Korábbi holdállások

 

10.04. –  10.10.

 

- A hét elején a Szűz jegy energiáinak segítségével még szorgalmasan tisztogathatunk, és előkészíthetjük a helyet az új rendnek, az új dolgoknak.

- Szerda délutántól a Mérleg Újhold szellemi megújulást ígér a kapcsolataink terén. Az egyensúlyra törekvés, a szépérzék és a diplomatikus hozzáállás egyengeti az utunkat előre.

- A csütörtök este Skorpió holdja elhozza a régóta várt mélyreható változásokat, amely először szokatlanak lehetnek, de idővel megvalósítják az életminőség emelkedését.

- Hétvégén élvezhetjük a Nyilas Jupiter jótékony optimista hangulatát, kiáradását. A gyarapodás lehetősége azon az életterületen várható, ahol most arra a legnagyobb szükség van.

 

Óvatosságra és fokozott odafigyelésre ebben az időszakban elsősorban a túlzott megfelelés és a végletek terén van szükség. A hit és a hitelesség kérdése szintén előtérbe-, illetve mérlegre kerül.

  

 

Grafo- és rajzterápia tippek:

Keressük meg magunkban az átalakító és megújulásra kész energiákat!

 

Az elemzések során ceruzával körberajzoljuk az írásmintát – azt a területet, amelyet az író személy a valóságban is betölt, „elfoglal”. Ezen belül különbözőképpen lehet teleírni a papírlapot és életünk lapjait: kisebb- nagyobb betűkkel, ide-oda dőlő, vagy egyenes sorokkal, egyszerűbb, vagy „cirkalmányos” betűkkel, illetve megnyilvánulásokkal. 

Miközben a vonalakat húzzuk, és a sorokat rójuk, életre kel belső világunk gondolataival, érzéseivel együtt. Láthatjuk az energiák hullámzását, a megtorpanásokat és a kitörési pontokat.

 

 

 

Ezen az írásmintán jól láthatóak ezek a jellemzők. Fontos a külvilág véleménye („pufi” oválok, megnövekedett középső rész), visszafogott érzelmek („g” – betűk), váratlan megnyilvánulások és az értelem és az érzelem belső harca (változó dőlés). A nagy szótávolság távolságtartásra utal.

Reményteljes és biztató jelek a fel-felbukkanó szépen kiírt felső zónás hurkok, amelyek az építő gondolatok, a jó szellemi képességek és az egyéni ötletek jelei.

 

A grafoterápia javaslatai szerint (A teljesség igénye nélkül.) ebben az esetben a belső egyensúly és az önmegvalósítás érdekében érdemes figyelembe venni az alábbiakat: Tudatosan kezelve és kinyilvánítva a felmerülő érzelmeket és a belső késztetéseket az energiák harmonikusabb eloszlása érhető el. Ennek érdekében az írás során érdemes figyelni az alábbiakra:

- Az alsózónás hurkok („g” – betű) harmonikus, „jobbsodrású” megformálása.

- Kisebb középzóna, ami kevésbé teljesítmény centrikus megformálás.

- Kisebb szótávolság (bizalom).

- A dőlésingadozás már egy következmény, ezért önmagában nehezen korrigálható.

 

Blog: Grafo- és rajzterápia

 

Varju Beáta

grafológus

 

 

09.27. –  10.03.

 

09.27.

Csökkenő Hold az Ikrekben

Mint 09.26.-án.

 

09.28. (15.35 h)

Csökkenő Hold a Rákban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek és veszélyek: A Hold itt a saját „házában” van, ezért hatékonyan tud segíteni a régóta tartogatott érzelmi problémák feloldásában. Ennek feltétele az a tudatos elfogadás, amely tisztában van a saját határaink megtartásának szükségességével is. Kerülni érdemes a „túltengő női energiákat”, a túláradó érzelmeket, az érzelmi manipulációt, a ragaszkodást és a sértődést. A túlérzékenységre a legjobb „gyógyszer” a tudatos kezelés.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A gyomor, ha nehezen tudunk valamit elfogadni, akkor összeszorulhat. A mellkas (női mell), a máj és az epe is ide tartozik. Nem tanácsos tartogatni a mérgeket (pl. düh). „Lágy részek” szem, emésztés, női szerv.

- Életmód, asztromedicina: Uralkodó bolygója a Hold, amely változékony hatásaival meghatározza a túlérzékeny lelkületet. „Hold-növények” (A női-, Jin energiákat erősítik): körömvirág, jázmin, bodza, palástfű, ligetszépe, üröm. Természetes vízhajtó a csalántea és a petrezselyem. Kíméletesebb formái a testmozgásnak: torna, zenés sportok. A művészetterápiák jótékony hatásúak és megfelelnek érzékeny alkatának.

A „jó” szénhidrátok hasznosulnak. A növények levél részei kiemeltek.

 

Betű-és grafoszimbolika: A „g”- és „gy” betűk az érzelmi mélységeket és azok megélését, kimutatását tükrözik.

 

10.01. (02.54 h)

Csökkenő Hold az Oroszlánban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek és veszélyek: Az erő és a hatalom minél magas szintű megélése során - a megfelelő belső stabilitás elérése által - már mások „emelése” az igazán nemes feladat és tevékenység. Az „ego” öntudattá érése és meghaladása szükségtelenné teszi az önigazolást.

 

Egészség

- Érzékeny területek: Érzékeny terület: A szív és a hozzá tartozó érrendszer/vérkeringés, amely az érzelmi állapotot tükrözi. A gerinc (tartás) és a hajkorona szintén ide sorolható, a méltósággal mutat párhuzamot.

- Életmód, asztromedicina: A férfi- Jang energiák túlsúlya. A rendszeres, de kíméletes sportok (úszás, tenisz, golf, kocogás), az önmérséklet és a pihenés mellett az alkatának megfelelő táplálkozás (halak, fokhagyma, hagymafélék, galagonya tea) jótékonyan hat az egészségére.

A bevitt fehérjék jól beépülnek. A növények termés részei kiemeltek.

 

Betű-és grafoszimbolika: Az „o” betű, az alsó zóna és a nagybetűk az öntudatról és a hatalomhoz való viszonyról szólnak, és fémjelzik az „ego” mértékét.

 

10.03. (10.39 h)

Csökkenő Hold a Szűzben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek és veszélyek: A rendszerezés növeli életünk hatékonyságát, a megszülető rend pedig jó hatással van az érzékeny idegrendszerre. A teljesség „tökéletességének” felismerése átsegít a kérdések tengerén átívelő hídon.

 

Egészség

- Érzékeny területek: Érzékeny testrész: a belek és az emésztőszervek, valamint az idegek. Ezek állapota a bennünket ért események, tapasztalatok lelki szintű feldolgozásának a lenyomata.

- Életmód, asztromedicina: Jól működik az öngyógyítás, a természetes életmód, a táplálkozásterápia (zabpehely, köleskása, barnarizs) és a gyógynövények. Merkúr energiák, amelyek az emésztést segítik: borsmenta, ánizs, kömény, kapor. Idegnyugtatók: citrom- és orbáncfű. Gyomorkeserűk.

 

Betű-és grafoszimbolika: Az „l” – betűk magasba nyúló szárai, nagyobb szó- és sortávolságok, egyedi betűformálások és megoldások.

 

 

Grafo- és rajzterápia (Tippek)

 

Öngyógyító rajzterápia: Hogyan hagyjuk magunk mögött az idejétmúlt dolgainkat?

 

 

Írásminta

 

Mindig arra érdemes koncentrálni, ami előre viszi! Személyiségünk értékeire, tehet-ségeinkre, már jól működő és pozitív tapasztalattal bíró dolgainkra. Ehhez járulhatnak még a belső világunkba tett „kincskereső” kirándulások, amelyekhez a grafológia jó iránytűként szolgál.

Ebben az írásmintában például nagyon sok jel utal a ragaszkodásokra, és erős önigazoló bizonyítási késztetésekre. Ezek azonban egyúttal létrehoznak egy zárt belső világot is, amelyben az igazi, saját vágyak és elképzelések a falakon belül rekednek.   

 

A grafoterápia javaslatai ennél az írásmintánál a folyamatos energiaáramlás, az egyensúly és a harmónia megteremtése érdekében a következőek:

- A megfelelési- bizonyítási vágy csökkentése: kisebb oválokkal és középső zónával.

- A ragaszkodások, és a „női praktikák” mérséklése: a „p” és „b” – betűk plusz hurkainak elhagyása.

- A döntések, és a dolgok kézben tartásának görcsös akaratán túl: kompromisszumkészebb „t” – betű (alacsonyabb áthúzás).

- Az érzések, vágyak kinyilvánítása és megélése: A „g”- betű arányos és harmonikus megformálásával.

- Az egyedi, kreatív elképzelések megvalósítása: A „k” – betű mindkét hurkának szépen kiírt formája.

 

Ezzel a módszerrel lehetőség kínálkozik a mókuskerékből való kilépésre és egy magasabb szintű életvitelre. A folyamat belülről indul el, és kihat a külvilágára is.

 

Blog: Grafo- és rajzterápia

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

  

09.20. –  09.26.

 

09.20.

Növekvő Hold a Halakban

Mint 09.18.- án és 09.19.- én.

 

09.21. (01.55 h)

Telihold a Halakban

A szárnyaló és emelkedett tudatállapot magas szintű időszakában sem feledkezzünk meg a határaink tudatos megtartásáról mind önmagunk, mind pedig a külvilág tekintetében. (Lásd 09.18.)  

 

Betűszimbolika: Felső zóna, „l”- betű és az ékezetek (repülő, egyedien bekötött), amelyek megmutatják a szellemi régiókkal való kapcsolatot, és a tudatos fókusz látószögét.

 

 

09.21. (05.14 h)

Csökkenő Hold a Kosban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek és veszélyek: A most kezdődő két hetes fogyó ciklus a csökkentések, a befejezések és a lezárások ideje. A marsikus Kos Hold idején a korábban megkezdett dolgokat dinamikusan és hatékonyan be tudjuk fejezni. Kapkodni és túlerőltetni azonban nem érdemes a tevékenységeket.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A fej, amely – ha túl sokat „agyalunk” - megfájdulhat, vagy megsérülhet. A szem és az orr is ide tartozik. Az aktív mozgás segít a testi-lelki egyensúly megteremtésében és fenntartásában.

- Életmód, asztromedicina: Citromfű tea (nyugtató), alma (fejfájás ellen), jóga, autogén tréning és kinezológia. Időszakos böjtök.

A bevitt fehérjék (ha, tojás, tofu) jól hasznosulnak. A növények termés része a kiemelt.

 

Betű-és grafoszimbolika: A szögek, háromszögek, és a szöges vonalvezetés az erős akarat jelei.

 

 

09.23. (14.38 h)

Csökkenő Hold a Bikában

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek és veszélyek: A földies Vénusz jegy az anyagi síkon késztet most elengedésre, a birtoklási vágy meghaladására. Ez a tendencia minőségi emelkedést és nagyobb belső stabilitást eredményez.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A torok, a gége és a mandulák. Mondjuk ki gondolatainkat, érzéseinket, így elkerülhetjük azt, hogy berekedjünk, vagy azt, hogy megfájduljon, begyulladjon ez a terület.

