Blog

A szeretet nyelve a kézírás titokzatos világában, 7 érzéseket tükröző grafológiai jel

A szeretet nyelve a kézírás titokzatos világában,  7 érzéseket tükröző grafológiai jel

Az érzelmek és azok kinyilvánítása nagyon sokrétű, és annyiféle módon nyilvánul meg, ahány ember él a Földön. A saját kézírás azonban nagyon szépen és finoman jeleníti meg ezt a mély és sokszínű belső életet.  

Személyiségünk nagyon egyedi, éppen úgy, mint például öltözködési stílusunk, vagy az, hogy hogyan vezetjük az autónkat. Kézírásunkban megláthatjuk, hogy itt és most mit képviselünk a világban, hogyan érezzük magunkat, és miképpen nyilvánulunk meg. Energetikai lenyomatként is szolgál az írás, minden vonása a belső energiaáramlás nyomkövetője.

 

A szeretet nyelve a kézírás titokzatos világában

7 érzéseket tükröző grafológiai jel

 

Az érzések, az elfogadás és az elfogadottság a legfontosabbak abból a szempontból, hogy hogyan érezzük magunkat a Világban. Ez nemcsak a szerelemre vonatkozik, hanem a családi-, rokoni-, baráti- és embertársi kapcsolatainkra egyaránt.

 

Grafológiai jelek:

Az írásmintában a lélek mélységeit az un. „alsó zónában” láthatjuk, amely pl. a j-, g-, p-, gy-, vagy az f-betűk alsó hurkait jelentik. Maguknak a betűknek is van szimbolikus jelentéstartalma.

1. A p-betű a nőiesség, feminin oldal. Fontos a szár mérete és a betűformája. Hogyan éli meg a nőisséget, illetve hogyan áll a női minőséghez?

 

2. Az f-betű a férfiasság, masculin oldal. Az egyetlen 3 zónás betű. Összeköti a szellemi és az érzelmi teremtő erőket, amelyek a megnyilvánulás útját keresik. A hurkok nagysága, teltsége, és a bekötés helye a meghatározó.

3. A j-betű arról mesél, hogy valójában hogy érezzük magunkat. Ha tényleg jól, akkor szépen kiírt az alsó zónás hurok, ha kevésbé, akkor csak egy függőleges vonal.

4. A g-betű a libidó, a belső erő/érzések/tudatalatti, érzelmi/szexuális késztetések és megnyilvánulások. A hurok a mélységek és a nagyság mutatója, az ovál pedig azok megnyilvánulását mutatja. A bekötés jelzi, hogy mennyi energia tud valóban érvényre jutni.

5. A kissé misztikus gy-betű érzelmi kapcsolataink minőségéről informál. Ennek a páros betűnek az első tagja a saját érzelmi mutatónk: hogyan és milyen mélyen szeretnénk-, illetve hogyan tudunk kapcsolódni a hozzánk legközelebb álló személyhez (partner/társ/családtag).

6. A második tag, az y-betű – mivel mi magunk formáltuk – elárulja, hogy mennyire érezzük magunkat elfogadva, szeretve a másik által.

7. Mennyire kerek, mennyire hurkos és mennyire harmonikus az írás? Az érzelmekkel teli és kiegyensúlyozott emberek tudnak a legtöbbet adni abból a pozitív energiából, amellyel ők maguk is rendelkeznek.

 

A példaként hozott két írásmintában jól láthatjuk az érzelmek megnyilvánulásait. Az első egy női- a második pedig egy férfi minta. Nézzük meg, hogy ők hogyan élik meg az érzelmeket, a szeretet – és ezáltal hogyan viszonyulnak egymáshoz?

1. A hölgy írása: Sok a telt hurok, kerekek az oválok (körök), jó hosszúak az alsó zónák. A „j”-betű szára nem hurkos, a „g” nagyon változóan van megformálva. A „gy”-ben a „g” szépen formált, az „y” kicsit kisebb. A „p” betűje oválja (felső része) kissé felfújt, plusz hurokkal.

Ő tehát hozza a „nagyon nő” minőséget: érzelmes, mély érzésű, fontos a nőies megjelenés, a saját érzéseiben kissé bizonytalan – de a párkapcsolatban már jobban megtalálja a saját egyensúlyát. Kicsit már átbillen a túlzott összeolvadás és a „túlteljesítés” felé, de mégis önálló tud maradni.

 

2. A férfi írása: Jóval szögesebb, kevesebb a hurok, keskenyebb írás. Az „f” betűje azonban jól formált, tehát a férfi energiák a „helyükön vannak”. Itt tehát egy visszafogott érzelmi világot látunk, amely egyaránt vonatkozik mind a saját érzéseire, mind pedig a párkapcsolatban általa nyújtott szeretetre. Nehezen mutatja ki az érzéseit és nem is tud azokról beszélni.

 

 

Megélések azonban – a személyiség képességeit tudatosan a legjobban - magasabb szintre emelhetőek, ami egy boldogabb életérzést eredményez! Az ő esetükben ez az út az önmegismerésen keresztül, a pozitív változás igényén át vezet. A nőnek több energiák kellene a saját érzelmi életére fordítania – a kifelé passzívabb hozzáállás pedig egy befogadóbb állapotot hoz létre. Így teret engedne a férfi számára az aktívabb energiák beindításához, hogy az jobban ki tudja nyilvánítani a saját érzéseit, és feloldódjanak a korábbi blokkjai.

Mindkettőjüknek szükségük van egy tudatos belső munkára ahhoz, hogy ezt követően a kapcsolatuk is boldogabb legyen!

 

Varju Beáta

grafológus

 

Ha felkeltette érdeklődését a cikk, bővebb információkat is talál a témában:

- Grafológia, párkapcsolat elemzés ITT

- Online tanfolyamok ITT

- Blog ITT

- Blog: Grafosuli – az egyes betűk jelentése, konkrét példákkal (előkészületben, kb. 1hét múlva lesz felrakva, érdemes figyelni.)

 

Köszönöm, ha továbbküldi azoknak, akiket ez a téma érdekelhet!

A Hírlevélre ITT lehet feliratkozni.

 

 

 

2021.05.06.