvalósítják az életminőség emelkedését.

- Hétvégén élvezhetjük a Nyilas Jupiter jótékony optimista hangulatát, kiáradását. A gyarapodás lehetősége azon az életterületen várható, ahol most arra a legnagyobb szükség van.

 

Óvatosságra és fokozott odafigyelésre ebben az időszakban elsősorban a túlzott megfelelés és a végletek terén van szükség. A hit és a hitelesség kérdése szintén előtérbe-, illetve mérlegre kerül.

  

 

Grafo- és rajzterápia tippek:

Keressük meg magunkban az átalakító és megújulásra kész energiákat!

 

Az elemzések során ceruzával körberajzoljuk az írásmintát – azt a területet, amelyet az író személy a valóságban is betölt, „elfoglal”. Ezen belül különbözőképpen lehet teleírni a papírlapot és életünk lapjait: kisebb- nagyobb betűkkel, ide-oda dőlő, vagy egyenes sorokkal, egyszerűbb, vagy „cirkalmányos” betűkkel, illetve megnyilvánulásokkal. 

Miközben a vonalakat húzzuk, és a sorokat rójuk, életre kel belső világunk gondolataival, érzéseivel együtt. Láthatjuk az energiák hullámzását, a megtorpanásokat és a kitörési pontokat.

 

 

 

Ezen az írásmintán jól láthatóak ezek a jellemzők. Fontos a külvilág véleménye („pufi” oválok, megnövekedett középső rész), visszafogott érzelmek („g” – betűk), váratlan megnyilvánulások és az értelem és az érzelem belső harca (változó dőlés). A nagy szótávolság távolságtartásra utal.

Reményteljes és biztató jelek a fel-felbukkanó szépen kiírt felső zónás hurkok, amelyek az építő gondolatok, a jó szellemi képességek és az egyéni ötletek jelei.

 

A grafoterápia javaslatai szerint (A teljesség igénye nélkül.) ebben az esetben a belső egyensúly és az önmegvalósítás érdekében érdemes figyelembe venni az alábbiakat: Tudatosan kezelve és kinyilvánítva a felmerülő érzelmeket és a belső késztetéseket az energiák harmonikusabb eloszlása érhető el. Ennek érdekében az írás során érdemes figyelni az alábbiakra:

- Az alsózónás hurkok („g” – betű) harmonikus, „jobbsodrású” megformálása.

- Kisebb középzóna, ami kevésbé teljesítmény centrikus megformálás.

- Kisebb szótávolság (bizalom).

- A dőlésingadozás már egy következmény, ezért önmagában nehezen korrigálható.

 

Blog: Grafo- és rajzterápia

 

Varju Beáta

grafológus

 

 

09.27. –  10.03.

 

09.27.

Csökkenő Hold az Ikrekben

Mint 09.26.-án.

 

09.28. (15.35 h)

Csökkenő Hold a Rákban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek és veszélyek: A Hold itt a saját „házában” van, ezért hatékonyan tud segíteni a régóta tartogatott érzelmi problémák feloldásában. Ennek feltétele az a tudatos elfogadás, amely tisztában van a saját határaink megtartásának szükségességével is. Kerülni érdemes a „túltengő női energiákat”, a túláradó érzelmeket, az érzelmi manipulációt, a ragaszkodást és a sértődést. A túlérzékenységre a legjobb „gyógyszer” a tudatos kezelés.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A gyomor, ha nehezen tudunk valamit elfogadni, akkor összeszorulhat. A mellkas (női mell), a máj és az epe is ide tartozik. Nem tanácsos tartogatni a mérgeket (pl. düh). „Lágy részek” szem, emésztés, női szerv.

- Életmód, asztromedicina: Uralkodó bolygója a Hold, amely változékony hatásaival meghatározza a túlérzékeny lelkületet. „Hold-növények” (A női-, Jin energiákat erősítik): körömvirág, jázmin, bodza, palástfű, ligetszépe, üröm. Természetes vízhajtó a csalántea és a petrezselyem. Kíméletesebb formái a testmozgásnak: torna, zenés sportok. A művészetterápiák jótékony hatásúak és megfelelnek érzékeny alkatának.

A „jó” szénhidrátok hasznosulnak. A növények levél részei kiemeltek.

 

Betű-és grafoszimbolika: A „g”- és „gy” betűk az érzelmi mélységeket és azok megélését, kimutatását tükrözik.

 

10.01. (02.54 h)

Csökkenő Hold az Oroszlánban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek és veszélyek: Az erő és a hatalom minél magas szintű megélése során - a megfelelő belső stabilitás elérése által - már mások „emelése” az igazán nemes feladat és tevékenység. Az „ego” öntudattá érése és meghaladása szükségtelenné teszi az önigazolást.

 

Egészség

- Érzékeny területek: Érzékeny terület: A szív és a hozzá tartozó érrendszer/vérkeringés, amely az érzelmi állapotot tükrözi. A gerinc (tartás) és a hajkorona szintén ide sorolható, a méltósággal mutat párhuzamot.

- Életmód, asztromedicina: A férfi- Jang energiák túlsúlya. A rendszeres, de kíméletes sportok (úszás, tenisz, golf, kocogás), az önmérséklet és a pihenés mellett az alkatának megfelelő táplálkozás (halak, fokhagyma, hagymafélék, galagonya tea) jótékonyan hat az egészségére.

A bevitt fehérjék jól beépülnek. A növények termés részei kiemeltek.

 

Betű-és grafoszimbolika: Az „o” betű, az alsó zóna és a nagybetűk az öntudatról és a hatalomhoz való viszonyról szólnak, és fémjelzik az „ego” mértékét.

 

10.03. (10.39 h)

Csökkenő Hold a Szűzben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek és veszélyek: A rendszerezés növeli életünk hatékonyságát, a megszülető rend pedig jó hatással van az érzékeny idegrendszerre. A teljesség „tökéletességének” felismerése átsegít a kérdések tengerén átívelő hídon.

 

Egészség

- Érzékeny területek: Érzékeny testrész: a belek és az emésztőszervek, valamint az idegek. Ezek állapota a bennünket ért események, tapasztalatok lelki szintű feldolgozásának a lenyomata.

- Életmód, asztromedicina: Jól működik az öngyógyítás, a természetes életmód, a táplálkozásterápia (zabpehely, köleskása, barnarizs) és a gyógynövények. Merkúr energiák, amelyek az emésztést segítik: borsmenta, ánizs, kömény, kapor. Idegnyugtatók: citrom- és orbáncfű. Gyomorkeserűk.

 

Betű-és grafoszimbolika: Az „l” – betűk magasba nyúló szárai, nagyobb szó- és sortávolságok, egyedi betűformálások és megoldások.

 

 

Grafo- és rajzterápia (Tippek)

 

Öngyógyító rajzterápia: Hogyan hagyjuk magunk mögött az idejétmúlt dolgainkat?

 

 

Írásminta

 

Mindig arra érdemes koncentrálni, ami előre viszi! Személyiségünk értékeire, tehet-ségeinkre, már jól működő és pozitív tapasztalattal bíró dolgainkra. Ehhez járulhatnak még a belső világunkba tett „kincskereső” kirándulások, amelyekhez a grafológia jó iránytűként szolgál.

Ebben az írásmintában például nagyon sok jel utal a ragaszkodásokra, és erős önigazoló bizonyítási késztetésekre. Ezek azonban egyúttal létrehoznak egy zárt belső világot is, amelyben az igazi, saját vágyak és elképzelések a falakon belül rekednek.   

 

A grafoterápia javaslatai ennél az írásmintánál a folyamatos energiaáramlás, az egyensúly és a harmónia megteremtése érdekében a következőek:

- A megfelelési- bizonyítási vágy csökkentése: kisebb oválokkal és középső zónával.

- A ragaszkodások, és a „női praktikák” mérséklése: a „p” és „b” – betűk plusz hurkainak elhagyása.

- A döntések, és a dolgok kézben tartásának görcsös akaratán túl: kompromisszumkészebb „t” – betű (alacsonyabb áthúzás).

- Az érzések, vágyak kinyilvánítása és megélése: A „g”- betű arányos és harmonikus megformálásával.

- Az egyedi, kreatív elképzelések megvalósítása: A „k” – betű mindkét hurkának szépen kiírt formája.

 

Ezzel a módszerrel lehetőség kínálkozik a mókuskerékből való kilépésre és egy magasabb szintű életvitelre. A folyamat belülről indul el, és kihat a külvilágára is.

 

Blog: Grafo- és rajzterápia

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász


 

 

09.20. –  09.26.

 

09.20.

Növekvő Hold a Halakban

Mint 09.18.- án és 09.19.- én.

 

09.21. (01.55 h)

Telihold a Halakban

A szárnyaló és emelkedett tudatállapot magas szintű időszakában sem feledkezzünk meg a határaink tudatos megtartásáról mind önmagunk, mind pedig a külvilág tekintetében. (Lásd 09.18.)  

 

Betűszimbolika: Felső zóna, „l”- betű és az ékezetek (repülő, egyedien bekötött), amelyek megmutatják a szellemi régiókkal való kapcsolatot, és a tudatos fókusz látószögét.

 

 

09.21. (05.14 h)

Csökkenő Hold a Kosban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek és veszélyek: A most kezdődő két hetes fogyó ciklus a csökkentések, a befejezések és a lezárások ideje. A marsikus Kos Hold idején a korábban megkezdett dolgokat dinamikusan és hatékonyan be tudjuk fejezni. Kapkodni és túlerőltetni azonban nem érdemes a tevékenységeket.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A fej, amely – ha túl sokat „agyalunk” - megfájdulhat, vagy megsérülhet. A szem és az orr is ide tartozik. Az aktív mozgás segít a testi-lelki egyensúly megteremtésében és fenntartásában.

- Életmód, asztromedicina: Citromfű tea (nyugtató), alma (fejfájás ellen), jóga, autogén tréning és kinezológia. Időszakos böjtök.

A bevitt fehérjék (ha, tojás, tofu) jól hasznosulnak. A növények termés része a kiemelt.

 

Betű-és grafoszimbolika: A szögek, háromszögek, és a szöges vonalvezetés az erős akarat jelei.

 

 

09.23. (14.38 h)

Csökkenő Hold a Bikában

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek és veszélyek: A földies Vénusz jegy az anyagi síkon késztet most elengedésre, a birtoklási vágy meghaladására. Ez a tendencia minőségi emelkedést és nagyobb belső stabilitást eredményez.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A torok, a gége és a mandulák. Mondjuk ki gondolatainkat, érzéseinket, így elkerülhetjük azt, hogy berekedjünk, vagy azt, hogy megfájduljon, begyulladjon ez a terület.

- Életmód, asztromedicina: Mértékletesség és testmozgás. 5. csakra, kék sál, masszázs, termálfürdők. Böjtkúrák, diéta, egészséges táplálkozás. Kevés édesség (méz, juharszirup). Aromaterápia.

Az ásványi sók fontosak. A növények gyökérrésze kiemelt.

 

Betű-és grafoszimbolika: A „b” – betű, és a középső zóna a ragaszkodások, valamint a fizikai szintű stabilitás mértékét mutatja meg.

