Blog

Az elképzelések vagy a vágyak útja vezet a boldog pillanatokhoz?

Az elképzelések vagy a vágyak útja vezet a boldog pillanatokhoz?

Gyakran keveredik az "elképzelés" és a "vágy" fogalma. Nem csoda, hogy nem könnyű észrevenni közöttük a különbséget, de ez mégis fontos lépés a megvalósítás érdekében.

Hogyan jussunk ki a rémálmok ás az árnyak birodalmából?

 

Melyik „honnan ered” a belső világunk és a személyiségünk szemszögéből?

A grafológia eszközeivel rá tudunk látni arra, hogy míg az elképzelések (képek) a fejben – a szellemi zónában, racionálisan – születnek és léteznek, addig a vágyak a „zsigereinkben” – az érzelmi szinten – vannak otthon.

 

 

 

 

Az írásmintában jól látszik ez a különbség:

- A betűk felső részei hurkosak, de nem túl magasak, sok az egyedi megformálás. Ez a gondolkodásmódra utal, és itt az egyedi elképzelésekre.

- Az alsó részek jóval hosszabbak, széles-„pufi” hurokvonalakkal. Az érzelmi élete ezek szerint nagy és mély, tehát a vágyak, illetve a tudatalatti veszi át az irányító szerepet.

- Fontos, hogy az írás középső része, - amely a megvalósítások és a mindennapok színtere - mit „él meg” a hurkok világából. Ebben az írásmintában ez a legkisebb tartomány, a legkevesebb figyelmet kapja. Pedig itt várjuk az álmok és a vágyak megvalósulását megvalósulást

Miért késik, vagy nem is történik meg?

 

 

A kimondhatatlan dolgokat a rajzok segítségével mesélhetjük el.

Az elfojtott érzések rémálmokká és kísértő árnyakká válhatnak. Tudatos feloldásuk sok életenergiát szabadít fel.

 

 

Grafo- és rajzterápia

 

A válasz az életenergia diszharmonikus, egyenletlen energia eloszlásában van. A vágyak túl nagyok (pl. 2 liter víz), ami nem fér bele a mindennapok (1 literes kancsó) lehetőségeibe.

Az arányok javítását úgy érhetjük el, hogy ahol kevés van, azt növeljük. Itt a szellemi szintű racionalitás, a tudatosság növelésével rá tudunk nézni a vágyak hatalmas tengerére (alsó zóna), és meg tudjuk határozni, hogy ezekből minek van létjogosultsága. A mennyiségi mutatókat a minőség felé „terelve” javul a megvalósulás aránya.

 

Hogyan?

Az egyéni adottságokból kiindulva. A mintában sok a kreatív jellemző, az egyedi megoldás, de kevés a tudatosság.

- A vágyakat kell először tisztábban és világosan látni.

Sajátok, vagy van közte olyan, amit másoktól vett át? Melyik életkorból származnak, vannak közöttük régi/gyerekkori vágyak, amelyeket már meghaladott az idő? Esetleg sok belőlük mintegy „észrevétlenül” megvalósult már egy kicsit módosult formában?

- Ez a tudatalatti területe is.

Mi az, amiről korábban nem akart tudomást venni, mert nem tudta volna még feldolgozni? Itt vannak azok az „elveszett vágyak” is, amelyeket már régen elfelejtett.

- Az elképzelések is nagyító alá kerülnek.

Mennyire reálisak? Kinek az értékrendjét tükrözik?

 

Mi az, ami most valóban nagyon fontos? Milyen konkrét lépések lehet tenni értük és milyen sorrendben?

Az energiák így a „tettek mezejére” összpontosulnak és létrejön a vágyak megvalósulása, illetve szinkronba kerül a megvalósítható elképzelésekkel. A tudatosság világos helyzeteket hoz létre, a megteremtett egyensúly pedig létrehozza a boldogságnak nevezett létállapot.

 

Varju Beáta, grafológus

 

A Grafoműhelyben folyamatosan indulnak az online grafológia/grafoterápia és rajzterápia tanfolyamok.

Info ITT


2021.05.06.