Blog

A Grafoműhely Holdkalendáriuma

A Grafoműhely Holdkalendáriuma

A Grafoműhely Hold Kalendáriuma: szellem, lélek, egészség, grafológia. Minden héten figyelemmel kísérjük, hogy a holdállás milyen változásokat hozhat a számunkra a lehetőségek és az energiák terén.

Aktuális Hold Kalendáriumok ► ITT

A Grafoműhely Hold Kalendáriuma

 

 

Aktuális Hold Kalendáriumok ITT

 

2021.

02.22. –  02.28.

 

Elérkeztünk február utolsó hetéhez. A vasárnapi Telihold előtt az év 8. hetében több téren is kibontakozhat, kiteljesedhet az életünk! Nézzük meg a ránk váró lehetőségeket!

 

02.22. (04.53 h)

Növekvő Hold a vízjegyű Rákban

- Horoszkóp, Lélek: A Hold a saját jegyében nagyon jól érzi magát. Érzelmekkel és mély lelki tartalmakkal teli napok. Ezek kimutatása, kimondása akkor harmonikus, ha eközben figyelembe vesszük a másik ember igényeit is. Az otthoni teendők elvégzése mellett ne feledkezzünk meg a lélek ápolásáról sem! Kerülni érdemes azonban a labilis és túláradó érzelmeket, valamint a sértődést és a félelmeket.

- Egészség: Érzékeny testrész: a gyomor, ha nehezen tudunk valamit elfogadni, akkor összeszorulhat. A mellkas (női mell), a máj és az epe is ide tartozik. Nem tanácsos tartogatni a mérgeket (pl. düh). A bevitt szénhidrátok (teljes kiőrlésű pék árúk, édesburgonya, köles, barna rizs) jól hasznosulnak. A növények most nagyon meghálálják leveleiknek gondozását, fogyasztásuk is egészséges.

- Grafológiai jelek: Az érzékenység és a nagy érzelmek jelei: finom vonalvezetés, nagy alsó zónás hurkok, nyitott oválok. Kevésbé szerencsés esetben lehet sértődékeny, és kemény páncélt is növeszthet: nagy szótávolság, rövid végvonalak, zárt betűk.

 

 

02.24. (13.24 h)

Növekvő Hold a tűzjegyű Oroszlánban

- Horoszkóp, Lélek: A Nap jegyében a hatalomnak az a csúcspontja, amikor az erőt a mások szolgálatába állítjuk. Ennek alacsonyabb szintje a hatalmaskodás, a hatalommal való visszaélés. Az „ego”, az öntudatosság kibontakozása, és annak megfelelő mértéke szintén ehhez a jegyhez tartozik. A karrierépítés, az örömmel végzett tevékenységek és a kreatív alkotások – tevékenységek ideje.

- Egészség: Érzékeny területek: a szív és a hozzá tartozó érrendszer/vérkeringés, amely az érzelmi állapotot tükrözi. A hajkorona szintén ide sorolható, az erővel és a méltósággal mutat párhuzamot. Ajánlott a fokozott fehérjebevitel (halak, tojás, tofu, garnéla, sovány húsok). Kerülni érdemes a vérnyomást emelő túl sok kávét, alkoholt, cigarettát és édességeket. A növények termésrészei kiemeltek.

- Grafológiai jelek: A nagylelkűség, az erő és a kiáradás: nagy középzóna, határozott vonalvezetés és áthúzások, szépen bekötött és jól kiírt alsózónás hurkok.

„Rosszabb passzban” hatalmaskodó, elnyomó: negatív sortávolság (összecsúsznak a sorok), hatalmas kezdőbetűk, szöges írás.

 

Szűz jegyű írásmintája

 

02.26. (18.08 h)

Növekvő Hold a földjegyű Szűzben

- Horoszkóp, Lélek: A Merkúr bolygó támogatja a rendszerezést és a dolgok átlátását, felismerését mind szellemi, mind pedig fizikai szinten. A kommunikáció, a tanulás és a hivatali ügyek jól mennek, az egészséges életmód felértékelődik. Megszólal a lelkiismeret, ez a szorgalmas és alapos feladatmegoldások ideje. Ügyelni az elaprózódásra és a részletekben történő elveszésre érdemes.

- Egészség: Érzékeny testrészek: a belek és az emésztőszervek, valamint az idegek. Ezek állapota a bennünket ért események, tapasztalatok lelki szintű feldolgozásának a lenyomata. Az ásványi- és a fűszer sók, valamint a növények gyökérrésze (sárgarépa, hagyma) kap most a legtöbb energiát.

- Grafológiai jelek: Magas szintű szellemi intelligencia, szerénység: hosszú és telt felső zónás hurkok, hosszú ékezetek, egyedi betűkapcsolások. kisebb oválok.

Alacsonyabb szintű megélése a túlzott kritika és a szőrszálhasogatás: Az ékezetek túl hosszúak (belevághatnak a betűbe.), túl nagy középzóna és kicsi sortávolság.

 

02.27. (09.18 h)

Telihold a Szűzben

Erősek az energiák, most érdemes egy napos böjtöt tartani! Ennek különböző fokozatai vannak, mindenki a saját egészségi állapota szerint választhat a lehetőségek közül. A legkönnyebb a húsmentességet betartani. Ezt követik a lé böjtök, amikor egész nap csak tiszta vizet, gyógyteákat, esetleg gyümölcsleveket iszunk. Jó hatást érhetünk el a levesekkel és a turmixitalokkal is. A belső tisztulással jó közérzet és kedélyállapot érhető el.

 

02.28. (20.18 h)

Fogyó Hold a Mérlegben

Már a jövő héten érvényesülnek ezek az energiák, vár ránk a Kikelet hava!

 

Varju Beáta

grafológus, természetgyógyász


 

2021.01.01.