 

 

09.26. (02.37 h)

Csökkenő Hold az Ikrekben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek és veszélyek: megbeszélés, „leszögezés”, tisztázás. Érdemes kerülni: „Sok beszédnek sok az alja!”, ravaszkodás, manipuláció, szétaprózódás és szócséplő szélmalomharcok az energiáért.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A vállalak, a karok/kezek és a tüdő. Ha nagy terheket cipelünk, akkor megfájdulhat a vállunk. A tüdő állapota a személyes mozgástérről informál. Az allergiák nagy részének alap oka itt található.

- Életmód, asztromedicina: A kettősségből (állandó változatosság, kontaktusok és kimerülés) adódóan passzív töltekezésre van szüksége. Ezek a terápiás beszélgetések, a relaxációk, az akupunktúra és a környezetváltozás jótékony hatásai. Fizikai szinten az idegnyugtató citromfű tea, a légzést elősegítő sós kúrák, valamint a hársfa- és a kakukkfű tea alkalmazható jó hatásfokkal.

A zsírok, olajok hasznosulnak. A virág részek gondozása.

 

Betű-és grafoszimbolika: Az „l”-betű a szellemi képességek és azok használatának a fokmérője.

 

 

Grafo- és rajzterápia (Tippek)

 

Öngyógyító rajzterápia: Hogyan találhatunk rá magunkban az emelkedett szellemiség és a gyakorlatias életvitel külső-belső egyensúlyára?

 

Kép: Átszoktatott középkorú nő

 

Az írásmintán jól látható a szellemi- és a fizikai valóság közötti hullámzás. Mintha a felső régiók ereje erős szélként fel-felkapná a sorokat. A szokványostól sok pontban eltérő betűvilág egyedi jellemzőket, ligatúrákat is tartalmaz.

A „hajó tőkesúlya”, amely az egyensúlyért biztosítani tudja, az a mély és nagy érzelmi világ, amelyre nyugodtan számíthat az írást megalkotó egyén. A kormányrúd kezelése azonban mindig tudatos hozzáállást igényel.

 

Blog: Grafo- és rajzterápia

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

09.13. –  09.19.

 

09.13.

Növekvő Hold a Nyilasban

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek és veszélyek: Szerencsés ez a tüzes, jupiteri időszak, amikor az áldás bőségesen jön, ha kellően nyitottak vagyunk rá. A mélyen, legbelülről jövő hit ereje jó esetben felülírhatja a különböző teóriák és tézisek életünkre gyakorolt kevésbé pozitív hatását.

Ügyelni elsősorban a hitelességre és a valódi nyitottságra érdemes. Jellemzők: lelkesedés, remény, jövő, bőség, eszmék, ideálok, erkölcs, optimizmus, bizalom, kockázatvállalás. Fontos lehet mások lenyűgözése.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A combok, és a vénák a lábon (visszér).

- Életmód, asztromedicina: Ha az élet értelmének és az azonosulási lehetőségeknek a megtalálása nehézségekbe ütközik, akkor a máj működésében léphetnek fel problémák. Ezért a rendszeres májtisztítás (gyermekláncfű- és orbáncfű tea, Máriatövis) ajánlott. A visszér a személyes mozgástér szimbóluma, problémák esetén ezt a területet érdemes megvizsgálni. A mozgásszervi tünetek húsmentes diétával korrigálhatóak.

Az erős, tüzes energiákat dinamikus sportokban élhetőek ki. Fontos, hogy az élet fizikai szintű habzsolásáról a fókusza a magasabb szintű szellemiség (életcélok) felé irányuljon. A tisztító kúrák és az egészséges táplálkozás emeli az energiaszintet, befogadóvá tesz a tudatos haladásra.

Fokozott mértékű fehérje fogyasztás ajánlott, meleg termés/gyümölcsnapok.

 

Betű-és grafoszimbolika: Az „l” – betű és a felső zóna magas és szépen kiírtak a hurkok. Fontos a megfelelő mértékű nyitottság (pl. „o” betű) és az olvasható írás/aláírás.

 

 

09.14. (13.35 h)

Növekvő Hold a Bakban

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek és veszélyek: Életutad iránya meghatározott medret vág a végtelennek tűnő lehetőségek földjének világában. Külső- és belső határaidért saját magad is felelős vagy. A Szaturnusz kemény keze biztosan vezet, ha elfogadod az útmutatásait. Megtorpanni, lelassulni addig kell/lehet, amíg ki nem rajzolódik az új irány és a régi, valós értékek is átkelnek veled együtt a túlpartra.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A csontok, a térd, valamint az ízületek és a bőr. A belső/lelki rugalmasság fokmérői ezek a területek.

- Életmód, asztromedicina: Hideg gyökérnapok, az ásványi sók jól beépülnek a szervezetbe.

A merevségek oldására elsősorban a test- és talpmasszázsok alkalmasak. Az izomlazítás, a gyógytorna és a fizikoterápia szintén jó hatású. A húsmentesség mindenképpen javasolt, valamint a sok folyadék és a vízterápiák.

 

Betű-és grafoszimbolika: A szótávolságok megmutatják, hogy mennyire engedünk közel magunkhoz valakit, itt általában nagyobb. A vonalvezetés pedig a rugalmasságra utal. A Bak energiára a szögesebb, egyenes írás jellemző. 

 

 

09.16. (17.24 h)

Növekvő Hold a Vízöntőben

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek és veszélyek: Legyél a váratlan helyzetek hullámlovasa, találd meg a saját egyedi megoldásaidat, amelyek továbbrepítenek a léghajósok birodalmába!

Ne félj a szabadságtól, ha jó az iránytűd, akkor bárhonnan hazatalálsz!

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A lábszárak és a vénák. Állapotuk a személyes szabadság tükre. (pl. visszér: beszűkült mozgástér)

- Életmód, asztromedicina: Asztromedicina:

A szellemi szintű terápiák a legmegfelelőbbek: pl. sok beszélgetés. Egyéni gyógymódok, az idegrendszer harmonizálása, nyugtató teák. Ajánlott a hidroterápia, a váltó fürdő, az úszás, a jóga, és a fitoterápia.

Levegős virágnapok, a bevitt egészséges zsírok jól hasznosulnak.

 

Betű-és grafoszimbolika: Egyedi betűformálások, bekötött ékezetek.

 

 

09.18. (22.23 h)

Növekvő Hold a Halakban

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek és veszélyek: A hétvége ihletett energiái elvisznek és felemelnek egészen a Telihold sejtelmes világáig. A határtalan feloldódás élménye kecsegtető, de emberi részeink számára veszélyeket is rejthet, ezért válaszd a „repülések” természetes módjait. Gyógyulj, hogy gyógyíthass, alkoss, hogy inspirálhass!

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A lábfejek és a talpak. Ha elakadtunk valahol az utunkon, érdemes egy olajos masszázzsal kényeztetni ezt a területet, meghálálja.

- Életmód, asztromedicina: Fontosak az időszakos visszavonulások és a méregtelenítések (diéta, gyógyteák, gyümölcslé). A szilárdító „földies” tevékenységek: táplálkozásterápia, művészetterápia (festészet, szobrászat), kövek/ásványok. Légzés- és reflexzóna terápia. Lelki gyakorlatok.

A „jó” szénhidrátok (teljes kiőrlésű pékárú, barna rizs, köles, édesburgonya) fogyasztása. A növények leveleinek gondozása és fogyasztása.

 

Betű-és grafoszimbolika: Felső zóna, az „l”- betű és az ékezetek (repülő, egyedien bekötött).

 

 

Grafo- és rajzterápia (Tippek)

 

Jelenítsd meg a valóságban is belső világodat, rajzold le a benned élő képeket és érzéseket!

A mellékelt rajzminta keserédes hangulatot tükröz a magas partszakasz szélén álló házával és a csukott szemű, félmosolyú nappal. Az erősen fodrozódó víz a hullámzó érzelmeket, és az azokba való „könnyű belebillenés” sejtését jeleníti meg.

Lenne (lehetne) itt egy barátságos otthon, gyümölcsfák a kertben és vidámság, ha nem látnánk az elvonulás, az elzárkózás és a színtelen élettér melankolikus világát.

 

Öngyógyító rajzterápia: Miben bízhat, miben hihet a rajzot megalkotó hölgy?

Hosszú és fáradságos út vezet az emelkedőn felfelé önmagához, ahhoz a részéhez, amelyet minden oldalról nehéz megközelíteni, hiszen erre a vízen és a kerítésen kívül még egy jókora őrtűz is vigyázz…

 

A rajzterápia a következő lépések megtételét ajánlja:

- A felismeréseket követően tegye fel a kérdést önmagának arról, hogy hogyan tudná elképzelni az életét ismét az emberek között?

- Merre nyitna ő maga szívesen? Ha a víz (érzelmek) felé. akkor rajzolhat egy csónakot. Ha a házát (önmagát) erősíteni meg, akkor egy stabilabb lábazatot. Ha a kreatív energiáit szeretné megélni (gyümölcsök a fán), akkor egy kertkaput

- A kedélyállapot javítása és az energianövelő befogadó készség érdekében érdemes a rajzot színes ceruzákkal kiszínezni!

 

Blog: Rajzelemzés és rajzterápia

 

Kép: Éva mama rajzmintája

 

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

 

 

09.06. –  09.12.

 

09.06. (01.06 h)

Fogyó Hold a Szűzben

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek: A Chiron feloldó hatása mellett a Merkúr bolygó tudatos és tisztító-szűrő energiái segítik életünk rendbetételét. A szellemi és a földi rétegek összeérnek, a lelkiismeret fonala mentén megszülető felismeréseket konkrét cselekedetek követik.

- Veszélyek: Ne vesszünk el a részletekben és a múlt sebeinek hosszas „dédelgetésében”! A tökéletesség helyett fogadjuk el a teljesség minden aspektusát és szintjét. Önostorozás nélkül is itt a megértés és a tudatos „felébredés” ideje!

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A belek és az emésztőszervek, valamint az idegek. Ezek állapota a bennünket ért események, tapasztalatok lelki szintű feldolgozásának a lenyomata.

- Életmód, asztromedicina: A fogyó ciklusban a béltisztítás ajánlott, lé böjttel, vagy gyümölcskúrával (pl. körte). Jól működik az öngyógyítás, a természetes életmód, a táplálkozásterápia (zabpehely, köleskása, barnarizs) és a gyógynövények. Merkúr energiák, amelyek az emésztést segítik: borsmenta, ánizs, kömény, kapor. Idegnyugtatók: citrom- és orbáncfű. Gyomorkeserűk.

A környezet tisztításának és a növények átültetésének az ideje.

 

Betűszimbolika: Hosszú, hurkos „l” – betű, nagyobb sor- és szótávolság.

 

 

09.07. (02.52 h)

 

ÚJHOLD, majd növekvő Hold a Szűzben

A következő négy hetes ciklus során a gyógyító energiák segítségével tudati (Merkúr) szintet is léphetünk, és ezáltal az életünket egy magasabb minőségben folytathatjuk tovább.