- Életmód, asztromedicina: Mértékletesség és testmozgás. 5. csakra, kék sál, masszázs, termálfürdők. Böjtkúrák, diéta, egészséges táplálkozás. Kevés édesség (méz, juharszirup). Aromaterápia.

Az ásványi sók fontosak. A növények gyökérrésze kiemelt.

 

Betű-és grafoszimbolika: A „b” – betű, és a középső zóna a ragaszkodások, valamint a fizikai szintű stabilitás mértékét mutatja meg.

 

 

09.26. (02.37 h)

Csökkenő Hold az Ikrekben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek és veszélyek: megbeszélés, „leszögezés”, tisztázás. Érdemes kerülni: „Sok beszédnek sok az alja!”, ravaszkodás, manipuláció, szétaprózódás és szócséplő szélmalomharcok az energiáért.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A vállalak, a karok/kezek és a tüdő. Ha nagy terheket cipelünk, akkor megfájdulhat a vállunk. A tüdő állapota a személyes mozgástérről informál. Az allergiák nagy részének alap oka itt található.

- Életmód, asztromedicina: A kettősségből (állandó változatosság, kontaktusok és kimerülés) adódóan passzív töltekezésre van szüksége. Ezek a terápiás beszélgetések, a relaxációk, az akupunktúra és a környezetváltozás jótékony hatásai. Fizikai szinten az idegnyugtató citromfű tea, a légzést elősegítő sós kúrák, valamint a hársfa- és a kakukkfű tea alkalmazható jó hatásfokkal.

A zsírok, olajok hasznosulnak. A virág részek gondozása.

 

Betű-és grafoszimbolika: Az „l”-betű a szellemi képességek és azok használatának a fokmérője.

 

 

Grafo- és rajzterápia (Tippek)

 

Öngyógyító rajzterápia: Hogyan találhatunk rá magunkban az emelkedett szellemiség és a gyakorlatias életvitel külső-belső egyensúlyára?

 

Kép: Átszoktatott középkorú nő

 

Az írásmintán jól látható a szellemi- és a fizikai valóság közötti hullámzás. Mintha a felső régiók ereje erős szélként fel-felkapná a sorokat. A szokványostól sok pontban eltérő betűvilág egyedi jellemzőket, ligatúrákat is tartalmaz.

A „hajó tőkesúlya”, amely az egyensúlyért biztosítani tudja, az a mély és nagy érzelmi világ, amelyre nyugodtan számíthat az írást megalkotó egyén. A kormányrúd kezelése azonban mindig tudatos hozzáállást igényel.

 

Blog: Grafo- és rajzterápia

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

09.13. –  09.19.

 

09.13.

Növekvő Hold a Nyilasban

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek és veszélyek: Szerencsés ez a tüzes, jupiteri időszak, amikor az áldás bőségesen jön, ha kellően nyitottak vagyunk rá. A mélyen, legbelülről jövő hit ereje jó esetben felülírhatja a különböző teóriák és tézisek életünkre gyakorolt kevésbé pozitív hatását.

Ügyelni elsősorban a hitelességre és a valódi nyitottságra érdemes. Jellemzők: lelkesedés, remény, jövő, bőség, eszmék, ideálok, erkölcs, optimizmus, bizalom, kockázatvállalás. Fontos lehet mások lenyűgözése.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A combok, és a vénák a lábon (visszér).

- Életmód, asztromedicina: Ha az élet értelmének és az azonosulási lehetőségeknek a megtalálása nehézségekbe ütközik, akkor a máj működésében léphetnek fel problémák. Ezért a rendszeres májtisztítás (gyermekláncfű- és orbáncfű tea, Máriatövis) ajánlott. A visszér a személyes mozgástér szimbóluma, problémák esetén ezt a területet érdemes megvizsgálni. A mozgásszervi tünetek húsmentes diétával korrigálhatóak.

Az erős, tüzes energiákat dinamikus sportokban élhetőek ki. Fontos, hogy az élet fizikai szintű habzsolásáról a fókusza a magasabb szintű szellemiség (életcélok) felé irányuljon. A tisztító kúrák és az egészséges táplálkozás emeli az energiaszintet, befogadóvá tesz a tudatos haladásra.

Fokozott mértékű fehérje fogyasztás ajánlott, meleg termés/gyümölcsnapok.

 

Betű-és grafoszimbolika: Az „l” – betű és a felső zóna magas és szépen kiírtak a hurkok. Fontos a megfelelő mértékű nyitottság (pl. „o” betű) és az olvasható írás/aláírás.

 

 

09.14. (13.35 h)

Növekvő Hold a Bakban

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek és veszélyek: Életutad iránya meghatározott medret vág a végtelennek tűnő lehetőségek földjének világában. Külső- és belső határaidért saját magad is felelős vagy. A Szaturnusz kemény keze biztosan vezet, ha elfogadod az útmutatásait. Megtorpanni, lelassulni addig kell/lehet, amíg ki nem rajzolódik az új irány és a régi, valós értékek is átkelnek veled együtt a túlpartra.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A csontok, a térd, valamint az ízületek és a bőr. A belső/lelki rugalmasság fokmérői ezek a területek.

- Életmód, asztromedicina: Hideg gyökérnapok, az ásványi sók jól beépülnek a szervezetbe.

A merevségek oldására elsősorban a test- és talpmasszázsok alkalmasak. Az izomlazítás, a gyógytorna és a fizikoterápia szintén jó hatású. A húsmentesség mindenképpen javasolt, valamint a sok folyadék és a vízterápiák.

 

Betű-és grafoszimbolika: A szótávolságok megmutatják, hogy mennyire engedünk közel magunkhoz valakit, itt általában nagyobb. A vonalvezetés pedig a rugalmasságra utal. A Bak energiára a szögesebb, egyenes írás jellemző. 

 

 

09.16. (17.24 h)

Növekvő Hold a Vízöntőben

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek és veszélyek: Legyél a váratlan helyzetek hullámlovasa, találd meg a saját egyedi megoldásaidat, amelyek továbbrepítenek a léghajósok birodalmába!

Ne félj a szabadságtól, ha jó az iránytűd, akkor bárhonnan hazatalálsz!

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A lábszárak és a vénák. Állapotuk a személyes szabadság tükre. (pl. visszér: beszűkült mozgástér)

- Életmód, asztromedicina: Asztromedicina:

A szellemi szintű terápiák a legmegfelelőbbek: pl. sok beszélgetés. Egyéni gyógymódok, az idegrendszer harmonizálása, nyugtató teák. Ajánlott a hidroterápia, a váltó fürdő, az úszás, a jóga, és a fitoterápia.

Levegős virágnapok, a bevitt egészséges zsírok jól hasznosulnak.

 

Betű-és grafoszimbolika: Egyedi betűformálások, bekötött ékezetek.

 

 

09.18. (22.23 h)

Növekvő Hold a Halakban

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek és veszélyek: A hétvége ihletett energiái elvisznek és felemelnek egészen a Telihold sejtelmes világáig. A határtalan feloldódás élménye kecsegtető, de emberi részeink számára veszélyeket is rejthet, ezért válaszd a „repülések” természetes módjait. Gyógyulj, hogy gyógyíthass, alkoss, hogy inspirálhass!

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A lábfejek és a talpak. Ha elakadtunk valahol az utunkon, érdemes egy olajos masszázzsal kényeztetni ezt a területet, meghálálja.

- Életmód, asztromedicina: Fontosak az időszakos visszavonulások és a méregtelenítések (diéta, gyógyteák, gyümölcslé). A szilárdító „földies” tevékenységek: táplálkozásterápia, művészetterápia (festészet, szobrászat), kövek/ásványok. Légzés- és reflexzóna terápia. Lelki gyakorlatok.

A „jó” szénhidrátok (teljes kiőrlésű pékárú, barna rizs, köles, édesburgonya) fogyasztása. A növények leveleinek gondozása és fogyasztása.

 

Betű-és grafoszimbolika: Felső zóna, az „l”- betű és az ékezetek (repülő, egyedien bekötött).

 

 

Grafo- és rajzterápia (Tippek)

 

Jelenítsd meg a valóságban is belső világodat, rajzold le a benned élő képeket és érzéseket!

A mellékelt rajzminta keserédes hangulatot tükröz a magas partszakasz szélén álló házával és a csukott szemű, félmosolyú nappal. Az erősen fodrozódó víz a hullámzó érzelmeket, és az azokba való „könnyű belebillenés” sejtését jeleníti meg.

Lenne (lehetne) itt egy barátságos otthon, gyümölcsfák a kertben és vidámság, ha nem látnánk az elvonulás, az elzárkózás és a színtelen élettér melankolikus világát.

 

Öngyógyító rajzterápia: Miben bízhat, miben hihet a rajzot megalkotó hölgy?

Hosszú és fáradságos út vezet az emelkedőn felfelé önmagához, ahhoz a részéhez, amelyet minden oldalról nehéz megközelíteni, hiszen erre a vízen és a kerítésen kívül még egy jókora őrtűz is vigyázz…

 

A rajzterápia a következő lépések megtételét ajánlja:

- A felismeréseket követően tegye fel a kérdést önmagának arról, hogy hogyan tudná elképzelni az életét ismét az emberek között?

- Merre nyitna ő maga szívesen? Ha a víz (érzelmek) felé. akkor rajzolhat egy csónakot. Ha a házát (önmagát) erősíteni meg, akkor egy stabilabb lábazatot. Ha a kreatív energiáit szeretné megélni (gyümölcsök a fán), akkor egy kertkaput

- A kedélyállapot javítása és az energianövelő befogadó készség érdekében érdemes a rajzot színes ceruzákkal kiszínezni!

 

Blog: Rajzelemzés és rajzterápia

 

Kép: Éva mama rajzmintája

 

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

 

 

 

09.06. –  09.12.

 

09.06. (01.06 h)

Fogyó Hold a Szűzben

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek: A Chiron feloldó hatása mellett a Merkúr bolygó tudatos és tisztító-szűrő energiái segítik életünk rendbetételét. A szellemi és a földi rétegek összeérnek, a lelkiismeret fonala mentén megszülető felismeréseket konkrét cselekedetek követik.

- Veszélyek: Ne vesszünk el a részletekben és a múlt sebeinek hosszas „dédelgetésében”! A tökéletesség helyett fogadjuk el a teljesség minden aspektusát és szintjét. Önostorozás nélkül is itt a megértés és a tudatos „felébredés” ideje!

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A belek és az emésztőszervek, valamint az idegek. Ezek állapota a bennünket ért események, tapasztalatok lelki szintű feldolgozásának a lenyomata.

- Életmód, asztromedicina: A fogyó ciklusban a béltisztítás ajánlott, lé böjttel, vagy gyümölcskúrával (pl. körte). Jól működik az öngyógyítás, a természetes életmód, a táplálkozásterápia (zabpehely, köleskása, barnarizs) és a gyógynövények. Merkúr energiák, amelyek az emésztést segítik: borsmenta, ánizs, kömény, kapor. Idegnyugtatók: citrom- és orbáncfű. Gyomorkeserűk.

A környezet tisztításának és a növények átültetésének az ideje.

 

Betűszimbolika: Hosszú, hurkos „l” – betű, nagyobb sor- és szótávolság.

