Blog

Tudtad? 7 érdekes és tudományos dolog a misztikus Holdról

Tudtad?  7 érdekes és tudományos dolog a misztikus Holdról

A Hold a Földhöz legközelebb elhelyezkedő égitest, erőteljes hatást gyakorol az a természetre, és az emberekre egyaránt. Felületén erős távcsővel jól látható kráterek és holt tengerek vannak. Tömege jóval kisebb, mind a Földé, ezért miközben kering körülötte, forog a saját tengelye körül.

1. Keletkezése

A bolygók keletkezésének idején nagyrészt a Föld-, és kisebb részt más égitestek anyagából állt össze. Felszínét a korábbi vulkánkitörések és becsapódások alakították ki. Ezért tűnik néha úgy, mintha „arca” lenne.

 

 

2. A Hold kapcsolódása és keringése a Föld körül

Oka: Közös magjuk a Föld belsejében található, ez vonzza és tartja keringési pályáján a Holdat. A Hold tömege a Föld 1/81 része. A keringés időtartama: 27 és 1/3 nap.

 

3. Az ár- apály jelensége

A Hold gravitációja és forgása hat a Földön található vizekre, emeli, vagy csökkenti azok mennyiségét. Ezt a hatást minden élőlény érzékeli, az embereket is beleértve. Oka: szervezetünkben a vízháztartás 60%-ot tesz ki!

 

4. Hagyomány és misztika

A Holdat mindig „nőneműnek”, gondolták, hiszen visszatükrözi az aktívan sugárzó Nap fényét. A mitológiában több nevet is kapott, legnépszerűbbek a Luna (római) és a Szeléné (görög). A titokzatos női erőt a hajdani „boszorkányok” képviselték, akiket Teliholdkor láttak az erdőket és a mezőket járni. Ők valójában régi javasasszonyok voltak (A Teliholdkor gyűjtött gyógynövényekben van a legtöbb energia.). Mai utódaik a hagyományőrző természetgyógyászok.

 

5. A Hold fázisai

- A holdciklusokat megnyitó Újhold mindig az új kezdetek időszaka. 

Ha ilyenkor feltekintünk az égre, először csak a sötét égboltot, majd lassan egy keskeny, megfordított kifli alakú (mint a „D”-betű formája, dagadó) sávot látunk, amely minden éjjel teltebb lesz. Ez az új kezdetek időszaka.

- Az egyre növekvő Hold idején tevékenységeinkben sikeresen haladunk, javul az egészségi állapot, minden a bővülés és gyarapodás állapotában van.

- A 14 nap alatt kiteljesedő Holdból Telihold lesz. Ekkor fokozott érzékenységgel kell számolnunk, mind lelki, mind pedig testi szinten.

 

6. A fogyó Hold („C”-alakú kifli forma, csökkenő) a befejezésre, és az elengedésre ad lehetőséget. Korábbi kapcsolatokat, helyzeteket, viselkedési mintákat tudunk meghaladni és magunk mögött hagyni, ha azokat már megtapasztaltuk, és tovább nem szolgálják az előrehaladásunkat. A tisztítókúrák (külső/belső), a haj- és körömvágás, a leszokások, súlycsökkenések, valamint minden szelektálás és vágás (növények is) ebben a fázisban a leghatékonyabb. 

 

7. Az Újholdakban rejlő lehetőségek

Az asztrológiában a horoszkóp 12 házból áll, és mindegyikhez társul egy csillagjegy. A Hold keringése során kb. 2,5 napot tölt el egy házban, és közben felveszi annak tulajdonságait. Ezt az energiát tükrözi le a Földre. Ahol Újholdkor áll, abban a ciklusban az lesz az új dolgok kiindulási alapja.

Minden jegynek megvannak a jellemző tulajdonságai, azonban nagyon fontos, hogy azokat milyen tudati szinten éljük meg! Például: a Rák nap- vagy holdjegyű emberek a legérzékenyebbek a Hold hatásaira. Ők nagyon érzékenyek, ezért ha "jó passzban" vannak , akkor nagyon elfogadóak, gondoskodóak és szeretetteljesek tudnak lenni. Kevésbé szerencsés esetben azonban sértődékenyek és bizonytalanok lehetnek.

 

Varju Beáta, természetgyógyász

 

ÚJ! Holdállás tanfolyam (online)

A Hold hatásainak értelmezése és hatékony alkalmazása nem boszorkányság, hanem mindenki számára elsajátítható ismeret! Önállóan képes lehetsz megírni és használni a Holdkalendáriumot ITTmegtalálja!

 

A Grafoműhely alap asztrológiai ismereteket is magában foglaló online holdelemző tanfolyama hamarosan indul!

Érdeklődés és előjelentkezés: E-mail: info@grafomuhely.hu

Online tanfolyamokról bővebben olvashat ITT

 


 

2021.05.06.