 

 

09.08. (01.06 h)

Növekvő Hold a Mérlegben

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek: Előtérbe kerülnek a szellemi szintű kapcsolódások, a kellemes időtöltések. A társasági események, a művészetek, és a könnyedebb szórakozás ideje. A megfelelő egyensúly kiemelt szerepet kap. Fontos az együttműködés, a csapatmunka, a jó diplomáciai- és szépérzék, és a harmónia.

- Veszélyek: A túlzott megfelelést és az ezzel járó felszínességet érdemes kerülni.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: Páros szervünk, a vese, mellékvese (hormonok), a hólyag a csípő, és a bőr. Ezek állapota az egyén kapcsolatainak minőségére utal.

- Életmód, asztromedicina: Ajánlott a nyugodt, stressz mentes környezet. Beszélgetés- és egyéb pszichoterápiák. Művészetterápiák, kiegyensúlyozott táplálkozás és napi testmozgás. Teák: csalán és málnalevél (vízhajtás), áfonya. Sok tiszta- vagy ásvány/forrásvíz.

 

Betűszimbolika: Harmonikus vonalvezetés és tetszetős külalak. Megnövekedett „o” – betűk és kezdőbetűk.

 

  

09.10. (08.05 h)

Növekvő Hold a Skorpióban

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek: Gyökeres átalakulásokat előidéző marsikus és plutonikus hatások. A hatalmas „tüzes-víz” energiák tudatos irányítása a teljes megújulás lehetőségét rejti magában.

- Veszélyek: Agresszív magatartás, manipulációk és káros szenvedélyek. Testi- és lelki függőségek.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A nemi szervek területe. A szexualitással és a libidóval hozható összefüggésbe.

- Életmód, asztromedicina: Rendszeres tisztítókúrák, böjt, gyógyteák (gyermekláncfű, csalán, szűztea), lé böjt (gyümölcs- és zöldséglevek). Szellemi megtisztulások: meditáció, ima, zarándoklat, jóga. lazító gyógy- és ülőfürdők (körömvirág, kamilla, zsálya).

 

Betűszimbolika: A „g” – betű hosszú alsó zónás hurka, az „f” – betű határozott és jól kiírt megformálása.

 

 

09.10. (08.05 h)

Növekvő Hold a Nyilasban

A 37. hét Holdkalendáriumában lesz olvasható.

       

 

Grafoterápia (Tippek)

Az alábbi írásminta alapján ezt a személyiséget egyedi, lényegre törő és tiszta meglátások és kreatív megoldások jellemzik.

 

Öngyógyító grafoterápia:

A korábban átszoktatott duktor (balról jobb kézre) mély érzelemvilágának (alsó zóna) megélését a konkrét döntésekkel („t” – betű) járó felelősség súlya nehezíti meg. Egyenes személyisége nehezen veszi tudomásul az élet árnyékos oldalait. Megtartott gyermeki naivitása és nyitott csodavárása védtelenné teszi. Ő tudja ezt, ezért fokozott távolságot tart (nagy szótávolság) a külvilággal szemben. Szabad egyénisége mégsem mentes a túlzott kötődésektől és a változó önértékeléstől.

 

Javaslatok a harmonikusabb betűformálásokra:

- Szótávolság és „gy – betű”. A külvilág felé történő nyitás lazíthat az érzelmi kiszolgáltatottságon.    

- A „j”- és „o”- betűk. Jobban fogja magát érezni, ha az önértékelése stabilabbá válik.

- A „d” – betű plusz hurkos szára: A hozott masculin (férfi, apa) minta túlértékelésének meghaladása és a női szerep elfogadó, érzelmesebb oldalának erősödése.

 

Kép: átszoktatott női (Szűz) írásminta

 

 

Asztrografológia: Szűz ITT olvasható.

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

08.30. –  09.05.

 

08.30.

Fogyó Hold az Ikrekben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Jó időszak a dolgok megbeszélésére, tisztázására. Új projektekbe, tervek megvalósításába most még nem érdemes belefogni, de a folyamatban lévő dolgokat jó hatékonysággal fejezhetjük be.

- Veszélyek: „Sok beszédnek sok az alja!”, ravaszkodás, manipuláció, szétaprózódás. Szócséplő szélmalomharcok.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A vállalak, a karok/kezek és a tüdő. Ha nagy terheket cipelünk, akkor megfájdulhat a vállunk. A tüdő állapota a személyes mozgástérről informál. Az allergiák nagy részének alap oka itt található.

- Életmód, asztromedicina: A kettősségből (állandó változatosság, kontaktusok és kimerülés) adódóan passzív töltekezésre van szüksége. Ezek a terápiás beszélgetések, a relaxációk, az akupunktúra és a környezetváltozás jótékony hatásai. Fizikai szinten az idegnyugtató citromfű tea, a légzést elősegítő sós kúrák, valamint a hársfa- és a kakukkfű tea alkalmazható jó hatásfokkal.

A zsírok, olajok hasznosulnak. A virág részek gondozása.

 

Betűszimbolika: „l”-betű és felső zóna.

 

 

09.01. (07.27 h)

Fogyó Hold a Rákban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Az érzelmek kimutatása, kimondása megkönnyebbüléssel jár. Az érzelmi határok meghúzása és megtartása.

- Veszélyek: Kerülni érdemes a túláradó érzelmeket, az érzelmi manipulációt és a sértődést.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A gyomor, ha nehezen tudunk valamit elfogadni, akkor összeszorulhat. A mellkas (női mell), a máj és az epe is ide tartozik. Nem tanácsos tartogatni a mérgeket (pl. düh). „Lágy részek” szem, emésztés, női szerv. Kedélybetegségek.

- Életmód, asztromedicina: Uralkodó bolygója a Hold, amely változékony hatásaival meghatározza a túlérzékeny lelkületet. „Hold-növények” (A női-, Jin energiákat erősítik): körömvirág, jázmin, bodza, palástfű, ligetszépe, üröm. Természetes vízhajtó a csalántea és a petrezselyem. Kíméletesebb formái a testmozgásnak: torna, zenés sportok. A művészetterápiák jótékony hatásúak és megfelelnek érzékeny alkatának.

A „jó” szénhidrátok hasznosulnak. A növények levél részei.

 

Betűszimbolika: A „g”- és „gy”- és a „b”- betűk.

 

 

09.03. (17.59 h)

Fogyó Hold az Oroszlánban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Mások támogatása, segítése és védelme. Az "ego" háttérbe szorítása.

- Veszélyek: Visszaélés a hatalommal és az erővel.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A szív és a hozzá tartozó érrendszer/vérkeringés, amely az érzelmi állapotot tükrözi. A gerinc (tartás) és a hajkorona szintén ide sorolható, a méltósággal mutat párhuzamot.     

- Életmód, asztromedicina: A férfi- Jang energiák túlsúlya. A rendszeres, de kíméletes sportok (úszás, tenisz, golf, kocogás), az önmérséklet és a pihenés mellett az alkatának megfelelő táplálkozás (halak, fokhagyma, hagymafélék, galagonya tea) jótékonyan hat az egészségére.

A bevitt fehérjék jól beépülnek. A növények termés részei.

 

Betűszimbolika: Az „o” betű, az alsó zóna és a nagybetűk.   

 

Rajzterápia (Tippek)

 

A mellékelt rajzmintán egy szívet látunk. Jól látható a különbség a szív két oldala között. A bal oldal - az érzelmek oldala -  jóval nagyobb, és a színezés módja (lila: titkok) alapján rejteget valamit... A jobb oldal - az észérvek, a gondolatok oldala - kisebb és szögesebb. Annál, aki rajzolta a két oldal nincs egymással szinkronban, egyensúlyban.

Az egyik rész tartogat, magába zár valamit - álmot, elképzelést -  ami túlmutat a mindennapok kicsit profán világán. A másik inkább öszehúzódik, és harcra készen várja az eseményeket.

 

A rajzterápia javaslatai három lépésben:

- Mondjuk ki, mi rejtőzik a szívünk mélyén, beszéljünk az érzéseinkről, álmainkról!

- Igazítsuk, kerekítsük ki a jobb oldal észérvek alatt összezsugorodott, szúros részeit. Beszéljünk félelmeinkról, aggódásainkról!

- Néhány hét múlva rajzoljunk ismét egy szívet és nézzük meg a változásokat!

 

A Grafoműhely online rajzelemző és rajzterápia tanfolyamai ősztől folyamatosan indulnak!

Bővebb infók ITT  Jelentkezés: ITT

 

Asztrografológia: Az Oroszlán jegy jellemzői a kézírásban

 

 

Kép: Rajzminta, szív

 

 

08.23. –  08.29.

 

08.23.

Fogyó Hold a Halakban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A tudatszint emelése ennél az energiánál nagyon fontos! Transzcendens élmények, ihlet és inspirációk. Egység érzés, gyógyulás és gyógyítás. Leszokás alkoholról, cigarettáról, egyéb szerekről.

 

- Veszélyek: Mesterségesen módosult tudatállapot, függőségek, melankolikus, depresszív és széteső létállapotok. A becsapás és megvezetés alacsonyabb szinten megjelenhet.

 

Új Blog: Miért szenved neurózisban sok tehetséges ember?

 

Egészség

- Érzékeny területek: A lábfejek és a talpak. Ha elakadtunk valahol az utunkon, érdemes egy olajos masszázzsal kényeztetni ezt a területet, meghálálja.

- Életmód, asztromedicina: Fontosak az időszakos visszavonulások és a méregtelenítések (diéta, gyógyteák, gyümölcslé). A szilárdító „földies” tevékenységek: táplálkozásterápia, művészetterápia (festészet, szobrászat), kövek/ásványok. Légzés- és reflexzóna terápia. Lelki gyakorlatok.

A „jó” szénhidrátok (teljes kiőrlésű pékárú, barna rizs, köles, édesburgonya) fogyasztása. A növények leveleinek gondozása és fogyasztása.

 

Betűszimbolika: Felső zóna, „l”- betű és az ékezetek (repülő, egyedien bekötött).

 

 

08.24. (20.57 h)

Fogyó Hold a Kosban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A fogyó ciklus miatt a tevékenységek jó ütemű befejezése, az akarat konstruktív végig vitele. A dacos akarat meghaladása.

- Veszélyek: Óvakodjunk az agresszivitástól, és a forrófejűségtől, ne menjünk „fejjel a falnak”! A „kis ego” túlkapásai és ego-simogató játszmái.

 

Egészség

- Érzékeny területek: Érzékeny testrészek: a fej, amely – ha túl sokat „agyalunk” - megfájdulhat, vagy megsérülhet. A szem és az orr is ide tartozik. Az aktív mozgás segít a testi-lelki egyensúly megteremtésében és fenntartásában.

- Életmód, asztromedicina: Citromfű tea (nyugtató), alma (fejfájás ellen), jóga, autogén tréning és kinezológia. Időszakos böjtök.

A bevitt fehérjék (ha, tojás, tofu) jól hasznosulnak. A növények termés részének fogyasztása.

 

Betűszimbolika: Szögek, háromszögek, szöges vonalvezetés.

 

08.27. (06.28 h)

Fogyó Hold a Bikában

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A túlsúlytól és a felesleges tárgyaktól most könnyebben megválhatunk. A stabilitás átértékelése. A bőr tisztítása, a termések betakarítása, fűvágás-tisztogatás.