 

 

09.07. (02.52 h)

 

ÚJHOLD, majd növekvő Hold a Szűzben

A következő négy hetes ciklus során a gyógyító energiák segítségével tudati (Merkúr) szintet is léphetünk, és ezáltal az életünket egy magasabb minőségben folytathatjuk tovább.

 

 

09.08. (01.06 h)

Növekvő Hold a Mérlegben

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek: Előtérbe kerülnek a szellemi szintű kapcsolódások, a kellemes időtöltések. A társasági események, a művészetek, és a könnyedebb szórakozás ideje. A megfelelő egyensúly kiemelt szerepet kap. Fontos az együttműködés, a csapatmunka, a jó diplomáciai- és szépérzék, és a harmónia.

- Veszélyek: A túlzott megfelelést és az ezzel járó felszínességet érdemes kerülni.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: Páros szervünk, a vese, mellékvese (hormonok), a hólyag a csípő, és a bőr. Ezek állapota az egyén kapcsolatainak minőségére utal.

- Életmód, asztromedicina: Ajánlott a nyugodt, stressz mentes környezet. Beszélgetés- és egyéb pszichoterápiák. Művészetterápiák, kiegyensúlyozott táplálkozás és napi testmozgás. Teák: csalán és málnalevél (vízhajtás), áfonya. Sok tiszta- vagy ásvány/forrásvíz.

 

Betűszimbolika: Harmonikus vonalvezetés és tetszetős külalak. Megnövekedett „o” – betűk és kezdőbetűk.

 

  

09.10. (08.05 h)

Növekvő Hold a Skorpióban

 

Horoszkóp, Lélek

 

- Lehetőségek: Gyökeres átalakulásokat előidéző marsikus és plutonikus hatások. A hatalmas „tüzes-víz” energiák tudatos irányítása a teljes megújulás lehetőségét rejti magában.

- Veszélyek: Agresszív magatartás, manipulációk és káros szenvedélyek. Testi- és lelki függőségek.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A nemi szervek területe. A szexualitással és a libidóval hozható összefüggésbe.

- Életmód, asztromedicina: Rendszeres tisztítókúrák, böjt, gyógyteák (gyermekláncfű, csalán, szűztea), lé böjt (gyümölcs- és zöldséglevek). Szellemi megtisztulások: meditáció, ima, zarándoklat, jóga. lazító gyógy- és ülőfürdők (körömvirág, kamilla, zsálya).

 

Betűszimbolika: A „g” – betű hosszú alsó zónás hurka, az „f” – betű határozott és jól kiírt megformálása.

 

 

09.10. (08.05 h)

Növekvő Hold a Nyilasban

A 37. hét Holdkalendáriumában lesz olvasható.

       

 

Grafoterápia (Tippek)

Az alábbi írásminta alapján ezt a személyiséget egyedi, lényegre törő és tiszta meglátások és kreatív megoldások jellemzik.

 

Öngyógyító grafoterápia:

A korábban átszoktatott duktor (balról jobb kézre) mély érzelemvilágának (alsó zóna) megélését a konkrét döntésekkel („t” – betű) járó felelősség súlya nehezíti meg. Egyenes személyisége nehezen veszi tudomásul az élet árnyékos oldalait. Megtartott gyermeki naivitása és nyitott csodavárása védtelenné teszi. Ő tudja ezt, ezért fokozott távolságot tart (nagy szótávolság) a külvilággal szemben. Szabad egyénisége mégsem mentes a túlzott kötődésektől és a változó önértékeléstől.

 

Javaslatok a harmonikusabb betűformálásokra:

- Szótávolság és „gy – betű”. A külvilág felé történő nyitás lazíthat az érzelmi kiszolgáltatottságon.    

- A „j”- és „o”- betűk. Jobban fogja magát érezni, ha az önértékelése stabilabbá válik.

- A „d” – betű plusz hurkos szára: A hozott masculin (férfi, apa) minta túlértékelésének meghaladása és a női szerep elfogadó, érzelmesebb oldalának erősödése.

 

Kép: átszoktatott női (Szűz) írásminta

 

 

Asztrografológia: Szűz ITT olvasható.

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

08.30. –  09.05.

 

08.30.

Fogyó Hold az Ikrekben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Jó időszak a dolgok megbeszélésére, tisztázására. Új projektekbe, tervek megvalósításába most még nem érdemes belefogni, de a folyamatban lévő dolgokat jó hatékonysággal fejezhetjük be.

- Veszélyek: „Sok beszédnek sok az alja!”, ravaszkodás, manipuláció, szétaprózódás. Szócséplő szélmalomharcok.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A vállalak, a karok/kezek és a tüdő. Ha nagy terheket cipelünk, akkor megfájdulhat a vállunk. A tüdő állapota a személyes mozgástérről informál. Az allergiák nagy részének alap oka itt található.

- Életmód, asztromedicina: A kettősségből (állandó változatosság, kontaktusok és kimerülés) adódóan passzív töltekezésre van szüksége. Ezek a terápiás beszélgetések, a relaxációk, az akupunktúra és a környezetváltozás jótékony hatásai. Fizikai szinten az idegnyugtató citromfű tea, a légzést elősegítő sós kúrák, valamint a hársfa- és a kakukkfű tea alkalmazható jó hatásfokkal.

A zsírok, olajok hasznosulnak. A virág részek gondozása.

 

Betűszimbolika: „l”-betű és felső zóna.

 

 

09.01. (07.27 h)

Fogyó Hold a Rákban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Az érzelmek kimutatása, kimondása megkönnyebbüléssel jár. Az érzelmi határok meghúzása és megtartása.

- Veszélyek: Kerülni érdemes a túláradó érzelmeket, az érzelmi manipulációt és a sértődést.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A gyomor, ha nehezen tudunk valamit elfogadni, akkor összeszorulhat. A mellkas (női mell), a máj és az epe is ide tartozik. Nem tanácsos tartogatni a mérgeket (pl. düh). „Lágy részek” szem, emésztés, női szerv. Kedélybetegségek.

- Életmód, asztromedicina: Uralkodó bolygója a Hold, amely változékony hatásaival meghatározza a túlérzékeny lelkületet. „Hold-növények” (A női-, Jin energiákat erősítik): körömvirág, jázmin, bodza, palástfű, ligetszépe, üröm. Természetes vízhajtó a csalántea és a petrezselyem. Kíméletesebb formái a testmozgásnak: torna, zenés sportok. A művészetterápiák jótékony hatásúak és megfelelnek érzékeny alkatának.

A „jó” szénhidrátok hasznosulnak. A növények levél részei.

 

Betűszimbolika: A „g”- és „gy”- és a „b”- betűk.

 

 

09.03. (17.59 h)

Fogyó Hold az Oroszlánban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Mások támogatása, segítése és védelme. Az "ego" háttérbe szorítása.

- Veszélyek: Visszaélés a hatalommal és az erővel.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A szív és a hozzá tartozó érrendszer/vérkeringés, amely az érzelmi állapotot tükrözi. A gerinc (tartás) és a hajkorona szintén ide sorolható, a méltósággal mutat párhuzamot.     

- Életmód, asztromedicina: A férfi- Jang energiák túlsúlya. A rendszeres, de kíméletes sportok (úszás, tenisz, golf, kocogás), az önmérséklet és a pihenés mellett az alkatának megfelelő táplálkozás (halak, fokhagyma, hagymafélék, galagonya tea) jótékonyan hat az egészségére.

A bevitt fehérjék jól beépülnek. A növények termés részei.

 

Betűszimbolika: Az „o” betű, az alsó zóna és a nagybetűk.   

 

Rajzterápia (Tippek)

 

A mellékelt rajzmintán egy szívet látunk. Jól látható a különbség a szív két oldala között. A bal oldal - az érzelmek oldala -  jóval nagyobb, és a színezés módja (lila: titkok) alapján rejteget valamit... A jobb oldal - az észérvek, a gondolatok oldala - kisebb és szögesebb. Annál, aki rajzolta a két oldal nincs egymással szinkronban, egyensúlyban.

Az egyik rész tartogat, magába zár valamit - álmot, elképzelést -  ami túlmutat a mindennapok kicsit profán világán. A másik inkább öszehúzódik, és harcra készen várja az eseményeket.

 

A rajzterápia javaslatai három lépésben:

- Mondjuk ki, mi rejtőzik a szívünk mélyén, beszéljünk az érzéseinkről, álmainkról!

- Igazítsuk, kerekítsük ki a jobb oldal észérvek alatt összezsugorodott, szúros részeit. Beszéljünk félelmeinkról, aggódásainkról!

- Néhány hét múlva rajzoljunk ismét egy szívet és nézzük meg a változásokat!

 

A Grafoműhely online rajzelemző és rajzterápia tanfolyamai ősztől folyamatosan indulnak!

Bővebb infók ITT  Jelentkezés: ITT

 

Asztrografológia: Az Oroszlán jegy jellemzői a kézírásban

 

 

Kép: Rajzminta, szív

 

 

08.23. –  08.29.

 

08.23.

Fogyó Hold a Halakban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A tudatszint emelése ennél az energiánál nagyon fontos! Transzcendens élmények, ihlet és inspirációk. Egység érzés, gyógyulás és gyógyítás. Leszokás alkoholról, cigarettáról, egyéb szerekről.

 

- Veszélyek: Mesterségesen módosult tudatállapot, függőségek, melankolikus, depresszív és széteső létállapotok. A becsapás és megvezetés alacsonyabb szinten megjelenhet.

 

Új Blog: Miért szenved neurózisban sok tehetséges ember?

 

Egészség

- Érzékeny területek: A lábfejek és a talpak. Ha elakadtunk valahol az utunkon, érdemes egy olajos masszázzsal kényeztetni ezt a területet, meghálálja.

- Életmód, asztromedicina: Fontosak az időszakos visszavonulások és a méregtelenítések (diéta, gyógyteák, gyümölcslé). A szilárdító „földies” tevékenységek: táplálkozásterápia, művészetterápia (festészet, szobrászat), kövek/ásványok. Légzés- és reflexzóna terápia. Lelki gyakorlatok.

A „jó” szénhidrátok (teljes kiőrlésű pékárú, barna rizs, köles, édesburgonya) fogyasztása. A növények leveleinek gondozása és fogyasztása.

 

Betűszimbolika: Felső zóna, „l”- betű és az ékezetek (repülő, egyedien bekötött).

 

 

08.24. (20.57 h)

Fogyó Hold a Kosban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A fogyó ciklus miatt a tevékenységek jó ütemű befejezése, az akarat konstruktív végig vitele. A dacos akarat meghaladása.

- Veszélyek: Óvakodjunk az agresszivitástól, és a forrófejűségtől, ne menjünk „fejjel a falnak”! A „kis ego” túlkapásai és ego-simogató játszmái.

 

Egészség

- Érzékeny területek: Érzékeny testrészek: a fej, amely – ha túl sokat „agyalunk” - megfájdulhat, vagy megsérülhet. A szem és az orr is ide tartozik. Az aktív mozgás segít a testi-lelki egyensúly megteremtésében és fenntartásában.

- Életmód, asztromedicina: Citromfű tea (nyugtató), alma (fejfájás ellen), jóga, autogén tréning és kinezológia. Időszakos böjtök.

A bevitt fehérjék (ha, tojás, tofu) jól hasznosulnak. A növények termés részének fogyasztása.

 

Betűszimbolika: Szögek, háromszögek, szöges vonalvezetés.

