Blog

Milyen jelei vannak a kézírásban a lelki gyógyulás lehetőségének? (Grafoterápia)

Milyen jelei vannak a kézírásban a lelki gyógyulás lehetőségének? (Grafoterápia)

Korábbi lelki sebeinket nem csak az idő gyógyítja, hanem gyakran hatnak kedvezően erre a folyamatra a külső körülmények (bolygóállások, találkozások, életesemények) is.

A saját "önmunkát" és a felelősség felvállalását azonban nem spórolhatjuk meg... A mély, gyökeres átalakulások rajtunk is múlnak!

 

Nézzük meg az írásminta segítségével, hogy hogyan tudjuk a leghatékonyabban alkalmazni az öngyógyítás bennünk rejlő lehetőségét!

 

 

 

 

A kulcs az energiák minél harmonikusabb elosztása, felhasználása.

Ezt a tudatos hozzáállás révén valósíthatjuk meg, és tarthatjuk hosszú távon is egyensúlyban.

 

- A mintában jelenleg a legtöbb energia a középső részeken, a mindennapok színterén van. Itt azonban túl sok is felhalmozódott belőle, amit a felfújt oválok (pl. „o” - betű) mutatnak. Erős tehát a bizonyítási vágy mind önmaga, mind pedig a külvilág részére.

- Az írás felső részei (felső hurkok, ékezetek) szintén nagy hangsúlyt kapnak, tehát egy nagyon okos, eszes ember írását látjuk.

- A legkevesebb energia az alsó részekre (alsó zónás hurkok) jutott. Hosszú ez a tartomány is, tehát mélyek az érzelmek, azok megélése azonban szélsőséges képet mutat. Hatalmas vágyak (felfújt „J” – betű) és nagy érzelmi elfojtások, hiányok ("g" - betűk) egyaránt találhatóak itt.

 

A gyógyulást a belő egyensúly megteremtése hozhatja létre, ezért ennek megvalósítása érdekében a grafoterápia eszköztárát hívjuk segítségül. Tudatosan odafigyelve a betűképzést az alábbiak szerint érdemes átalakítani:

Alapszabály, hogy ahol túl sok van, onnan átirányítjuk az energiákat oda, ahol túl kevés.

 

- Itt a legfontosabb tisztázni, hogy milyen feledésre ítélt szívbéli vágyakat („felfújt” alsó hurok) temetett el a tudata mélyére? Ezek észrevétlenül ugyan, de nagyon sok energiát nyelnek el!

- Mi az, amit megtagad magától (hurok nélküli/szublimáló alsó hurok) - pedig ezt szeretné mindennél jobban?

- Kinek és miért szeretne magáról egy túl kedvező, de valótlan képet mutatni és mi a célja ezzel?

 

 

Grafoterápia

 

 

- Az alsó zónás hurkok szélessége legyen kb. 1,5 mm és legyenek folyamatosan/szabályosan bekötve a következő betűbe!

- A „j” – betű mutatja, hogy ki hogyan érzi magát valójában? Itt is érvényes, hogy a „felfújt” hurokkal ne akarja mindenáron bizonygatni azt, amit maga sem úgy érez!

- Az oválok („o”, „a” – betűk és „g” – betű középső zónás része) az énkép betűi, az önértékelést és az énérzetet tükrözik. A megfelelő, arányos méret kialakításával lehetőség van a belső egyensúly megvalósítására.

 

A gyökeres változásokat elősegítő energiák most maximálisan támogatják azokat, akik tudatosan döntenek az életükben megvalósuló minőségi változás mellett.

 

Varju Beáta

Grafoműhely

 

 

 

2022.07.04.