- Veszélyek: Konokság és birtoklási vágy.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A a torok, a gége és a mandulák. Mondjuk ki gondolatainkat, érzéseinket, így elkerülhetjük azt, hogy berekedjünk, vagy azt, hogy megfájduljon, begyulladjon ez a terület.

- Életmód, asztromedicina: Mértékletesség és testmozgás. 5. csakra, kék sál, masszázs, termálfürdők. Böjtkúrák, diéta, egészséges táplálkozás. Kevés édesség (méz, juharszirup). Aromaterápia

Az ásványi sók fontosak. A növények gyökérrésze kiemelt.

 

Betűszimbolika: A „b” – betű, középső zóna.

 

 

08.29. (18.42 h)

Fogyó Hold az Ikrekben

 

 

Grafoterápia (Tippek)

 

A mellékelt írásminta szerény és önmagát háttérbe szorító tulajdonosa sorai között éles szemmel felfedezhetünk néhány „tehetségjelet” is.

- Magasról érkező ékezetek: Inspiratív gondolatok.

- Hosszú kezdővonalak az alsó zónából: mély, „zsigeri szintű” megérzések, intuíciók.

- A nagyméretű „z” – betűk a harmónia fontosságára utalnak.

- Nagy sort- és szótávolságok: önálló és szuverén egyéniség.

 

A „kerékkötők”:

- A „g” – betű huroknélküli, vagy rosszul bekötött. (A saját érzések megélésének hiánya.)

- A „j” – betű vagy túl kicsi, vagy túl nagy. (Én-érzete nagyon hullámzó, ami nem csoda, hiszen önmagához sem őszinte.)

- A „t” – betű áthúzások hiánya, a „tt” – betűnél azonban már az első át van húzva. (Egyedül nehezen dönt, de ha van mellette valaki, akkor attól átveszi a teljes felelősséget.)

 

A grafoterápia javaslatai:

A tudatos felismeréseket követően érdemes ügyelni a fent kiemelt írásmódokra és változtatni rajtuk.

Mit érdemes tehát ebben az esetben meghaladni?

A belső félelemből fakadó bizonytalanságokat és az önálló döntések hiányát. (Megkeresve az eredőjüket pl. a rajzelemzés során.) Jobban hallgatni a megérzésekre és arra a bizonyos „belső hangra”! A maga-biztosabb hozzáállás pedig feleslegessé teszi azt a túlzott óvatosságot, amely kirekeszti és elválasztja a külvilágtól.

 

Asztrografológia: Halak

 

Kép: Halak írásminta

 

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

08.16. –  08.22.

 

 

08.16. (05.12 h)

Növekvő Hold a Nyilasban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A kiteljesedés és a növekedés lehetősége a mély belső hitben rejtőzik. Ennek kulcsa a tudatos és valódi nyitottság a szellemi impulzusok felé, illetve ennek a két késztetésnek az összekapcsolása.

- Veszélyek: Az ideák és a teóriák hiteltelen átvétele, alkalmazása, illetve hirdetése.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A combok, és a vénák a lábon (visszér).

- Életmód, asztromedicina: Ha az élet értelmének és az azonosulási lehetőségeknek a megtalálása nehézségekbe ütközik, akkor a máj működésében léphetnek fel problémák. Ezért a rendszeres májtisztítás (gyermekláncfű- és orbáncfű tea, Máriatövis) ajánlott.

A visszér a személyes mozgástér szimbóluma, problémák esetén ezt a területet érdemes megvizsgálni. A mozgásszervi tünetek húsmentes diétával korrigálhatóak.

Az erős, tüzes energiákat dinamikus sportokban élheti ki. Fontos, hogy az élet fizikai szintű habzsolásáról fókuszát a magasabb szintű szellemiség (életcélok) felé irányítsa. A tisztító kúrák és az egészséges táplálkozás emeli az energiaszintjét, befogadóvá téve a tudatos haladásra.

Fokozott mértékű fehérje fogyasztás, meleg termés/gyümölcsnapok.

 

Betűszimbolika: „l”-betű

          

 

08.18. (07.59 h)

Növekvő Hold a Bakban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Növekedést a célkitűzések és azok felelősségteljes megvalósítása terén érhetünk el. Ehhez a határaink megfelelő mértékű meghúzása és megtartása (a folyó medre) jó lehetősséggel szolgál.

- Veszélyek: A túlzott keménység és korlátozottság. Beszorulás a megszokásokba és túlzott racionalizmus.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A csontok, a térd, valamint az ízületek és a bőr. A belső/lelki rugalmasság fokmérői ezek a területek.

- Életmód, asztromedicina: A merevségek oldására elsősorban a test- és talpmasszázsok alkalmasak. Az izomlazítás, a gyógytorna és a fizikoterápia szintén jó hatású. A húsmentesség mindenképpen javasolt, valamint a sok folyadék és a vízterápiák.

Hideg gyökérnapok, az ásványi sók jól beépülnek.

 

Betűszimbolika: Középső zóna, szó- és sortávolságok.

        

 

08.20. (10.50 h)

Növekvő Hold a Vízöntőben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A tudat perspektivikus és tudatos tágulása a szellemi növekedés útja. Új nézőpontok és megoldások, hirtelen ötletek. A csoportenergiák felemelő ereje.

- Veszélyek: Türelmetlenség, parttalanság és mesterséges tudattágítás.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A lábszárak és a vénák. Állapotuk a személyes szabadság tükre. (pl. visszér: beszűkült mozgástér)

- Életmód, asztromedicina: A szellemi szintű terápiák a legmegfelelőbbek: pl. sok beszélgetés. Egyéni gyógymódok, az idegrendszer harmonizálása, nyugtató teák. Ajánlott a hidroterápia, a váltó fürdő, az úszás, a jóga, és a fitoterápia.

Levegős virágnapok, a bevitt egészséges zsírok jól hasznosulnak.

 

Betűszimbolika: „k”- betű, felső zónás hurkok, egyedi betűképzések.

          

 

08.22.

(14.03 h)

Telihold a Vízöntőben

 

(14.43 h)

Fogyó Hold a Halakban

 

(23.35 h)

A Nap a Szűz jegyébe ér.

 

Grafoterápia (Tippek)

A mellékelt írásmintán jól megfigyelhető a hosszú felsőzóna, az egyedi írásmód (bekötések, ligatúrák) és a kissé hullámzó, szellős íráskép.

 

A grafoterápia szerint a további kiteljesedés lehetőségei ennél a személynél a következőek:

- További tanulmányok, továbbképzések (szélesedő látókör).

- Az ötletek és elképzelések megvalósítása (hatékonyság).

- A mély érzések valós megélése (kimondás, kimutatás).

- Az önbizalom növelése (stabilabb önértékelés).

 

 

Kép: Írásminta: Vízöntő

 

Asztrografológia: Vízöntő

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász 

08.09. –  08.15.

 

08.09. (16.46 h)

Növekvő Hold a Szűzben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Szorgos, lelkiismeretes és tevékeny időszak. A napi rutin mellett egy csendes lelki gyógyulás is folyik.  

- Veszélyek: Ügyelni a túlzott kritikára (tökéletesség!), az elaprózódásra és a részletekben történő elveszésre érdemes.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: Érzékeny testrész: a belek és az emésztőszervek, valamint az idegek. Ezek állapota a bennünket ért események, tapasztalatok lelki szintű feldolgozásának a lenyomata.

- Életmód, asztromedicina: Jól működik az öngyógyítás, a természetes életmód, a táplálkozásterápia (zabpehely, köleskása, barnarizs) és a gyógynövények. Merkúr energiák, amelyek az emésztést segítik: borsmenta, ánizs, kömény, kapor. Idegnyugtatók: citrom- és orbáncfű. Gyomorkeserűk.

 

Betűszimbolika: „l”-betű

          

 

08.11. (22.08 h)

Növekvő Hold a Mérlegben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Előtérbe kerülnek a szellemi szintű kapcsolódások, a kellemes időtöltések. A társasági események, a művészetek, és a könnyedebb szórakozás ideje. A megfelelő egyensúly kiemelt szerepet kap. Fontos az együttműködés, a csapatmunka, a jó diplomáciai- és szépérzék,  és a harmónia. Társadalmiság, és nyitottság jellemző. Vénusz bolygó: álmok-vágyak, elképzelések-képzelgések. Romantikus- és szakmai kapcsolatok.

 

- Veszélyek: A túlzott megfelelést és az ezzel járó felszínességet érdemes kerülni.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: Érzékeny testrész: páros szervünk, a vese, mellékvese (hormonok), a hólyag a csípő, és a bőr. Ezek állapota az egyén kapcsolatainak minőségére utal.

- Életmód, asztromedicina: Ajánlott: Nyugodt, stressz mentes környezet. Beszélgetés- és egyéb pszichoterápiák. Művészetterápiák, kiegyensúlyozott táplálkozás és napi testmozgás. Teák: csalán és málnalevél (vízhajtás), áfonya. Sok tiszta- vagy ásvány/forrásvíz.

 

Betűszimbolika: „o-betű”

 

 

08.14. (02.02 h)

Növekvő Hold a Skorpióban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Ebben a gyökeres átalakulásokat előidéző hatásban az adott életterületen a transzformáció a szükségszerű lépés a fejlődéshez.

- Veszélyek: A valódi előrelépés erőszakkal nem idézhető elő. Előfordulhatnak irracionális félelmek, és fóbiák.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A nemi szervek területe, amelyek szexualitással és a libidóval hozható összefüggésbe.

- Életmód, asztromedicina: Rendszeres tisztítókúrák, böjt, gyógyteák (gyermekláncfű, csalán, szűztea), lé böjt (gyümölcs- és zöldséglevek). Szellemi megtisztulások: meditáció, ima, zarándoklat, jóga. lazító gyógy- és ülőfürdők (körömvirág, kamilla, zsálya).

 

Betűszimbolika: „g”-betű

          

 

Grafoterápia (Tippek)

 

Ha szeretnél rájönni, hogy hol jött el az ideje a változásnak, akkor nézd meg a kézírásodban, hogy hol vannak túl nagy hurkok, vagy túl „pufi” oválok? Ott feszít belülről a sok felgyűlt és fel nem használt energia!

- Ha a felső zónában (pl. „l”- betű, ékezetek), akkor „túlagyalás” van, sok a ki nem mondott és meg nem valósított gondolat..

- Ha a középső zónában („o”- és „a” betűk), akkor beszippantanak a hétköznapok (mókuskerék, megfelelés).

- Ha az alsó zónában (pl. „g” betű), akkor a visszafogott és elnyomott érzelmek nyomasztanak – amiket nem mutatsz ki.

 

Asztrografológia: A Skorpió jegy ITT található.

 

Kép: Írásminta: felfújt oválok

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 


 

 

 

08.02. –  08.08.

 

Az év 31. hete a fogyó holdciklus második felében telik. A szakasz befejező és lezáró lépéseit az Ikrek-, a Rák- és az Oroszlán jegy energiái segítik. Vasárnap délután születik meg az Újhold az Oroszlán tüzes és életigenlő jegyében.

 

08.02. (10.47 h)

Fogyó Hold az Ikrekben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A levegős és szellemi energiájú Merkúr bolygó hatására lezáró megbeszélések, tisztázások. Projektek befejező gondolatai, szerződések megkötése.