 

08.27. (06.28 h)

Fogyó Hold a Bikában

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A túlsúlytól és a felesleges tárgyaktól most könnyebben megválhatunk. A stabilitás átértékelése. A bőr tisztítása, a termések betakarítása, fűvágás-tisztogatás.

- Veszélyek: Konokság és birtoklási vágy.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A a torok, a gége és a mandulák. Mondjuk ki gondolatainkat, érzéseinket, így elkerülhetjük azt, hogy berekedjünk, vagy azt, hogy megfájduljon, begyulladjon ez a terület.

- Életmód, asztromedicina: Mértékletesség és testmozgás. 5. csakra, kék sál, masszázs, termálfürdők. Böjtkúrák, diéta, egészséges táplálkozás. Kevés édesség (méz, juharszirup). Aromaterápia

Az ásványi sók fontosak. A növények gyökérrésze kiemelt.

 

Betűszimbolika: A „b” – betű, középső zóna.

 

 

08.29. (18.42 h)

Fogyó Hold az Ikrekben

 

 

Grafoterápia (Tippek)

 

A mellékelt írásminta szerény és önmagát háttérbe szorító tulajdonosa sorai között éles szemmel felfedezhetünk néhány „tehetségjelet” is.

- Magasról érkező ékezetek: Inspiratív gondolatok.

- Hosszú kezdővonalak az alsó zónából: mély, „zsigeri szintű” megérzések, intuíciók.

- A nagyméretű „z” – betűk a harmónia fontosságára utalnak.

- Nagy sort- és szótávolságok: önálló és szuverén egyéniség.

 

A „kerékkötők”:

- A „g” – betű huroknélküli, vagy rosszul bekötött. (A saját érzések megélésének hiánya.)

- A „j” – betű vagy túl kicsi, vagy túl nagy. (Én-érzete nagyon hullámzó, ami nem csoda, hiszen önmagához sem őszinte.)

- A „t” – betű áthúzások hiánya, a „tt” – betűnél azonban már az első át van húzva. (Egyedül nehezen dönt, de ha van mellette valaki, akkor attól átveszi a teljes felelősséget.)

 

A grafoterápia javaslatai:

A tudatos felismeréseket követően érdemes ügyelni a fent kiemelt írásmódokra és változtatni rajtuk.

Mit érdemes tehát ebben az esetben meghaladni?

A belső félelemből fakadó bizonytalanságokat és az önálló döntések hiányát. (Megkeresve az eredőjüket pl. a rajzelemzés során.) Jobban hallgatni a megérzésekre és arra a bizonyos „belső hangra”! A maga-biztosabb hozzáállás pedig feleslegessé teszi azt a túlzott óvatosságot, amely kirekeszti és elválasztja a külvilágtól.

 

Asztrografológia: Halak

 

Kép: Halak írásminta

 

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

08.16. –  08.22.

 

 

08.16. (05.12 h)

Növekvő Hold a Nyilasban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A kiteljesedés és a növekedés lehetősége a mély belső hitben rejtőzik. Ennek kulcsa a tudatos és valódi nyitottság a szellemi impulzusok felé, illetve ennek a két késztetésnek az összekapcsolása.

- Veszélyek: Az ideák és a teóriák hiteltelen átvétele, alkalmazása, illetve hirdetése.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A combok, és a vénák a lábon (visszér).

- Életmód, asztromedicina: Ha az élet értelmének és az azonosulási lehetőségeknek a megtalálása nehézségekbe ütközik, akkor a máj működésében léphetnek fel problémák. Ezért a rendszeres májtisztítás (gyermekláncfű- és orbáncfű tea, Máriatövis) ajánlott.

A visszér a személyes mozgástér szimbóluma, problémák esetén ezt a területet érdemes megvizsgálni. A mozgásszervi tünetek húsmentes diétával korrigálhatóak.

Az erős, tüzes energiákat dinamikus sportokban élheti ki. Fontos, hogy az élet fizikai szintű habzsolásáról fókuszát a magasabb szintű szellemiség (életcélok) felé irányítsa. A tisztító kúrák és az egészséges táplálkozás emeli az energiaszintjét, befogadóvá téve a tudatos haladásra.

Fokozott mértékű fehérje fogyasztás, meleg termés/gyümölcsnapok.

 

Betűszimbolika: „l”-betű

          

 

08.18. (07.59 h)

Növekvő Hold a Bakban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Növekedést a célkitűzések és azok felelősségteljes megvalósítása terén érhetünk el. Ehhez a határaink megfelelő mértékű meghúzása és megtartása (a folyó medre) jó lehetősséggel szolgál.

- Veszélyek: A túlzott keménység és korlátozottság. Beszorulás a megszokásokba és túlzott racionalizmus.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A csontok, a térd, valamint az ízületek és a bőr. A belső/lelki rugalmasság fokmérői ezek a területek.

- Életmód, asztromedicina: A merevségek oldására elsősorban a test- és talpmasszázsok alkalmasak. Az izomlazítás, a gyógytorna és a fizikoterápia szintén jó hatású. A húsmentesség mindenképpen javasolt, valamint a sok folyadék és a vízterápiák.

Hideg gyökérnapok, az ásványi sók jól beépülnek.

 

Betűszimbolika: Középső zóna, szó- és sortávolságok.

        

 

08.20. (10.50 h)

Növekvő Hold a Vízöntőben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A tudat perspektivikus és tudatos tágulása a szellemi növekedés útja. Új nézőpontok és megoldások, hirtelen ötletek. A csoportenergiák felemelő ereje.

- Veszélyek: Türelmetlenség, parttalanság és mesterséges tudattágítás.

 

Egészség

- Érzékeny területek: A lábszárak és a vénák. Állapotuk a személyes szabadság tükre. (pl. visszér: beszűkült mozgástér)

- Életmód, asztromedicina: A szellemi szintű terápiák a legmegfelelőbbek: pl. sok beszélgetés. Egyéni gyógymódok, az idegrendszer harmonizálása, nyugtató teák. Ajánlott a hidroterápia, a váltó fürdő, az úszás, a jóga, és a fitoterápia.

Levegős virágnapok, a bevitt egészséges zsírok jól hasznosulnak.

 

Betűszimbolika: „k”- betű, felső zónás hurkok, egyedi betűképzések.

          

 

08.22.

(14.03 h)

Telihold a Vízöntőben

 

(14.43 h)

Fogyó Hold a Halakban

 

(23.35 h)

A Nap a Szűz jegyébe ér.

 

Grafoterápia (Tippek)

A mellékelt írásmintán jól megfigyelhető a hosszú felsőzóna, az egyedi írásmód (bekötések, ligatúrák) és a kissé hullámzó, szellős íráskép.

 

A grafoterápia szerint a további kiteljesedés lehetőségei ennél a személynél a következőek:

- További tanulmányok, továbbképzések (szélesedő látókör).

- Az ötletek és elképzelések megvalósítása (hatékonyság).

- A mély érzések valós megélése (kimondás, kimutatás).

- Az önbizalom növelése (stabilabb önértékelés).

 

 

Kép: Írásminta: Vízöntő

 

Asztrografológia: Vízöntő

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász 

08.09. –  08.15.

 

08.09. (16.46 h)

Növekvő Hold a Szűzben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Szorgos, lelkiismeretes és tevékeny időszak. A napi rutin mellett egy csendes lelki gyógyulás is folyik.  

- Veszélyek: Ügyelni a túlzott kritikára (tökéletesség!), az elaprózódásra és a részletekben történő elveszésre érdemes.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: Érzékeny testrész: a belek és az emésztőszervek, valamint az idegek. Ezek állapota a bennünket ért események, tapasztalatok lelki szintű feldolgozásának a lenyomata.

- Életmód, asztromedicina: Jól működik az öngyógyítás, a természetes életmód, a táplálkozásterápia (zabpehely, köleskása, barnarizs) és a gyógynövények. Merkúr energiák, amelyek az emésztést segítik: borsmenta, ánizs, kömény, kapor. Idegnyugtatók: citrom- és orbáncfű. Gyomorkeserűk.

 

Betűszimbolika: „l”-betű

          

 

08.11. (22.08 h)

Növekvő Hold a Mérlegben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Előtérbe kerülnek a szellemi szintű kapcsolódások, a kellemes időtöltések. A társasági események, a művészetek, és a könnyedebb szórakozás ideje. A megfelelő egyensúly kiemelt szerepet kap. Fontos az együttműködés, a csapatmunka, a jó diplomáciai- és szépérzék,  és a harmónia. Társadalmiság, és nyitottság jellemző. Vénusz bolygó: álmok-vágyak, elképzelések-képzelgések. Romantikus- és szakmai kapcsolatok.

 

- Veszélyek: A túlzott megfelelést és az ezzel járó felszínességet érdemes kerülni.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: Érzékeny testrész: páros szervünk, a vese, mellékvese (hormonok), a hólyag a csípő, és a bőr. Ezek állapota az egyén kapcsolatainak minőségére utal.

- Életmód, asztromedicina: Ajánlott: Nyugodt, stressz mentes környezet. Beszélgetés- és egyéb pszichoterápiák. Művészetterápiák, kiegyensúlyozott táplálkozás és napi testmozgás. Teák: csalán és málnalevél (vízhajtás), áfonya. Sok tiszta- vagy ásvány/forrásvíz.

 

Betűszimbolika: „o-betű”

 

 

08.14. (02.02 h)

Növekvő Hold a Skorpióban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Ebben a gyökeres átalakulásokat előidéző hatásban az adott életterületen a transzformáció a szükségszerű lépés a fejlődéshez.

- Veszélyek: A valódi előrelépés erőszakkal nem idézhető elő. Előfordulhatnak irracionális félelmek, és fóbiák.

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A nemi szervek területe, amelyek szexualitással és a libidóval hozható összefüggésbe.

- Életmód, asztromedicina: Rendszeres tisztítókúrák, böjt, gyógyteák (gyermekláncfű, csalán, szűztea), lé böjt (gyümölcs- és zöldséglevek). Szellemi megtisztulások: meditáció, ima, zarándoklat, jóga. lazító gyógy- és ülőfürdők (körömvirág, kamilla, zsálya).

 

Betűszimbolika: „g”-betű

          

 

Grafoterápia (Tippek)

 

Ha szeretnél rájönni, hogy hol jött el az ideje a változásnak, akkor nézd meg a kézírásodban, hogy hol vannak túl nagy hurkok, vagy túl „pufi” oválok? Ott feszít belülről a sok felgyűlt és fel nem használt energia!

- Ha a felső zónában (pl. „l”- betű, ékezetek), akkor „túlagyalás” van, sok a ki nem mondott és meg nem valósított gondolat..

- Ha a középső zónában („o”- és „a” betűk), akkor beszippantanak a hétköznapok (mókuskerék, megfelelés).

- Ha az alsó zónában (pl. „g” betű), akkor a visszafogott és elnyomott érzelmek nyomasztanak – amiket nem mutatsz ki.

 

Asztrografológia: A Skorpió jegy ITT található.

 

Kép: Írásminta: felfújt oválok

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 


 

 

 

08.02. –  08.08.

 

Az év 31. hete a fogyó holdciklus második felében telik. A szakasz befejező és lezáró lépéseit az Ikrek-, a Rák- és az Oroszlán jegy energiái segítik. Vasárnap délután születik meg az Újhold az Oroszlán tüzes és életigenlő jegyében.

 

08.02. (10.47 h)

Fogyó Hold az Ikrekben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A levegős és szellemi energiájú Merkúr bolygó hatására lezáró megbeszélések, tisztázások. Projektek befejező gondolatai, szerződések megkötése.

- Veszélyek: „Sok beszédnek sok az alja!”, ravaszkodás, manipuláció és szétaprózódás. Szócséplő szélmalomharcok.

 

Kérdés: Mit kell még átgondolni, megbeszélni és tisztázni ahhoz, hogy rákerüljön az „i”- re a pont?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A vállalak, a karok/kezek és a tüdő. Ha nagy terheket cipelünk, akkor megfájdulhat a vállunk. A tüdő állapota a személyes mozgástérről informál. Az allergiák nagy részének alap oka itt található.

- Életmód, asztromedicina: A kettősségből (állandó változatosság, kontaktusok és kimerülés) adódóan passzív töltekezésre van szükség. Ezek a terápiás beszélgetések, a relaxációk, az akupunktúra és a környezetváltozás jótékony hatásai. Fizikai szinten az idegnyugtató citromfű tea, a légzést elősegítő sós kúrák, valamint a hársfa- és a kakukkfű tea alkalmazható jó hatásfokkal.

A zsírok, olajok hasznosulnak. A virág részek gondozása.

Betűszimbolika: „l”-betű

    

 

08.04. (23.18 h)

Fogyó Hold a Rákban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A vizes, érzelmes Hold hatására kimondhatjuk azt, ami már régóta nyomja a szívünket. A szükséges és megfelelő mértékű érzelmi határok meghúzása. A túlérzékenység tudatos kezelése!

- Veszélyek: Érdemes kerülni a túláradó érzelmeket, az érzelmi manipulációt és a sértődést.

 

Kérdés: Vannak-e olyan elvarratlan érzelmi szálak, amely akadályozzák a továbblépést?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A gyomor, ha nehezen tudunk valamit elfogadni, akkor összeszorulhat. A mellkas (női mell), a máj és az epe is ide tartozik. Nem tanácsos tartogatni a mérgeket (pl. düh). „Lágy részek” szem, emésztés, női szerv. Kedélybetegségek.

- Életmód, asztromedicina: Uralkodó bolygója a Hold, amely változékony hatásaival meghatározza a túlérzékeny lelkületet. „Hold-növények” (A női-, Jin energiákat erősítik): körömvirág, jázmin, bodza, palástfű, ligetszépe, üröm. Természetes vízhajtó a csalántea és a petrezselyem. Kíméletesebb formái a testmozgásnak: torna, zenés sportok. A művészetterápiák jótékony hatásúak és megfelelnek érzékeny alkatának.

A „jó” szénhidrátok hasznosulnak. A növények levél részei.

 

Betűszimbolika: „g”- és „gy” betű.

 

           

08.07. (09.32 h)

Fogyó Hold az Oroszlánban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Nap tüzes hatására a belső erők mozgósítása. Az önkiteljesítő utak és tevékenységek határozott végig vitele és megvalósítása.

- Veszélyek: Hatalmi visszaélések és hatalomvágy. Túlzó csillogás és hedonizmus.

 

Kérdés: Felismered-e az „ego” útjának szükséges lépéseit, amelyek azok meghaladásához vezetnek?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A szív és a hozzá tartozó érrendszer/vérkeringés, amely az érzelmi állapotot tükrözi. A gerinc (tartás) és a hajkorona szintén ide sorolható, a méltósággal mutat párhuzamot.

- Életmód, asztromedicina: A férfi- Jang energiák túlsúlya. A rendszeres, de kíméletes sportok (úszás, tenisz, golf, kocogás), az önmérséklet és a pihenés mellett az alkatnak megfelelő táplálkozás (halak, fokhagyma, hagymafélék, galagonya tea) jótékonyan hat az egészségére.

A bevitt fehérjék jól beépülnek. A növények termés részei.

Betűszimbolika: „o” betű, az alsó zóna és a nagybetűk.

        

 

08.08. (15.51 h)

Újhold az Oroszlánban

Új energiák születnek és új utak nyílnak az önkiteljesedés felé. A belső erő felismerése, a másoknak nyújtott önzetlen és nagylelkű szeretet, támogatás és a védelem nyújtásának „királyi útja”.  

 

Grafoterápia (Tippek)

Amikor már „látjuk az alagút végét”, de el is kell jutni odáig – mi pedig már fáradtak vagyunk a megtett út nehézségei miatt – keressük meg rejtett tartalékainkat!

A kézírásban ezek az energiák az alsó zóna hurkaiban rejtőznek. Ezek elsősorban a „g”-, és a „gy”-, betűk. A „j”- betű azt mutatja meg, hogy hogyan érezzük magunkat – és ha nem jól, akkor mi ennek az oka?

Az alábbi írásmintában jól látszanak a kiemelkedő nagybetűk és a hosszú alsó zónák. Az „o” betűk azonban inkább kicsik, az erő megélésének terén tehát van tennivaló. Az energiák harmonikus eloszlásának kulcsa ebben a mintában az erőteljes megmutatkozási vágyra fordított erőfeszítések helyett az érzelmek valódi megélése.

A sorok összegabalyodnak (ráerőlteti magát a környezetére) sok a felesleges „cirkalmányos” hurok és pluszvonalak (figyelemfelhívás). A duktor jelenleg inkább energiát igényel (és elvesz) a környezetétől, annak érdekében, hogy jobban érezze magát

A belső erő hatékony felhasználása az egészséges önérzet megteremtése érdekében a grafoterápia ebben az esetben a következőket javasolja:

- Koncentrált figyelem a nagyobb „o” betűk és a kevesebb plusz vonal/hurok kialakítására.

- Nagyobb sortávolság az egészséges egymás mellett élés és mások tisztelete érdekében.

- Befelé figyelés és koncentráció, valamint az érzelmek megélése a „g” és a „gy” betűk harmonikus megformálása által.

 

Asztrografológia: Oroszlán jegy ITT található.

 

Kép: Oroszlán írásminta

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

 

07.26. –  08.01.

 

 

Az év 30. hetén elkezdődik a fogyó holdciklus. A Halak, a Kos, és a Bika energiái a csökkentés, és a meghaladás telnek. Vasárnap belépünk az augusztusba, az Újkenyér havába.

 

07.26. (05.31 h)

Fogyó Hold a Halakban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Szaturnusz (sors, felelősség) és a Neptunusz (szabadság) bolygó mindkét ellentétes hatása arra ösztönöz most bennünket, hogy számoljuk fel azokat az akadályokat, amelyek az életünkben megtapasztalható egység útjában állnak.

 

- Veszélyek: Most könnyű „elszállni”, ha a korlátlanság felelőtlen délibábját kergetjük.

Kérdés: Hol vannak az életedben túlzott korlátozások, amely elől folyamatosan melléktevékenységekbe menekülsz? (alkohol, dohányzás stb.)

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: a lábfejek és a talpak. Ha elakadtunk valahol az utunkon, érdemes egy olajos masszázzsal kényeztetni ezt a területet, meghálálja.

- Életmód, asztromedicina: Fontosak az időszakos visszavonulások és a méregtelenítések (diéta, gyógyteák, gyümölcslé). A szilárdító „földies” tevékenységek: táplálkozásterápia, művészetterápia (festészet, szobrászat), a kövek/ásványok. Légzés- és reflexzóna terápia, lelki gyakorlatok.

     

 

07.28. (11.58 h)

Fogyó Hold a Kosban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Mars dinamikus hátszelet biztosít a folyamatban lévő dolgaink elvégzéséhez. „Fogd meg, csináld meg” a régóta halogatott dolgokat!

- Veszélyek: Ne öntsük ki a gyereket a fürdővízzel együtt! Ügyeljünk az energiák építő irányára.

 

Kérdés: Mit kell megtenned ahhoz, hogy a felesleges kerékkötők eltűnjenek az életedből?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: a fej, amely – ha túl sokat „agyalunk” - megfájdulhat, vagy megsérülhet. A szem és az orr is ide tartozik. Az aktív mozgás segít a testi-lelki egyensúly megteremtésében és fenntartásában.

- Életmód, asztromedicina: Citromfű tea (nyugtató), alma (fejfájás ellen), jóga, autogén tréning és kinezológia. Időszakos böjtök.

            

 

07.30. (22.08 h)

Fogyó Hold a Bikában

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Minden felesleges és meghaladott anyagi dolgot magunk mögött hagyhatunk most. Szabadítsuk fel magunkat a haladásunk útjában álló „lomok és kacatok” nyomasztó hatása alól!

- Veszélyek: A materiális sík megléte szükséges az egyensúlyhoz, ezért ne tulajdonítsunk neki sem túl nagy, sem pedig túl kicsi jelentőséget!

 

Kérdés: Felismered, hogy milyen anyagi javakra van valójában szükséged ahhoz, hogy haladni tudj az utadon?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: a torok, a gége és a mandulák. Mondjuk ki gondolatainkat, érzéseinket, így elkerülhetjük azt, hogy berekedjünk, vagy azt, hogy megfájduljon, begyulladjon ez a terület.

- Életmód, asztromedicina: Mértékletesség és testmozgás. Kék sál, masszázs, termálfürdők. Böjtkúrák, diéta, egészséges táplálkozás. Kevés édesség (méz, juharszirup). Aromaterápia.

 

 

Grafoterápia (Tippek)

Hatások és reakciók az egyensúly megtalálása érdekében. Nézzük meg az alábbi írásminta segítségével, hogy a duktor életében milyen „túlsúlyok” akadályozzák az egyenletes és harmonikus életet?

Ennél a középkorú hölgynél ránézésre is szembetűnnek a túl sok „földies” energiák. A nagyon „pufi” írás a sok kerek és visszahajló vonallal erős birtoklási vágyról tanúskodik. Ő azt gondolja, hogy a „biztonság” érdekében mindenből legyen minél több… Ennek „köszönheti” a jelentős túlsúlyát is.

Az írás második felében – megelégelve a nyomasztó helyzetét - már mintha menekülne önmaga elől is. Mit tehet a nyugalma és a valós stabilitása érdekében? Először rá kell ébrednie a „saját valóságára”, majd lépésről lépésre megteremteni az új rendet.

A grafoterápia a „gyógyítást” a betűk és az írásmód a tudatos gyakorlása révén javasolja. A minél harmonikusabb betűformálás visszahat az érzések világára is, jótékonyan kezelve a duktor korábbi érzelmi sérülések hatására kialakult túlzott  bizalmatlanságát.

Ügyelnie érdemes arra, hogy ne akarjon megfelelni, bizonyítani a külvilág számára. Ez az írásban elsősorban a kisebb oválok („o”-betűk) és a kevesebb „cikornya” révén valósulhat meg. A „b”-betűnek sem kell visszafelé kanyorodó vonalat képeznie (mindent megtart, bekebelez) és a betűk közötti kötővonalakat is meg kellene húznia (ragaszkodás). Ezáltal sok energiája szabadul fel, amit a saját belső stabilitása megteremtésére fordíthat!

 

Kép: írásminta

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász 

 

 

2021

08.02. –  08.08.