- Veszélyek: „Sok beszédnek sok az alja!”, ravaszkodás, manipuláció és szétaprózódás. Szócséplő szélmalomharcok.

 

Kérdés: Mit kell még átgondolni, megbeszélni és tisztázni ahhoz, hogy rákerüljön az „i”- re a pont?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A vállalak, a karok/kezek és a tüdő. Ha nagy terheket cipelünk, akkor megfájdulhat a vállunk. A tüdő állapota a személyes mozgástérről informál. Az allergiák nagy részének alap oka itt található.

- Életmód, asztromedicina: A kettősségből (állandó változatosság, kontaktusok és kimerülés) adódóan passzív töltekezésre van szükség. Ezek a terápiás beszélgetések, a relaxációk, az akupunktúra és a környezetváltozás jótékony hatásai. Fizikai szinten az idegnyugtató citromfű tea, a légzést elősegítő sós kúrák, valamint a hársfa- és a kakukkfű tea alkalmazható jó hatásfokkal.

A zsírok, olajok hasznosulnak. A virág részek gondozása.

Betűszimbolika: „l”-betű

    

 

08.04. (23.18 h)

Fogyó Hold a Rákban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A vizes, érzelmes Hold hatására kimondhatjuk azt, ami már régóta nyomja a szívünket. A szükséges és megfelelő mértékű érzelmi határok meghúzása. A túlérzékenység tudatos kezelése!

- Veszélyek: Érdemes kerülni a túláradó érzelmeket, az érzelmi manipulációt és a sértődést.

 

Kérdés: Vannak-e olyan elvarratlan érzelmi szálak, amely akadályozzák a továbblépést?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A gyomor, ha nehezen tudunk valamit elfogadni, akkor összeszorulhat. A mellkas (női mell), a máj és az epe is ide tartozik. Nem tanácsos tartogatni a mérgeket (pl. düh). „Lágy részek” szem, emésztés, női szerv. Kedélybetegségek.

- Életmód, asztromedicina: Uralkodó bolygója a Hold, amely változékony hatásaival meghatározza a túlérzékeny lelkületet. „Hold-növények” (A női-, Jin energiákat erősítik): körömvirág, jázmin, bodza, palástfű, ligetszépe, üröm. Természetes vízhajtó a csalántea és a petrezselyem. Kíméletesebb formái a testmozgásnak: torna, zenés sportok. A művészetterápiák jótékony hatásúak és megfelelnek érzékeny alkatának.

A „jó” szénhidrátok hasznosulnak. A növények levél részei.

 

Betűszimbolika: „g”- és „gy” betű.

 

           

08.07. (09.32 h)

Fogyó Hold az Oroszlánban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Nap tüzes hatására a belső erők mozgósítása. Az önkiteljesítő utak és tevékenységek határozott végig vitele és megvalósítása.

- Veszélyek: Hatalmi visszaélések és hatalomvágy. Túlzó csillogás és hedonizmus.

 

Kérdés: Felismered-e az „ego” útjának szükséges lépéseit, amelyek azok meghaladásához vezetnek?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A szív és a hozzá tartozó érrendszer/vérkeringés, amely az érzelmi állapotot tükrözi. A gerinc (tartás) és a hajkorona szintén ide sorolható, a méltósággal mutat párhuzamot.

- Életmód, asztromedicina: A férfi- Jang energiák túlsúlya. A rendszeres, de kíméletes sportok (úszás, tenisz, golf, kocogás), az önmérséklet és a pihenés mellett az alkatnak megfelelő táplálkozás (halak, fokhagyma, hagymafélék, galagonya tea) jótékonyan hat az egészségére.

A bevitt fehérjék jól beépülnek. A növények termés részei.

Betűszimbolika: „o” betű, az alsó zóna és a nagybetűk.

        

 

08.08. (15.51 h)

Újhold az Oroszlánban

Új energiák születnek és új utak nyílnak az önkiteljesedés felé. A belső erő felismerése, a másoknak nyújtott önzetlen és nagylelkű szeretet, támogatás és a védelem nyújtásának „királyi útja”.  

 

Grafoterápia (Tippek)

Amikor már „látjuk az alagút végét”, de el is kell jutni odáig – mi pedig már fáradtak vagyunk a megtett út nehézségei miatt – keressük meg rejtett tartalékainkat!

A kézírásban ezek az energiák az alsó zóna hurkaiban rejtőznek. Ezek elsősorban a „g”-, és a „gy”-, betűk. A „j”- betű azt mutatja meg, hogy hogyan érezzük magunkat – és ha nem jól, akkor mi ennek az oka?

Az alábbi írásmintában jól látszanak a kiemelkedő nagybetűk és a hosszú alsó zónák. Az „o” betűk azonban inkább kicsik, az erő megélésének terén tehát van tennivaló. Az energiák harmonikus eloszlásának kulcsa ebben a mintában az erőteljes megmutatkozási vágyra fordított erőfeszítések helyett az érzelmek valódi megélése.

A sorok összegabalyodnak (ráerőlteti magát a környezetére) sok a felesleges „cirkalmányos” hurok és pluszvonalak (figyelemfelhívás). A duktor jelenleg inkább energiát igényel (és elvesz) a környezetétől, annak érdekében, hogy jobban érezze magát

A belső erő hatékony felhasználása az egészséges önérzet megteremtése érdekében a grafoterápia ebben az esetben a következőket javasolja:

- Koncentrált figyelem a nagyobb „o” betűk és a kevesebb plusz vonal/hurok kialakítására.

- Nagyobb sortávolság az egészséges egymás mellett élés és mások tisztelete érdekében.

- Befelé figyelés és koncentráció, valamint az érzelmek megélése a „g” és a „gy” betűk harmonikus megformálása által.

 

Asztrografológia: Oroszlán jegy ITT található.

 

Kép: Oroszlán írásminta

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

 

07.26. –  08.01.

 

 

Az év 30. hetén elkezdődik a fogyó holdciklus. A Halak, a Kos, és a Bika energiái a csökkentés, és a meghaladás telnek. Vasárnap belépünk az augusztusba, az Újkenyér havába.

 

07.26. (05.31 h)

Fogyó Hold a Halakban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Szaturnusz (sors, felelősség) és a Neptunusz (szabadság) bolygó mindkét ellentétes hatása arra ösztönöz most bennünket, hogy számoljuk fel azokat az akadályokat, amelyek az életünkben megtapasztalható egység útjában állnak.

 

- Veszélyek: Most könnyű „elszállni”, ha a korlátlanság felelőtlen délibábját kergetjük.

Kérdés: Hol vannak az életedben túlzott korlátozások, amely elől folyamatosan melléktevékenységekbe menekülsz? (alkohol, dohányzás stb.)

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: a lábfejek és a talpak. Ha elakadtunk valahol az utunkon, érdemes egy olajos masszázzsal kényeztetni ezt a területet, meghálálja.

- Életmód, asztromedicina: Fontosak az időszakos visszavonulások és a méregtelenítések (diéta, gyógyteák, gyümölcslé). A szilárdító „földies” tevékenységek: táplálkozásterápia, művészetterápia (festészet, szobrászat), a kövek/ásványok. Légzés- és reflexzóna terápia, lelki gyakorlatok.

     

 

07.28. (11.58 h)

Fogyó Hold a Kosban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Mars dinamikus hátszelet biztosít a folyamatban lévő dolgaink elvégzéséhez. „Fogd meg, csináld meg” a régóta halogatott dolgokat!

- Veszélyek: Ne öntsük ki a gyereket a fürdővízzel együtt! Ügyeljünk az energiák építő irányára.

 

Kérdés: Mit kell megtenned ahhoz, hogy a felesleges kerékkötők eltűnjenek az életedből?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: a fej, amely – ha túl sokat „agyalunk” - megfájdulhat, vagy megsérülhet. A szem és az orr is ide tartozik. Az aktív mozgás segít a testi-lelki egyensúly megteremtésében és fenntartásában.

- Életmód, asztromedicina: Citromfű tea (nyugtató), alma (fejfájás ellen), jóga, autogén tréning és kinezológia. Időszakos böjtök.

            

 

07.30. (22.08 h)

Fogyó Hold a Bikában

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Minden felesleges és meghaladott anyagi dolgot magunk mögött hagyhatunk most. Szabadítsuk fel magunkat a haladásunk útjában álló „lomok és kacatok” nyomasztó hatása alól!

- Veszélyek: A materiális sík megléte szükséges az egyensúlyhoz, ezért ne tulajdonítsunk neki sem túl nagy, sem pedig túl kicsi jelentőséget!

 

Kérdés: Felismered, hogy milyen anyagi javakra van valójában szükséged ahhoz, hogy haladni tudj az utadon?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: a torok, a gége és a mandulák. Mondjuk ki gondolatainkat, érzéseinket, így elkerülhetjük azt, hogy berekedjünk, vagy azt, hogy megfájduljon, begyulladjon ez a terület.

- Életmód, asztromedicina: Mértékletesség és testmozgás. Kék sál, masszázs, termálfürdők. Böjtkúrák, diéta, egészséges táplálkozás. Kevés édesség (méz, juharszirup). Aromaterápia.

 

 

Grafoterápia (Tippek)

Hatások és reakciók az egyensúly megtalálása érdekében. Nézzük meg az alábbi írásminta segítségével, hogy a duktor életében milyen „túlsúlyok” akadályozzák az egyenletes és harmonikus életet?

Ennél a középkorú hölgynél ránézésre is szembetűnnek a túl sok „földies” energiák. A nagyon „pufi” írás a sok kerek és visszahajló vonallal erős birtoklási vágyról tanúskodik. Ő azt gondolja, hogy a „biztonság” érdekében mindenből legyen minél több… Ennek „köszönheti” a jelentős túlsúlyát is.

Az írás második felében – megelégelve a nyomasztó helyzetét - már mintha menekülne önmaga elől is. Mit tehet a nyugalma és a valós stabilitása érdekében? Először rá kell ébrednie a „saját valóságára”, majd lépésről lépésre megteremteni az új rendet.

A grafoterápia a „gyógyítást” a betűk és az írásmód a tudatos gyakorlása révén javasolja. A minél harmonikusabb betűformálás visszahat az érzések világára is, jótékonyan kezelve a duktor korábbi érzelmi sérülések hatására kialakult túlzott  bizalmatlanságát.

Ügyelnie érdemes arra, hogy ne akarjon megfelelni, bizonyítani a külvilág számára. Ez az írásban elsősorban a kisebb oválok („o”-betűk) és a kevesebb „cikornya” révén valósulhat meg. A „b”-betűnek sem kell visszafelé kanyorodó vonalat képeznie (mindent megtart, bekebelez) és a betűk közötti kötővonalakat is meg kellene húznia (ragaszkodás). Ezáltal sok energiája szabadul fel, amit a saját belső stabilitása megteremtésére fordíthat!

 

Kép: írásminta

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász 

 

 

2021

08.02. –  08.08.

 

Az év 31. hete a fogyó holdciklus második felében telik. A szakasz befejező és lezáró lépéseit az Ikrek-, a Rák- és az Oroszlán jegy energiái segítik. Vasárnap délután születik meg az Újhold az Oroszlán tüzes és életigenlő jegyében.