 

Az év 31. hete a fogyó holdciklus második felében telik. A szakasz befejező és lezáró lépéseit az Ikrek-, a Rák- és az Oroszlán jegy energiái segítik. Vasárnap délután születik meg az Újhold az Oroszlán tüzes és életigenlő jegyében.

 

08.02. (10.47 h)

Fogyó Hold az Ikrekben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A levegős és szellemi energiájú Merkúr bolygó hatására lezáró megbeszélések, tisztázások. Projektek befejező gondolatai, szerződések megkötése.

- Veszélyek: „Sok beszédnek sok az alja!”, ravaszkodás, manipuláció és szétaprózódás. Szócséplő szélmalomharcok.

 

Kérdés: Mit kell még átgondolni, megbeszélni és tisztázni ahhoz, hogy rákerüljön az „i”- re a pont?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A vállalak, a karok/kezek és a tüdő. Ha nagy terheket cipelünk, akkor megfájdulhat a vállunk. A tüdő állapota a személyes mozgástérről informál. Az allergiák nagy részének alap oka itt található.

- Életmód, asztromedicina: A kettősségből (állandó változatosság, kontaktusok és kimerülés) adódóan passzív töltekezésre van szükség. Ezek a terápiás beszélgetések, a relaxációk, az akupunktúra és a környezetváltozás jótékony hatásai. Fizikai szinten az idegnyugtató citromfű tea, a légzést elősegítő sós kúrák, valamint a hársfa- és a kakukkfű tea alkalmazható jó hatásfokkal.

A zsírok, olajok hasznosulnak. A virág részek gondozása.

Betűszimbolika: „l”-betű

    

 

08.04. (23.18 h)

Fogyó Hold a Rákban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A vizes, érzelmes Hold hatására kimondhatjuk azt, ami már régóta nyomja a szívünket. A szükséges és megfelelő mértékű érzelmi határok meghúzása. A túlérzékenység tudatos kezelése!

- Veszélyek: Érdemes kerülni a túláradó érzelmeket, az érzelmi manipulációt és a sértődést.

 

Kérdés: Vannak-e olyan elvarratlan érzelmi szálak, amely akadályozzák a továbblépést?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A gyomor, ha nehezen tudunk valamit elfogadni, akkor összeszorulhat. A mellkas (női mell), a máj és az epe is ide tartozik. Nem tanácsos tartogatni a mérgeket (pl. düh). „Lágy részek” szem, emésztés, női szerv. Kedélybetegségek.

- Életmód, asztromedicina: Uralkodó bolygója a Hold, amely változékony hatásaival meghatározza a túlérzékeny lelkületet. „Hold-növények” (A női-, Jin energiákat erősítik): körömvirág, jázmin, bodza, palástfű, ligetszépe, üröm. Természetes vízhajtó a csalántea és a petrezselyem. Kíméletesebb formái a testmozgásnak: torna, zenés sportok. A művészetterápiák jótékony hatásúak és megfelelnek érzékeny alkatának.

A „jó” szénhidrátok hasznosulnak. A növények levél részei.

 

Betűszimbolika: „g”- és „gy” betű.

 

           

08.07. (09.32 h)

Fogyó Hold az Oroszlánban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Nap tüzes hatására a belső erők mozgósítása. Az önkiteljesítő utak és tevékenységek határozott végig vitele és megvalósítása.

- Veszélyek: Hatalmi visszaélések és hatalomvágy. Túlzó csillogás és hedonizmus.

 

Kérdés: Felismered-e az „ego” útjának szükséges lépéseit, amelyek azok meghaladásához vezetnek?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: A szív és a hozzá tartozó érrendszer/vérkeringés, amely az érzelmi állapotot tükrözi. A gerinc (tartás) és a hajkorona szintén ide sorolható, a méltósággal mutat párhuzamot.

- Életmód, asztromedicina: A férfi- Jang energiák túlsúlya. A rendszeres, de kíméletes sportok (úszás, tenisz, golf, kocogás), az önmérséklet és a pihenés mellett az alkatnak megfelelő táplálkozás (halak, fokhagyma, hagymafélék, galagonya tea) jótékonyan hat az egészségére.

A bevitt fehérjék jól beépülnek. A növények termés részei.

Betűszimbolika: „o” betű, az alsó zóna és a nagybetűk.

        

 

08.08. (15.51 h)

Újhold az Oroszlánban

Új energiák születnek és új utak nyílnak az önkiteljesedés felé. A belső erő felismerése, a másoknak nyújtott önzetlen és nagylelkű szeretet, támogatás és a védelem nyújtásának „királyi útja”.  

 

Grafoterápia (Tippek)

Amikor már „látjuk az alagút végét”, de el is kell jutni odáig – mi pedig már fáradtak vagyunk a megtett út nehézségei miatt – keressük meg rejtett tartalékainkat!

A kézírásban ezek az energiák az alsó zóna hurkaiban rejtőznek. Ezek elsősorban a „g”-, és a „gy”-, betűk. A „j”- betű azt mutatja meg, hogy hogyan érezzük magunkat – és ha nem jól, akkor mi ennek az oka?

Az alábbi írásmintában jól látszanak a kiemelkedő nagybetűk és a hosszú alsó zónák. Az „o” betűk azonban inkább kicsik, az erő megélésének terén tehát van tennivaló. Az energiák harmonikus eloszlásának kulcsa ebben a mintában az erőteljes megmutatkozási vágyra fordított erőfeszítések helyett az érzelmek valódi megélése.

A sorok összegabalyodnak (ráerőlteti magát a környezetére) sok a felesleges „cirkalmányos” hurok és pluszvonalak (figyelemfelhívás). A duktor jelenleg inkább energiát igényel (és elvesz) a környezetétől, annak érdekében, hogy jobban érezze magát

A belső erő hatékony felhasználása az egészséges önérzet megteremtése érdekében a grafoterápia ebben az esetben a következőket javasolja:

- Koncentrált figyelem a nagyobb „o” betűk és a kevesebb plusz vonal/hurok kialakítására.

- Nagyobb sortávolság az egészséges egymás mellett élés és mások tisztelete érdekében.

- Befelé figyelés és koncentráció, valamint az érzelmek megélése a „g” és a „gy” betűk harmonikus megformálása által.

 

Asztrografológia: Oroszlán jegy ITT található.

 

Kép: Oroszlán írásminta

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

 

07.26. –  08.01.

 

 

Az év 30. hetén elkezdődik a fogyó holdciklus. A Halak, a Kos, és a Bika energiái a csökkentés, és a meghaladás telnek. Vasárnap belépünk az augusztusba, az Újkenyér havába.

 

07.26. (05.31 h)

Fogyó Hold a Halakban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Szaturnusz (sors, felelősség) és a Neptunusz (szabadság) bolygó mindkét ellentétes hatása arra ösztönöz most bennünket, hogy számoljuk fel azokat az akadályokat, amelyek az életünkben megtapasztalható egység útjában állnak.

 

- Veszélyek: Most könnyű „elszállni”, ha a korlátlanság felelőtlen délibábját kergetjük.

Kérdés: Hol vannak az életedben túlzott korlátozások, amely elől folyamatosan melléktevékenységekbe menekülsz? (alkohol, dohányzás stb.)

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: a lábfejek és a talpak. Ha elakadtunk valahol az utunkon, érdemes egy olajos masszázzsal kényeztetni ezt a területet, meghálálja.

- Életmód, asztromedicina: Fontosak az időszakos visszavonulások és a méregtelenítések (diéta, gyógyteák, gyümölcslé). A szilárdító „földies” tevékenységek: táplálkozásterápia, művészetterápia (festészet, szobrászat), a kövek/ásványok. Légzés- és reflexzóna terápia, lelki gyakorlatok.

     

 

07.28. (11.58 h)

Fogyó Hold a Kosban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Mars dinamikus hátszelet biztosít a folyamatban lévő dolgaink elvégzéséhez. „Fogd meg, csináld meg” a régóta halogatott dolgokat!

- Veszélyek: Ne öntsük ki a gyereket a fürdővízzel együtt! Ügyeljünk az energiák építő irányára.

 

Kérdés: Mit kell megtenned ahhoz, hogy a felesleges kerékkötők eltűnjenek az életedből?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: a fej, amely – ha túl sokat „agyalunk” - megfájdulhat, vagy megsérülhet. A szem és az orr is ide tartozik. Az aktív mozgás segít a testi-lelki egyensúly megteremtésében és fenntartásában.

- Életmód, asztromedicina: Citromfű tea (nyugtató), alma (fejfájás ellen), jóga, autogén tréning és kinezológia. Időszakos böjtök.

            

 

07.30. (22.08 h)

Fogyó Hold a Bikában

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Minden felesleges és meghaladott anyagi dolgot magunk mögött hagyhatunk most. Szabadítsuk fel magunkat a haladásunk útjában álló „lomok és kacatok” nyomasztó hatása alól!

- Veszélyek: A materiális sík megléte szükséges az egyensúlyhoz, ezért ne tulajdonítsunk neki sem túl nagy, sem pedig túl kicsi jelentőséget!

 

Kérdés: Felismered, hogy milyen anyagi javakra van valójában szükséged ahhoz, hogy haladni tudj az utadon?

 

Egészség

 

- Érzékeny területek: a torok, a gége és a mandulák. Mondjuk ki gondolatainkat, érzéseinket, így elkerülhetjük azt, hogy berekedjünk, vagy azt, hogy megfájduljon, begyulladjon ez a terület.

- Életmód, asztromedicina: Mértékletesség és testmozgás. Kék sál, masszázs, termálfürdők. Böjtkúrák, diéta, egészséges táplálkozás. Kevés édesség (méz, juharszirup). Aromaterápia.

 

 

Grafoterápia (Tippek)

Hatások és reakciók az egyensúly megtalálása érdekében. Nézzük meg az alábbi írásminta segítségével, hogy a duktor életében milyen „túlsúlyok” akadályozzák az egyenletes és harmonikus életet?

Ennél a középkorú hölgynél ránézésre is szembetűnnek a túl sok „földies” energiák. A nagyon „pufi” írás a sok kerek és visszahajló vonallal erős birtoklási vágyról tanúskodik. Ő azt gondolja, hogy a „biztonság” érdekében mindenből legyen minél több… Ennek „köszönheti” a jelentős túlsúlyát is.

Az írás második felében – megelégelve a nyomasztó helyzetét - már mintha menekülne önmaga elől is. Mit tehet a nyugalma és a valós stabilitása érdekében? Először rá kell ébrednie a „saját valóságára”, majd lépésről lépésre megteremteni az új rendet.

A grafoterápia a „gyógyítást” a betűk és az írásmód a tudatos gyakorlása révén javasolja. A minél harmonikusabb betűformálás visszahat az érzések világára is, jótékonyan kezelve a duktor korábbi érzelmi sérülések hatására kialakult túlzott  bizalmatlanságát.

Ügyelnie érdemes arra, hogy ne akarjon megfelelni, bizonyítani a külvilág számára. Ez az írásban elsősorban a kisebb oválok („o”-betűk) és a kevesebb „cikornya” révén valósulhat meg. A „b”-betűnek sem kell visszafelé kanyorodó vonalat képeznie (mindent megtart, bekebelez) és a betűk közötti kötővonalakat is meg kellene húznia (ragaszkodás). Ezáltal sok energiája szabadul fel, amit a saját belső stabilitása megteremtésére fordíthat!

 

Kép: írásminta

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász 

07.19. –  07.25.

 

Az év 29. hetét a Nyilas, a Bak és a Vízöntő energiák teliholdas kiteljesítő energiái határozzák meg. Az erős hatások fokozott igénylik a tudatos hozzáállást!  Most elsősorban a belső hitrendszerünket, a felelősségvállalásunkat és szabadsághoz való hozzáállásunkat érintik az aktuális holdállások.         

 

 

07.19. (23.09 h)

Növekvő Hold a Nyilasban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Jupiter bolygónak köszönhetően ez egy nagyon optimista és kiáradó időszak. Az életbe vetett hit több életterületen is bőséget és növekedést idéz elő.

- Veszélyek: A hitelesség mindig sarkalatos pont, a különböző eszmék és ideák az egyéni megélések függvényében működnek. Itt is a szint és a minőség határozza meg az eredményeket. 21.-én a Hold-Neptunusz kvadrát hatására növekszik a befolyásolhatóság és megszaporodnak a csalódásokat előidéző üres ígéretek.

 

Kérdés: Tudsz-e a saját belső hited szerint élni, és ez által hiteles példával szolgálni?

 

Egészség

- Érzékeny területek: a combok, és a vénák a lábon (visszér).

- Életmód, asztromedicina: Elsősorban növényi eredetű fehérjefogyasztás ajánlott  ezeken a meleg termés/gyümölcsnapokon.

A Nyilas hatásokat, az erős, tüzes energiákat dinamikus sportokban lehet jól kiélni. Fontos, hogy az élet fizikai szintű habzsolásáról a fókuszt a magasabb szintű szellemiség (életcélok) felé irányítsuk. A tisztító kúrák és az egészséges táplálkozás emeli az energia szintjét, befogadóvá téve az egyént a tudatos haladásra.

 

 

07.22. (00.37 h)

Növekvő Hold a Bakban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Szaturnusz a felelősségvállaláson keresztül tanítja meg lehetőségeink határait és vállalásaink szükségességét. Ebben az időszakban mindkét téren kiteljesedést élhetünk meg. A hivatás terén előrelépések lehetségesek.

Ma a Nap belép az Oroszlán jegyébe, erősítve ez által az öntudat és a kreativitás energiáit.

- Veszélyek: A túlzott keménység törésekhez, a bezárkózás pedig elmagányosodáshoz vezethet.

23.-án a Plútó hatása miatt ügyeljünk fokozottan a hivatalos ügyekre és az idős emberekre. Depresszív hangulatok előfordulhatnak – elmúlik.

 

Kérdés: El tudod fogadni, hogy életed az univerzális törvények határozzák meg? Tudsz élni azokkal a lehetőségekkel, amelyek a rendelkezésedre állnak?

 

Egészség

- Érzékeny területek: a csontok, a térd, valamint az ízületek és a bőr. A belső/lelki rugalmasság fokmérői és ezek a területek, amelyek a határaink kezelését is megmutatják.

- Életmód, asztromedicina:

Hideg gyökérnapok, az ásványi sók jól hasznosulnak. A földies energiák túlsúlya jellemző.

A merevségek oldására elsősorban a test- és talpmasszázsok alkalmasak. Az izomlazítás, a gyógytorna és a fizikoterápia szintén jó hatású. A húsmentesség mindenképpen javasolt, valamint a sok folyadék és a vízterápiák.

 

 

07.24. (02.13 h)

Növekvő Hold a Vízöntőben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Az Uránusz levegős jegyében kreatív új megoldások születnek. A Szaturnusz hatására azonban ez a szárnyalás meghatározott keretek (sors) szerint jöhet létre. Segíti az egyéniség kibontakozását és az egyedi utak (helyváltoztatás, költözés is) felvállalását.

- Veszélyek: Türelmetlenség, parttalan impulzivitás és szabadságvágy.

 

Kérdés: Szabadság és/vagy szerelem? Te melyiket választanád?

Lehetne esetleg mind a kettőt? Tudatos egyensúllyal van rá esély!

 

Egészség

- Érzékeny területek: a lábszárak és a vénák. Állapotuk a személyes szabadság tükre. (pl. visszér: beszűkült mozgástér)

- Életmód, asztromedicina: Levegős virágnapok, a bevitt egészséges zsírok jól hasznosulnak. A szellemi szintű terápiák a legmegfelelőbbek: pl. sok beszélgetés. Egyéni gyógymódok, az idegrendszer harmonizálása, nyugtató teák. Ajánlott a hidroterápia, a váltófürdő, az úszás,a  jóga, és a fitoterápia.

 

04.37 h Telihold a Vízöntőben

Most érdemes egy napos lé böjt kúrát tartani és gyógynövényeket szedni.

 

 

Grafoterápia (Tippek)

 

A vízöntő időszak jellegzetes hatásait láthatjuk az alábbi kézírásban. A vonalvezetés akadályokat nem ismerő hömpölygő folyóként áramlik. A szellemi szintű egyedi megoldások (pl. bekötött ékezetek) teszik érdekesség ezt a kreatív írásmintát. Nagyok a szó- és sortávolságok, a szellős-levegős írás az egyén szabadságvágyát és bizalmatlanságát jeleníti meg.

Kapcsolataiban azonban felütheti a fejét a szabadsággal gyakran együtt járó magány érzése. Ezt elsősorban a páros betűknél („gy”) figyelhetjük meg, ahol a második betűnél hiányzik a huroktartalom – az érzelmek megélése. Ez a duktor saját benyomása, hiányérzete (Úgy érzi, hogy nem kap elég szeretetet.), de társulnak ehhez ugyanakkor a saját érzelmi életében („g”) mutatkozó ellentmondások is. A „g” betű extrán hosszú alsó szárához (érzelmi mélységek és igények) picike, vagy hiányzó fej társul – tehát az érzések kimutatása és kimondása komoly nehézségeket okoz.

A grafoterápia ennek „gyógyítását” javasolja, - ezeknek a betűknek és jellemzőknek kisebb (szótávolság) a tudatos gyakorlása révén. A minél harmonikusabb betűformálás visszahat az érzések világára is, jótékonyan kezelve a duktor korábbi érzelmi sérülések hatására kialakult túlzott óvatosságát és bizalmatlanságát.

 

https://www.grafomuhely.hu/images/images/Vizonto_iras_Gm_logo%2C_M%282%29.jpg

Kép: írásminta

 

Asztrografológia többi jegy, ITT található

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

07.12. –  07.18.

 

Az év 28. hete a növekvő Hold jegyében telik. Az Oroszlán, a Szűz, a Mérleg és a Skorpió jegy energiáinak segítségével új lehetőségek nyílnak az önmegvalósítás, a felismerések, a mentális egyensúly és a teljesen új utak mentén.

 

07.12.

Növekvő Hold az Oroszlánban

 

Mint vasárnap (07.11.)

- Lehetőségek: Erősödik az öntudat. A valódi erő a koncentrált belső energiákon alapszik. 

A Nap tüzes energiájának teremtő kreativitása.

- Veszélyek: Az ego túltengései: hatalomvágy, önigazolás, túlzott büszkeség.

 

 

07.13. (10.31 h)

Növekvő Hold a Szűzben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A szorgalmas és alapos külső-belső építkezés ideje. A Merkúr bolygó segít felismerni és átlátni a szükséges teendőket mind lelki-, mind fizikai szinten.

- Veszélyek: Elaprózódás és a tökéletesség kergetése.

 

Kérdés: Ismered és elfogadod a lelked minden kis rezdülését?

 

Egészség

- Érzékeny területek: A belek és az emésztőszervek, valamint az idegek. Ezek állapota az események, és a tapasztalatok lelki szintű feldolgozásának a jelzőrendszere. A Chiron bolygó óvatosan gyógyítja a régi lelki sérüléseket.

- Életmód, asztromedicina: Természetes életmód, gyógynövények (kömény, kapor, borsmenta) és gyógyteák (citromfű, orbáncfű). Táplálkozásterápia: zabpehely, köleskása, barnarizs.

 

 

07.15. (16.32 h)

Növekvő Hold a Mérlegben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Szellemi szintű, könnyed (ki)kapcsolódások, kellemes időtöltések, társasági események. Fontos az egyensúly, az együttműködés és a harmónia. A Vénusz bolygó levegős oldala.

- Veszélyek: Túlzott (látszat) megfelelés, felszínes kapcsolódások.

 

Kérdés: Tudsz dönteni a külső megfelelés és a belső egyensúlyod között?

 

Egészség

- Érzékeny területek: A vese, a hólyag, a csípő, valamint a bőr. Ezek állapota a kapcsolatok minőségére utal.

- Életmód, asztromedicina: Kiegyensúlyozott táplálkozás és napi testmozgás. Sok tiszta víz, vízhajtó és méregtelenítő teák. Művészetterápiák és gyógyító beszélgetések.

 

 

07.17. (20.39 h)

Növekvő Hold a Skorpióban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Most elindulnak a gyökeres változások, teljesen új dolgok és lehetőségek jönnek létre.  Lehetőség kínálkozik a belső átváltozásokra, újjászületésekre.

- Veszélyek: A transzformáció erővel nem hozható létre. Az agresszió és a manipuláció romboló hatása.

 

Kérdés: Melyik életterületeden időszerű most a gyökeres változás?

 

Egészség

- Érzékeny területek: A nemi szervek területe, amely a szexualitással és a libidóval hozható összefüggésbe. Húgyutak, pszichés zavarok.

- Életmód, asztromedicina: A szervezet rendszeres tisztítása és méregtelenítése mellett jó hatású a jóga, a meditáció és a spirituális tevékenységek. Lazító gyógy- és ülőfürdők: kamilla, körömvirág és zsálya, valamint gyakori langyos vizes zuhanyozás.

 

 

Grafoterápia (Tippek)

A kiteljesedés útja a belső egyensúly megtalálása.

A grafológiában a személyiségben rejlő lehetőségeket abban látjuk, hogy mennyire hosszú például egy hurok. A megvalósítás pedig az írás középső részén (mekkora?) látszik, illetve a bekötésekből adódik.

 

A mellékelt írásmintában a felső- és az alsó zónák egyaránt hosszúak, a középső azonban ezeknél jóval kisebb. A mély és erős érzelmi késztetések energiái „elvesznek útközben”, a túlzott óvatosságból eredő távolságtartás gödreiben. A hatalmas vágyak csak a képzelet berkeiben valósulnak meg.

 

A megoldás erre a kiemelkedő szellemi képességekben rejlik, amelyek a tudatos hozzáállás lehetőségét ígérik.

A grafoterápia javaslatai:

- A „g”-betűk arányainak javítása (rövidebb szár, nagyobb ovál)

- Kisebb szótávolságok (nagyobb bizalom)

- Nagyobb oválok (erősödő önértékelés)

- Harmonikus és hurkos „j”-betűk (javuló én-érzet)

- A „k” betűk kreatív lehetőségeinek bátrabb megvalósítása a hurok képzés és a megérzések által.

 

https://www.grafomuhely.hu/images/images/%C3%8Dr%C3%A1sminta%2C_VL%2Cr%C3%A9szlet_Gm%2C_m%C3%A9ret.jpg

Kép: írásminta

 

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

07.19. –  07.25.