 

08.02. (10.47 h)

Fogyó Hold az Ikrekben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A levegős és szellemi energiájú Merkúr bolygó hatására lezáró megbeszélések, tisztázások. Projektek befejező gondolatai, szerződések megkötése.

- Veszélyek: „Sok beszédnek sok az alja!”, ravaszkodás, manipuláció és szétaprózódás. Szócséplő szélmalomharcok.

 

Kérdés: Mit kell még átgondolni, megbeszélni és tisztázni ahhoz, hogy rákerüljön az „i”- re a pont?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A vállalak, a karok/kezek és a tüdő. Ha nagy terheket cipelünk, akkor megfájdulhat a vállunk. A tüdő állapota a személyes mozgástérről informál. Az allergiák nagy részének alap oka itt található.

- Életmód, asztromedicina: A kettősségből (állandó változatosság, kontaktusok és kimerülés) adódóan passzív töltekezésre van szükség. Ezek a terápiás beszélgetések, a relaxációk, az akupunktúra és a környezetváltozás jótékony hatásai. Fizikai szinten az idegnyugtató citromfű tea, a légzést elősegítő sós kúrák, valamint a hársfa- és a kakukkfű tea alkalmazható jó hatásfokkal.

A zsírok, olajok hasznosulnak. A virág részek gondozása.

Betűszimbolika: „l”-betű

    

 

08.04. (23.18 h)

Fogyó Hold a Rákban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A vizes, érzelmes Hold hatására kimondhatjuk azt, ami már régóta nyomja a szívünket. A szükséges és megfelelő mértékű érzelmi határok meghúzása. A túlérzékenység tudatos kezelése!

- Veszélyek: Érdemes kerülni a túláradó érzelmeket, az érzelmi manipulációt és a sértődést.

 

Kérdés: Vannak-e olyan elvarratlan érzelmi szálak, amely akadályozzák a továbblépést?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A gyomor, ha nehezen tudunk valamit elfogadni, akkor összeszorulhat. A mellkas (női mell), a máj és az epe is ide tartozik. Nem tanácsos tartogatni a mérgeket (pl. düh). „Lágy részek” szem, emésztés, női szerv. Kedélybetegségek.

- Életmód, asztromedicina: Uralkodó bolygója a Hold, amely változékony hatásaival meghatározza a túlérzékeny lelkületet. „Hold-növények” (A női-, Jin energiákat erősítik): körömvirág, jázmin, bodza, palástfű, ligetszépe, üröm. Természetes vízhajtó a csalántea és a petrezselyem. Kíméletesebb formái a testmozgásnak: torna, zenés sportok. A művészetterápiák jótékony hatásúak és megfelelnek érzékeny alkatának.

A „jó” szénhidrátok hasznosulnak. A növények levél részei.

 

Betűszimbolika: „g”- és „gy” betű.

 

           

08.07. (09.32 h)

Fogyó Hold az Oroszlánban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Nap tüzes hatására a belső erők mozgósítása. Az önkiteljesítő utak és tevékenységek határozott végig vitele és megvalósítása.

- Veszélyek: Hatalmi visszaélések és hatalomvágy. Túlzó csillogás és hedonizmus.

 

Kérdés: Felismered-e az „ego” útjának szükséges lépéseit, amelyek azok meghaladásához vezetnek?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A szív és a hozzá tartozó érrendszer/vérkeringés, amely az érzelmi állapotot tükrözi. A gerinc (tartás) és a hajkorona szintén ide sorolható, a méltósággal mutat párhuzamot.

- Életmód, asztromedicina: A férfi- Jang energiák túlsúlya. A rendszeres, de kíméletes sportok (úszás, tenisz, golf, kocogás), az önmérséklet és a pihenés mellett az alkatnak megfelelő táplálkozás (halak, fokhagyma, hagymafélék, galagonya tea) jótékonyan hat az egészségére.

A bevitt fehérjék jól beépülnek. A növények termés részei.

Betűszimbolika: „o” betű, az alsó zóna és a nagybetűk.

        

 

08.08. (15.51 h)

Újhold az Oroszlánban

Új energiák születnek és új utak nyílnak az önkiteljesedés felé. A belső erő felismerése, a másoknak nyújtott önzetlen és nagylelkű szeretet, támogatás és a védelem nyújtásának „királyi útja”.  

 

Grafoterápia (Tippek)

Amikor már „látjuk az alagút végét”, de el is kell jutni odáig – mi pedig már fáradtak vagyunk a megtett út nehézségei miatt – keressük meg rejtett tartalékainkat!

A kézírásban ezek az energiák az alsó zóna hurkaiban rejtőznek. Ezek elsősorban a „g”-, és a „gy”-, betűk. A „j”- betű azt mutatja meg, hogy hogyan érezzük magunkat – és ha nem jól, akkor mi ennek az oka?

Az alábbi írásmintában jól látszanak a kiemelkedő nagybetűk és a hosszú alsó zónák. Az „o” betűk azonban inkább kicsik, az erő megélésének terén tehát van tennivaló. Az energiák harmonikus eloszlásának kulcsa ebben a mintában az erőteljes megmutatkozási vágyra fordított erőfeszítések helyett az érzelmek valódi megélése.

A sorok összegabalyodnak (ráerőlteti magát a környezetére) sok a felesleges „cirkalmányos” hurok és pluszvonalak (figyelemfelhívás). A duktor jelenleg inkább energiát igényel (és elvesz) a környezetétől, annak érdekében, hogy jobban érezze magát

A belső erő hatékony felhasználása az egészséges önérzet megteremtése érdekében a grafoterápia ebben az esetben a következőket javasolja:

- Koncentrált figyelem a nagyobb „o” betűk és a kevesebb plusz vonal/hurok kialakítására.

- Nagyobb sortávolság az egészséges egymás mellett élés és mások tisztelete érdekében.

- Befelé figyelés és koncentráció, valamint az érzelmek megélése a „g” és a „gy” betűk harmonikus megformálása által.

 

Asztrografológia: Oroszlán jegy ITT található.

 

Kép: Oroszlán írásminta

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

 

07.26. –  08.01.

 

 

Az év 30. hetén elkezdődik a fogyó holdciklus. A Halak, a Kos, és a Bika energiái a csökkentés, és a meghaladás telnek. Vasárnap belépünk az augusztusba, az Újkenyér havába.

 

07.26. (05.31 h)

Fogyó Hold a Halakban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Szaturnusz (sors, felelősség) és a Neptunusz (szabadság) bolygó mindkét ellentétes hatása arra ösztönöz most bennünket, hogy számoljuk fel azokat az akadályokat, amelyek az életünkben megtapasztalható egység útjában állnak.

 

- Veszélyek: Most könnyű „elszállni”, ha a korlátlanság felelőtlen délibábját kergetjük.

Kérdés: Hol vannak az életedben túlzott korlátozások, amely elől folyamatosan melléktevékenységekbe menekülsz? (alkohol, dohányzás stb.)

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: a lábfejek és a talpak. Ha elakadtunk valahol az utunkon, érdemes egy olajos masszázzsal kényeztetni ezt a területet, meghálálja.

- Életmód, asztromedicina: Fontosak az időszakos visszavonulások és a méregtelenítések (diéta, gyógyteák, gyümölcslé). A szilárdító „földies” tevékenységek: táplálkozásterápia, művészetterápia (festészet, szobrászat), a kövek/ásványok. Légzés- és reflexzóna terápia, lelki gyakorlatok.

     

 

07.28. (11.58 h)

Fogyó Hold a Kosban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Mars dinamikus hátszelet biztosít a folyamatban lévő dolgaink elvégzéséhez. „Fogd meg, csináld meg” a régóta halogatott dolgokat!

- Veszélyek: Ne öntsük ki a gyereket a fürdővízzel együtt! Ügyeljünk az energiák építő irányára.

 

Kérdés: Mit kell megtenned ahhoz, hogy a felesleges kerékkötők eltűnjenek az életedből?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: a fej, amely – ha túl sokat „agyalunk” - megfájdulhat, vagy megsérülhet. A szem és az orr is ide tartozik. Az aktív mozgás segít a testi-lelki egyensúly megteremtésében és fenntartásában.

- Életmód, asztromedicina: Citromfű tea (nyugtató), alma (fejfájás ellen), jóga, autogén tréning és kinezológia. Időszakos böjtök.

            

 

07.30. (22.08 h)

Fogyó Hold a Bikában

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Minden felesleges és meghaladott anyagi dolgot magunk mögött hagyhatunk most. Szabadítsuk fel magunkat a haladásunk útjában álló „lomok és kacatok” nyomasztó hatása alól!

- Veszélyek: A materiális sík megléte szükséges az egyensúlyhoz, ezért ne tulajdonítsunk neki sem túl nagy, sem pedig túl kicsi jelentőséget!

 

Kérdés: Felismered, hogy milyen anyagi javakra van valójában szükséged ahhoz, hogy haladni tudj az utadon?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: a torok, a gége és a mandulák. Mondjuk ki gondolatainkat, érzéseinket, így elkerülhetjük azt, hogy berekedjünk, vagy azt, hogy megfájduljon, begyulladjon ez a terület.

- Életmód, asztromedicina: Mértékletesség és testmozgás. Kék sál, masszázs, termálfürdők. Böjtkúrák, diéta, egészséges táplálkozás. Kevés édesség (méz, juharszirup). Aromaterápia.

 

 

Grafoterápia (Tippek)

Hatások és reakciók az egyensúly megtalálása érdekében. Nézzük meg az alábbi írásminta segítségével, hogy a duktor életében milyen „túlsúlyok” akadályozzák az egyenletes és harmonikus életet?

Ennél a középkorú hölgynél ránézésre is szembetűnnek a túl sok „földies” energiák. A nagyon „pufi” írás a sok kerek és visszahajló vonallal erős birtoklási vágyról tanúskodik. Ő azt gondolja, hogy a „biztonság” érdekében mindenből legyen minél több… Ennek „köszönheti” a jelentős túlsúlyát is.

Az írás második felében – megelégelve a nyomasztó helyzetét - már mintha menekülne önmaga elől is. Mit tehet a nyugalma és a valós stabilitása érdekében? Először rá kell ébrednie a „saját valóságára”, majd lépésről lépésre megteremteni az új rendet.

A grafoterápia a „gyógyítást” a betűk és az írásmód a tudatos gyakorlása révén javasolja. A minél harmonikusabb betűformálás visszahat az érzések világára is, jótékonyan kezelve a duktor korábbi érzelmi sérülések hatására kialakult túlzott  bizalmatlanságát.

Ügyelnie érdemes arra, hogy ne akarjon megfelelni, bizonyítani a külvilág számára. Ez az írásban elsősorban a kisebb oválok („o”-betűk) és a kevesebb „cikornya” révén valósulhat meg. A „b”-betűnek sem kell visszafelé kanyorodó vonalat képeznie (mindent megtart, bekebelez) és a betűk közötti kötővonalakat is meg kellene húznia (ragaszkodás). Ezáltal sok energiája szabadul fel, amit a saját belső stabilitása megteremtésére fordíthat!

 

Kép: írásminta

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász 

07.19. –  07.25.