 

Az év 29. hetét a Nyilas, a Bak és a Vízöntő energiák teliholdas kiteljesítő energiái határozzák meg. Az erős hatások fokozott igénylik a tudatos hozzáállást!  Most elsősorban a belső hitrendszerünket, a felelősségvállalásunkat és szabadsághoz való hozzáállásunkat érintik az aktuális holdállások.         

 

 

07.19. (23.09 h)

Növekvő Hold a Nyilasban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Jupiter bolygónak köszönhetően ez egy nagyon optimista és kiáradó időszak. Az életbe vetett hit több életterületen is bőséget és növekedést idéz elő.

- Veszélyek: A hitelesség mindig sarkalatos pont, a különböző eszmék és ideák az egyéni megélések függvényében működnek. Itt is a szint és a minőség határozza meg az eredményeket. 21.-én a Hold-Neptunusz kvadrát hatására növekszik a befolyásolhatóság és megszaporodnak a csalódásokat előidéző üres ígéretek.

 

Kérdés: Tudsz-e a saját belső hited szerint élni, és ez által hiteles példával szolgálni?

 

Egészség

- Érzékeny területek: a combok, és a vénák a lábon (visszér).

- Életmód, asztromedicina: Elsősorban növényi eredetű fehérjefogyasztás ajánlott  ezeken a meleg termés/gyümölcsnapokon.

A Nyilas hatásokat, az erős, tüzes energiákat dinamikus sportokban lehet jól kiélni. Fontos, hogy az élet fizikai szintű habzsolásáról a fókuszt a magasabb szintű szellemiség (életcélok) felé irányítsuk. A tisztító kúrák és az egészséges táplálkozás emeli az energia szintjét, befogadóvá téve az egyént a tudatos haladásra.

 

 

07.22. (00.37 h)

Növekvő Hold a Bakban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A Szaturnusz a felelősségvállaláson keresztül tanítja meg lehetőségeink határait és vállalásaink szükségességét. Ebben az időszakban mindkét téren kiteljesedést élhetünk meg. A hivatás terén előrelépések lehetségesek.

Ma a Nap belép az Oroszlán jegyébe, erősítve ez által az öntudat és a kreativitás energiáit.

- Veszélyek: A túlzott keménység törésekhez, a bezárkózás pedig elmagányosodáshoz vezethet.

23.-án a Plútó hatása miatt ügyeljünk fokozottan a hivatalos ügyekre és az idős emberekre. Depresszív hangulatok előfordulhatnak – elmúlik.

 

Kérdés: El tudod fogadni, hogy életed az univerzális törvények határozzák meg? Tudsz élni azokkal a lehetőségekkel, amelyek a rendelkezésedre állnak?

 

Egészség

- Érzékeny területek: a csontok, a térd, valamint az ízületek és a bőr. A belső/lelki rugalmasság fokmérői és ezek a területek, amelyek a határaink kezelését is megmutatják.

- Életmód, asztromedicina:

Hideg gyökérnapok, az ásványi sók jól hasznosulnak. A földies energiák túlsúlya jellemző.

A merevségek oldására elsősorban a test- és talpmasszázsok alkalmasak. Az izomlazítás, a gyógytorna és a fizikoterápia szintén jó hatású. A húsmentesség mindenképpen javasolt, valamint a sok folyadék és a vízterápiák.

 

 

07.24. (02.13 h)

Növekvő Hold a Vízöntőben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Az Uránusz levegős jegyében kreatív új megoldások születnek. A Szaturnusz hatására azonban ez a szárnyalás meghatározott keretek (sors) szerint jöhet létre. Segíti az egyéniség kibontakozását és az egyedi utak (helyváltoztatás, költözés is) felvállalását.

- Veszélyek: Türelmetlenség, parttalan impulzivitás és szabadságvágy.

 

Kérdés: Szabadság és/vagy szerelem? Te melyiket választanád?

Lehetne esetleg mind a kettőt? Tudatos egyensúllyal van rá esély!

 

Egészség

- Érzékeny területek: a lábszárak és a vénák. Állapotuk a személyes szabadság tükre. (pl. visszér: beszűkült mozgástér)

- Életmód, asztromedicina: Levegős virágnapok, a bevitt egészséges zsírok jól hasznosulnak. A szellemi szintű terápiák a legmegfelelőbbek: pl. sok beszélgetés. Egyéni gyógymódok, az idegrendszer harmonizálása, nyugtató teák. Ajánlott a hidroterápia, a váltófürdő, az úszás,a  jóga, és a fitoterápia.

 

04.37 h Telihold a Vízöntőben

Most érdemes egy napos lé böjt kúrát tartani és gyógynövényeket szedni.

 

 

Grafoterápia (Tippek)

 

A vízöntő időszak jellegzetes hatásait láthatjuk az alábbi kézírásban. A vonalvezetés akadályokat nem ismerő hömpölygő folyóként áramlik. A szellemi szintű egyedi megoldások (pl. bekötött ékezetek) teszik érdekesség ezt a kreatív írásmintát. Nagyok a szó- és sortávolságok, a szellős-levegős írás az egyén szabadságvágyát és bizalmatlanságát jeleníti meg.

Kapcsolataiban azonban felütheti a fejét a szabadsággal gyakran együtt járó magány érzése. Ezt elsősorban a páros betűknél („gy”) figyelhetjük meg, ahol a második betűnél hiányzik a huroktartalom – az érzelmek megélése. Ez a duktor saját benyomása, hiányérzete (Úgy érzi, hogy nem kap elég szeretetet.), de társulnak ehhez ugyanakkor a saját érzelmi életében („g”) mutatkozó ellentmondások is. A „g” betű extrán hosszú alsó szárához (érzelmi mélységek és igények) picike, vagy hiányzó fej társul – tehát az érzések kimutatása és kimondása komoly nehézségeket okoz.

A grafoterápia ennek „gyógyítását” javasolja, - ezeknek a betűknek és jellemzőknek kisebb (szótávolság) a tudatos gyakorlása révén. A minél harmonikusabb betűformálás visszahat az érzések világára is, jótékonyan kezelve a duktor korábbi érzelmi sérülések hatására kialakult túlzott óvatosságát és bizalmatlanságát.

 

https://www.grafomuhely.hu/images/images/Vizonto_iras_Gm_logo%2C_M%282%29.jpg

Kép: írásminta

 

Asztrografológia többi jegy, ITT található

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász

 

 

07.12. –  07.18.

 

Az év 28. hete a növekvő Hold jegyében telik. Az Oroszlán, a Szűz, a Mérleg és a Skorpió jegy energiáinak segítségével új lehetőségek nyílnak az önmegvalósítás, a felismerések, a mentális egyensúly és a teljesen új utak mentén.

 

07.12.

Növekvő Hold az Oroszlánban

 

Mint vasárnap (07.11.)

- Lehetőségek: Erősödik az öntudat. A valódi erő a koncentrált belső energiákon alapszik. 

A Nap tüzes energiájának teremtő kreativitása.

- Veszélyek: Az ego túltengései: hatalomvágy, önigazolás, túlzott büszkeség.

 

 

07.13. (10.31 h)

Növekvő Hold a Szűzben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: A szorgalmas és alapos külső-belső építkezés ideje. A Merkúr bolygó segít felismerni és átlátni a szükséges teendőket mind lelki-, mind fizikai szinten.

- Veszélyek: Elaprózódás és a tökéletesség kergetése.

 

Kérdés: Ismered és elfogadod a lelked minden kis rezdülését?

 

Egészség

- Érzékeny területek: A belek és az emésztőszervek, valamint az idegek. Ezek állapota az események, és a tapasztalatok lelki szintű feldolgozásának a jelzőrendszere. A Chiron bolygó óvatosan gyógyítja a régi lelki sérüléseket.

- Életmód, asztromedicina: Természetes életmód, gyógynövények (kömény, kapor, borsmenta) és gyógyteák (citromfű, orbáncfű). Táplálkozásterápia: zabpehely, köleskása, barnarizs.

 

 

07.15. (16.32 h)

Növekvő Hold a Mérlegben

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Szellemi szintű, könnyed (ki)kapcsolódások, kellemes időtöltések, társasági események. Fontos az egyensúly, az együttműködés és a harmónia. A Vénusz bolygó levegős oldala.

- Veszélyek: Túlzott (látszat) megfelelés, felszínes kapcsolódások.

 

Kérdés: Tudsz dönteni a külső megfelelés és a belső egyensúlyod között?

 

Egészség

- Érzékeny területek: A vese, a hólyag, a csípő, valamint a bőr. Ezek állapota a kapcsolatok minőségére utal.

- Életmód, asztromedicina: Kiegyensúlyozott táplálkozás és napi testmozgás. Sok tiszta víz, vízhajtó és méregtelenítő teák. Művészetterápiák és gyógyító beszélgetések.

 

 

07.17. (20.39 h)

Növekvő Hold a Skorpióban

 

Horoszkóp, Lélek

- Lehetőségek: Most elindulnak a gyökeres változások, teljesen új dolgok és lehetőségek jönnek létre.  Lehetőség kínálkozik a belső átváltozásokra, újjászületésekre.

- Veszélyek: A transzformáció erővel nem hozható létre. Az agresszió és a manipuláció romboló hatása.

 

Kérdés: Melyik életterületeden időszerű most a gyökeres változás?

 

Egészség

- Érzékeny területek: A nemi szervek területe, amely a szexualitással és a libidóval hozható összefüggésbe. Húgyutak, pszichés zavarok.

- Életmód, asztromedicina: A szervezet rendszeres tisztítása és méregtelenítése mellett jó hatású a jóga, a meditáció és a spirituális tevékenységek. Lazító gyógy- és ülőfürdők: kamilla, körömvirág és zsálya, valamint gyakori langyos vizes zuhanyozás.

 

 

Grafoterápia (Tippek)

A kiteljesedés útja a belső egyensúly megtalálása.

A grafológiában a személyiségben rejlő lehetőségeket abban látjuk, hogy mennyire hosszú például egy hurok. A megvalósítás pedig az írás középső részén (mekkora?) látszik, illetve a bekötésekből adódik.

 

A mellékelt írásmintában a felső- és az alsó zónák egyaránt hosszúak, a középső azonban ezeknél jóval kisebb. A mély és erős érzelmi késztetések energiái „elvesznek útközben”, a túlzott óvatosságból eredő távolságtartás gödreiben. A hatalmas vágyak csak a képzelet berkeiben valósulnak meg.

 

A megoldás erre a kiemelkedő szellemi képességekben rejlik, amelyek a tudatos hozzáállás lehetőségét ígérik.

A grafoterápia javaslatai:

- A „g”-betűk arányainak javítása (rövidebb szár, nagyobb ovál)

- Kisebb szótávolságok (nagyobb bizalom)

- Nagyobb oválok (erősödő önértékelés)

- Harmonikus és hurkos „j”-betűk (javuló én-érzet)

- A „k” betűk kreatív lehetőségeinek bátrabb megvalósítása a hurok képzés és a megérzések által.

 

https://www.grafomuhely.hu/images/images/%C3%8Dr%C3%A1sminta%2C_VL%2Cr%C3%A9szlet_Gm%2C_m%C3%A9ret.jpg

Kép: írásminta

 

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász


 

Remélem, hogy tetszett az oldal! Köszönöm, ha megosztod!