 

Az év 29. hetét a Nyilas, a Bak és a Vízöntő energiák teliholdas kiteljesítő energiái határozzák meg. Az erős hatások fokozott igénylik a tudatos hozzáállást!  Most elsősorban a belső hitrendszerünket, a felelősségvállalásunkat és szabadsághoz való hozzáállásunkat érintik az aktuális holdállások.         

 

 

07.19. (23.09 h)

Növekvő Hold a Nyilasban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Jupiter bolygónak köszönhetően ez egy nagyon optimista és kiáradó időszak. Az életbe vetett hit több életterületen is bőséget és növekedést idéz elő.

- Veszélyek: A hitelesség mindig sarkalatos pont, a különböző eszmék és ideák az egyéni megélések függvényében működnek. Itt is a szint és a minőség határozza meg az eredményeket. 21.-én a Hold-Neptunusz kvadrát hatására növekszik a befolyásolhatóság és megszaporodnak a csalódásokat előidéző üres ígéretek.

 

Kérdés: Tudsz-e a saját belső hited szerint élni, és ez által hiteles példával szolgálni?

 

Egészség

- Érzékeny területek: a combok, és a vénák a lábon (visszér).

- Életmód, asztromedicina: Elsősorban növényi eredetű fehérjefogyasztás ajánlott  ezeken a meleg termés/gyümölcsnapokon.

A Nyilas hatásokat, az erős, tüzes energiákat dinamikus sportokban lehet jól kiélni. Fontos, hogy az élet fizikai szintű habzsolásáról a fókuszt a magasabb szintű szellemiség (életcélok) felé irányítsuk. A tisztító kúrák és az egészséges táplálkozás emeli az energia szintjét, befogadóvá téve az egyént a tudatos haladásra.

 

 

07.22. (00.37 h)

Növekvő Hold a Bakban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Szaturnusz a felelősségvállaláson keresztül tanítja meg lehetőségeink határait és vállalásaink szükségességét. Ebben az időszakban mindkét téren kiteljesedést élhetünk meg. A hivatás terén előrelépések lehetségesek.

Ma a Nap belép az Oroszlán jegyébe, erősítve ez által az öntudat és a kreativitás energiáit.

- Veszélyek: A túlzott keménység törésekhez, a bezárkózás pedig elmagányosodáshoz vezethet.

23.-án a Plútó hatása miatt ügyeljünk fokozottan a hivatalos ügyekre és az idős emberekre. Depresszív hangulatok előfordulhatnak – elmúlik.

 

Kérdés: El tudod fogadni, hogy életed az univerzális törvények határozzák meg? Tudsz élni azokkal a lehetőségekkel, amelyek a rendelkezésedre állnak?

 

Egészség

- Érzékeny területek: a csontok, a térd, valamint az ízületek és a bőr. A belső/lelki rugalmasság fokmérői és ezek a területek, amelyek a határaink kezelését is megmutatják.

- Életmód, asztromedicina:

Hideg gyökérnapok, az ásványi sók jól hasznosulnak. A földies energiák túlsúlya jellemző.

A merevségek oldására elsősorban a test- és talpmasszázsok alkalmasak. Az izomlazítás, a gyógytorna és a fizikoterápia szintén jó hatású. A húsmentesség mindenképpen javasolt, valamint a sok folyadék és a vízterápiák.

 

 

07.24. (02.13 h)

Növekvő Hold a Vízöntőben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Az Uránusz levegős jegyében kreatív új megoldások születnek. A Szaturnusz hatására azonban ez a szárnyalás meghatározott keretek (sors) szerint jöhet létre. Segíti az egyéniség kibontakozását és az egyedi utak (helyváltoztatás, költözés is) felvállalását.

- Veszélyek: Türelmetlenség, parttalan impulzivitás és szabadságvágy.

 

Kérdés: Szabadság és/vagy szerelem? Te melyiket választanád?

Lehetne esetleg mind a kettőt? Tudatos egyensúllyal van rá esély!

 

Egészség

- Érzékeny területek: a lábszárak és a vénák. Állapotuk a személyes szabadság tükre. (pl. visszér: beszűkült mozgástér)

- Életmód, asztromedicina: Levegős virágnapok, a bevitt egészséges zsírok jól hasznosulnak. A szellemi szintű terápiák a legmegfelelőbbek: pl. sok beszélgetés. Egyéni gyógymódok, az idegrendszer harmonizálása, nyugtató teák. Ajánlott a hidroterápia, a váltófürdő, az úszás,a  jóga, és a fitoterápia.

 

04.37 h Telihold a Vízöntőben

Most érdemes egy napos lé böjt kúrát tartani és gyógynövényeket szedni.

 

 

Grafoterápia (Tippek)

 

A vízöntő időszak jellegzetes hatásait láthatjuk az alábbi kézírásban. A vonalvezetés akadályokat nem ismerő hömpölygő folyóként áramlik. A szellemi szintű egyedi megoldások (pl. bekötött ékezetek) teszik érdekesség ezt a kreatív írásmintát. Nagyok a szó- és sortávolságok, a szellős-levegős írás az egyén szabadságvágyát és bizalmatlanságát jeleníti meg.

Kapcsolataiban azonban felütheti a fejét a szabadsággal gyakran együtt járó magány érzése. Ezt elsősorban a páros betűknél („gy”) figyelhetjük meg, ahol a második betűnél hiányzik a huroktartalom – az érzelmek megélése. Ez a duktor saját benyomása, hiányérzete (Úgy érzi, hogy nem kap elég szeretetet.), de társulnak ehhez ugyanakkor a saját érzelmi életében („g”) mutatkozó ellentmondások is. A „g” betű extrán hosszú alsó szárához (érzelmi mélységek és igények) picike, vagy hiányzó fej társul – tehát az érzések kimutatása és kimondása komoly nehézségeket okoz.

A grafoterápia ennek „gyógyítását” javasolja, - ezeknek a betűknek és jellemzőknek kisebb (szótávolság) a tudatos gyakorlása révén. A minél harmonikusabb betűformálás visszahat az érzések világára is, jótékonyan kezelve a duktor korábbi érzelmi sérülések hatására kialakult túlzott óvatosságát és bizalmatlanságát.

 

https://www.grafomuhely.hu/images/images/Vizonto_iras_Gm_logo%2C_M%282%29.jpg

Kép: írásminta

 

Asztrografológia többi jegy, ITT található

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

07.12. –  07.18.

 

Az év 28. hete a növekvő Hold jegyében telik. Az Oroszlán, a Szűz, a Mérleg és a Skorpió jegy energiáinak segítségével új lehetőségek nyílnak az önmegvalósítás, a felismerések, a mentális egyensúly és a teljesen új utak mentén.

 

07.12.

Növekvő Hold az Oroszlánban

 

Mint vasárnap (07.11.)

- Lehetőségek: Erősödik az öntudat. A valódi erő a koncentrált belső energiákon alapszik. 

A Nap tüzes energiájának teremtő kreativitása.

- Veszélyek: Az ego túltengései: hatalomvágy, önigazolás, túlzott büszkeség.

 

 

07.13. (10.31 h)

Növekvő Hold a Szűzben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A szorgalmas és alapos külső-belső építkezés ideje. A Merkúr bolygó segít felismerni és átlátni a szükséges teendőket mind lelki-, mind fizikai szinten.

- Veszélyek: Elaprózódás és a tökéletesség kergetése.

 

Kérdés: Ismered és elfogadod a lelked minden kis rezdülését?

 

Egészség

- Érzékeny területek: A belek és az emésztőszervek, valamint az idegek. Ezek állapota az események, és a tapasztalatok lelki szintű feldolgozásának a jelzőrendszere. A Chiron bolygó óvatosan gyógyítja a régi lelki sérüléseket.

- Életmód, asztromedicina: Természetes életmód, gyógynövények (kömény, kapor, borsmenta) és gyógyteák (citromfű, orbáncfű). Táplálkozásterápia: zabpehely, köleskása, barnarizs.

 

 

07.15. (16.32 h)

Növekvő Hold a Mérlegben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Szellemi szintű, könnyed (ki)kapcsolódások, kellemes időtöltések, társasági események. Fontos az egyensúly, az együttműködés és a harmónia. A Vénusz bolygó levegős oldala.

- Veszélyek: Túlzott (látszat) megfelelés, felszínes kapcsolódások.

 

Kérdés: Tudsz dönteni a külső megfelelés és a belső egyensúlyod között?

 

Egészség

- Érzékeny területek: A vese, a hólyag, a csípő, valamint a bőr. Ezek állapota a kapcsolatok minőségére utal.

- Életmód, asztromedicina: Kiegyensúlyozott táplálkozás és napi testmozgás. Sok tiszta víz, vízhajtó és méregtelenítő teák. Művészetterápiák és gyógyító beszélgetések.

 

 

07.17. (20.39 h)

Növekvő Hold a Skorpióban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Most elindulnak a gyökeres változások, teljesen új dolgok és lehetőségek jönnek létre.  Lehetőség kínálkozik a belső átváltozásokra, újjászületésekre.

- Veszélyek: A transzformáció erővel nem hozható létre. Az agresszió és a manipuláció romboló hatása.

 

Kérdés: Melyik életterületeden időszerű most a gyökeres változás?

 

Egészség

- Érzékeny területek: A nemi szervek területe, amely a szexualitással és a libidóval hozható összefüggésbe. Húgyutak, pszichés zavarok.

- Életmód, asztromedicina: A szervezet rendszeres tisztítása és méregtelenítése mellett jó hatású a jóga, a meditáció és a spirituális tevékenységek. Lazító gyógy- és ülőfürdők: kamilla, körömvirág és zsálya, valamint gyakori langyos vizes zuhanyozás.

 

 

Grafoterápia (Tippek)

A kiteljesedés útja a belső egyensúly megtalálása.

A grafológiában a személyiségben rejlő lehetőségeket abban látjuk, hogy mennyire hosszú például egy hurok. A megvalósítás pedig az írás középső részén (mekkora?) látszik, illetve a bekötésekből adódik.

 

A mellékelt írásmintában a felső- és az alsó zónák egyaránt hosszúak, a középső azonban ezeknél jóval kisebb. A mély és erős érzelmi késztetések energiái „elvesznek útközben”, a túlzott óvatosságból eredő távolságtartás gödreiben. A hatalmas vágyak csak a képzelet berkeiben valósulnak meg.

 

A megoldás erre a kiemelkedő szellemi képességekben rejlik, amelyek a tudatos hozzáállás lehetőségét ígérik.

A grafoterápia javaslatai:

- A „g”-betűk arányainak javítása (rövidebb szár, nagyobb ovál)

- Kisebb szótávolságok (nagyobb bizalom)

- Nagyobb oválok (erősödő önértékelés)

- Harmonikus és hurkos „j”-betűk (javuló én-érzet)

- A „k” betűk kreatív lehetőségeinek bátrabb megvalósítása a hurok képzés és a megérzések által.

 

https://www.grafomuhely.hu/images/images/%C3%8Dr%C3%A1sminta%2C_VL%2Cr%C3%A9szlet_Gm%2C_m%C3%A9ret.jpg

Kép: írásminta

 

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

07.19. –  07.25.

 

Az év 29. hetét a Nyilas, a Bak és a Vízöntő energiák teliholdas kiteljesítő energiái határozzák meg. Az erős hatások fokozott igénylik a tudatos hozzáállást!  Most elsősorban a belső hitrendszerünket, a felelősségvállalásunkat és szabadsághoz való hozzáállásunkat érintik az aktuális holdállások.         

 

 

07.19. (23.09 h)

Növekvő Hold a Nyilasban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Jupiter bolygónak köszönhetően ez egy nagyon optimista és kiáradó időszak. Az életbe vetett hit több életterületen is bőséget és növekedést idéz elő.

- Veszélyek: A hitelesség mindig sarkalatos pont, a különböző eszmék és ideák az egyéni megélések függvényében működnek. Itt is a szint és a minőség határozza meg az eredményeket. 21.-én a Hold-Neptunusz kvadrát hatására növekszik a befolyásolhatóság és megszaporodnak a csalódásokat előidéző üres ígéretek.

 

Kérdés: Tudsz-e a saját belső hited szerint élni, és ez által hiteles példával szolgálni?

 

Egészség

- Érzékeny területek: a combok, és a vénák a lábon (visszér).

- Életmód, asztromedicina: Elsősorban növényi eredetű fehérjefogyasztás ajánlott  ezeken a meleg termés/gyümölcsnapokon.

A Nyilas hatásokat, az erős, tüzes energiákat dinamikus sportokban lehet jól kiélni. Fontos, hogy az élet fizikai szintű habzsolásáról a fókuszt a magasabb szintű szellemiség (életcélok) felé irányítsuk. A tisztító kúrák és az egészséges táplálkozás emeli az energia szintjét, befogadóvá téve az egyént a tudatos haladásra.

 

 

07.22. (00.37 h)

Növekvő Hold a Bakban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Szaturnusz a felelősségvállaláson keresztül tanítja meg lehetőségeink határait és vállalásaink szükségességét. Ebben az időszakban mindkét téren kiteljesedést élhetünk meg. A hivatás terén előrelépések lehetségesek.

Ma a Nap belép az Oroszlán jegyébe, erősítve ez által az öntudat és a kreativitás energiáit.

- Veszélyek: A túlzott keménység törésekhez, a bezárkózás pedig elmagányosodáshoz vezethet.

23.-án a Plútó hatása miatt ügyeljünk fokozottan a hivatalos ügyekre és az idős emberekre. Depresszív hangulatok előfordulhatnak – elmúlik.

 

Kérdés: El tudod fogadni, hogy életed az univerzális törvények határozzák meg? Tudsz élni azokkal a lehetőségekkel, amelyek a rendelkezésedre állnak?

 

Egészség

- Érzékeny területek: a csontok, a térd, valamint az ízületek és a bőr. A belső/lelki rugalmasság fokmérői és ezek a területek, amelyek a határaink kezelését is megmutatják.

- Életmód, asztromedicina:

Hideg gyökérnapok, az ásványi sók jól hasznosulnak. A földies energiák túlsúlya jellemző.

A merevségek oldására elsősorban a test- és talpmasszázsok alkalmasak. Az izomlazítás, a gyógytorna és a fizikoterápia szintén jó hatású. A húsmentesség mindenképpen javasolt, valamint a sok folyadék és a vízterápiák.

 

 

07.24. (02.13 h)

Növekvő Hold a Vízöntőben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Az Uránusz levegős jegyében kreatív új megoldások születnek. A Szaturnusz hatására azonban ez a szárnyalás meghatározott keretek (sors) szerint jöhet létre. Segíti az egyéniség kibontakozását és az egyedi utak (helyváltoztatás, költözés is) felvállalását.

- Veszélyek: Türelmetlenség, parttalan impulzivitás és szabadságvágy.

 

Kérdés: Szabadság és/vagy szerelem? Te melyiket választanád?

Lehetne esetleg mind a kettőt? Tudatos egyensúllyal van rá esély!

 

Egészség

- Érzékeny területek: a lábszárak és a vénák. Állapotuk a személyes szabadság tükre. (pl. visszér: beszűkült mozgástér)

- Életmód, asztromedicina: Levegős virágnapok, a bevitt egészséges zsírok jól hasznosulnak. A szellemi szintű terápiák a legmegfelelőbbek: pl. sok beszélgetés. Egyéni gyógymódok, az idegrendszer harmonizálása, nyugtató teák. Ajánlott a hidroterápia, a váltófürdő, az úszás,a  jóga, és a fitoterápia.

 

04.37 h Telihold a Vízöntőben

Most érdemes egy napos lé böjt kúrát tartani és gyógynövényeket szedni.

 

 

Grafoterápia (Tippek)

 

A vízöntő időszak jellegzetes hatásait láthatjuk az alábbi kézírásban. A vonalvezetés akadályokat nem ismerő hömpölygő folyóként áramlik. A szellemi szintű egyedi megoldások (pl. bekötött ékezetek) teszik érdekesség ezt a kreatív írásmintát. Nagyok a szó- és sortávolságok, a szellős-levegős írás az egyén szabadságvágyát és bizalmatlanságát jeleníti meg.

Kapcsolataiban azonban felütheti a fejét a szabadsággal gyakran együtt járó magány érzése. Ezt elsősorban a páros betűknél („gy”) figyelhetjük meg, ahol a második betűnél hiányzik a huroktartalom – az érzelmek megélése. Ez a duktor saját benyomása, hiányérzete (Úgy érzi, hogy nem kap elég szeretetet.), de társulnak ehhez ugyanakkor a saját érzelmi életében („g”) mutatkozó ellentmondások is. A „g” betű extrán hosszú alsó szárához (érzelmi mélységek és igények) picike, vagy hiányzó fej társul – tehát az érzések kimutatása és kimondása komoly nehézségeket okoz.

A grafoterápia ennek „gyógyítását” javasolja, - ezeknek a betűknek és jellemzőknek kisebb (szótávolság) a tudatos gyakorlása révén. A minél harmonikusabb betűformálás visszahat az érzések világára is, jótékonyan kezelve a duktor korábbi érzelmi sérülések hatására kialakult túlzott óvatosságát és bizalmatlanságát.

 

https://www.grafomuhely.hu/images/images/Vizonto_iras_Gm_logo%2C_M%282%29.jpg

Kép: írásminta

 

Asztrografológia többi jegy, ITT található

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

07.12. –  07.18.

 

Az év 28. hete a növekvő Hold jegyében telik. Az Oroszlán, a Szűz, a Mérleg és a Skorpió jegy energiáinak segítségével új lehetőségek nyílnak az önmegvalósítás, a felismerések, a mentális egyensúly és a teljesen új utak mentén.

 

07.12.

Növekvő Hold az Oroszlánban

 

Mint vasárnap (07.11.)

- Lehetőségek: Erősödik az öntudat. A valódi erő a koncentrált belső energiákon alapszik. 

A Nap tüzes energiájának teremtő kreativitása.

- Veszélyek: Az ego túltengései: hatalomvágy, önigazolás, túlzott büszkeség.

 

 

07.13. (10.31 h)

Növekvő Hold a Szűzben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A szorgalmas és alapos külső-belső építkezés ideje. A Merkúr bolygó segít felismerni és átlátni a szükséges teendőket mind lelki-, mind fizikai szinten.

- Veszélyek: Elaprózódás és a tökéletesség kergetése.

 

Kérdés: Ismered és elfogadod a lelked minden kis rezdülését?

 

Egészség

- Érzékeny területek: A belek és az emésztőszervek, valamint az idegek. Ezek állapota az események, és a tapasztalatok lelki szintű feldolgozásának a jelzőrendszere. A Chiron bolygó óvatosan gyógyítja a régi lelki sérüléseket.

- Életmód, asztromedicina: Természetes életmód, gyógynövények (kömény, kapor, borsmenta) és gyógyteák (citromfű, orbáncfű). Táplálkozásterápia: zabpehely, köleskása, barnarizs.

 

 

07.15. (16.32 h)

Növekvő Hold a Mérlegben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Szellemi szintű, könnyed (ki)kapcsolódások, kellemes időtöltések, társasági események. Fontos az egyensúly, az együttműködés és a harmónia. A Vénusz bolygó levegős oldala.

- Veszélyek: Túlzott (látszat) megfelelés, felszínes kapcsolódások.

 

Kérdés: Tudsz dönteni a külső megfelelés és a belső egyensúlyod között?

 

Egészség

- Érzékeny területek: A vese, a hólyag, a csípő, valamint a bőr. Ezek állapota a kapcsolatok minőségére utal.

- Életmód, asztromedicina: Kiegyensúlyozott táplálkozás és napi testmozgás. Sok tiszta víz, vízhajtó és méregtelenítő teák. Művészetterápiák és gyógyító beszélgetések.

 

 

07.17. (20.39 h)

Növekvő Hold a Skorpióban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Most elindulnak a gyökeres változások, teljesen új dolgok és lehetőségek jönnek létre.  Lehetőség kínálkozik a belső átváltozásokra, újjászületésekre.

- Veszélyek: A transzformáció erővel nem hozható létre. Az agresszió és a manipuláció romboló hatása.

 

Kérdés: Melyik életterületeden időszerű most a gyökeres változás?

 

Egészség

- Érzékeny területek: A nemi szervek területe, amely a szexualitással és a libidóval hozható összefüggésbe. Húgyutak, pszichés zavarok.

- Életmód, asztromedicina: A szervezet rendszeres tisztítása és méregtelenítése mellett jó hatású a jóga, a meditáció és a spirituális tevékenységek. Lazító gyógy- és ülőfürdők: kamilla, körömvirág és zsálya, valamint gyakori langyos vizes zuhanyozás.

 

 

Grafoterápia (Tippek)

A kiteljesedés útja a belső egyensúly megtalálása.

A grafológiában a személyiségben rejlő lehetőségeket abban látjuk, hogy mennyire hosszú például egy hurok. A megvalósítás pedig az írás középső részén (mekkora?) látszik, illetve a bekötésekből adódik.

 

A mellékelt írásmintában a felső- és az alsó zónák egyaránt hosszúak, a középső azonban ezeknél jóval kisebb. A mély és erős érzelmi késztetések energiái „elvesznek útközben”, a túlzott óvatosságból eredő távolságtartás gödreiben. A hatalmas vágyak csak a képzelet berkeiben valósulnak meg.

 

A megoldás erre a kiemelkedő szellemi képességekben rejlik, amelyek a tudatos hozzáállás lehetőségét ígérik.

A grafoterápia javaslatai:

- A „g”-betűk arányainak javítása (rövidebb szár, nagyobb ovál)

- Kisebb szótávolságok (nagyobb bizalom)

- Nagyobb oválok (erősödő önértékelés)

- Harmonikus és hurkos „j”-betűk (javuló én-érzet)

- A „k” betűk kreatív lehetőségeinek bátrabb megvalósítása a hurok képzés és a megérzések által.

 

https://www.grafomuhely.hu/images/images/%C3%8Dr%C3%A1sminta%2C_VL%2Cr%C3%A9szlet_Gm%2C_m%C3%A9ret.jpg

Kép: írásminta

 

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász


 

Remélem, hogy tetszett az oldal! Köszönöm, ha megosztod!